Mozdonyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Az tuti

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Freedom88
többi ugyanilyen tipusú mozdonyoknak javitására szolgáló alkatrészre tökéletes lesz

T.T.

gz8
Akkor marad a guruló alkatrészbánya...

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

V43 1105
Selejtezve lesz az biztos.. fõkeret görbülése van.. :S

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

B0B0
Fene tudja, nem a MÁV-é

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Freedom88
ez még nem biztos, majd a SIEMENS emberei eldöntik

T.T.

Freedom88
Akkor szem elõtt legyen a menetrend amikor olyan is az állapot.
De akkor ott nem az volt, ilyenkor már tojni kell de magasról a menetrendre. Alapból késve érkezett az állomásra, hivójelzéssel engedték ki, vagyis 15km\h val haladhatott volna, lényegtelen volt a menetrend itt

T.T.

gz8
Selejtezni fogják?

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Na ez nem semmi. Jo kemey "akcio" volt szerdan, s szerintem az az ember aki ilyenkor a menetrendet probalja betartani az nem normalis, termeszetesen a csabalyokat kene kovesse.
B0B0

Freedom88
egyértelmü h az elsõ.

T.T.

Ekkora balesetek után mindig felvetõdik a kérdés:
mi a fontosabb? Betartani a biztonsági elõírásokat, vagy a menetrendet?
Mert a kettõ együtt nem mindig megy..Sajnos sajnos

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Freedom88
igen, 98cal ütközött

T.T.

Tuvok
Amikor egy põrekocsi végiggyalulja a mozdonyt, az analóg mutató állását figyelembe venni nem sok értelme lenne, nem is teszik .
A fekete doboz (digitális regisztrátum) szerint 98 km/h-val ütközött .

Freedom88
igen

T.T.

Tuvok

index

Tuvok
A mérõórás képre (60 km/h) gondolsz ?

Freedom88
Nem loptam el semmit, ez a kép fenn volt az interneten, én onnan szedtem.
gigant is fenn van pár kocsival nagyon gyorsan 100zon, nem tau tulajdonság.

T.T.

Tuvok
Erre már jött ki módosítás a Zebegényi baleset után. Ha állomástávolságban közlekedsz, de látsz egy mûködõ jelzõt, akkor a jelzõn látott jelzésikép alapján kell az utat folytatni. A szönyi ív után meg tökmindegy, hogy milyen a zárjelzõ úgyis csak az utolsó pillanatban veszed észre. A taurusnak meg van egy rossz tulajdonsága, hogy azzal a pár kocsival fel tud gyorsulni 100-ra ha kinyomod a csülköt 10-15 mp alatt. Ilyen baleseteket tényleg csak több ember erõfeszítésével lehet elõidézni. Free Te meg elloptad a VBI-sek fényképezõgépét.Én töltöttem le a netrõl képeket. Az óra 60 km/h-nál állt meg, de ez csak azt jelenti, hogy a mûszer akkor ment tönkre, hogy milyen lassúlásnál következett be a baleset azt csak a regisztrátumról lehet kiolvasni.
Freedom88
Már elnézést, de aki ezt mondta biztos h nem jól tette.
Van egy olyan képem amely sok mindent elárul, de nem adhatom közre.

T.T.

Freedom88
A mozdony lámpája nem azért van hogy lássál, hanem azért hogy lássanak.
Az autónál te követed az utat, vasútnál egyértelmüen a sin vonalán haladsz. Nem mind1

T.T.

