43
  • dez
    #43
    Ezt azért némileg túlzásnak érzem. Még az Intel sem olyan nagy, hogy egy teljesen értelmetlen dolgot be tudjon vezetni. Az újabb DDR2-k már latencyben is elég jók. Végülis az AMD okosan megvárta, hogy ez bekövetkezzen. :)

    Egyébként szerintem (v. remélem) az új foglalatú procik ezt is, azt is támogatják. Szal szerintem lesz olyan alaplap, amin mindkét fajta memória-foglalat rajta lesz.
  • dez
    #42
    Viszont nem mindegy, hogy programfejlesztés közben mennyi idő alatt fordul le a kód. Vagy pl. photoshopozás közben mennyi idő egy effekt (bár ilyennel mostanában nem foglalkoztam). És kénytelen vagyok a CAD-del jönni, mert egyes esetekben oda is kell a kakaó. És egy új dolog: HD-s videoanyagok lejátszása. A mai videokártyák már valamennyire támogatják, de azért elkél oda egy jó gyors proci is.
  • dez
    #41
    Van, csak korlátozottan érhető el.
  • Csatti
    #40
    Khmm, nem 4 giga. Az alkalmazásoknak csak 2 giga címtartomány jut windows alatt, és ez pl játékok alatt egyre neccessebb hisz ez virtuális címtartomány és a beswappelt tartalmak is számítanak. Pl. az X3 nagyjából 1.5GB-ot használ el a 2GB-jából. A maradék két giga az osztott és a windows számára fenntartott tartományokra megy el.
  • Akuma
    #39
    jut eszembe, AMD... miért nincs 939-es foglalatra Sempron?????
  • pistike88 #38
    Cseszd meg: mi az, hogy grafikázik, meg programoz???
    Szerinted mekkora gép kell grafikai munkákhoz?
    Csak az imerőseim körébem található nem márkás , nagyrészt sulinetes gápek bőséggel megfelelnek minden célra. És nekem ne jőjjön senki a CAD+CNC+ egyéb hétköznapi munkákkal mert ezek 3 éves épeken is gyorsan és precízen mennek. A filmes meg videoszerkesztő munkákhoz meg illik célhardwert építeni, egyébként meg ki nem szarja le, hogy egy DVD-t 2 óra vagy 2 óra tíz perc alatt rippel be a gépe??
  • Komolytalan
    #37
    Alapvetően arról van szó, hogy DDR2 olcsóbb mint a DDR, mert több fogy belőle (több Intel fogy mint AMD). Így az AMDnek 2 lehetősége van: marad a DDRnél, de együtt él azzal, hogy a gépeibe drágább lesz a memória, vagy DDR2-re vált, és a gépeibe ugyanannyiba kerül a memória mint az Intelébe. Így gyakorlatilag a komplett gép olcsóbb lesz, igaz a váltásnak más előnye nincs.
    Az már más kérdés, hogy marketinggel úgy próbálják eladni a DDR2-őt mintha jobb volna mint a DDR, de aki a marketingeseknek hisz, az meg is érdemli:-)
  • Komolytalan
    #36
    Csak éppen oprendszer nincsen alá:-) Mondjuk DOS alatt is lehet 64 bites regisztereket használni, de a címzés csak 32 bites lesz (ami szerintem annyira nem baj, mert 4G memória azért elég sok).
  • asysoft
    #35
    Visual Studio egy fejlesztőrendszer(csomag), az átlagfelhasználó meg csak a "végterméket" használja. Így pl te is...
  • juniorjb
    #34
    Tiszta mint a kristályvíz a pohárban! Voltak beruházások a DDR2 kifejlesztésével ideje azt visszakapni(habár nem ér 1 nagy zsák s..rt se, kivéve kiadást a felhasználóknak.)
    Namost a zAMD eddig nem igen mutatott pozitív érdeklődést a fejlesztésben, mert tudta hogy még felesleges, de viszont most már neki is megfogták a herezacskóját a MarKetingesek, és ideje megint beruházni(mert a pénznek forogni kell!). Mire az AMD &friends kidobb vmi félvér cuccokat, ami jövő nyárra majd aktuális is lesz az EU-s piacokon.
