Márciusban jön a régi számítógépekre szánt Windows XP

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megint tereled a témát.
Nagyon jól tudod, hogy a linux és a windows kernele teljesen máshogy épül fel, még a koncepció is más.
De már ezerszer leírtam, ha érdekel(ne) keress vissza.(na nem mintha nem tudnád)

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Te persze ezt tudod... :)

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

ja és ha figyelembe vesszük, h a linux csak egy kernel, akkor nem sok lovagolni való marad a témán.
baz az új fícsöröket kezdték újraírni, nem a régieket.
Te is nagyon jól tudod, hogy Allchin mondta.
Lehet, hogy NT kernel, de aztán minden más.(meg szerintem az is már csak NT kompatibilis)

ez tényleg komolytalan volt.

természetesen az új fícsörök miatt kell az új, nem a régiek foltozgatása miatt.

#126 lol, ezt honnan szedted? a vista az nt-re épül, amit úgy '86 óta fejlesztenek.
Elõzõhöz még: Újabbat úgy értettem, hogy _totál alapoktól újraírnak mindent_, hogy még stabilabb, még gyorsabb, még stb-b légyen. Lényeg hogy alapoktól újraírva minden. Ha jó ez, ha van benne egy mákszemnyi jó is, akkor miért nem építenek rá? Miért nem építettek a W9x-re, ha annyira jó volt? Minek újraírni mindig, ha nem sz.r? Miért csak akkor lesz sz.r az MS rajongók szemében (és az MS szemében is), mikor kijött 1 új szoft? Ha a W95 abszolút hibás koncepció volt mikor megjelent a W2K, akkor nem volt hibás már 95-ben is? Ha az XP abszolúte hibás koncepció lesz 2 év múlva (merthogy teljesen alapoktól írják a longhornt), akkor nem abszolút hibás már most is? Miért tudja azt a linux, hogy építenek az elõzõekre, miért kell mindig mindent újraírni az MSnek?
"az xpn, már ezek a problémák is megoldódtak/megoldhatók" - akkor mi a fenének belõle újabb? Meg ha meglesz a Windows 2100 ultrared profession atomcsapás, akkor miért lesz az XPbõl azonnal instabil, gagyi DOS alapú sz.r az M$ rajongók szemében?
Azért kérdezz meg egy grafikust hogy utálja-e az Adobe-t (közel 100% részesedés:-P
droland
Az emberek CSAK ÉS CSAK AZT utálják, aminek általában 30%-nál nagyobb a piaci részesedése, függetlenül attól, hogy az jó e vagy rossz...

dokar
Nem csak a M$-t utálom.

CPU Tuning Toplista http://cputuning.net

Van egy általam telepített gép ami PII 300 vagy ilyesmi kategória, ha jól emléxem 128 MB RAM van benne. A Suse 9.0 XFce 4.05-el egész jól megy rajta, de Debiannal gondolom még többet lehetne kihozni belõle ha az embernek van rá ideje. Szerintem ennek ellenére az ismerkedést ne a legsz*rabb gépen kezd a linuxal (és úgy általánban egyik rendszerrel se) hacsak teheted.
h4x0r
Ja, valahogy így vagyok én is. Engem inkább a programozás mozgat, fõleg POSIX jellegû rendszerekre, de tervezem a Windowsost is.
Ne értsd félre, de valahogy a szimpla C-s, konzolos cuccok valahogy nekem jobban kézreállnak. Nem flém miatt mondom...
Na de ez nagyon OFF

A cikkhez: ez engem akkor izgatna, ha nem dickless/thin (szóvicc, éééérted :) ) kliensként adnák ki. Szerintem arra is lenne jócskán piaci igény. Pl. egy 2k vagy XP Home edisün szerû, direkt kispénzûeknek. Nem hozna sokat, de biztos jönne be nekik egy kis zseton...

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

én sg-re a flém mellett amiatt járok, mert elég széles körben vannak rövid cikkek és nagyon gyakran van frissítve, így elég csak ezt néznem és ha vmi érdekeset találok, akkor máshol megnézem mi a valós/korrekt infó :)
h4x0r
Mivel a híreket az olvasók írják, ezért ez elõfordul. De még mindíg jobb szerintem, mint amit az SG mûvel. Ide is csak azért járok, mert a Windowsos cikkek itt még "viszonylag" korrektek...

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

fogalmam sincs milyen, mivel kb fél perces pillantást vetettem rá. de mondhatjuk, h a huptól a hideg kiráz, habár igaz a cikkek azért annyire nem szoktak ferdíteni, csak rémhírt szeretnek terjeszteni.
h4x0r
FTeR: Pusztan informaciokent mondtam, hatha erdekel. A 111-es hozzaszolas vegen pediglen volt egy szmajli :).
Mellesleg szerinted szar, mert HUPos?

device: Nem ervkent hoztam fel, hanem erdekessegkent.

