84
-
Le Kurde #44 Jó észrevétel. Ez benne van a magyar vérében. Ez bizonyos szint felett, bizonyos körökben eltűnik az életből (vagy mérséklődik, megbeszélés tárgyává lesz), az SG fórumai kivételt jelentenek ez alól. -
Emmegki #43 Nem mindenki gémer hogy a legeslegújabb hardver kelljen neki. Én pl. jól elvagyok az 1000-es celeronommal. -
Ajnasz #42 Elárulnátok, hogy miért védtek annyira egy-egy szoftvert? Miért akarjátok meggyőzni a másikat a saját véleményetekről? Ráadásul nem is véleményként kezeltek, hanem tényként, miszerint úgy van és kész, tévedés eshetősége _szinte_ kizárva. Fizetnek érte? Fogadjátok már el, hogy nem csak egy rendszer, nem csak egy böngésző, nem csak egy office létezik és kész. Állítólag demokráciában élünk, ahol mindenkinek joga van dönteni. Kampányol itt mindenki, mint valami politikus, akinek a tengerpari nyaralása múlik a dolgon.
Mi a fenéért zavar titeket, hogy valaki nem ugyanazt használja, mint Ti? Szoftverrasszizmus ez vagy micsoda. -
coltcannon #41 Hihetetlen jartassagodat es hozzaertesedet csodalva kerdeznem en, hogy mit tartasz Te minimalis kiegeszitesnek a Firefox-hoz? Nagyon kivancsiva tettel, hogy vajon en a feltelepitett 5 extension-nel (webdeveloper toolbar, flashgot, ie tab, html validator, console2) mikent vagyok kepes letezni.
kbupdate: olyan okos vagy! -
#40 Ne felejtsd el, hogy teszteknél nem abból kell kiindulni, hogy tegnap épp mindenki vett p4-et (vagy amd64et) fél giga rammal, hanem abból, hogy NAGYON NAGYON SOKAN nyomják még p3-mal 128 vagy 256 mega rammal! -
FTeR #39 az az igazság, h olyan funkcionalitással felturbózott linux, ami megpróbál a winre hajazni, olyan erőforrásokat igényel, h teljesen használhatatlanná vállik, miközben az win vígan kielégíti a felhasználó minden igényét.
linuxon jellemzően a funkcionalitás vs. performance az utóbbi felé tolódik el. winnél pont fordítva.
persze linux fanok ezt azzal magyarazzák, h azok a funkciók teljesen fölöslegesek. ez legyen az ő vígaszuk.
egy friss és látványos példát véve, agyon fikázzák a vista grafikus újításait és a közben a fentieket hangoztatják. viszont, ha példa kell, akkor egyből felhozzák, h linux alá is elérhatő egy ilyen (mondják ők, persze amely megállapítás csak a legfelületesebb összehasonlítás eredménye lehet), az viszont már elsikkad, h míg vista használható lesz az adott funkcionalitással, addig a drága linux GUI paksot is felemészti. -
FTeR #38 majd ha ráérsz 1x, akkor számold meg hány resident cucc fut win alatt és hány linux alatt. persze azt nem várom, h meg is értsd őket.
btw, mint kiderült ff a memóriában tárolja az összes elindítása óta megnyitott weblapok képeit, azzal az indoklással, h ezzel gyorsítja a megjelenítést navigáláskor és megakadájozza az automatikus szemét gyűjtést. ezt akárhogyis nézzük, nem os hiba. -
Caro #37 "korlátolt funkcionalitás"
gratula.
szerintem meg a windows mint "desktop os" meg egy erőforrás-pazarlás.
FF memóriazabálása CSAK windows alatt jön elő, vajon miért?
biztos a korlátlan funkcionalitás mellékhatása. -
FTeR #36 mivel linux a korlátolt funkcionalitásának köszönhetően kevesebb erőforrást eszik.
ms reményei szerint vistában lesz egy olyan fícsőr, ami gyak a teljes gépet átengedi egy fullscreenes alkalmazásnak, majd meglátjuk akkor mi lesz.
de egyébként is, az ff memória zabálására ez nem magyarázat.
és felhívnám figyelmedet, h ha egy progi szarul fut egy rendszeren, arról nem a rendszer tehet. tod, ezért szoktak optimizálni.
