3800
-
#753 Szintén tőlünk, még 2004-ben, az Usgyik előtt
-
#752 Kíváncsi lennék ki ez a csóka, néha látni 1-1 fényképészt az állomásunkon, de 2x ugyanazt még nem láttam ... -
#751 -
#750 Az kemény :DDDD
Nem tudsz róla többet?? Kíváncsi lennék a részletekre -
PGA #749 Úgy tudom hogy még a vagongyártás müködik. Pl.: Bombardier által felujitott bhv-k, vagy diósgyőrőtt is van egy tehervagongyár. Viszont azt hogy hol csinálták a felújitott bzmot-ot, nem tudom. dE magyar fejlesztés.
-
HUmanEmber41st #748 Egyszer gyártottak egy távoli országba metrószerelvényt, de sajna nem fért be az alagútba :) -
#747 A Ganzot a rendszerváltás után vagy 10 részre daraboltál fel: Ganz-Ansaldo, Ganz-Hunslet, Ganz-Hydro.... Mára szinte egyik sem létezik (asszem talán egy). Ez lett az egykoron valóban világhírű gyárból :((( -
HUmanEmber41st #746 Meg kellene egy ilyen elég drága cuccokat gyártó cégnek állami megrendelés is, de a MÁV mostanában nem a sok bevételéről ismert.. -
mstummer #745 A Rába már rég nemgyárt semmi ilyet tudtommal,sajnos.Kár azért a cégért is.Győriként végig kellett néznem a hanyatlását. -
PGA #744 Egyébként a Ganz-gyár teljesen megszünt? nem vásárolta meg valaki? VAn esély a magyar vasútipar fellendülésére?
Mondjuk ez igy hülye kérdés tudom, csak a napokban olvastam az Ikarus feltámasztásárol. Gondoltam hátha van ilyen a vasúti jármüvek gyártásánál is. Azt tudom hogy van Dunakeszi, meg a rába vagon gyár vagy mi. -
HUmanEmber41st #743 Nyalóka :)
Nem is hasonlít nyalókára :) :) -
#742 Nyalóka-történelem dióhéjban:
-
#741 Tegnap és ma a Boglári MÁV üdülőben voltam oktatáson és az udvaron őkelme állt:
-
#740 -
HUmanEmber41st #739 Én is voltam 1 évig a MÁVnál :)
mint villanyszerelő :) -
#738 Ja. Nem akartam előre inni a medve bőrére, de a vasutasokat most úgy értettem, hogy aki idejár a topicba -
#737 Majd akkor éljenek, ha felvesznek (vhogy) :/ -
#736 De mi ügyesebbek vagyunk annál! Éljenek a vasutasok! :))) -
#735 Tudom, jó szokásuk jogszabályokat semmibe venni, ez van . -
#734 Tudom de vannak bizonyos modik akik istennek képzelik magukat és emiatt intézkednek... :( -
#733 Eszemben sem volt politizálni, mitöbb hangsúlyoztam, hogy "mai politikai nézetektől eltekintve" ! -
HUmanEmber41st #732 Na Tuvok, ezt most jólmegaszondtad :) :)
-
#731 Óvatosan a politikával, mert a végén még bezárják a topicot... -
#730 Lehet azért, mert lassan 5 éves a játék . -
#729 Vörös vagy narancssárga, választások előtt kényes dolog a mozdonyfestés, annyi biztos . Mai politikai nézetektől eltekintve a vörös festés csillaggal az orrán a szovjet ipar büszkeségének jogtalanul beállított svéd technikát hivatott dicsőíteni, azaz ha már nem is kiváló sztahanovista nézeteket valló dolgozóink két keze munkája, és bár jól is megy vad kapitalista hitvány kutyák ipari hozzánemértéséhez képest, de bizony a sín alatta Lenin Kohászati Művek vért izzadó munkásainak terméke, ezért joggal vagyunk rá büszkék, és fessük át e gép mezét színeinkre, hogy így méltassuk őt, hisz eme csodagép azon kevesek egyike, aki vasfüggönyt nem kímélve átdübörgött dicső keleti hazánkba, hogy testvéries népünk szolgálataiban elvtársaink és ipari termékeink szállításához hozzájáruljon ! -
#728 A váltókon miért nem csillog a fény? :D -
#727 Noha Nohab van a képen, nem bejövős, mert ez a festés szvsz méltatlan ezekhez a csodás acélparipákhoz
Maga a kép viszont szép -
#726 Hopsz, hát ez nem valóság, de azért jó volt :) -
HUmanEmber41st #725 Az a sárga-zöld nekem is jobban tetszik, mint az a kék, meg kormos-narancs-piros...( mozdonyok) -
#724 Az első, septiben összepingált gysev dizájn . Feltehetően mögötte a kocsik is a gysev tulajdonát képezik, de rajtuk is még csak a máv feliratokat cserélték le . -
#723 És a GYSEV felirat??? -
#722 Hja. A két gigant :) Múltkor én is benyomtam róluk egy közös képet -
#721 Ez gyári Ganz festés. Ilyenek voltak eredetileg amikor kigurultak a gyárból. -
#720 Hát ez meg miféle festés?? -
#719 Tudom, de felmerult a te neved is, ezert emlitettelek meg, ettol fuggetlen sztem folosleges a hazigazda. A Leo pedig hatarozottan szep darab :] -
#718 És egy Leó régről, jobb oldalt látszik mennyire
-
#717 -
#716 Tisztázzunk vmit, én sosem mondtam, hogy jelöltetném magam bármilyen jogokra, ez valami félreértés
Ha lesz házigazda, az a topik nyitója lehet, logikusan
És off vége :)
-
#715 Szinten nem erzem egeto szukseget annak hogy legyen hazigazda, annyira nem nagy a topic forgalma, de ha kettotok kozul barki megkapja a jogot azzal se lesz gondom ertelemszeruen -
#714 Nem mondok rá semmit :DD