Mozdonyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Forrás: nohab.hu

Tuvok
M61-006

Nr. 2581

Menetrendi üzem vége 2000. december 21-én. A MÁV Nosztalgia Kft. tulajdona. Leginkább pályaépítéseken látható, de elõfordulhat nosztalgia-meneteken is.

B0B0
Tuvok! Ha jól tudom, a 17-es Nohabon kívül van még az egyes, a tízes, tizenkilences és a húszas a nosztalgiánál. De én azt is hallottam, hogy valakik megvették a hatost. Az nem tudod hol áll? (lehet, hogy elb*sztam a pályaszámokat)

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

THX Tuvok!

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

B0B0
Nem vitázunk. Nincs itt semmi baj, csak én sokkal kevesebb helyen láttam a 'gyík' nevet. De mégegyszer mondom nincs itt semmi vita

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Furcsa. Pedig a gigantklub oldalán is úgy van, úgyhogy nem értem, hogy nem hallhattad

geri15
Ejnye nem kell a vita 😄D Szerintem mindkettõ találó <#vigyor>

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

Tuvok
Mi volt mávosok meg életünkben nem hallottuk azt a becenevet .

B0B0
Mi (MÁV-osok) is a dízelgigant nevet használjuk 😊

Tuvok
Nem a leggyakoribb, hanem a MÁV dolgozók köreiben használt neveket használtam . A kettõ nem mindig ugyanaz .

B0B0
Mivel közeledik az 500-ik hsz lassan foglalkozhatunk egy esetleges házigazda kérdéssel is ha gondoljátok

B0B0
Semmiképp se hidd, hogy kötekedek (próbálom a teljesség igényét megközelíteni 😊)

M63 leggyakoribb beceneve: dízelgigant

A nálad Tálent-nek nevezett cuccot meg virslinek is szokták hívni

Tuvok
Nos íme a lista, a teljesség igénye nélkül. Általános beceneveket használtam, azaz ami legjobb tudomásom szerint a MÁV köreiben is használatos.

Dízelmozdonyok

M28 - Mazsola
M31 - Zetor
M32 - Gokart
M40 - Púpos
M41 - Csörgõ
M43 - Kisdácsia
M44 - Bobó
M47 - Nagydácsia
M61 - Nohab
M62 - Szergej
M63 - Gyík

Villamosmozdonyok

V41, V42, VF - Leó
V43 - Szili
V46 - Szöcske
V63 - Gigant
1047 - Taurus

Motorvonatok

Bzmot - Mosolygó
Btzx - Interpici
63-41 Bpmot - Usgyi
63-42 - Desiro
63-44 - Tálent
Mdmot - Piroska
BDVmot, BVmot, BHVmot - Hernyó

HiPPoNaX
A 16:50kor egombol indulo bp-i szemely rendszeresen remot csorgos szerelvennyel kozlekedik, fotozhatod azt is :]

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Hát az egy olyan h.sz. amikor valami kerekszámot elvisz valaki "tékel"
pl 500. hozzászólás lehetne TÉK.
Itt a #424 egy (szerintem ) kiemelt szám 😊 de ez csak OFF
ON: majd megyek én is fényképezni dezsõkéket, mert felénk csak az jár😊

B0B0
Mi az a TÉK??

Most nézem elmaradt a 424-es TÉK 😊 😊

B0B0
Hátul egy szöcske ácsingózik 😊

B0B0
Ma reggel a fradi 7:00-kor:

B0B0
Ma ez a szerencsétlen leápolt szergej melózott nálunk (ma hoztam gépet, de természetesen a mazsola a szergejjel sehol):

Tuvok
Jahh, hát igen ... 😊

B0B0
Neeem! Félreértettél. Az ilyen vonathangokból van nekem annyi otthon, mint a szemét! 😊)) De gondolom ezzel te is így vagy

Tuvok
Hogy attól még szerethet egy gépet az ember, hogy annyi van belõle, mint a szemét . Vagy netán egysíkú a festése .

B0B0
Ezt hogy érted?

Tuvok
Az semmit se jelent .

