Mozdonyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor most végül is felvettek Tuvok?

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Tuvok
januárban indul és 1 éves kb

csn tamás
áááá voltam ma a 17-es nohabon az Északiban.eléggé jol néz ki és jó a hangja is!
Ti tudtok valamit a mostani mozdonyvezetõ képzésrõl???azt tudom hogy februárban indul tanfolyam de mennyi idõ lesz? hallottam 8-10honapot...

„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein

323-asok még a '70-es évek végén is közlekedtek Komárom Esztergom között,
meg B.P.-Egom között..

Willenbrock
Vettem egy Roco gõzöst HO-st.3 tengelyes és mindenféle nemzetiségû táblát adtak hozzá.Van közte magyar is,326-osnak jelzi.De a magyar 326-os a képek szerint nem is hasonlít hozzá.Sõt ilyen tipusú mozdonyt nem találtam a magyar gõzösök ismertetõiben.Ez egy szertartályos 3 tengelyes,de szerintem inkább német mozdony.A MÁVnak biztos nem volt ilyen.Lehet hogy a ROCO fiktív gõzöst adott ki?A gép száma:326003

Kinek mi a véleménye?

B0B0
Végülis 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Ehh nem mindegy Kína vagy Japán?
Irak vagy Irán ? 😊 😊 😊
Azért köszi 😊

B0B0
Kínában van az, 520 az utazósebessége és mágnespályán megy, tehát nem érintkezik semmivel. Múltkor mutatták a TV-ben, fel is vettem.

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

csgery
269 euró? <#boxer>egy kicsit sok 😛
Szivesen...idõközben rákerestem 269 euróért dobálnak ilyeneket...nem olcsó

E.Gy.B.E. Airsoft Team

csgery
okés, de kössz az infót😉
Na könyebbet...azt se tudom pontosan mikorra kerül boltokba...csak annyit tok h gyártjuk 😊

E.Gy.B.E. Airsoft Team

csgery
Nyugi, sok haverom van, akinek kellene😄
Milyen árban?😄
Tovább adhatod az infót... majd azért igyexek képeket csinálni a kasztniról...egyenlõre az készülget 😊

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Asszem Japánban építenek-építettek(?) egy vonalat, mely egy reptérrõl a belvárosba jár, 500km/h tervezett sebességgel

csgery
engem érdekelne!!!
(azt hadd tegyem mellé, h ezt a vasútmodelles topikba is írhattad volna😛
Nemtom kit érdekel de hamarosan kaphatóak lesznek Märklin márkájú Nohab-ok H0 méretben 😄 Most gyártjuk õket 😄 Asszem a 4es számú tapolcai Nohab...

E.Gy.B.E. Airsoft Team

B0B0
Én nem tudom

Tertovan
jo de megis? 😊

B0B0
Danone Flört. Nekem mindig ez jut eszembe róluk 😊

Ki tud valamit ezekrõl a MagLev tipusú új generációs vasutakról ? Hol vannak már szolgálatban ? És milyen sebeséggel üzemelnek ? Egyáltalán van-e hosszabb vonal ebbõl a rendszerbõl ? Van-e rá igény vagy csak egy elvetélt program ?
Tuvok
Anno a bemutatója erejéig az Usgyi volt a világ legjobb Diesel-motorvonata :o)

Elég jók a Flirtek. Míg itt volt bemutatón semmi meghibásodása nem volt, míg a Talentek sajnos esnek kelnek. Ergonómiai szempontból jobbak a Talentek, mint a Flirtek, de mûszakilag a Flirtek talán jobbak lesznek. Abból az egy Flirtbõl levonva ami a múlt éveben itt volt pár hétig bemutatón. Meghibásodás nélkül bírta a bemutatást, míg sajnos a Talentek alig bírják ki az elõírt kilométereket meghibásodás nélkül. Engem nagyon emlékeztet az olasz Ciccolínára, de azt szerencsére nem vette meg a MÁV akkoriban.
Semmi koncepció nem volt benne moscow, csak a pénz. Valakinek a valakije megtervezte jó pénzért. Ugyanúgy a BV-ék is el vannak nevezve, mind a három.
Sziasztok!
Lenne egy elég kérdésem. Miért van az, hogy egyes Gigantokat elneveznek?
Csupán afféle jópofa dolog, vagy vmi koncepció van ezzel kapcsolatban?
Csakmert ma láttam a "Kossuth Lajos" és Dr Verebély ööö keresztnevét hirtelen nemtom :$ Gigantokat Gyõrben. Mindketten nemzetközi gyorsvonatokat húztak. Ekkor jutott eszembe, hogy itt biztos tudna vki magyarázatot adni erre 😊

üdv
Mosc

A hűség soha nem hal meg! In nomine imperatoris hominorum magistris ego te purgo et exorciso.

