3800
-
#193 pl. ? -
#192 Nem, van pár megoldás rá, de foggalmam nincs melyik van a gyakorlatban alkalmazva . -
#191 egy kérdés
ha egymás mögött megy két mozdony, és a hátuk mögött van a betáplálás, akkor a hátsó nem söntöli az elöl menőt ?
csak úgy felvetődött bennem -
#190 ~ 25k -
#189 most mekkora feszkó van a felsővezetékben ? -
#188 Hm, ennek jó lenne utánaolvasni, na majd szétnézek . -
#187 Szerintem csak a motor terveit vették meg külföldről, magát a dizájnt a Ganznál készítették és adták vissza a munkaközösségek gyártás céljából . Aztán amikor az elsők elkészültek, már tudtuk hogy kell csinálni . -
#186 Talán a festés . :) -
mstummer #185 A szinességéből :) -
mstummer #184 Hmm...én eddig abban a hitben éltem hogy ez magyar fejlesztés volt... ugyebár volt egy úttörőnk a villanymozdony készítés terén.
Tehát akkor magyarországon kivül is futkároznak ilyenek?Van róluk kép valakinél? -
#183 Hm... Papagájnak honnan ered? :) -
#182 És a beceneve értelemszerűen a szilíciumból ered :)
Rohadt jó kép -
#181 Szili... Ha nagyobb lenne a kép, ez lenne a hátterem :)
Ja és csak neked sz4bolcs :D :
A V43 sorozat a MÁV részére szállított legnagyobb darabszámú villamos mozdony sorozat. A magyar ipar 1960-ban megvásárolta egy szilícium egyenirányítós mozdony licencét a nyolc gyárat tömörítő "50 periódusú vasút villamosítás fejlesztésére alakult nyugati munkaközösség"-től. Az első hét mozdonyt a licenc adó munkaközösség készítette, az 1008 pályaszámú mozdony már itthon készült. A mozdonyok elektronikus részét a Ganz Villamossági Gyár, járműszerkezeti részeit a Ganz-Mávag gyártotta. 1963 és 1982 között összesen 379 mozdonyt állítottak üzembe. Az utolsónak készült mozdony az 1379 pályaszámú. Érdekessége a sorozatnak, hogy az első mozdonyok az akkor még 16000 volt feszültséggel villamosított Budapest-Hegyeshalom vonalra átkapcsolóval rendelkeztek. A sorozatból 15 - korábban MÁV mozdonyt - a GySEV üzemeltet.
A mozdony főbb adatai:
tengelyelrendezés: B' B'
hossza ütközők közt: 15700 mm
szolgálati tömeg: 80 to
teljesítmény: 2200 kW
névleges feszültség: 25 000 V 50 Hz
engedélyezett sebesség: 130 km/h -
#180 Ja és tudom ám, hogy nem szín szerint párosítják a mozdonyt meg a vontatmányt! -
#179 Srácok: megkérhetnélek titeket, hogy amikor belinkeltek egy mozdonyt, utánaírtok egy pár adatot. Pl. teljesítmény, sebesség, hogy mivel megy, meg hasonló érdekességet.
Csak azért, mert nagyon nem értek a mozdonyokhoz, de érdekelne a téma.
Mert ti jót derültök azon, hogy piros húzza a kéket, (mondjuk én sem láttam még, hogy ilyen mozdony húzott volna személyvonatot), csak én teljesen tájékozatlan vagyok a témában, de nagyon tetszik a topic! -
#178 Jó ez a kép nagyon! -
HUmanEmber41st #177 Egy ekkora szerelvényhez kell is ám a vonóerő .. :) :) -
#176 És egy "viszonylag" ritka látvány, Szergej személyvonatot visz, valahol Keszthelynél .
-
#175 Felénk a sok olajmező miatt töménytelen tartályvonatot látni, Szeged környékén van valahol, a 096-os kidíszített üveges Szergejgépet meg nap mint nap látom nálunk .
-
#174 Még egy alig megszáradt festésű gép, ex-117-es remot Szergej szolnoki próbaútján .
-
HUmanEmber41st #173 Csilli-villi!
Vigyázat, frissen mázolva!!!
Ahogy ott áll a csoportemelőn és várja a vezért...
Igen jó kép... -
#172 Ez tetszik. Szép -
#171 Papagáj az északiban
-
#170 'Mozdonyvezető kerstetik' lesz a topic címe :)))))) -
#169 Majd értesíts engem is, ha megtudsz valamit! :) -
#168 Na ezt szeretném én is tudni :)
Ahogy én tudom, kell a vasúti forgalmi tanfolyam, utána a mozdonyvezetői villanyra vagy dízelre (bár ahogy hallottam már megy a kettő egyben is), majd x ideig gyakornoki, azaz már vezethetsz, de nem egyedül .
Épp ma délelőtt hívtam fel a vontatási főnökséget, hogy mikor indul nálunk mv tanfolyam, de megint nem lettem okosabb, csak annyi, hogy tárgyalnak a dologról ... legalább már kaptam egy időt meg telszámot, ahol és amikor tudok érdeklődni ...
De azért keresek vkit, aki jártasabb a dologban, hogy elmondja pontosabban -
#167 Milyen végzettség kell egy mv-nek? Esetleg van valamilyen tanfolyam? Egyáltalán mik a feltételek? -
#166 Vasutas, de nem mv . -
#165 Anno azt írtad, hogy az voltál -
#164 Sajna még nem :) -
#163 De! Te! :DD -
#162 Nincs köztetek véletlen egy mozdonyvezető vagy mv . gyakornok ? -
#161 wow :) -
#160 :)) -
HUmanEmber41st #159 Azé' reménykedjünk, hátha van rajtuk fék.. :) -
#158 hehe és még lejtő is. na ezeket senki se állítja meg... :DD -
#157 És hozzá a kép (me efelejtettem)
-
#156 Vajon melyik segít rá melyikre? -