    Addig is s939 meg DDR. Az Intel meg "befürdött" a nagy sietséggel, de valószínű hogy ki van az neki fizetve. Nem úgy van mint pista bá kimegy a használt autó vásárra a zsigulival, 'oszt vagy eladja vagy sem, hanem komoly piackutatás megy az ilyen befektetések előtt. Noszóval azt akarom kinyögni hogy, IGEN meg lesznek vásárolva az olyan konfigok is amik DDR2-vel mennek, mert mindig lesz olyan aki új gépet akar venni, vagy csak újítani akar. Ha tetszik ha nem, ha jó ha nem, már itt van (Intel) és majd jön is (AMD).
    ... és egyszer eljő a DDR3 hatalma is.

    P.S: szeretem én a marketinget, csak nem azt amelyik át akar vágni.
  • jani1191
    #33
    hüha, ez nagykaland, általános felhasználó marhasokat használja, nem renderelünk meg múvi studiósat játszunk, legalábbis a többség.
  • MacrosTheBlack
    #32
    Visual Studio 2005 már generál 64 bites kódot is.
  • janyikzs
    #31
    Nekem is csak egy XP 2400+ procim van, vettem hozzá egy 6600-os kártyát, és egyből nagyott ugrott a teljesítményem.
    Ezekhez a gépcsere dolgokhoz meg annyit, hogy a 64 bitre akkor fogok váltani, ha "beérnek" a programok is hozzá, pl. egy DELPHI 64 bit, vagy valami, csak félek, hogy a fejlesztés nem csak annyiból áll majd, hogy a fordítást a simán végzem, vagy a 64 bites verzión. Majd akkor állok át, ha a célközönségem is már 64 bites lesz, azaz a cégek is kihasználják ezt. De úgy néz ki, ez még pár év lesz, szerintem.
    Addig is a legújabb játékok is "szinte" tökéletesen futnak, az egyéb dolgaimhoz pedig elégségesnek tűnik a mostani gépem (videó vágás, digitalizálás, programozás, zeneszerk., stb).
    Tehát egyenlőre nem látok igazi okot, hogy bő 100 ezret beleöljek a gépembe.
  • Komolytalan
    #30
    "Most hogy a DDR2 nem valami sikeres arrol nem igazán tehet, de mivel ez biztositja a szükséges sávszélességet, amit nem tud a DDR alapon esetleg csak tulpörgetéssel akkor ezt kell tennie"
    Amikor a processzor csak néhány byteokat csipeget a memória tök különböző részéből, olyankor a memória késleltetése számít. Amikor nagy blokkokat mozgat, tölt, stb olyankor a sávszél. Elsőben a DDR jobb (mittomén 5x), másodikban a DDR2 (max 2x). A bibi az, hogy általános célú processzornál inkább az első eset a jellemző, videokártyánál meg inkább a 2. Tehát a processzornak nem sávszélre van szüksége, hanem alacsony késleltetésre. Próbáld meg az alaplapon magasabbra állítani a memória késleltetését, és meglátod milyen tetves lassú lesz. Az alacsony késleltetés miatt vannak horror árban az igazán márkás mem modulok, mert azok pl garantáltan tudják azt, hogy dual channelben is csak cas nagyonkevés késletetéssel mennek (míg mondjuk 1 Samsung majd 2x akkora késleltetéssel tudja csak ugyanezt).
    Tehát proci mellé nem igazán jó a DDR2. P4-nél azért van gyorsulás DDR->DDR2 váltás után mert a P4 mem vezérlője chipseten van nem prociban, ezért a DDR késleltetését is lerontotta DDR2 színvonalra (ergo a késleltetésbeli különbség nem jött ki, a sávszél beli különbség kijött). AMD64nél viszont a váltásnál mindkettő ki fog jönni.
