Újragondolja árait az ATI
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt is lehet csinálni, de ha van pénz jobb hardverre is, akkor miért ne? Ha ügyes az ember, akkor egy erõs gép se kerül túl sokba.
Én utoljára ASUS V3800-as TNT2-es videókártyát vettem 30-nál drágábban (akkor asszem 47-ért, valahogy 2000 körül, még valahogy a GF1 elõtt). Amikor láttam, hogy évente kb. felére csökken az ára, vagy még lejjebb is akkor megfogadtam, hogy ráérek...
Manapság akkor veszek meg egy V.kártyát amikor kifele megy a széria. Ennek 2 elõnye van:
- Nagyon olcsón jutok a 2 évvel ezelõtti csúcsmodellhez.
- Általában már kapható passzív hûtéssel, mindenféle zörgõ porosodó undorító hûtõberendezés mellõzésével, ami az új kártyák jellemzõje.
Mondjuk a hátránya annyi, hogy a top játékokhoz is kell 1-2 év mire jácchatom õket, de ahhoz hogy ezt kivárjam már elég "nagy" vagyok így a 3.X környékén...<#hawaii>#hawaii>
Manapság akkor veszek meg egy V.kártyát amikor kifele megy a széria. Ennek 2 elõnye van:
- Nagyon olcsón jutok a 2 évvel ezelõtti csúcsmodellhez.
- Általában már kapható passzív hûtéssel, mindenféle zörgõ porosodó undorító hûtõberendezés mellõzésével, ami az új kártyák jellemzõje.
Mondjuk a hátránya annyi, hogy a top játékokhoz is kell 1-2 év mire jácchatom õket, de ahhoz hogy ezt kivárjam már elég "nagy" vagyok így a 3.X környékén...<#hawaii>#hawaii>
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
ugyanugy elkésnek vele, ahogy eddig... ennyit az ATI-rol ... mire kijön az AGPs, már mindenkinek 6600GT lesz a gépében mert kb. 20-25k lesz ... 😊
Forza.
"... az olcsóbb megoldást választó felhasználóknak bõven elég a jelenlegi választék, és nem áhítoznak az új sorozat után, amely ráadásul mindenképpen PCI Express alaplapot igényelne."
Tudom, hogy több nap alatt kerül ki egy-egy cikk, de a fejlemények azt mutatják, hogy X1600Pro, és X1300 kártyából lesz AGP verzió rövidesen.
Tudom, hogy több nap alatt kerül ki egy-egy cikk, de a fejlemények azt mutatják, hogy X1600Pro, és X1300 kártyából lesz AGP verzió rövidesen.
Mondjuk egy gyrosra a gyrososnál az asztórián.Humusszal mert úgy az igazi:-D
Nekem 9200-esem van és amíg nem vág hozzám valaki egy jobb kártyát addig ez is marad.Viszont néha olyan jókat eszem hogy csak na:-D
Off:nincs valakinek egy fleesleges 9600xt-je?Meghívom kajálni:-D
Off:nincs valakinek egy fleesleges 9600xt-je?Meghívom kajálni:-D
"A legtöbb szaklap azt írta, hogy 9800 pro-ról nem érdemes csak x1600pro-ra váltani."
Az alsó kategória az alsó kategória. Azért adják ki ezeket, mert ha teljesítményben nem is, de tudásban verik a régebbi generációt. Ha egy játék full DX9c-t igényel a futáshoz, akkor jobb egy új gyenge kártya, mint egy régi hasonló teljesítményû.
A 9800 csúcs kategória volt, az X1300 meg most belépõ szint. egyértelmû, hogy nem így szokás váltani. Akinek 9800 volt, az X1800-ban gondolkodik.
Az alsó kategória az alsó kategória. Azért adják ki ezeket, mert ha teljesítményben nem is, de tudásban verik a régebbi generációt. Ha egy játék full DX9c-t igényel a futáshoz, akkor jobb egy új gyenge kártya, mint egy régi hasonló teljesítményû.
A 9800 csúcs kategória volt, az X1300 meg most belépõ szint. egyértelmû, hogy nem így szokás váltani. Akinek 9800 volt, az X1800-ban gondolkodik.
"a nevjegykartyadat meg add oda a szegenyeknek" 😊
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Osztom az elõttemszóló véleményét... Én is most cseréltem ki az egész belterét a gépemnek, jó kis majdnem 3 éves gf4ti4200-at, 6800gx-td-re borsos ára volt, nekem kicsit vissza kelett fognom magam, de igy is megállt az egész 150be... persze boltban lett volna 200-250. AGP-n már nem is gondolkoztam, mert a pcie-é a jövõ.
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
Annyiba fog kerülni, amennyire szar.
A legtöbb szaklap azt írta, hogy 9800 pro-ról nem érdemes csak x1600pro-ra váltani.
Az x1300 egy vicc.
A legtöbb szaklap azt írta, hogy 9800 pro-ról nem érdemes csak x1600pro-ra váltani.
Az x1300 egy vicc.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Az a géz, hogy ha 1-2 év múlva velszel AGP-s vkarit, akkor utánn amikor alaplap csere jön APG-s alaplap kell. Aztán abba megint AGP-s GPU ...
