65
-
Epikurosz #65 kiváló ötlet, bár az üstökösökeben sem sok víz van, mennyiségileg, nem aráynában. -
#64 Ja, de a már viszont kisebb lenne, és valószínűleg több mars is keletkezne :DDD -
#63 érdekes kérdés... lehet el kéne téríteni pár ilyen üstököst (erre már ha jól tom megvan a technika, legalábbis papíron) mondjuk a Mars felé, azt máris megnövekedne ott helyben a vízmennyiség? ;) -
dez #62 (Most már nem azt iszom, mert volt egy anyagi vonzata, és nem is volt túl jó izű [nyilván nem lepárlással készült], hanem ilyen háztartási víztisztítóval tisztítottat. Bár ebben sem marad túl sok anyag.) -
#61 Dez: most már értem miért iszol ilyen vizet. Tehát kimosod magadból a káros anyagokat. Én először azt hittem félsz a csapvíztől.
Az valóban igaz, hogy a szervezet halmozza a rákkeltő anyagokat. Egész ügyes lehet, sőt.
Nem adtam meg a magyar fordítást: "Ki nem beszéli el (nyíltan), az magára vessen". Pompás idézetet választottam, nemde? Mivel én értek latinul. Is. :)
-
Epikurosz #60 dez, melletted állok! -
dez #59 Ehh, úgy értem, ebben a témában (egészségvédelem, stb.). Az alábbi kb. olyan, mintha azt írtad volna: miért ne egy forgalmas útkereszteződésből vételezzük a levegőt (tökéletesen tiszta hegyi levegő helyett), amikor úgyis jön szennyeződés máshonnan is. (Csak kilehelni kissé kevésbé tudjuk a szennyező anyagokat, mint kivizelni/kiizzadni. De ha többet viszünk be - ráadásul mi mindent -, mint amennyi távozhat, akkor nem fog menni. [Akkor a szervezet erős ürítés helyett inkább tárolni próbál, amig van hova.]) -
#58 Aperte qui non loquitor, sibi imputet -
dez #57 Sokat, de szeretném itt lezárni a magam részéről a témát. Ha ennyire tájékozatlan vagy, én biztos nem tudom ezt pótolni, és nem is akarom. -
#56 Dez: Rendben. De mit érsz vele (legfeljebb a klórérzékenység kivételével), hiszen az élelem és a levegő is tele van szennyezéssel, vegyi anyagokkal. -
dez #55 Figyu. Most mire jó, hogy leírsz még1x valamit, amit más már leírt, és amiről már elmondtuk a véleményünket? NEM ioncserélt víz volt (ami annyit jelent, hogy bizonyos ionok másokra vannak cserélve). Olyat nem ismerek, hogy "ionmentes víz", hacsak nem maga a desztillált víz. Amit én ittam, az egy bizonyos "Élelmiszer nyersanyagként felhasználható desztilált víz (MSZ ISO 3696)" volt (véletlenül megtaláltam a címkéjét :) ). Persze rá volt írva, hogy csapvizzel való keverés nélkül nem fogyasztható, de ez hülyeség: a WHO szerint nyugodtan fogyasztható, amennyiben máshonnan biztosítjuk a kellő ásványi anyagokat. Szerinted az esővíztől is szomjan lehet halni? Csak mert az is desztillált víz... Mint szó volt róla, csak akkor ártalmas valójában, ha huzamosabb ideig alig eszel mellette valamit.
Egy oldal a témában: (De van még sok.) -
#54 Indestructible: egy bolygó vízszükségletéhez nagyon keveset. A Marson lévő víz (akárcsak a Földé) vulkáni eredetű vízgőz.
