SG: Hatvan
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon fontos, hogy ne csak egy strand épüljön, hanem olyan strand, amelyet nagyon sokan kedvelnének. Ehhez viszont
rugalmas designerek kellenének, és több ötletet kellene összezsugorítani ésszerűen a megfelelő tervhez. A strand mindennapi.
Viszont ahhoz, hogy valami kellően vonzó vendéglátó hely legyen, valamiben átlagostól feljebb kell, hogy teljesítsen.
Az én ötletem az, hogy a világ jobb strandjait össze kellene gyúrni, lehetőleg minél több jó dolgot átvenni, és szebben lemásolni.
És az egészet, vele együtt a környéket... úgy kéne kivitelezni, hogy az emberek ne strandnak értelmezzék Hatvant, hanem egy olyan
szabadidő központnak, ahova leutazhatnak pihenőnapokon.
Világítást is úgy kellene szabályozni. Valahova nagyon jól passzol a LED, viszont valahova kellene a nátriumlámpa. Ilyen pl. a Kölcsey utca.
Oda mindenképpen kellene a nátriumlámpa. Főleg azért is, hogy húsvét kedden (vagy dec. 26, esetleg május 2) hajnali kettőre behívott Boschos dolgozót jól lássa az autós, vagy éppen műszak végén este 22/reggel hat után a türelmetlen boschos verdás pisti el ne üsse a gyalog lévő, vagy kivilágítatlan, biciklis egy műszakban lévő kollégáját, vagy a kifáradt, gyárba siető váltótársát...
Helyi buszok nyomvonalába is tennék nátriumlámpát Mészáros út, Bajcsy Zs. út, Apafi út és Kiss Ernő út kivételével.
Viszont a főúton, és egyéb más helyen szerintem jól mutat a LED azokon a részeken, amelyeken csak házak vannak.
A kamionos megvette a telket, bízva abban, hogy eladja a Boschnak. Viszont a Bosch nem akarja tőle megvenni, sőt csarnokot építeni sem akar, csak a jelenlegi területén terjeszkedni. Miközben túl van zsúfolva az egész gyár, mivel helyhiány alakult ki. Az, hogy mennyire egészséges a dolgozókra nézve, inkább bele sem megyek...
A 150 fős nem tod mi az az új Tréning Center, emeleten irodákkal.
Irodákra azért lesz talán szükség, hogy ne konténereket béreljenek a külsősöknek, és egyéb programoknak. Viszont ezek csak az aktuális
problémák megoldása, semmi több. Igazából már kellene egy új csarnok az út túloldalára, de ezt már nem akarják megépíteni.
Tehát... én a vendéglátásban látok egy jó alternatívát, persze ez nem jelenti azt, hogy ne épüljön (külső környezetre) környezetbarát munkahely pl. a Mader mellé.
Egy válságon meg már túl vagyunk, és a gyár még mindig gyár.
Ide senki nem fog 5-6 komoly hotelt építeni, szóval ez a termálos láb sosem lesz. Szerencsére.
Ha be is következne ez a forgatókönyv, biztos nem hirtelen, csak fokozatosan. Évekbe is beletelne.
Tényként lehet kezelni, hogy a Bosch már nem akar bővíteni. Nem akar új csarnokot létrehozni. Inkább sűríti a gépeket, ahogy csak lehet, és inkább hozzáépít a csarnokokhoz... Tehát, ha meg is szűnik egyszer... legalább több év, vagy évtized. De ha egy újabb gazdasági világválság
következik be, akkor lehet, hogy ez akár pár hónapra lecsökken.
Nincs termálvíz? Te tényleg Hatvanban élsz? De őszintén. Még a hatvani strandnak is van termálvizes strandfürdője.
Kisebb szállások vannak, de hotelt nyilván építeni kellene közvetlenül a strand mellé.
Visszatérve a gyárhoz: Honnan tudod, hogy mi lesz a következő években? Bosch teljesen egyértelműen azért van itt, hogy spóroljon.
