Mozdonyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Azt látom, csak nem értem .
Egy fázisra ilyen hülye frekit rakni ...

B0B0
Ez mit jelent: (Y) ??

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Kicsit nézd meg jobban! A 16,66666 az az 50 harmada (Hülye osztrákok mi 😊)

Nos az illetõ 5 évig szerelt sziliket és azt mondta, hogy kb. mindent ki kéne kapni belõle. Magyarán a váz maradhat 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

BiG G
jó lett a banner (Y)

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Tuvok
Nem 25 ? Mi a f.szom szabvány az ?
Azt is kérdezd már meg légyszi majd, hogy váltható frekis üzemmódhoz tulképp mit kell változtatni egy szilin ?

B0B0
A Szili-átépítéses témára visszatérve. Most kérdeztem meg valakit errõl és rögtön hangzot a válasz, hogy már Ausztriában nem 50 HZ a freki hanem 16,6666. Na errõl ennyit

B0B0
Mintha igazad lenne 😄D

Tuvok
Szili mintha tükrözve lenne 😄

B0B0
Kreáltam egy egyszerû bannert. Kicsit kezdetleges, de a fenébe is, elegem van már a bannertelenségbõl

Tuvok
Persze, teszik amit tenniük kell
De amikor ott dolgoztam azt láttam, hogy legtöbbjük igencsak szarik az egészre, majd megcsinálja helyettük más, csak a pozíció a lényeg
Persze ez nem általánosítás

B0B0
Nana! Szerinted a mérnökök mit csinálnak??? Állandóan érvelnek, hogy mit miért és tök mindegy mit mondanak, aza válasz, hogy hülyék vagyunk és nincs rá pénz és tulajdonképpen miért nem alkotunk a semmibõl várat???

Tuvok
Az egyértelmû, hogy vezetõi szinten mi megy, seggnyalás, könyöklés, és pénzkaparás a zsebbe .
De szvsz a mérnökök felelõssége lenne a gyakorlati részét legalább érvekkel alátámasztani és felterjeszteni úgy, hogy abból legyen valami, ez meg csak ímmel-ámmal megy .
Csak a példánál maradva nemtom melyik ökör találta ki, hogy jobban megéri renoválni a szilit átalakítás helyett . A gazdasági szótárban a "megéri" szó soha nem 1-2 évre vonatkozik ... de persze szeretnek átesni a ló túloldalára, renoválás szart se ér, átalakítás drága, akkor veszünk újat, mert az a legjobb megoldás, és igen jól mutat az évvégi kimutatásokban: "költségvetési hiányunk ellenére növelni tudtuk gépparkunkat", mindig ez van benne, így ahelyett, hogy 1 árából lenne 1 jó gép, lesz 2 árából 1 szar meg egy félig jó, amikre pár éven belül legalább ugyanannyit ráfizetnek, mert a régit mindenképp fel kell újítani, az újat meg karban kell tartani
Egyszer majd benyújtják a "villanyszámlát" a mávnak, és el lehet gondolkodni, hogy hol is b.sztuk el

B0B0
Hopsz! Ezt nem a mérnökökre hanem a vezetõkre értettem

Tuvok
a "munkahelyükbõl élnek"

B0B0
Az nem kifejezés, hogy magas labda. Sok sok seggfej, akik nem hajlandók levenni a kezüket a faszukról egy pillanatra és nem hajlandók foglalkozni érdemi dolgokkal, csak a saját zsebük megtömésével...

Tuvok
Jó, tudom, költõi kérdést volt
De hosszútávon jobban megérné, a moderizálás így meg csak részleges
De gondolom ez magas labda a MÁV kompetens mérnõkeinek

B0B0
Az több pénzbe kerül

Tuvok
De vajon miért nem papagájt csináltak belõle ? <#fejvakaras>

B0B0
Itt épp a mérõkocsi gurul rá a tolópadra, hogy kimehessük a csarnokból. Bye Északi!