Tuvok
Zártárcsából nyílt vonalon tök sötétben egyszerûen semmit nem lehet látni . Jó esetben fényvisszaverõ, már ha nem ótvar mocskos vagy nem ette szét a rozsda, de akkor is csak 50, esetleg 100 méterrõl látod, ráadásul függ attól is, hogy hogyan esik rá a fény, põrekocsin amúgy is alacsonyan van, ha meg ívben is, megette a fene
Na meg a zártárcsa nem is kimondottan a jármû "kivilágítására" van . Nincs itthon se az E1, se az F2, hogy megnézzem mi is a konkrét rendeltetése, de a haszna kb annyi, hogy jól lehet vele gurigázni a peronon

gz8
100 km/h az durván 27 m/s, tehát sok ideje nem volt. Érdekes, az autó távolsági fényszórója sokkal jobban bevilágítja az utat, mint amit én mozdonyon tapasztaltam.
Jó, mondhatod, az út szélén ott vannak a fényvisszaverõ csíkkal ékeskedõ oszlopok 50 méterenként. A pályán meg valahol az ágyazattól x méterre, jobb esetben nem a dzsindzsában jelzi a fehérre festett darab beton a szelvényt.

Tuvok
Sok szabálytalanság történt, de ha 1 valaki helyesen jár el, máris megelõzhetõ lett volna ...
Már most kíváncsi vagyok milyen módosítások jönnek ezután, kötelezõ tehervonati zárlámpa, põrekocsi besorozása, stb ...
Aztán majd kapjuk az oktatófilmet is, brutál képekkel <#wilting>

Tuvok
100-al ment, zártárcsát meglátod max 50 méterrõl
Lusta vagyok számolni, de sztem a reakcióidõ 1 másodperc sincs

gz8
Itt is több ember hibázott, köztük a vezér is. 😞

Érdekes, nem volt fent tárcsa az utolsó põrén?

Tuvok
Sajnos írásban nem sikerült hozzájutnom a jelentéshez, de kb . így szólt:
Aznap (szerdán) egész nap áramellátási problémák voltak az 1-es vonal jelzõrendszerében, így a bizberesek karbantartása miatt lekapcsolták a térközrendszert és állomásközi közlekedés volt (gyk: csak akkor lehet meneszteni vonatot, ha a következõ állomás visszajelenti, hogy az elõzõ vonat már megérkezett oda) és errõl a mozdonyvezetõket írásban tájékoztatták is . Az elsõ súlyos hiba itt történt, ugyanis a forgalmi szolgálattevõ az elõtt menesztette az Euregio-t, mielõtt a következõ állomás visszajelentette a tehervonat megérkezését . A mozdonyvezetõ a hívójelzés feloldása után felgyorsított 15-rõl 120-ra, ami szintén szabálytalan, ugyanis mivel a térközrendszer ki volt kapcsolva, így jelfeladás sem volt az EÉVB-re, egyedül max 80 km/h-val mehetett volna, afölött már második (figyelõ) ember kell .
Amikor a forgalmista rájött a hibára, felkapcsoltatta a jelzõrendszert, így (az akkori infók szerint) a feljövõ vörös levágta a gépet és megállt gyorsfékkel . Hatástalanítás után 15-tel továbbmehetett volna (rádiózás után), de ehelyett átkapcsolta az EÉVB-t tolató üzemmódba majd vissza, így törölve a 15-ös korlátot, és felgyorsult 60-70-re de az ütemezés miatt feljött egy sárga a vörös jelzõ elõjelzése miatt, egyszerûen kikapcsolta az EÉVB-t és vörös jelzõ ide vagy oda, abban a tudatban, hogy a köv állomásig nincs senki sehol, felment 100-ig, és 98 km/h-val csapódott a 15-tel haladó tehervonatba . A põrekocsikról pedig ismert, hogy gyalul mindent, mint forró kés a vajat, esélye nem volt a vezetõnek, pláne hogy 1 másodperce sem volt a sötét miatt reagálni .
Szokás szerint megint nem egy ember kellett a tragédiához, azaz ha peronkakas betartja a szabályt, semmi se történik, ha mégis, de a mozdonyvezetõ utasítás szerint jár el (és 15-tel megy, illetve használja a rádiót a kétes és váratlan jelzés miatt), akkor sem történik meg .
A forgalmista 2 évig terjedõ szabadságvesztésre is büntethetõ .

Hogy a jelentés óta milyen dolgokon módosítottak, nem tudom, én így tudom jelenleg .

gz8
Természetesen.