Valahol ki kell szállni. Én pl. most döntöttem a váltás mellett. Még nem akartam alaplapot meg procit cserélni, de a Radeon 9700-am már elmúlt 2 és fél éves, ideje cserélni. Szóval rászántam magam egy komplett gépcserére. Szerencsére a pénz nem gond ezen a szinten, valszeg A64 X2 4400+-t és 7800GTX-et fogok venni.
Valahol ki kell szállni. Én pl. most döntöttem a váltás mellett. Még nem akartam alaplapot meg procit cserélni, de a Radeon 9700-am már elmúlt 2 és fél éves, ideje cserélni. Szóval rászántam magam egy komplett gépcserére. Szerencsére a pénz nem gond ezen a szinten, valszeg A64 X2 4400+-t és 7800GTX-et fogok venni.
"vidkari árak az egekben vannak. 20e -nél többet nem ér vidkari"
szerintem is mocskosul magasak ezek az árak (más hw-hez képst)
szerintem is mocskosul magasak ezek az árak (más hw-hez képst)
hát igen. Az meg a másik, hoyg a vidkari árak az egekben vannak. 20e -nél többet nem ér vidkari.
Belegondolok, hogy új vidkari kerül 100e körüli pénzbe. huh. Azért már konzolt veszel, és garantált, hogy a rá írt játék menni fog rajta.
Belegondolok, hogy új vidkari kerül 100e körüli pénzbe. huh. Azért már konzolt veszel, és garantált, hogy a rá írt játék menni fog rajta.
Igen, de inkább utóbb. Nem igazán akarom kidobni az AGP-s ASUS P4C800-e-Deluxe alaplapomat, és a 3GHz-es P4-es 478-as foglalatú Prescott procimat, se a kurvajó Agp-s Leadtek 6600Gt-met, se az 1GB ddr 400-as memjeimet...Nem volt könnyû összeszedni õket, 1 évembe telt...Mind méregdrágák voltak... Majd 2 év múlva, ha lesz pénzem, elgondolkodom egy gépcserén. Ha fejlesztenék 1 év múlva, akkor is max. Agp-s 6800Gt-re (ami még mindig méregdrága).
Olyan rohadt dragak a videokarik <#shakehead>#shakehead>
Jó.
Majd ha lesz olyan kultúráltan telepíthetõ ati driver linuxra mint nvidia, akkor lehet megnézem az árcímkét.
Az nvidia egyik jó tulajdonsága, hogy figyel a "kicsikre" is. Az nvidia-s linux driver baromi kultrúáltan telepíthetõ, míg az ati driver nekem fél nap szívás volt. De teli torokkal 😊
Ezzel máris kialakult a egy szájról szájra szálló infó: linux -> nevidia. Ezzel az nvidia lehet 3%.-al, de több felhasználót tudhat magáénak.
Magyarán: Elõszõr az ati csináljon kultúr drivert ,aztán majd elgondolkodom az árán.
Amíg magasról tesz arra (most már kb: 8%-nyi) linuxos közösségre, addig nekem ne tartson kiselõadást a piacról, és a versenyrõl.
Mellesleg nekem is szimpibb az ati, csak éppen nem akarok vele szívni.
Majd ha lesz olyan kultúráltan telepíthetõ ati driver linuxra mint nvidia, akkor lehet megnézem az árcímkét.
Az nvidia egyik jó tulajdonsága, hogy figyel a "kicsikre" is. Az nvidia-s linux driver baromi kultrúáltan telepíthetõ, míg az ati driver nekem fél nap szívás volt. De teli torokkal 😊
Ezzel máris kialakult a egy szájról szájra szálló infó: linux -> nevidia. Ezzel az nvidia lehet 3%.-al, de több felhasználót tudhat magáénak.
Magyarán: Elõszõr az ati csináljon kultúr drivert ,aztán majd elgondolkodom az árán.
Amíg magasról tesz arra (most már kb: 8%-nyi) linuxos közösségre, addig nekem ne tartson kiselõadást a piacról, és a versenyrõl.
Mellesleg nekem is szimpibb az ati, csak éppen nem akarok vele szívni.
nem is azt mondtam, hogy kidobja a szemétbe.... a kulcsszó VÁLT
Akik az alsó és középkategóriában gondolkoznak, azok többsége még mindig AGP-s alaplapba keres videókártyát...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"elõbbutóbb mindenképp vált az ember PCI-E-re"
Ha alaplapcsere, inkabb utobb mint elobb. Rohadtsok jo agp-s lap van, amit nem akar kidobni az ember a szemetbe.
Ha alaplapcsere, inkabb utobb mint elobb. Rohadtsok jo agp-s lap van, amit nem akar kidobni az ember a szemetbe.
"az olcsóbb megoldást választó felhasználóknak bõven elég a jelenlegi választék"
ezzel lehetne vitatkozni...
..." és nem áhítoznak az új sorozat után, amely ráadásul mindenképpen PCI Express alaplapot igényelne."
ezzel is... elõbbutóbb mindenképp vált az ember PCI-E-re
ezzel lehetne vitatkozni...
..." és nem áhítoznak az új sorozat után, amely ráadásul mindenképpen PCI Express alaplapot igényelne."
ezzel is... elõbbutóbb mindenképp vált az ember PCI-E-re
ez már valóban versenyképes ár!