B0B0
Ezt az apróságot megbújva találtam egy mozdony mögött. A CKD Praha gyárból érkezõ csöppség 16 éves és ugyanott gyártották, ahol a Tatra villamosokat:

B0B0
Be kell vallanom, hogy én nem igazán szeretem a sziliket, mert annyi van belõlük mint a szemét, de így még sosem láttam, hogy vakítóan fénylik a fényezése, úgyhogy õkelme mindenképp megfogott:

B0B0
Pont mellettünk állt, úgyhogy a mi cuccunkból át tudtam nézni bele és hát belül is pompás volt, mintha csak új lett volna és még ráadásul azt az ocsmány szoc-zöld színt is ugye leváltották a kellemesebb karamell-színre:

B0B0
Na szóval! Tegnap az Északiban voltam ismét és volt természtesen megint foto-téma. Elsõként itt van mingyárt egy Szili mely épp akkor lett kész a renoválásból:

B0B0
Úgyvan! Szergej the top!! 😊)))

B0B0
"Diesel-találkozó" 😄DDD

B0B0
Uhh

BiG G
erõs csörgõ fölény figyelhetõ meg, ámbár a szergej leveri mindet félkézzel!! 😄DD

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Tuvok
Gondolod egyszerre indulnak ? 😄D

Csak a váltók jó irányba álljanak !
😊 😊

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Tuvok
És mind egy felé megy, szép kis forgalom

Tényleg szép 😊
Diesel-találkozó 😊

Tuvok
ezdeszép

Tuvok
uhh

Tuvok
várjuk 😊

B0B0
Ma az Északiban szereltem. Megint van egy-két kép. Holnap nyomom fel! 😊

B0B0
Áj szíí 😊)

Tuvok
<#nemtudom>
Ezek akkor sem IC kocsik

B0B0
A fotó készítõje írta IC-nek

Tuvok
Ez nem IC, sima B gyorsvonati kocsikkal megy

B0B0
Dupla Szili fogatos IC a levegõbõl:

B0B0
Az a szomorú, hogy ott figyel mögötte a remot-szili. Igazán belepakolhatnának egy kis pénzt, mondjuk a vezetõk fizetésemelése helyett:

B0B0
Tudom, hogy õ volt már, de ez most egy sokkal jobb fotó:

B0B0

B0B0
Valahogy így 😊

Olyanról még nem hallottam, ami tiltaná a trafócserét😊 😊
Ha már kötözködök: és a remot mozdonyok?
Szerintem ott sem tiltja a szabvány a mozdonyok felújítását 😊 😊 😊
De kár ezen agyalni, hiszen örülnek, ha valahogy üzemben tudják tartani a meglévõ jármûparkot, hiszen a javítás még "házon belül" is igen sokba kerül..
A pályák állapotáról meg ne is beszéljünk, igaz BOBO ?
De azt láttam, h Dorog és Leányvár között kivágták a pálya mellett a fákat- bokrokat, csak nem lesz párhuzamos pálya??? Bazi nagy halom betonalj( betontalpfa lol ) is oda van készítve...szal tud errõl valaki valamit?
Mert autóból láttam, de ha egyszer eljutok az Állomásra, megkérdem, mi a helyzet?

Higyjétek el, nem olyan bonyolult a helyzet, mint gondolnátok.
Munkahelyemen elég gyakran kell ilyen feladatokat megoldani, persze nem ekkora teljesítményeken😊 😊

Tuvok
Ez így szép és jó 😊
Egyszerûbb példát mondok: ez olyan, mintha egy junoszty tv-t akarnál digitális vételre alakítani, nem lehetetlen, de ...

Tuvok
Én simán pazarlásnak hívnám 😄

B0B0
Ez tök jó ahogy leírtad, de vannak szabványok is 😉

Látom, biztosra ment a vezénylõ tiszt, nehogy elkaparjon ekkora szerelvény elõtt nem lehet akármilyen gyenge kis vackot odakapcsolni 😊 😊 😊