Tuvok
Az Usgyik is milyen jól megedzõdtek így, azóta mennek, mint a kisangyal . Csak néha találkoznak 1-1 szekérrel az útátjárón . Alföld ...
😄

B0B0
Szegény motorvonatok a kritikától fognak meghibásodni, annyira izgulnak majd! 😊

csgery
http://www.mav.hu/belso.php?kat=3056
cask ezt találtam a MÁV lapján, kellemes csamegét mindenkinek😄 )elég kevés, de megfelel)
Tuvok
Nyomtáv 1 435 mm
Max. menetsebesség 160 km/h
Tengelyelrendezés Bo’+2'+2'+2'+Bo’
Legkisebb bejárható vágányív sugara
- üzemi forgalomban (csatolt motorvonatok) 150 m
- mûhelymozgások során (nem csatolt motorvonatok, üresen) 100 m
- ellenív R150 m - 6 m-es közbensõ egyenes szakasszal
Ûrszelvény UIC 505-1
Vonó- és ütközõkészülék síkjában mért hosszúság 74 078 mm
Kocsiszekrény szélessége 2 880 mm
Beszállótér magassága a sínkorona felsõ élétõl mérve 600 mm beszállótér-padlómagasság
Kerékkarimán kifejtett maximális teljesítmény 2 600 kW
Kerékkarimán kifejtett állandó teljesítmény 2 000 kW
Legnagyobb indító vonóerõ 47 km/h sebességig 200 kN
Az indító gyorsulás legnagyobb értéke 47 km/h sebességig 1.2 m/s²

Az árukat nem írom be, mert mindenki elsírja magát ...

csgery
ok, keresek a neten róla valamit
HiPPoNaX
Nem mozdony, hanem motorvonat ;] Egyebkent Flirt nevre hallgat

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

csgery
mi a neve a mozdonynak?

Azért valami infot dobhatna róluk valaki ( aki ráér) 😊

csgery
De azt meg kell hagyni, hogy pofás kis szerszám mind a ketttõ.
Tuvok
Lévén a MÁV-nak készülnek . Dec 18 futópróba, remélem Sg-re (nem) jönnek .

csgery
csak azért gondoltam, mert oda volt írva a mozdony elejére, h MÁV...
Tuvok
Nem .

csgery
a #1906 on lévõ képen a vonatok igaz Magyarországon vannak?
Tuvok
Flirt, hurá ... a szép festés nem segíte rajta :/
Jó, hogy hozzánk biztosan nem fog kerülni, de még járni sem .

csgery
Hogyan lehetek mozdonyvzeetõ?XD
Punker
pofás lesz az új cucc 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

B0B0
Hmmm. Jó kérdés. Hát a Szergej nem a gazdaságosságáról híres 😊

Tertovan
Hello

mennyit eszik egy mozdony?
mennyibe kerul egy egy ora hasznalata?

lol..

gz8
Egy kis kultúra: éneklõ vontatójármûvek <#dumcsi>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

B0B0
Pontosan

Tuvok
Az az aljáról van 😊
Jah, ilyen létraszerû valami van rajta ha jól láttam

B0B0
A táblájáról meg az #537-ben van kép 😊
Az érdekes még, hogy a motort úgy lehet szerelni, hogy az oldalán felnyitsz egy nagy ajtót és akkor kényelmesen hozzáférni az egészhez

Tuvok
köszi 😊

megvannak a képek otthon 😊
megnéztem a tábláját, 1984-ben gyártották Ausztriában
Meg furcsa volt, hogy az oldalán van a kémény 😊))