  • Komolytalan
    #29
    Ne cserélj. DDR2 AMD64-en nem fog jelentős gyorsulást hozni, sőt van aki azt mondja hogy lassul is, mert nagyobb a késleltetése, és az AMD64 egyik fő ereje az intergrált - emiatt alacsony késleltetésű - memóriavezérlő. Ez DDR-nél még előny volt, DDR2-nél közel olyan tetves lassú lesz a memóriavezérlése mint a P4-eké. Azért állnak át DDR2-re, mert nincsenek akkora nagyok, hogy a mem gyárak csak miattuk gyártsanak olcsón DDR-t (ezért is drágább már a DDR400 mint a DDR-2 akármennyi).
  • archkoven
    #28
    Elég viccesen jön ki, hogy egy olyan figura nevez itt másokat hülye gyerekeknek aki ilyeneket írkál, hogy "munkálya" meg "legujjab":)))
  • archkoven
    #27
    Nekem is egy két gigás xp-m van és egyáltalán nem látom szükségét, hogy athlon64-re váltsak.
  • Zsoldos
    #26
    A savszelessege megvolt, de az idozitesei ratyik voltak + draga volt a cucc. El is tunt szepen.
  • jani1191
    #25
    jól mondod, nekem is ATHLON XP-m van 3éve és nincs oan ami ne futna fullon. 2006 nyár végén tervezek énis valami újíást, pci-e......stb...
  • acdc
    #24
    De úgy gondolkodsz min ők :DDDD és ez jó :DDDD
    Én lehet most veszek egy althon xp-t mer 5000ft (használtan) ennyit megér :DDDD de majd veszek 2 magost is mikor lesz 8 magos :DDDD
  • Aspirin
    #23
    Jaja, leírtam már, a rambus memóriáknak már meg volt az a sávszélessége, amit most a DDR2 hoz, mégis eltűnt a sülyesztőben.
    Minthogy a modul-mogult (lásd DDR botrány) leleplezték, valahogyan pótolnia kell a veszteségét. Ezért nyomják ennyire a DDR2-t.
    Sajnos a birkaszellem érvényesül.
    Aki bátor és/vagy csóró ne olvasson hardvertesztet fél évig, addigra kijönnek a DDR3-as memóriák.
    Annyira nem megy a DDR2, hogy már a síma 6600-ra is azt tesznek.
  • Freemanus
    #22
    Mindenki életében elfogjönni az az időszak amikor már 1000 dolog fontosabb lesz mint hogy DDR vagy DDR2 meg holmi féle foglalatok!
  • Freemanus
    #21
    Játszani meg miért nem konzolal játszotok olcsób játék hülye gyerekeknek!
  • the Godfather
    #20
    Jaj....megfogalmazodott bennem egy rossz kérdés....ez most neked jó érzés vagy rossz a jelelegi állás szerint?...a technologia olyan mint a birkatörvény...valaki valamit elkezd és a többi követi. Az AMD nem követi ( remélem ) az Intelt, csak a meglévö technologiákat probálja bevonni. Most hogy a DDR2 nem valami sikeres arrol nem igazán tehet, de mivel ez biztositja a szükséges sávszélességet, amit nem tud a DDR alapon esetleg csak tulpörgetéssel akkor ezt kell tennie.
  • Freemanus
    #19
    És szerintem az emberkék többségének jelenlegi gépe is bőven megfelel ha nem játszik mindenre kivéve ha programoz vagy grafikázik ugyanakkor nem gondolom hogy akár egy olyanembernek aki munkálya saorán kihasználja a sebességet mindig a legujjab gépe lenne!
  • Freemanus
    #18
    Alapvetően ott kezdődik a gond hogy a jelenlegi teljesitményt se használjátok ki semmi értelmes dologra!Csak játékra!De majd előbb utobb rájöttök hogy nem kell a hardwer gyártók zsebeit tömni pénzel mert ha kinővöd a jatékos korszakod akkor szarsz bele hogy mit fejlesztenek!