Dez: valószínű hogy ionmentes vizet ittál, ugyanis a desztillált víztől (amiből hiányzik minden ásványi anyag) szomjan lehet halni, még ha dézsaszám is iszod. -
Epikurosz #53 Attól függ mekkora az üstökös. -
#52 egy átlagos víz jeges üstökösből
mennyi vízet lehet kinyerni? -
dez #51 Mosakodásra nem igazán lenne jó, mert a bőrön keresztül is felszívódnak anyagok. -
dez #50 Ja igen, és ez csak a nem szerves (un. kelát) kötésben lévő, hanem szabadon keringő ásványi anyagokat viszi ki, de arra nincs is semmi szüksége a szervezetnek (sőt könnyebben lerakódik pl. érfalakra), mert csak a szerves kötésben lévőt tudják felhasználni a sejtek. Vagy legalábbis azt sokkal könnyebb nekik. -
dez #49 Ez egy régi tévhit, de nem igaz. Én hónapokig csak desztvizet ittam, és ahelyett, hogy egyre rosszabbul lettem volna, egyre jobban lettem. Csak azért hagytam abba, mert túl drága volt már hosszabb távon, és sokkal jobban megérte venni egy víztisztítót. (Nem bírom a klórt.)
Na jó, még azért is, mert nem lepárlásos, vegytiszta desztvíz volt, hanem úgynevezett fordított ozmózissal készült desztvíz (ebben is szuperalacsony az oldott ásványok aránya), és nem volt túl jó ízű. (Mellesleg, ez nagyon furcsa, hogy hogy lehet valami rossz ízű, amiben alig van valami...) -
IoIa #48 Mutass már nekem olyan embert (leszámítva azokat, akik éppen éhségsztrájkolnak, vagy éheznek), akik nem esznek, csupán isznak? -
Inquisitor #47 "Mellesleg a szükséges ásványi anyagok főleg nem az ivóvízzel kerülnek be a szervezetbe, hanem a táplálékkal. Vagyis nyugodtan lehet akár desztillált vizet is inni."
Nem is a bevitellel van a gond, hanem ellenkezőleg ... ha sima H2O-t iszol szépen kiviszi az ásványi anyagokat a szervezetből, és hosszabb távon "szomjanhalsz" tőle. -
Epikurosz #46 "A desztvíz iható, és szomj ellen is jó, az íze meg semmilyen. Ittam már..."
Ha még erre sor kerül, oldj fel benne egy Multivitamin pezsgőtablettát. -
#45 Szomjan nem halsz, max. az ásványianyagok hiánya miatt beteg leszel, ezeket azonban beviheted más módszerrel is. A desztvíz iható, és szomj ellen is jó, az íze meg semmilyen. Ittam már... -
Borton #44 "De amúgy télleg nem értek hozzá.:)"
Tényleg nem -
IoIa #43 Ha már hasonlítasz, akkor azonos kategóriájú dolgokat vessél össze! Mellesleg a szükséges ásványi anyagok főleg nem az ivóvízzel kerülnek be a szervezetbe, hanem a táplálékkal. Vagyis nyugodtan lehet akár desztillált vizet is inni. Szénmonoxidot viszont nem sokáig fogsz belélegezni... -
Inquisitor #42 És??? Attól még hiába van oxigén a szénmonoxidban, nem lesz neked jó ha azt lélegzel be ... mint ahogy hiába iszol H2O-t a víz helyett.
-
IoIa #41 Egy vegyület (szénmonoxid) és egy oldat (vizelet) között lényeges különbség van (ha már IQ). Az előbbi egy kémiai folyamat, az utóbbi egy fizikai folyamat eredménye. -
Dinosaur #40 Bocs, félreértettem. Azt hittem az összvízről beszélsz a Földön. -
Inquisitor #39 " a pisiben van víz "
IQ tesztes hasonlattal éve a Szénmonoxidban meg van Oxigén. -
Inquisitor #38 "hehe... rövidebben a pisiben van víz "
Érdekelne te mit nevezel víznek? Mert az "ivóvíz" meg a víz két teljesen más dolog. Példának okáért igyál pár napig sima H2O-t, azaz desztilált vizet, és utána majd mindenki filózhat rajta miért haltál szomjan ... -
Bohun #37 Mielőtt megköveznétek nézzétek már meg az ötös hozzászólásban az elején kifejezetten édesvizet ill. tehát ivóvizet írtam, sose mondtam hogy fogyna a víz, csupán az emberi ivásra alkalmas.