Habár a gépek nem olcsóbbak, de a munkaerőjük átlagosan 4-5x annyit dolgozik itt, mint németországi telephelyükön, míg a fizetésük
is kb. ennyivel kevesebb. Az elvárt darabszámokat hasonlítottuk össze, illetve azt, hogy mennyi órát dolgoznak havonta.
Ez megy darabig, míg a Bosch azt nem mondja, hogy... a verseny miatt minél több sort át kell helyezni Romániába, vagy valamelyik olcsóbb országba. Már most így mennek a dolgok világszinten, csak az az egyik legnagyobb szerencséje Hatvannak, hogy nagyon sok bevált terméket gyárt le, és nagyobb darabszámban adják le a rendelést a gyárak. Azaz hiába dolgoztatják ki az embereket, optimalizálnak itt-ott-amott, még többet kell legyártani, több embert kell felvenni. Illetve, ami a másik nagy szerencse: Levédett Bosch szabadalmak. Illetve van még egy dolog: Mivel nagy szükség van a darabszámra, így csak azokat a sorokat költöztethetik el leginkább, amelynél legalább fél évig nem kell gyártani semmit. De ettől függetlenül vannak baljós előjelek.
Úgyhogy én azt mondom, több lábon kell állnia a városnak, és ha lenne rá lehetőségem, meglépném azokat a dolgokat, amiket leírtam.
Mert én biztosan megcsinálnám azt, amit elképzelek, és nem engednék. Mindenesetre a standot úgy alakítanám ki, hogy a nyugodtabb
helyeket lehetőleg ne zavarja, csakis a városközpontban lenne erősebb nyüzsgés. Több bevétel az üzleteknek és a vendéglátósoknak,
több bevétel az idegenforgalmi adóból, és hidd el, engem sem érdekelne, hogy ez neked pont nem tetszik...
Ugyanez vonatkozik a közvilágításokra is. Ha valakinek teliholdfényes éjszaka varázsa hiányzik csak, az kisebb utcákban ezentúl is megtalálná, nagyobbakban pedig ott lenne a nátriumlámpa.
És természetesen nagyobb forgalomhoz több út is kapcsolódna. Amúgy pedig itt az M3-as autópálya. Hiába, hogy nincs túlságosan közel, de nagyon hangos. Ezt is simán le lehetne hangszigetelni.
Elkerülő út: Hatvani sóderoshoz semmi esetre se! Tönkreteszi azoknak az embereknek a nyugalmát, akik oda kimennek akár hétköznaponként is. Ha meg a sóderos meg fog szűnni, akkor talán pótolni kellene a tó vizét... legrosszabb esetben Zagyvából...
És nem, nincs semmi látnivaló itt. Semmi olyasmi amiért érdemes lenne idejönni. Nem minden település útja az idegenforgalom.
és egy új, jobb, nagyobb strand élményfürdővel, és igényesebben, modernebben kialakítva, ami jobb lenne, mint a Zalakarosi.
Hatvanban pedig nyerne ezzel, rengeteg turistát hozna magával. És mivel van még látni való, minden sokkal hasznosabb lesz. És az elkerülő utaknak is nagyobb haszna lesz.
Ez a város sínen van, itt nem kell egy új Hévízet felépíteni és nem is lehet. Ha jól értem te kb 5 éve léptél le innen, nos azóta a gyárban is van előrelépés azokkal kapcsolatban amiket kifogásoltál. A helyzet nem tökéletes, sosem lesz az, de folyamatos a fejlődés. Én is látom hallom azokat a dolgokat amiket mondasz, de már közel sem olyan rossz a helyzet, mint 5 éve volt mondjuk az egészségügyi szempontokat figyelembe véve. Viszont a kisfőnökök továbbra is olyanok amilyenek, ahogy azt szintén említetted. Ez viszont nem a multi hibája, hanem azon embereké.
