Mozdonyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Az összes szerszám levegõhajtású volt. Furcsa volt a hangjuk. A hegesztõtrafók persze elektromosak voltak és dolgoztak is rendesen:

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
A közelebbi képen jól látszanak a "szabásminták". Lakatos szempontból egy új mozdony születik:

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Ottvoltunkkor 3 szilit újítottak fel éppen. Ez az a példány amelyik mellettünk volt. Számot esélytelen volt bármelyikrõl is leolvasni:

B0B0
A 2 évvel ezelõtti baleset gyorsabbik tagja. Ez a BD volt az amelyik utólérte a másikat:

B0B0
Az EM-120 adattáblája amely két dologra hívja fel a figyelmet. Elõször is bebizonyítja, hogy a "cucc" osztrák. A másik, hogy a típus EM-80-nak van megjelölve, holott valójában EM-120 a típus. Az ok, hogy a mozdony a nyolcvanas években lett vásárolva és az embargó miatt kellett "füllenteni" egyet:

B0B0
Az EM-120 A-jelû vezetõállása a mozdonyvezetõ székkel. Ahonnan csináltam a képet ott van mérésfigyelési ülés. A kép bal alsó sarkában látszik a fenyõ-színû mérõasztal sarka:

B0B0
Itt éppen kötöm le az siklásjelzõket az EM-120 aljáról:

B0B0
Íme az EM-120 a tolópadon. A cég geometriai mérõvonata, amelynek eletromos felújítását végeztük tegnap:

B0B0
Na tehát. Tegnap az Északiban voltam és láttam jópár dolgot, amellet, hogy megmutatom az EM-120-at kissé belsõségesebben:

B0B0
Lefogadom, hogy ez valami EU-s balfaszság. Remélem nem törlik le a régi számokat, mert mérgesek leszünk...

Nah elmennek a sunyi p*csába..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Az ellenõrzõszám kiszámítása a legjobb:
<#guluszem1>

A számítás kézzel a úgy történik, hogy a számjegyek alá folytatólagosan 21-et írunk, s a helyi értékben felette álló számmal összeszorozzuk. A kapott eredményt egymás mellé folytatólagosan leírjuk, s majd a számjegyeket összeadjuk. Tehát:
95 55 1063 023
21 21 2121 121
————————————
185 105 21123 43 azaz: 1+8+5+1+0+5+2+1+1+2+3+4+3 = 36
A kapott eredmény tehát 36. Ezt kell felkerekíteni a következõ decimális számra ami itt 40.
A kettõ különbsége (40-36=) 4. Ezzel meg is van az önellenõrzõ számjegyünk.

Az elõbb említettem a 2. számjegyet, ami azt biztosítja, hogy az elsõ négy szám elhagyásával is ugynazt az ellenõrzõszámot kapjuk.
geri15
úristen
így megbonyolítani :|||w

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

A logikája: pl 95 55 1163 155-3 esetén:
9: vontatójármû
5: az ellenõrzõszám számításához szükséges
55: A MÁV kódja
1: villanymozdony
1: magas psz-ú, lásd. késõbb
63: V63
155: V63 155 (négyjegyûek esetén az elsõ számjegy kerül a 6. számjegy helyére, a többi marad. pl: 1143 145 ami: V43 1154)
-3: ellenõrzõszám, kicsit bonyolultabb a számítása

remélem érthetõ volt<#lookaround>
Ja, követnünk kell az EU elõírásait...
Tuvok
Komcsi ? Ez új, mióta ?

Az új számozás, amit láttatok, az un. UIC számozás, hazánkban február 1-tõl kell feltüntetni a mozdonyokon, kb. 1 év mulva a mozdony elején is fel fogja váltani a régi jelölést.

pl: V63 023 -> 95 55 1063 023 -4
M41 2166 -> 95 55 2241 166 -4
M62 191 -> 95 55 2162 191 -7
B0B0
Valami igazán különlegeset tartogatok a topic látogatóinak holnapra! Ma egész nap az Északi jármûjavítóban dolgoztam a mérõkocsinkon, és voltam olyan rosszfiú, hogy közben elsomfordáltam fényképezni <#ravasz1> Amit láttam az egy életre bennem marad, mert volt ott valami amibõl csak egy van és......