Viszont ha vizeletből készítessz ivóvizet, egy idő után elfogy belőle az összes áványi anyag. Ja és ha pölö a Marson születik egy kisgyerek akkor annak a teste is nagyarányban vízből áll, így is eloszolhat a vízmennyiség. :P Ez pont olyan mint hogy most kevesebb a ásványi anyag egy kenyérben mint 100 évvel ezelőtt mert már nincs a földekben az erőltett művelés következtében, nem tűnt el mielőtt megint ezzel jönnétek, egyszerűen már beépült. De amúgy télleg nem értek hozzá.:)
na mindegy most már nembánom kövezhettek:) -
Zseblovag #36 Áááá!Ez igen...késhegyig menő vita. Egyvalamit sajnálok csak...mire valóban megtudunk valamit a Mars-ról már a csontjaim is porrá válnak. Egyetértek azzal aki azt mondta, hogy egy-két szonda alapján ne nagyon tegyünk végső megállapításokat. sajnos való igaz, hogy még a kis sárgolyónkat sem ismerjük 100%-ban, nemhogy egy másik égitestet. U.i: Lola hozzászólása kifejezetten teszett. -
#35 Az ivóvízhasználati szokásainkon lehetne változtatni azért elég sokat. Mondjuk nem kellene ivóvíz a WC-t öblíteni, és nem kellene feltétlenül a tisztálkodáshoz sem. Ezekhez használhatnánk szűrt talajvizet is. Csak ez alternatív rendszerek kiépítésével járna, ami meg költséges. Tehát marad minden a régiben. -
Borton #34 ebben igazad van h az "iható minőségű víz" mennyisége fogy, de nem maga a víz fogy. max olyan oldott anyagok lesznek a vízben ami miatt nem iható (lásd pl: vizeletben a karbamid). ettől még nem fogy a víz ha a Földet nézzük. A vilagegyetemben persze más a helyzet... -
lokko #33 annyi biztos hogy a földi víz legnagyobb része nem a légkörben képződött, tele van a naprendszer még mindig "szemétként" bolyongó vízzel (lásd üstökösök, Kuiper öv), Abban meg valahol annak az idióta Bohunnak is igaza van hogy a víz valamilyen formában tud fogyni, és ez nem más mint az időegység alatt felhasználásra kinyerhető iható minőségő víz mennyisége ... de ez a mennyiség elég gyorsan regenerálódik (10-20 évek) -
Borton #32 Na, látom újabb kémia professzorok is megjelentek -
Szalma #31 (Instant ivóvíz...)
Szeretettel:
Szalma -
#30 Gondolom hozzákeverik a szükséges ásványi anyagokat meg ami kell egy tabletta formájában.... -
IoIa #29 Jobban jársz, ha nem írsz számokat, az láthatóan nem megy neked. Írj csupán annyit, hogy nagyon sok... Azzal nem tudsz ilyen könnyen megzuhanni. -
roliika #28 vagy 4 billió???? Amúgy igazad van...lényeg hogy elég fáradt vok, és ez a mennyiség gáz halmazállapotban..hát...érdekes lenne..nem? -
IoIa #27 Nos, számoltam. Az biztos, hogy számolni nem tudsz, csak a hasadra ütni, ezért akkor egy kis számtanóra:
4.3 milliárd köbméter = 4.3*10^9 köbméter.
Vegyük csupán a Csendes óceán egy kis négyzet alakú felületét, ahol az oldalak 1000 km hosszúak. Ennek a felülete 1000km*1000km = 10^6 méter*10^6 méter=10^12 négyzetméter. Az ez alatt 1 méter vastagságban lévő víz térfogata: 10^12 köbméter. Ha úgy tetszik, 1000 milliárd köbméter. Már ez is több, mint 230 szorosa annak, amit leírtál. És akkor még hol van a többi víz?
Szóval vegyél fel pár számmal kisebb mellényt, mert lötyög rajtad. -
roliika #26 Én számoltam..most te jössz...felszín alatti vizek is+tavak, tengerek,folyók, helló!