Csak tudnam, hogy minek P2-re lebutitani az XP-t. eleg memoriaval (128MB+) egy PII-450-es tokeletesen elfogadhato sebesseggel futtatja a Windows XP Pro-t.

Y
kb évekre tudom a fontosabb eseményeket. nem érdekel és szükségem sincs arra, h percre pontosan tudjak minden kis jelentéktelen eseményt az unixal vagy a bsdvel kapcs. sok más van, amit részletesebben tudok, mint amire ez a lista kiterjed.
nemtom ezen mit nem lehet érteni.

#112 szia! köszönöm, h ezt megosztottad velem.
ÖÖ egy winfos 95öt futtató gépkörnyezetbe fel lehet toszni egyáltalánm vmien linuxot ?:D Mer sikerült szerválnom egy leselejtezett gépet is és arra jólenne, h ha van idõm azon tanulmányozzam a linuxot

Sziasztok!

Végigolvastam a fórumot, halistennek vegere ertem.
FTeR : Ha pedig tisztelned egy kicsit is azt akivel vitazol, akkor pedig illene elolvasnod azt ami alapjan o ervel, vegiggondolni mirol is beszel, de amit te csinalsz, az onmagaban annyi hogy kitartasz valami mellett, az ideologiad mellett azzal kapcsolatban amit nem is ismersz olyan jol. Én ha már cáfolni akarok valamit akkor megnézem a vitapartnerem mivel érvel.

Ja amugy XP-t hasznalok en is itthon és értek is hozzá, nem csak ugy van.Emellett 3 server gépen Debian 3.1 testing et. eddig mindig stable kernelt hasznaltam, es sosem volt gond a kernellel magaval, max az en configuraciommal.
Ha itthon is lenne normalis netem, akkor idehaza is linuxoznek... na csa...
h4x0r
Ez egy targyilagos tortenelmi levezetes. :)

pedig akinek nem inge ne vegye magára..lásd a #90 végén Te mit írtál. ;) (Én sem sértõdtem meg)
1. nem mondtam, h nem vagyok fullosan tisztában a témával. tanultam unixot, de soha nem használtam.
2. nem használom egyiket sem. majd ha használnom kell megtanulom. csak azért nem fogom fullosan elsajátítani, h elmondhassam magamról, h dejó, aztán a büdös életben nem foglakozom vele.
3. ezen a beszóláson kicsit megsértõdtem.
"jól érzem magam annyi tudással ami már megvan"..ez sajnálatos, mert a Win rendszereken sem lehet megélni a tanulás nékül. Ez a fajta luxus hogy az ember nem fejlõdik a mi szakmánkban az éhenhalás felé vezet. Mondjuk az igaz hogy amit idéztünk az mér a múlt, de abból is lehet tanulni..pl kevesebb baromság hangzik el wint használó emberektõl unix témában..;)..upsz
ezen semmi meglepõ nincs, ms platformra sokáig alig volt játék, fõleg egyéb más nem pc-s platformok büszkélkedhettek vele. aztán kijött a dx, hírtelen megérte rá fejleszteni.
arról nem is beszélve, h ofisz miatt irododákban terjedt mint a tûzvész, ezért az került otthonra is és ha már van lehessen játszani is rajta.
jól érzem magam annyi tudással ami már megvan és annyira meg nem érdekel, h végigolvassak egy idõrendi táblát (meg a hup ajnározását).
azért kösz :)
h4x0r
Unix/Linux tortenete:

1941-1971
1980-1999
1999-2000

BSD tortenete:

1. resz
2. resz
3. resz
4. resz

Ha erdekel...

h4x0r
Sztem '95-ben azert nem hallott senki Linuxrol, mert akkor meg 3 eves volt, alig akadt egy-ket disztro (pl. debian volt mar). En '99-ben hallottam rola eloszor, de 2002 kornyeken valt versenykepesebbe (ertsd: grafikus szirszarok tomege ekkor kezdett (asszem) megjelenni). Az Internetkapcsolatok terjedese is sokat tett a dologert. Mivel szerintem a Linux netkapcsolattal a legjobb. :)