és mint írták előttem, ha ff elterjedségét 10 egységnek vesszük, akkor ebből 8-9 winen van. szal egy normális cégnek nem ártana megfontolni, h melyik platformra optimizáljon. de persze egy ideológiáktól vezérelt szervezet nem az ésszerű érveket fogja előnyben részesíteni. -
FTeR #35 IE7 elég szépen átrefolmálták a kezelő felületet.
az egyszerű felhasználó számára a gyakori állítani valók és a biztonsági beállítások könynen elérhetőek és bőségesen kommenteltek. (ffnél ilyenkor jön az about:config.)
csomó fícsör alapból lesz benne, ami ffnek igen nagy hiányossága és csak a sokadik ext enyhíti némiképp a dolgot. és az említett egyszerű júzer nem fog extekre vadászni és a kompatibilitási gondokkal szenvedni (én eléggé otthonosan mozgok az alkalmazások között, de még nekem is fél napba került az összes minimálisan szükséges extet összevadászni).
itt jöhetne képbe az opera, viszont az említett júzernek az a böngi túl van bonyolítva és igencsak átláthatatlan, a default egyedi UIról nem is beszélve (egyébként opera eddig se volt vmi nagyon elterjedve, szal nem sokat dob a latba). ff egyik legnagyobb előnye az, h kisértetiesen hasonlít az IEhez. -
FTeR #34 nemsokat változtat, mivel elenyésző az ms által el nem ismert IE hiba és mozilláéknál is van szép számmal ilyen. -
kbupdate #33 Én már mondtam, FFox egy DIVATBÖNGÉSZŐ. -
Caro #32 Hmm... vajon ez lesz az ikonja?
Akkor tuti becsődöl, mert nem fogják megtalálni az asztalon -
Caro #31 Nem a fejlesztők, nem optimalizálás kérdése.
Linuxon általában minden(azért biztosan nem minden) gyorsabb mint windowson.
A játékok FPS-e is nagyobb. -
pbes #30 a kulcsszó az elismert :))) -
pbes #29 rátapintottál a lényegre, nekem az egyik gépen van Suse 9.1 és WinXP is, a linuxos verzió sokkal gyorsabb, mint a wines, és nemértem mért nem bírják optimalizálni winre, pedig többen használják azon, mint linuxon
valaki elárulná, hogy mik azok az újdonságok, amikért egy mezei user lecserélné firefoxát,operáját/akármilyen más böngészőjét az ie7 miatt?
füleket, titkosított protokollokat, rsst, flasht, shockwave-et, javat, popup blokkolást, css2 szabványokat mind tudja, xmlt az ff tudja, operának vannak hiányosságai, nem minden megy vele, de az ígéretek szerint a 9esben már működni fognak -
Caro #28 Nekem 300-as laptopon nyílik 40 mp alatt SuSE 10-el.
De utána gyorsan megy, akár 5 tabbal is.
Ha X kapcsolatban vagyok a 3000-es gépemmel, akkor 3-4 alatt :) -
FTeR #27 az a helyzet, h ffre több elismert hiba jut mint IEre. ffben már majdnem annyi hibát találtak, mint IEben 5 év alatt. egy 1 éves böngitől ez elég "szép" teljesítmény.
btw, nem egy teszt igazolta már, h ff semmivel nem biztonságosabb.
de mint soxor mondtam már, a legenda tovább él! -
FTeR #26 ez az egyik leg részletesebb és mindenre kiterjedő test a neten. teljesen független, hobbi oldal.
nálam néha fél perc is eltelik mire betölt az ff, főleg ha több tab is nyitva maradt. operánál ez nem gond.
nekem most 23 ext van fent és még legalább 5re várok, h kijöjjön 1.5 alá. így már használható böngi és nem egy tabbed paródia (viszont bugos és jóval alssúbb, mint alapból). operát egyébként a rengeteg hibás oldal miatt hagytam ott, azóta meg elhatároztam, h addig nem állok vissza rá, míg teljesen nem lesz xml kompatibilis.
IE-t vagy 4 éve egyáltalán nem használtam böngészésre, de most az IE7 több szempontból is tetszik. majd máglátom mi lesz a véglegesnél.
"...eredhet riválisai nyomába."
hahhahaha, háháhá hááááá hááhahah háháháha.
lol -
Caro #25 Jah, hibát mi?
Vajon miért pont CSAK WINDOWS, azon belül is CSAK XP azon belül is CSAK SP2.
Aki ilyeneket használ, az nem azért teszi mert érdekli a biztonság. -
pbes #24 Mi olyat blokkol, amit nem kéne? A nem kívántakat blokkolja és ha mégis kellene egy, akkor a kukából megnyithatod, még át sem kell állítani semmit és nem kell újratölteni az oldalt sem.
#22: Akkor örülj neki, hogy nálad csak annyi, 3 GHzes gépen nálam is annyi, de a különbség az, hogy Operánál még egy 500MHzes gépen is annyi, amennyit ott írtak, nem lesz 10szerese, mint FFnél. És lehet, hogy újdonságot mondok, de az átlagos irodai gép az kb ilyen, Win2kval még mindig használható. Akinek pedig gondja van az FF lassúságával (mint pl nekem): lehet korlátozni a cache méretét about:config-ban, a pontos leírást a Firefox topikban találod, sajnos nálam nem jött be, mert nemcsak a memóriát kevesli, hanem a procit is, de úgysem akartam lecserélni az Operát :) -
Nyiri #23 Akkora tre agyad van mint egy csiganak... 1 hiba... huuuuu. Az minden FF hibara van 2135624766247247624762724627276 IEs -
#22 nagy büdös lószar az a teszt.. a Firefox hidegindítása 18 másodperc Win alatt??? ezek betegek... nálam max 3-4 mp...
