3800
-
#553 A közeli képen jól látszik, hogy van itt még meló:
-
#552 Ez a kép kissé életlen lett a kutyafejű "szemeiről":
-
#551 A vezetőfülke is eléggé le van pukkanva, de nem vészes. Nekem a faszegélyek rossz állapota tűnt fel igazán:
-
#550 Az egyetlen jó állapotban lévő rész a mozdonyon:
-
#549 Az igazi melepetés az alapítványi nohab felbukkanása volt. Állítólak már vagy fél éve ott van. Szegényke eléggé le van pukkanva. A forgóvázak ki voltak kapva, a tetőlemezek leszedve:
-
#548 Délutánra az elsőként mutatott szilit is elkezdték glettelni:
-
#547 A glettelt szilit később áttolták mellénk. Érdekes, hogy mind a tolópadolás mind a gurítás közben a munkások ugyanúgy dolgoztak rajta. Itt már többmindent belepakoltak a srácok:
-
#546 A harmadik szili, amit még "csak" szétszedtek:
-
#545 Ez is az ő része. Amikor odatolták, láttuk, hogy a belső alapozás teljesen friss:
-
#544 Ez már egy másik Szili. Jól látszik, hogy jóval előrébb vannak. A kaszni már glettelve van, az elektromos cuccokat éppen pakolják be:
-
#543 Az összes szerszám levegőhajtású volt. Furcsa volt a hangjuk. A hegesztőtrafók persze elektromosak voltak és dolgoztak is rendesen:
-
#542 A közelebbi képen jól látszanak a "szabásminták". Lakatos szempontból egy új mozdony születik:
-
#541 Ottvoltunkkor 3 szilit újítottak fel éppen. Ez az a példány amelyik mellettünk volt. Számot esélytelen volt bármelyikről is leolvasni:
-
#540 A 2 évvel ezelőtti baleset gyorsabbik tagja. Ez a BD volt az amelyik utólérte a másikat:
-
#539 Az EM-120 adattáblája amely két dologra hívja fel a figyelmet. Először is bebizonyítja, hogy a "cucc" osztrák. A másik, hogy a típus EM-80-nak van megjelölve, holott valójában EM-120 a típus. Az ok, hogy a mozdony a nyolcvanas években lett vásárolva és az embargó miatt kellett "füllenteni" egyet:
-
#538 Az EM-120 A-jelű vezetőállása a mozdonyvezető székkel. Ahonnan csináltam a képet ott van mérésfigyelési ülés. A kép bal alsó sarkában látszik a fenyő-színű mérőasztal sarka:
-
#537 Itt éppen kötöm le az siklásjelzőket az EM-120 aljáról:
-
#536 Íme az EM-120 a tolópadon. A cég geometriai mérővonata, amelynek eletromos felújítását végeztük tegnap:
-
#535 Na tehát. Tegnap az Északiban voltam és láttam jópár dolgot, amellet, hogy megmutatom az EM-120-at kissé belsőségesebben:
-
#534 Lefogadom, hogy ez valami EU-s balfaszság. Remélem nem törlik le a régi számokat, mert mérgesek leszünk... -
HUmanEmber41st #533 Nah elmennek a sunyi p*csába.. -
Laci333 #532 Az ellenőrzőszám kiszámítása a legjobb:
A számítás kézzel a úgy történik, hogy a számjegyek alá folytatólagosan 21-et írunk, s a helyi értékben felette álló számmal összeszorozzuk. A kapott eredményt egymás mellé folytatólagosan leírjuk, s majd a számjegyeket összeadjuk. Tehát:
95 55 1063 023
21 21 2121 121
————————————
185 105 21123 43 azaz: 1+8+5+1+0+5+2+1+1+2+3+4+3 = 36
A kapott eredmény tehát 36. Ezt kell felkerekíteni a következő decimális számra ami itt 40.
A kettő különbsége (40-36=) 4. Ezzel meg is van az önellenőrző számjegyünk.
Az előbb említettem a 2. számjegyet, ami azt biztosítja, hogy az első négy szám elhagyásával is ugynazt az ellenőrzőszámot kapjuk. -
#531 úristen
így megbonyolítani :|||w -
Laci333 #530 A logikája: pl 95 55 1163 155-3 esetén:
9: vontatójármű
5: az ellenőrzőszám számításához szükséges
55: A MÁV kódja
1: villanymozdony
1: magas psz-ú, lásd. később
63: V63
155: V63 155 (négyjegyűek esetén az első számjegy kerül a 6. számjegy helyére, a többi marad. pl: 1143 145 ami: V43 1154)
-3: ellenőrzőszám, kicsit bonyolultabb a számítása
remélem érthető volt -
Laci333 #529 Ja, követnünk kell az EU előírásait...
-
#528 Komcsi ? Ez új, mióta ? -
Laci333 #527 Az új számozás, amit láttatok, az un. UIC számozás, hazánkban február 1-től kell feltüntetni a mozdonyokon, kb. 1 év mulva a mozdony elején is fel fogja váltani a régi jelölést.
pl: V63 023 -> 95 55 1063 023 -4
M41 2166 -> 95 55 2241 166 -4
M62 191 -> 95 55 2162 191 -7 -
#526 Valami igazán különlegeset tartogatok a topic látogatóinak holnapra! Ma egész nap az Északi járműjavítóban dolgoztam a mérőkocsinkon, és voltam olyan rosszfiú, hogy közben elsomfordáltam fényképezni Amit láttam az egy életre bennem marad, mert volt ott valami amiből csak egy van és...... -
#525 Én megmondom őszintén, azért vetettem fel a témát, mert előfordulhat, hogy idekerül valaki aki nem túl értelmes hozzászólásokkal "gazdagítja" a tartalmat és akkor nem árt, ha nem várunk 1 hetet a törlésre, hanem a házmester intézkedik. Ugyanez lehet a rossz linkekkel. A bannerről nem is beszélve...
Na de mindegy. Döntsétek el. Ha a többség arra szavaz, hogy kell házmester, akkor "megválasszuk" és intézkedünk. -
#524 A házigazda kezeli a topic hozzászólásait és bannerjét is. -
#523 Ha annyira muszáj vkinek, akkor csak a topiknyitó illetősége, amúgy meg szvsz fölösleges, ha bármi van, lehet szólni modoknak . -
#522 Speciel nem tudnád, mert ahogy én tudom házigazdáknak csak a saját fórumok közt van joga a bannerhez nyúlni (persze azóta változhatott) . -
#521 Én B0B0-ra, vagy Tuvokra szavazok házigazda ügyben, mindketten egyaránt májerek vagytok a témában :-) -
#520 Én is erre gondoltam elsőnek, de van mégegy:
Lehet, hogy az osztrák vonatokat beengedték a Déliig. Előfordult már sokszor, hogy külföldi vonatok bejárkáltak a Balatonig is mint például az a szlovák dög a #298-ban -
#519 Hát ha speciel én lennék a házigazda, az biztos, hogy egyből beraknám a helyére a logót -
HUmanEmber41st #518 Már kész van a logo is ( vagy nem ? )
Éljenek a mozdonyok !! :) :) :) -
HUmanEmber41st #517 Lehet, h a magyar mozdonyok megfeküdtek, és csak a Taurusok voltak kéznél kölcsönbe? -
#516 Nah itt is ez volt a helyzet, es vmi hasonlo kerdes merult fel bennem. De biztos megvan a dologra a magyarazat :] -
#515 Sztem annyira nem, megfestik, aztán a honállomáson felrakják . -
#514 Akarunk házigazdát?