Keleti elkerülő és egy jó gyerekmedence kell.
Ha én igényeim szerint terveznék meg a strandot, és annak környékét... ugyan némi marketinggel, de el tudnám érni,
hogy nagy látogatottságú legyen a strand. Viszont a pénz előkerítéséhez már nem vagyok olyan ügyes...
Elkerülő út teljesen más téma, mint a strand. Egy a közös: Pénzből (és engedélyből) épül az is.
Abban is egyetértek, hogy több munkahely kellene. Viszont a gyárral kapcsolatban már kifejtettem a véleményemet.
Gondolom, te is tisztában vagy, hogy akármelyik multi nem segíteni jött ide. Én továbbra is úgy látom, hogy átléptek bizonyos
határt, de zárjuk rövidre... hosszútávon garantáltan egészségtelen, és nem a hatvaniak érdekeit szolgálják. Hiába támogatnak ezt azt,
ami ugyan példás dolog, de bizony lássuk be... hosszútávon átlagosan főleg a "pórnép" rosszul jön ki belőle, főleg az egészségükre nézve.
Mindenkinek más az igénye. Viszont erre a városra ráférne nagyobb turizmus. És ezt egy megfelelően kialakított stranddal
el is tudnák érni. Van a hatvani strand, vannak koncertek, viszont más kategória. Olyan strandot kell létrehozni, hogy még
Németországból is jöjjenek.
Nyilván volt hozzá egy járható gyakorlati út kialakítása is, afféle mindenki jól járjon típusú. Most -egyelőre- úgy tűnik,
bezár a bazár, erős stagnálás következhet.
Viszont ha sikerül járható utat találni újra, én javasolnék egy Zalakarosi Strandhoz hasonló élményfürdőt, ami esetleg télen is üzemelne.
Ezenkívül Újhatvanban fejleszteném a közvilágítást, főleg nátriumlámpákkal olyan utcákba, ahol jelenleg minden második oszlopon LED-es
világítás található. (LED-es világítások átkerülnének kisebb, sötétebb utcákba az üres villanyoszlopkra) Erre azért van szükség, mert sokkal hangulatosabb lesz a város éjszaka, javítva az életminőséget.
Esetleg még több, időjáráshoz is alkalmazkodó örökzöld növényt telepítenék, sok új nem örökzöld mellé.
STRAND: Legyen színes, mint ahogy a főtér, és a rendezvények manapság. Ezenfelül legyen a természet integrálva a mai modern technikával.
Amúgy nem rossz, nem rossz. Az új város felér kisebb fajta kirándulással.
Egyelõre idõ kell, majd késõbb dumcsizunk.
ReaL MaDRid x siempre
Csak annyit mondok, majdnem így van, csak kicsivel jobbak a kilátások...
Na és örülök, hogy neked sikerült!
Sok sikert kívánok neked!
Vagy egyre kevesebb új computer játékot próbálok ki, mert grafikailag/tartalmilag még nincsennek azon a szinten, amire igényt tartok.
Értem én a célzást, de én nem akarok úgy belemenni egy párkapcsolatba, hogy össze-vissza hazudok, vagy azt kapom... vagy úgy mondani/tenni a f_szs_gokat, ahogy a barátnõm elvárná... Nagy fityiszt... Úgy lenne jó, mint a régi szép idõkben... függetlennek lenni mindenféle szar dologtól.
De a legszebb az lenne, ha egy olyan okos lányt találnék, aki kedvembe járna ( nem kötelesség, vagy megélhetés szempontjából) és olyan szép lenne, hogy ne tartsak igényt jobbra.
(Véleményem persze változik, de nagyjából ez a helyzet.)