Ahogy mondod. Idehaza nagyon kevesek hallottak akkoriban még csak róla. Szélesebb körben talán a CD mellékletekr való felkerüléskor jutott el a dolog (olyan '98 magasságában kb), mondjuk akkor se volt még messze sem egy felhasználó barátnak nevezhetõ (rossz nyelvek szerint még most sem az). Mostmár azért van mi bõl válsztani ha kicsit körülnéz az ember, MacOS-tõl a BeOS-ig van minden...már feltéve hogy nem a sztenderd kell.
Hát igen, valóban, bár mondjuk a Debian disztrib jól kilóg ebbõl a sorból, mert stabil kiadás jó ritkán szokott lenni (2-3 év).
A FreeBSD-rõl, és úgy általában a BSD-rõl: Igen Unix alapúak, de nem mondanám hogy megbukott projectek, sõt! Annó jókora jogi perpatvar volt amíg elérték hoyg ingyenes és szabad legyen. De errõl bõvebben itt olvashatsz. Jó hoszú sztori ahogy nézem a 70-es évektõl indul. Hiába no, a Unix története nem ma kezdõdött. ;)
arty
azért használunk most windowst és nem 50/50% arányban valami *nix klónt:

- dos után a játékok winre jöttek ki
- office95
- PR

Nemtom 95ben volt e már alternativa(értsd: linux).Ha volt is nagyon erõtlenül képviseltette magát ... én 95 táján biztosan nem hallottam még otthoni alternativ operácios rendszerrõl, amikor elgondolkoztam, h a dos helyett mit is tegyek fel ...

95 lett, bár 4 mb ram mellett elég fárasztó volt használni ... :)

Forza.

ez nem normális viselkedés. valszeg valami más gond is van ott. eleve még a max 4 vituális meghajtó sem éri el azt a %ot amitõl bejönne.
legvalószínûbb, h valamiért sérült a hw leíró fájlod, lehet dtool belerondított és valmai rosszul sûlt el.
Pedig fizikai eszközcsere nem történt kb fél éve. :(. Azért tippeltem a Daemon-Tools-ra mert azt frissítettem tegnap 4.0-ra és az újraindításkor szólt a Win, hogy 3 napom van a kitiltásig. :)
most összezavartál. a bsd is egy unix klón, ugyan úgy mint a macos. és ugyan úgy mint a linux.
csak megbukott a projekt és jellemzõen így lett belõle free.
1. direkt írtam, h ez alapvetõen nem meglepõ (lévén winnél is így van, habár macék kilógna ebbõl), de linuxnál sokkal sûrûbben van verzió váltás.
sokan nehezményezték, h lassan 5 éve van xp. én személy szerint semminek sem örülök jobbn, mint hogy közel 4 éve nem kellett a saját gépemre rendszert telepíteni (ilyen szempontból irigylem az almásokat, de összehsonlíthatatlanúl könynebb helyzetben ilyen szempontból az a platform).
Mármint a FreeBSD?..mert az elõbb még egy klónjáról beszéltél!!!! Én nem mondtam hoyg okosabb vagyok, csak kértem hogy fejts ki jobban. Ha azt mondod hogy jobban megtervezett/összeszedetebb akkor úgy már érhetõbb mit akarsz mondani. Gõzöm sincs mely fanok mondták, de az biztos hogy általában mindenki a saját várát dicséri. A FreeBSD is jó valamiben biztos vagyok benne, nomeg a többi BSD, de ettõl még nem tenném le a nagyesküt hogy _összességében_ jobb lenne egyik a másikánál (vagy a linuxnál).
Ámbár van egy hely ahol a népszerûségüket mondjuk össze lehet hasonlítani. ez
semmi gond, csak úgy éreztem hogy kicsit "üresek" ezek az érvek. Mert mondjuk uszkve 2 vonatkozásban is igaznak találhatnám amit írtál, csak tudod: nem mindegy mirõl/melyikrõl is beszélünk.
1, Asszem erre Equ utlat multkor: teljes disztrib frissítéskor (kb mintha WinNT 4.0-ról W2K-ra állnánk át) gond van a kompatibilitással. Elszállank dolgok amik idáig mentek stb. Ilyen van. Én inkább mundjuk gyalulni szoktam iylenkor, és csak a konfigokat áttolni.
2, Az amlített 2.6 API változási mizéria. Gondolom a fejlesztõk fogják a fejüket (meg amijük van) miatta, de azért ez is átvészelhetõ. A sima 1.0 user jó esetben nem vesz észre belõle sömmit. A nagyobb céges pedig gondolom úgyis vesz supportot egy nagyobb disztribútortól.