Jó a hang 😊 😊

B0B0
Soha nem fogom megbocsájtani magamnak, hogy ma nem volt nálam fényképezõgép 😞((( Megyek a ferencvárosi átjárón és mit látok? Egy mazsola cibál ki az egyik hangárból eg szergejt. Szegény kis mazsi. Úgy izzadt mint Mari néni pörköltfõzés közben. Olyan hangja volt mint egy nagybeteg Zaporozsecnek. És én nem tudtam lekapni <#rinya>

B0B0
Rendi vagy, de belõle annyi mint a szemét 😊

Tuvok
B0B0
Akkor be kell linkelni egy pár hangot meg olyan képet amin csak a mozdony körvonala van raja festés nélkül 😄DDD

Tuvok
Ami azt illeti én a búgó alkatrészeibe vagyok szerelmes, de ez szakmai ártalom . 😊

B0B0
😊 Nem szerettem sosem az egysíkú szoc-dizájnt és ez a mai festés az. De sebaj. Ahogy mondtad: ízlések és pofonok. Lényeg a mozdony alakja!! 😊)))

Tuvok
Ezzel akkor vitatkoznék . 😊
Nekem az átkost juttatja eszembe, ami lehet a gépmennyiséget tekintve jó volt, de a minõség a béka segge alatt, és ez csak egy ok . Egy síkú, vagy sem (szerintem cseppet sem az, úgy szép ahogy van), akkor is a MAI magyar vasutat mutatja, és bár lehet a retro fénykorát éli, akkor is a kék-sárga a mai magyar vasút, a mai MÁV, és azt, hogy a képen kivétel nélkül minden masina egy elmúlt rendszert mutatja, már kicsit túlzásnak érzem . A gõzmozdonyról külön véleményem van, amit már leírtam, a múltat felidézni bõven elég önmagában is, azt pedig továbbra is fenntartom, hogy ezen a vöröskényszer korszakon túlléptünk, a Szili színe kék, a Nohabé meg narancssárga .
- magánvélemény .

B0B0
Szerintem a mai festés eléggé egysíkú. Nézd meg a bannerben az a Szilit? Sokkal jobban nézki az a festés (az 1975 elõtti) mint a mostani

Tuvok
Szépnek szép, de akkor sem a mai korszerû vasutat fémjelzi 😊

B0B0
Na akkor intézkedek 😊

B0B0
Igen, de épp ezért a legszebb szerintem. Az az egysíkú narancssárga nem szép annyira

B0B0
Félig meddig igaz

A Nohab szép kis gép. 😊 Állítólag azért nem vettek többet belõle anno, mert a szovjetek megsértõdtek, hogy miért veszünk nyugati gépet a Szergej helyett.
Basszus az egyik NOHAB az Szergej....nah ezt jól benéztem..😞 😞 😞
flame on...

Tuvok
Meg a legelsõ is 😊

HiPPoNaX
Nem visszafestettek eredeti szineire? :]

B0B0
Ez a Nohab legfrissebb festése!!

HiPPoNaX
Hol latsz ezen 2 Nohabot? :] Bal felso sarokbol indulva, oramutato jarasa szerint haladva: Nohab (M61), Szergej (M62), 424, Szili (V43)... Szall en nem latok 2 Nohabot :]

A 424-esen is van piroscsillag..
A banner tetszik, de talán a 2 nohab közül az egyiket talán le lehetne cserélni talán 1 pályafenntartó vagy valamilyen másfajta sínbohócra???
Esetleg gõzdaru ???

geri15
elsõt nemtuttam, de már tudom 😄
a második meg való igaz 😛 Épp azért linkeltem 2 nohabot 😛

Tuvok
Restriction és Stop & go jelzésnél nem kell megállni, azok hívójelzések, tehervonatra vonatkoznak .

<#idiota>
Én a csillaggal arra akartam célozni, hogy vannak ezeknek a gépeknek korszerûbb megjelenési formái is . <#kuss>

geri15
Hát, késtem másfél percet (kaptam egy piros lámpát a végállomás elõtt, és mire rájöttem hogy annál nem kell megállni, addigra kifutottam az idõbõl <#vigyor>), és négyszer átléptem a 120-as sebességhatárt 😛

A banner szerintem is egy kicsit magas, de még belefér 😊 A vörös csillag ezesetben pedig nem hatalmi sztátusz-szimbólum, hanem a Nohab szerves része <#idiota>

Tuvok
Szvsz hatalmas 😊
De nekem mindegy, ha a modikat nem zavarja, akkor engem se zavarhat
(de a csillagok akkor is ! :o))

B0B0
Szerintem nem lesz baj a magassággal. Nézd meg a Forza Barca topic bannerjét. Kétszer ilyen magas. Szal ha tetszik a többségnek akkor szólok a modiknak