MSN-t, myVIP-et már töröltem, hamarosan SG-s és az IWIW-es tevékenységeimet is szüneteltetem... Ezért is válaszoltam itt erre, de ha van még gondolatod, vagy hozzáfûzni valód ehhez az egészhez, a fórum nyíltsága miatt inkább használjuk a mailt, vagy akár a PÜ-t ezen az oldalon.
a másik meg az,hogy én ismerlek téged,és amit itt van a környéken,még az is bõven kimerítené a te igazi igényeidet... vagyis ami neked való lenne.az aston martinos példa nagyon jó,de nem lehet egybõl venni aston martint,meg hát addig legyen más kocsid is,ha érted a célzást,aztán majd lesz aston martinod is,csak arra kell törekedni.
ReaL MaDRid x siempre
Na igen, szvsz lehetnék egy kicsivel visszafogottabb...
Szórakozóhelyekrõl úgy általában nem túl sok jó véleményem van...
Nektek, mint haveri/baráti/összejövõs társaságnak biztos, hogy tökéletesen megfelel, vagy már az együtt piálás miatt is... Engem te ismersz, nagyjából tudhatod, hogy nekem mi (lenne) a jó...
Továbbá véleményem szerint az igazi bulizás valahol itt kezdõdik.
Tovább magyarázom, úgyis az én fórumom, meg van hova mit írni unalomból... 😛
Szeretnék egy autót venni... ha nagyon akartam volna, már rég "meglenne". De én egy Aston Martint szeretnék. Továbbra is szeretnék egy autót venni...
Én az egyetlen kis elõnyt 60ni tartózkodásommal kihasználva már csak poénból is elmentem haza dögleni, megjegyzem: sok közöm nincs a Boschoz... Szóval annyira nem kameráztam, örültem, hogy nem ott várakoztam a kivizsgálás végéig, mint a többi xD
Dögunalom van, én meg itt vagyok a PC biztonságos világában...
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
a fõvárosunk is viszonylag elég közel van,mit akarsz még? imádom,amikor vki itt lakik,és fikázza azt a helyet,ahol lakik... ha ennyire nem tetszik,költözz el,ennyi 😄
ReaL MaDRid x siempre
Nyáron volt kétszer, hogy átvettem egy szõkés hajszínû gyerektõl 1-2 csomagot, asszem GTR-es volt.
biztos kolléga volt😄
Edigital nem biztos, hogy mindig a legolcsóbb... régebben az volt, de mostmár valamilyen területen náluk is elszaladt a ló. Pl. az egyik winyó, amit a Xbox 360-omba szeretnék belehackelni 4-5 ezer forinttal drágább ott, mint más helyen. De karácsonykor a plazma TV-met onnan rendeltem meg.
Conradot egyébként szeretem, bár ott is vannak drága cuccok, rengeteg a választék, és minõségibb cuccokat is lehet találni ott egész jó áron.
egyedül ami nem hülyeség, az az edigitaltól van, de az is ritka. drága az a hely...
egyszer rendeltem én is onnan állványt, mert ott volt a legolcsóbb (érdekes), reméltem hogy kolléga hozza ki de valami royalsprint hozta ki:S
Ha megismerlek, igyekszem majd a borravalót adni. 😄
Az utóbbi idõben rendelgettem ezt-azt... bár borravaló szempontjából nem voltam a helyzet magaslatán. Kb. 20 Ft-ot nem kértem vissza. Most tettem egy kivételt, mert másodjára jött a DHL-es gyerek, és mivel senki nem volt itthon, halkan említem, postaládában volt a lóvé. Persze ez egy ritka kivételes eset volt, mielõtt még valaki elkezdené keresgetni a többit XD <#nyes>#nyes>
De elõfordul, mint most is hogy ilyen világoskékkel kell mennem:
ennek csak az elején van egy kis jel, vagy egy másik annak az oldalán de félig le van kopva😄
De amúgy elég rég voltam már Hatvanba, mostanába csak helyileg szoktam járni, de Hatvanba jobban szeretek menni. másfél óra oda az út, meg vissza is, addig csak menni kell egyenesen, nincs is annál jobb😄