Winrõl baromságot? Ki merészelt ilyet? :-D ;)
ja egyébként ezt nem saját kútfõbõl szültem (közöm nem votl a cucchoz), hanem nagy opensource fanok írásaiból.
jaj, ne gyere ezzel. techológiailag sikerült jobban.
freeBSD sehol nem terjed el így elég nehéz lenne ebbõl a szempontból összehasonlítani.
azzal, h direkt hülyének nézel nem fogsz okosabbnak tûnni és igazad sem lesz.
végülis magában is simán elkerreghet a kernel egy procin, növelve az áram fogyasztást, de kérdésessé vállik, h egy desktop rendszeren (jahogy mértnem ezt mondtam...) ennek mennyi értleme van.

ja egyébként semmi sem támasztja alá jobban azt amit mondok, mint az a tény, h ha bemész egy fórumba és nem egy fél oldalas verzió adatokat mellékelsz a problémád leírása mellé, akkor pont azzal a rizsával jönnek, mint te: ", de akkor miért nem azt mondod?" és közben talán ugyan úgy vigyorognak.
"és asszem azzal többen egyet értenek, h a freeBSD jobb clón lett."
Minél? A linuxnál? Milyen "klónról" beszélsz? Milyen felhasználásra jobb, vagy elterjedtségre, vagy mi a kutya fülére? Kicsit érthetõbben kérlek!
jó, ennyire nem érdekel a téma, h ezen vitatkozzam.
már soxor írtam, h én nem fogom önmagáért fikázni a linuxot. nem hsználom, úgyhogy semmi közöm hozzá. csak -mint már rengetegszer írtam- azt nem bírom, ha winrõl beszélnek baromságokat és közben marhára egyet értenek, h a linux mennyire jó.
Ja bocs. Akkor mondjuk írhattál volna linux disztribet is, lévén így nem egyértelmû. (Miért kellene egy kernelnek shell parancsokat fogadni 1ébként?)
"kijön egy új kernel és hírtelen mindenbõl megjelenik az új verzsön"..hö? Nemrég kijött a 2.6.14.3 ez mondjuk a legújabb "stabil", de miért kellene ettõl _mindenbõl_ új? Pláne hogy a disztribek ha megnézned (megnéznéd) nem a legújabbat szállítják hanem azt amit sikeresen befordítottak, és teszteltek az egész rendszeren. Arról nem is beszélve hogy a legnagyobb disztribútorok eleve nem vanilla kernellel szállítanak.
Tehát nem gond ez ezen a szinten (user szemszögbõl), az más kérdés hogy a disztribútor/gyártó mennyit veszõdik a fejlesztési modell miatt a színfalak mögött. Arra mernék még gondolni hogy esetleg a 2.6-os kernel API változásaira gondolsz, de akkor miért nem azt mondod? ;) (Egyébként ez sem érint messze sem minden alkalmazási területet, és disztribútorok lekezelik javarészt a problémát..gondolom némi káromkodás közepette)
sztem most túlzol. azért nem kell újra aktíválni, mert új cd/dvd meghajtót teszel bele (nemhogy vírtuálisat).
ott vmi mást is kavartál.
de a nagy unixra épûlt!
egyébként a legújabbb véleményem az, h linux csak ott ért el sikereket, ahol úgy kezelték, mint az unix egy új verzóját és ütemszerûen át álltak rá.
ennek egyértelmû oka a magas kompatibilitás.
1. nem magamtól szûltem. mindig azzal jöttök, h a linux meg az unix így meg úgy és sokszor még statisztikában is egy kalap alá veszitek.
a linux meg nemcsak a pozitívumait vette át és kérdés, h ami 30 éve pozitívum is volt, az ma micsoda. és asszem azzal többen egyet értenek, h a freeBSD jobb clón lett.

3. sztem nem erre értette. hanem az os (kenel/disztrib) fejlesztés menetére.
"Sztem csak azért hozta ki az csökög M$ ezt a gagyi XP-t, hogy még több mindent tudjon értékesíteni és minél több pénzük legyen."

azta. nem mondod. nahát.
deznél meg nexusnál már észre vettem, de asszem lassan általánosságban is lemondható, h aki utálja az ms-t, annak inkábba rendszerrel (gyk, kapitalizmus) van baja.
ebben csak az az érdhetetlen, h bármelyik nagyobb multit utálhatná. vagy az, h közben fanolja pölö a kuglit, miközben rinyál, h a wmp adatokat gyüjt (pedig nem is), de nem zavarja a kugli azon tevékenysége, h minden lépését, keresését, megnézett olalát, megkapott/megírt levelét naplózza és elemzi.
persze hogy jobb volt.
PR-ben :P
A linux akkor még nagyon fiatal volt, nem is tudom, hogy volt-e már 2.0-ás kernel.

megint a fogalmak. természetesen linux alatt egy operációs rendszert (disztribet, ha úgy tetszik) értettem és nem egy mankós kernelt, ami egy shell nélkül még userimput fogadására sem képes.

kijön egy új kernel és hírtelen mindenbõl megjelenik az új verzsön. ez nem gond, winnél is hasonlóképpen van ez. csak ott évek telnek el és elõre be van harangozva, h mindenki felkészülhessen. habár ennek nem kéne gondnak lennie lásd osx.
Oldal 1 / 3Következő →