Nem mondom, hogy örömmel várom, mert az lenne mindenkinek a lehetõ legjobb, ha soha nem következnének be ilyen események. <#szomoru1>

Tuvok
érdekel valakit tájékoztatás a szerdai balesetrõl ?
oktatáson folyamatosan hozták a vizsgálatok eredményeit, meg tegnap több oldalas írásbelit kaptunk a dologról

B0B0
Tegnap már arról beszéltek, hogy az áramszünet miatt volt a balhé. Ez mondjuk egy dolog, de tudjuk, hogy áramszünet esetén is vannak szabályok amiket be kell tartani és be kell tartatni.

Freedom88
azt h ki vagy mi volt a baleset okozója nem tudom, sõt találgatásokba nem is nagyon akarok esni. Várom a hivatalos közleményt, hogy miként is történt ez. Feltételezéseim nekem is vannak, ahogy másoknak is.
Majd ha minden biztosabb lesz akkor könnyebb lesz felemészteni a dolgokat.
Annyi biztos h Almásfûzitõ állomáson a balesetet megelõzõ órában áramkimaradás volt, ezért a térköz jelzõk nem mutattak semmit. Innentõl kezdve h mi történt és miért történt, még rejtély.

T.T.

Tenleg sokat mondo kep.
Sajnalom a mozdonyvezetot, oszinte reszvetem😞😞

De ki vagy mi volt a baleset oka?
Freedom88
sokat mondó kép...

T.T.

V43 1105
Teljesen biztos!Sajnos, igen.. 😞

Nyugodjék békében..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Nohab
Biztos, már mindenki ezt mondja. Sajnos... 😞
Jó kemény baleset lehetett.A mozdonyvezetõ biztos h meghalt?
Nohab
Most már igen. Nem tudok sokat a balesetrõl.
V43 1105
Jó, de ugye azt tudod hogy a vez. állás helyén két põrekocsi volt?

Nohab
Hát nem tudom, szerintem nem mehetett lassan, mert nagyon szét volt roncsolodva a Teknõ.
csn tamás
mindenki mást mond hogy mennnyivel ment a tvben pl 60-70km/h-t mondtak szoval sok féle van eddig de ki tudja lehet hogy sosem tudjuk meg a részleteket...én is sajnálom a mozdonyvezetõt! egyébként ma reggel 2 embert gázolt el a vonat rákosrendezõn szoval jo napok ezek a vasutnak..

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

V43 1105
Neem, "csak" 40km/h-val ment..

Freedom88
ÖBB Taurus 98cal ment mikor csattant.
Leirtak és elmondottak alapján és a szabályok betartása mellett 15tel mehetett volna...Nem cask 1 ember hibázott, de sajnálatosan az az 1 meghalt már, a másik meg kb. egész életét börtönben lesz.

T.T.

B0B0
Én nem azt mondtam, hogy sajnálom a forgalmist, hanem, hogy nem lennék a helyében! Óriási különbség!

Freedom88
mondjuk igazából nagyon más állomáshelyü mv nagyon nem is lehetett, mert õk csinálják az eurégiós fordát

T.T.

Freedom88
részvétem

T.T.

Freedom88
igen, ez igaz😞

T.T.

V43 1105
Én jobban sajnálom az MV-t ismertem, nagyon jó barátom volt.. 😞

B0B0
A forgalmis helyébe sem lennék

V43 1105
Ma voltam a Fradiban, és annyit tudnak a tegnapi balesetrõl, hogy az 1116 017-es tauruson ahol Varga Gábor, Gyõri MV életét vesztette.. 😞

Almásfüzítõ forgalmi szolgálattevõ mulasztott, azonnal elbocsáltották , és bírósági eljárás belõle..

V43 1105
Szia!

Tehát van egy Orvosi vizsgálat, aztán pszichológiai, ezután ha megfelelsz, akkor írány a tanterem ahol az elméleti anyagot kell megtanulnod, utána pedig típus vizsgákat kell letenned!