és az is baromság hogy egy 800 Mhz-es elavult majd 10 éves P3-mal mérték...
Szerintem ezt a tesztet az Opera pénzelte... mert abszolut nem reális... -
#21 Miért ahhoz képest hogy lány szerintem tök okos hozzászólásai vannak a témát illetően;)))) -
#20 Az Opera gyors viszont pl a pop-up blokkolója olyan oldalakat is blokkol amit nem igazán kéne... és olyan meg nem amit kell.... arról nem is beszélve hogy jó csomó oldalt hibásan jelenít meg..
A témánál maradva az IE7 szerintem nagyon jó lesz -
pbes #19 http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html
Böngészők sebességtesztje, az FF sokmindennél lassabb, mentségére legyen mondva, hogy jól testre szabható extekkel (mellesleg az Opera is, csak keresni kell egy kicsit), de túl fapados (és főleg lassú) az Operához képest, 20-30 extet meg nem akarok felrakni, de akinek IE+füles böngészés elég annak tökéletes, nameg azoknak akik kieegészítik.
Kíváncsi lennék rá, mennyi lenne az IE részesedése, ha a Windowsban nem ez lenne a beépített böngésző, mert sokan vannak olyanok, akiknek csak annyi, hogy a kék e-re kell kattintani és akkor bejön a zinternet, gyanítom nem sokan váltanának, de lehet, hogy nem azért mert jobb az, hanem mert nem tudják, hogy lehet. Bár az IE7 újdonságai nem győztek meg eddig, majd kipróbálom ezt is. -
#18 Nem gyorsabb viszont szarabb!! -
aki kérdez #17 Ez csak identifikáció kérdése. -
#16 Lehetne vitatkozni hogy mi a szánalmas:) -
#15 szánalmas post -
kbupdate #14 Jaja 3 éves vagyok testileg és szellemileg is. Miért, te mire tippeltél? Végülis mindegy.. :D -
pedrohsi #13 asszem az ilyen beírások alapján lehet következtetni az illető életkorára (testi vagy szellemi, végül is mind1) -
kbupdate #12 Továbbá:
Az első biztonsági rés a Firefox 1.5-ben
Szánalamas ez a FF, ez EGY DIVATBÖNGÉSZŐ! -
kbupdate #11 FireFox? LOL
Máris hibát találtak az új Firefox-ban
Hiba az 1.5-ös Firefoxban
Na ennyit a híres neves FireSUX-ról... Kíváncsi vagyok, hogy itt hírezi fogják-e egyáltalán...
FireFox egy nagy LOL... Még a fórumokból sem lehet kijelentkezni alatta. FF SUX!!!! -
Caro #10 Ezen nem fogunk összeveszni :) -
ATi #9 ez kb olyan vita mint az oviban, hogy az én apukám erősebb... nem az enyém... nem is, mert az enyém erősebb. -
Emmegki #8 Az Opera gyorsabb mint az FF. -
Caro #7 Kinek hogy tetszik :)
Akinek sok feature kell, annak ott az opera, aki viszont gyorsan akar böngészni, annak firefox kell. :)
Ez a szép a sokszínűségben. -
MolniGee #6 Persze hogy 85%, hisz az átlag júzer azt se tudja mi az az alternatív böngésző, nekik tökéletesen megfelel a windows beépített böngije, amúgyse de tudna másikat telepíteni :)
Egy érdekes adat: egyik hazai webfejlesztőknek szóló oldalon a stat szerint a látogatók 45% nézte meg az oldalt explorerrel! Vajon mért? -
vincuska #5 igazabol nem hiszem hogy barmilyen commentet is nyomok ide fel az 'fuggetlen' velemeny lenne.
szerintem mindenki elott ott van a valasztasi lehetoseg milyen bongeszot hasznaljon. azt vettem eszre, hogy vallalatok mar telepitik defaultbol gepeikre a firefoxot. sot mar olyan intranetes portalt is lattam (>100000 letszamu cegnel) amiben a Firefoxot dicserik, felsoroljak a 'jo tulajdonsagait'... "ha jo arc vagy akkor ezt hasznalod", meg ilyenek.
tenyleg jo a firefox. nemtudom eldonteni jobb-e mint a opera vagy explorer. de jo...
viszont a firefoxnak is vannak elegedetlen felhasznaloi. minel tobben hasznaljak a problema is tobb lesz vele.
szoval a valasztasi lehetoseg ott van mindenhol, es valamiert meg mindig 85% folott van a windowson az IE tabor... hmmmm
Ezert az a kifejezes hogy 'nyomaba' hulyeseg. a MacKrumpli sem azert magyarorszag kedvence mert a legjobb. hanem csak azert mert a nagymamam sultkrumplijat nem lehet minden sarkon kapni.