21
  • takysoft
    4 év tervezés
  • noss
    A Durabis mitől újabb mint a Scratch Proof??? Csak a marketingtől?
  • takysoft
    eleve.. most már, hogy én is 50-esével veszem a médiákat...
  • BiroAndras
    "Itt persze ne a slim cd-tokra gondoljál, hanem a rendes egy centi vastagra."

Csak slim tokos CD-t/DVD-t veszek. De egy ideje már azt sem, csak tok nélkülit, ugyanis szereztem egy olyan CD tartót, amibe tok nélkül lehet pakolni, és így 600db elfér annyi helyen, amennyi kb. 50-100 normál CD-nek lenne elég.
  • RelakS
    Drágábbnak drágább, de ha berakod az őt megillető tokjába, akkor normális tervezők esetén ugyan annyi helyet foglal! Itt persze ne a slim cd-tokra gondoljál, hanem a rendes egy centi vastagra.
  • EvilDevil
    valamikor a CD és a DVD is méregdrága volt.. ez természetes dolog!! Minden újdonságnál ez van...
  • KaBuTo666
    én maradok a vhs -es es kazettánál és a 650 mb os cdáknél !! az ám a tuti!
    nah meg ocsó
  • GABOR16
    Majd a 4 retegű akkor jön, ha a kereslet az egy, és 2 rétegű lemezekre már elérte a látszólagos maximumot (nem vesznek új lejászót/írót) akkor majd ezzel kicsit felkavarhatják a piacot, hogy mindenki vegyenmá mégis új BRírót, az alig ~1-1,5 éves (írók) élettartalmának lejárta elött (nehogy már tovább mennyen, az a cégeknek nem üzlet).
    Kiványi vagyok, lesznek-e majd egyszer pl. 8x os lemezek, hisz az gyorsabb mint a vinyó (~288Mbps).
  • Enkil
    az ott tényleg 4 rétegü 100 gigás
  • dez
    Már látom. :) Kár, hogy csak egy külön típusra teszik rá, ami nyilván drágább a szokásosnál. Itthon még nem láttam. (De jó lenne, ha nem kellene rettegni, hogy a becsúsztatós tartóban egyszercsak jól összekarcolódik. Na de most már mindegy.)
  • dez
    [Nem tudom, honnan szeded ezt a 6TB-ot, de elég elavult adat lehet, mert jópár éve már "valahol a meghatározhatatlanul sok és a végtelen között valahol" van.]
  • dez
    DVD-hez? Van pár fajta TDK DVD-m, de ilyen egyiken sincs.

Most már csak arra vagyok kiváncsi, maga az adatréteg mennyi ideig őrzi meg a "minőségét".
  • BiroAndras
    "Nemtom, de nekem jobban tetszett a caddy-s megoldás."

Drágább, és több helyet foglal.
  • takysoft
    DVD-hez van...

Mellesleg a karcolhatóságot fémforgáccsal tesztelték.
  • Caro
    Gratula, ilyenekre van szükség!
    Nem ártana, ha CD/DVD-hez is lenne.
  • RelakS
    Nemtom, de nekem jobban tetszett a caddy-s megoldás.

Egyébként meg a karcállóságot úgy kéne tesztelni, hogy egy-két lemezt oda kéne adni a Herpeszes Ödönkének, vagy vérpistikének, hogy játszon vele, és ha egy hét múlva is karcmentes, akkor a technológia bevált :)
  • takysoft
    és ha jól nézem tényleg 4 rétegű....
  • takysoft
    amúgy a 100gb-s lemeznek nincs külön száma, mint pl HD-RE, vagy ilyenek, szal sztem csak ilyen belső technológiai izé.. nem lesz közkinccsé téve.
  • takysoft
    megnéztem enne a "gyurabisznak" a honlapját...
    nagyon ott van a techológia... ha igaz, amit írnak, akkor biztonságosabb, mint bármelyik optikai lemez valaha volt....
    1. Karcolásvédelem.
    Olyan anyagból készült, hogy szinte karolhatatlan...
    2. Foltvédelem.
    A foltokat könnyedén le lehet törölni, hisz a rétek tükörsima, mellesleg törlés közben a karcolódásra sem kell gondolni, hisz mint írtam, szinte karcolhatatlan(vagyis ha letöröljük pl az ingünkkel(ahogy én szoktam), akkor egyáltalán nem karcolódik.)
    3. Porvédelem.
    Minden optikai lemez pörgés közben statikus energiát vesz fel, ami vonzza a port. A Durabis technológia rendelkezik energia-levezető elemekkel, így egy ilyen technológiával ellátott DVD lemez 45, míg egy Blu-Ray lemez 30 perc alatt leadja statikus energiájának több, mint felét.

Mondom, nem unatkozhattak TDK-ék...
  • takysoft
    nálam már ott, hogy "tdk"... fejet hajtok ez előtt a név előtt... megbízhatóságban világelsők... verbatim, sony, maxell, stb.. fejet hajthatnak....

mellesleg a DVD sokkal sérülékenyebb, mint a CD. könnyebben szét is mennek. Remélem a blu-Ray tényleg ILYEN megbízható lesz, mert a HD-DVD tutira nem... talán még annyira sem, mint a DVD, bár már az is szar.

mellesleg... csak nekem tűnt fel, hogy a jobboldali lemezre valagogy "100GB" felirat került... az is Blu-Ray... 4 rétegű, vagy mi???
    ilyen lesz a piacon is??? nekem kellene pár... most akár 3-4ezret is megadnák darabjáért... 100GB-re azért már lehet arhiválni.... fél games-kollekcióm ráférne....
    2 lemez meg már nagyobb, mint a vinyóm....
    2-3 lemezre ráférne az összes filmem...

Tekintve, hogy tudomásom szerint az emberi agy teljes kapcitása kb 6 terabyte... az egész agyam felférne egy 60 darabos lemezkollekcióra.... minden amit valaha tapasztaltam...
    még 50gb-osból is csak 120 lemez...
    dvd-ket ma már 100-asával árusítják....

ki mit tud a 100gb lemezről? vagy csak én vok vak?
  • Tetsuo
    Akkor győzött a Blu-Ray.