  • enkido
    #17
    Ez tök jó :D nem is tudtam, hogy milliomos vagyok :DDDD egyébként a mobilom is elég régi :DDD és annak a cseréjét se tervezem :DDDD
  • acdc
    #16
    Nekem is új van:)
  • acdc
    #15
    Tudod olyan ez mint a mobiltelefon.Nem egy milliomosnak 2-3 éves mobilja van a csoroknak meg mindig a legújabb..........
  • arty
    #14
    kicsit bővebben?
  • arty
    #13
    piaci indokok is vannak:
    jelenleg egy ddr2/533 olcsóbb mint egy ddr/400, ha pl egy egy gigás modut nézek.. minden jelentős gyártó kezd átállni a ddr2 platformra... nem kell kétségbeesni, 2006 még simán az s754/939 éve lesz!

    és amikor 2006 végén mondjuk cserélsz, gondolj vissza, h pl az s754 több mint 3 évig birta :) nem olyan rossz ez szvsz... még mindig jobb, mint ha azt nézed, h aki pl intelből akart 64bitest KÖTELEZŐEN és DRÁGÁN meg kelett venni pl fél-egy évvel ezelőtt a DDR2-t ... (+s775 lapot... esetleg PCIE vga-t )
  • item
    #12
    Ez az AMD nagyon elkezdett el INTEL-esedni, ha jól emlékszem ezt a kifejezést már egy másik emberke is használta. Csak azért írom, mert teljesen így érzem én is!
  • dez
    #11
    (De most már inkább a dual-core-t nyomják. Akinek nagyobb teljesítmény kell, vegyen ilyet. Üzletileg nyilván ez jobb a cégnek. A többieknek meg ott van az overclock.)
  • dez
    #10
    Mert nem csinálnak havonta valami marketing-kampányt, mint az Intel? (Persze most itt van ez a dual-magos - megérdemelt - mellveregetés, de ez kivételes eset.)

    Hova siessen, így is az Intel előtt jár, legalábbis teljesítményben. (Vonalméretben némileg le van maradva, bár ez nem sokat számít, ami a teljesítményt illeti, de még a fogyasztásban sem éppen rossz.)

    Most is megtehetné, hogy aggresszíven emeli az órajelet: az úgy 90nm-es chipek viszonylag könnyen, egyszerű hűtéssel 3GHz fölé húzhatók, miközben ilyen eredeti órajelű chip nincs a piacon.
  • Sanyix
    #9
    Ja énis így szoktam.
  • enkido
    #8
    hmm... cserelni nem cserelni... most csereltem gepet . eddig egy p3 800-am volt mar jo par eve, most egy sempron 2800+ van. nekem tokeletesen megfelel :) es mielott valaki leszolna, szerintem a felhasznalok tobbsegenek is megfelel... sot meg jatszani is tudok vele ha akarok :DDDD asszem engem megint nem fognak zavarni par evig a fejlesztesek, akkor meg megint megveszek egy jo ar-ertek aranyu gepet.
  • Zsoltika 007
    #7
    Mert idővel úgyis le kell cserélni ha fejleszteni akarsz. Nem mondtam hogy most azonnal.
    Okoskodj máshol...
  • HUmanEmber41st
    #6
    Egyenlőre a programozók vannak lemaradva, hiszen még op.rendszer sincs, ami kihasználná igazából a 64 bit előnyeit..
    A többi alkalmazásról még nem is beszéltünk..
  • tomo
    #5
    lehet , hogy a megahertzek nem szamitanak mar.
  • archkoven
    #4
    Egyébként én kicsit úgy érzem, hogy az AMD kezd kicsit kifulladni.
    Pár évvel ez előtt folyamatosan adta ki az újabb, egyre gyorsabb chipeket, most meg hónapok telnek el mire történi valami érdemleges.
    Az meg, hogy az FX-62 mindössze 67MHz-cel gyorsabb az elődjénél egy vicc. Ezért nem kellene új elnevezéssel ellátni, de ha mégis akkor legyen inkább FX-60.5:)
    A DDR2-re váltást sem érzem indokoltnak, persze ők ezt nyilván jobba látják mint én, de félek, hogy főként marketingszempontok indokolták a DDR2 bevezetését.