B0B0
Én megmondom õszintén, azért vetettem fel a témát, mert elõfordulhat, hogy idekerül valaki aki nem túl értelmes hozzászólásokkal "gazdagítja" a tartalmat és akkor nem árt, ha nem várunk 1 hetet a törlésre, hanem a házmester intézkedik. Ugyanez lehet a rossz linkekkel. A bannerrõl nem is beszélve...

Na de mindegy. Döntsétek el. Ha a többség arra szavaz, hogy kell házmester, akkor "megválasszuk" és intézkedünk.

B0B0
A házigazda kezeli a topic hozzászólásait és bannerjét is.

Tuvok
Ha annyira muszáj vkinek, akkor csak a topiknyitó illetõsége, amúgy meg szvsz fölösleges, ha bármi van, lehet szólni modoknak .

Tuvok
Speciel nem tudnád, mert ahogy én tudom házigazdáknak csak a saját fórumok közt van joga a bannerhez nyúlni (persze azóta változhatott) .

geri15
Én B0B0-ra, vagy Tuvokra szavazok házigazda ügyben, mindketten egyaránt májerek vagytok a témában :-)

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

B0B0
Én is erre gondoltam elsõnek, de van mégegy:

Lehet, hogy az osztrák vonatokat beengedték a Déliig. Elõfordult már sokszor, hogy külföldi vonatok bejárkáltak a Balatonig is mint például az a szlovák dög a #298-ban

B0B0
Hát ha speciel én lennék a házigazda, az biztos, hogy egybõl beraknám a helyére a logót

Már kész van a logo is ( vagy nem ? )
Éljenek a mozdonyok !! 😊 😊 😊

Lehet, h a magyar mozdonyok megfeküdtek, és csak a Taurusok voltak kéznél kölcsönbe?

HiPPoNaX
Nah itt is ez volt a helyzet, es vmi hasonlo kerdes merult fel bennem. De biztos megvan a dologra a magyarazat :]

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Tuvok
Sztem annyira nem, megfestik, aztán a honállomáson felrakják .

B0B0
Akarunk házigazdát?

B0B0
Képesek lennének az összes számot átkonvertálni? Az hatalmas költségekkel járna...

B0B0
Erre csak azt tudom mondani, hogy a héten én láttam átviharozni többször is ÖBB-s Taurusokat és ami a vicc volt, hogy csak kb. 4-5 kocsi volt rájuk aggatva. Mi van ezekkel? Nincs Szili??

Tuvok
Lehet mi vettünk meg pár öbb cuccot .

HiPPoNaX
Lehetseges, bar ettol fuggetlen meglepodnek azon is, ha MAV szinekben pompazo Taurust szemelyvonat tovabbitasara hasznalnak, hat meg ha ÖBB-s festessel teszi mindezt :]

Tuvok
Lehet már megint eladtak egy rakás gépet ...

HiPPoNaX
Ettol kisse eltero tema: valami miatt elofordult hogy 2 heten belul masodszor jartam reggel 7 elott a deliben es masodszor lattam azt, hogy egy komarombol erkezo "szakadt szemelyvonatot" az ÖBB egyik Taurusa huzott... Fenykep sajnos nincs rola, nincs digit gepem, de megkapo volt latni, hogy az osztrak vasuttarsasag az egyik legerosebb villanymozdonya egy tipikusan ingazasra hasznalt magyar szemelyvonatot tovabbit 😄

Tuvok
Ja ja, ma láttam a helyi Bobót, 44-057-6 volt a száma talán, de majd holnap jobban megnézem . Az okát nemtom .

B0B0
Senki?

B0B0
Úgy látom a mozdonyok valami új számozást kapnak. Eltûnnek az m62 meg v46-os meg stb. feliratok és az új számozás nagyon hasonlít a taurusok számozási rendszeréhez. Tud valaki valamit?

B0B0
Naná! HÉB lett Helyi érdekû buszjárat

B0B0
Télleg. Csak most veszem észre én is. Ritka ronda!

Rondák a lámpái..

Itt leszerelték az ütközõket, kerekeit gumira cserélték, és mint busz üzemelt tovább 😊 😊 😊

B0B0
Hangyányit kisiklott Bzmot:

B0B0
Átépített orrú Luxemburgi Nohab, a vezetõfülke megnagyobbítására

B0B0
Ezen hanyattestem

B0B0
Cseh szergej:

B0B0
Lengyel szergej:

B0B0
Nem tudom milyen országé de érdekes festés:

B0B0