Karácsonyi hardverpiaci körkép

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Segítség kéne, mégpedig ahoz hogy szeretném a gépem fejleszteni. Alaplapot memóriát +lehetõség szerint 64 bites procit szeretnék amit pont most láttam leértékelve 14ezerért ami egész jól hangzik. a lényeg hogy most vettem AGP-s videókarit, szal olyan alaplap kéne amiben van AGp slot (legjobb lenne ha lenne benne agp meg PCI EXPrESS is) és ami jó a 64 bites procinak. És fogalmam sincs melyik alaplap felelne meg eme elvárásaimnak, igazán nagyon boldoggá tenne az aki tudna ötletet adni😊

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

hát egy 14rugóba még úgyis kerül,
nah és egy PCI-os monnyuk IDE az mennyibe kerül?

SATA a mai alaplapokon integrált szériatartozék, SCSI, IDE kártyát meg leginkább PCI-osat tudsz venni (de SATA-s is van).

Ja, hát akkor nehogy már gyémántberakásos aranyborításnál alább add...

A mezei Samsung (, A-Data, Kingmax) ramok teljesen jók, és feleennyibe kerülnek.

512MB DDR400 SDRAM PC3200 KINGSTON ECC REGISTERED 14,160.- Ft 17,700.- Ft
512MB DDR400 SDRAM PC3200 KINGSTON HYPER-X 18,424.- Ft 23,030.- Ft
ezt az egyik legolcsóbb helyen néztem, abban gondolom azért egyetértünk h a kingstonnál ha teheti az ember nem érdemes alább adni, viszont ez szerintem inkább 20rugó mintsem 10, a kérdésemre pedig nem válaszoltál

10 rongya csak milliomosoknak van? Ennyire még itt Ázsiában se csóró az ember.

Egy átlag ember nem milliomos. Aki milliomos az meg nem sulinetre vásárol, netre elég a 256, másra nyilván jobb ha több van, nekem 768ddrem van és teljesen meg vagyok vele elégedve, viszont a "leselejtezett" cuccaimból nemsokárra összerakhatok egy 2évvel ezelõtt jónak számító másik gépet. Ja pl aki most kezdi az iskolát ismerekedik a géppel, áldhatja a szüleit h olyan gépet vettek neki amin már xp van, (és nem 3.1el kezd mint az én idõmben) nehogy már ne legyen elég neki a 256!

#91: ezek a kártyák érdekelnének, hova szerelem én ezeket be(PCI?), és mennyibe kerül egy ien?

SATA, SCSI, IDE kártya, stb.

A mai játékoknál 512 MB igenis csak a balépõszint, elfutkos rajta valahogy, de sokat fog swappelni, töltögetni, ami megakasztja, lelassítja a játékot. Legegyszerûbb ha kipróbálod 1 gigával, sztán nem is akarsz visszatérni 512-re.

De érdekes hogy egy 10 rongyos vacakon akad fenn mindenki, közben meg veszi a 130 rongyos videokártyákat meg 60 rongyos procikat...

256? Azon aztán hasítana a FEAR, Quake4, AOE3...

magus
igen, ez hogy 512 keves ez baromsag. attol fugg mire. ha pistike vagy es dúm3-at akarsz jatszani akkor igen keves, de azt ugyse jatsza epeszu ember, a legtob jatekra eleg, mmorpg-nel meg ugye alap.

amugy az az 512ram "éppen elég" kezdetû sor erõs túlzás volt, én ezt a kifejezést MAI körülmények között (xp megléte) 256nál használnám, hogy jobb ha 512van

HOGY tudsz egy gépbe 6winyót tenni??? Ez érdekelne engem rohadtul, mert most van már új házam, 4meghajtó is férne bele, de lelomboztak, mer aszonnya 2ide kábel az 4 meghajtó, na már most ha van egy dvd/cdíród, dvd-olvasód, mobil racked, meg egy winyód akkor ez a 4 hely ki is fújt, és hol van akkor még a 3.winyó?? Valaki erre válaszoljon már nekem pls

amugy rengeteg hibas szeriat hozott ki a chieftek. es jelenleg is 10-bol 2-ot visszahoznak

Jézus nem létezett, a Biblia hazugság!

a chieftek is noname tap, a tapok az enermaxnal es a hiperpowernal kezdodnek.

Jézus nem létezett, a Biblia hazugság!

Az van. 😊

Asszem Mercury volt, de a Codegenek híre is olyan amilyen. Elég sokba kerülnek a gépemben lévõ cuccok, inkább nem pont a tápon spóroluk, nem házibuherálok, inkább egy megbízható (igaz nem olcsó) tápra bízom a dolgot és nyugodtan alszok. Abból a 2 kidobott alaplapból simán kitelt az új táp, ennyit megér hogy ne kelljen még 10 lapot kidobni.

Aki Quake 4-et akar annak tudom ajánlani 2x512-es Dual Ram-os megoldást.
De mi a quake4 kategóriába tarozunk. 😉

Pár 10 gépet raktam már össze. Vargáné és társa az elveri az alaplapot, meg a többi cuccot is ha elszáll. Codegennel ilyet nem tapasztaltam (most is az van). 1-2 évig bírja, utána megáll. Ilyenkor vagy átkondiztatod 2-3eFt-ért, és akkor megint bírja pár évig, vagy kidobod és veszel újat.
Nem tudom, ti hol éltek, nekem itt a melóhelyen P4-1.4Mhz, 256Mb DDR@266Mhz, S3 integrált kula.
Windóz XP SP2+legfrisseb update-k, 1 éve raktam fel, pedig rengeteget netezek, AD-aware havonta, stb.
És lõn csoda simán tudok rajta dolgozni, és NEM csak 1 alkalmazás fut!!!!
Php Editor+Flash Mx2004+böngészõk soxor egyszerre fut és minimális lassulás van csak, de ha böngészek+Excel, akkor még annyi sem. Akkor lassú, ha Photoshop CS2 + Flash MX2004 egyszerre fut. Jah háttérben Msn+ICQ+Daemon stb...
Vagy elhiszitek vagy nem, de ez van, otthon 512Ram-om van és teljesen kellemesen dolgozok Winamp + PS CS2 + Flash MX 2004 egyszerre->semmi gond.

Rengeteg gépet szervizelek mostanában mellékállásban, és javarész azért hal meg 1esek XP-je, mert csak 128Mb van benne, avval csak tényleg éppen hogy feláll a WIN, 256 a minimum, és 512 már teljesen elég a kb 1 évvel ezelõtti játékokhoz vagy melóhoz. aki meg KVÉK4ezni meg FÍÍRezni akar az meg pakoljon bele amennyit akar.
Az nagyon sz@r lehetett, mert nekem is volt egyszer egy ultragagyi táp, de azért másfél évig húzta.
Abban biztos ocsók a kondik😊
Volt egy szar tápom, 3 nap alatt 2 alaplapot tett tönkre, azóta nem engedek a gépembe vargánya és co. minõségût (mercury, codegen és hasonlók).

"Az általános figyelmeztetésnek talán úgy kellene hangoznia, hogy ha könnyû, és 400W-ot 15 ezer forint alatt adnak, attól kezeket el. Olcsó kondenzátorok, rossz hûtés, instabil leadott feszültség... "
nanehogymár egy 11ezer forintos 400wattos chieftec szar legyen... ugyanis ezt meg lehet venni ennyiért!

Minden alkatrészbõl van egy szint ami alatt / felett tökmindegy mennyi / milyen van benne. Egy 233-as cerka mellett pl. répa hogy 6600 vagy 7800 van, egy athlon fx57 mellett meg nem. Van amikor a memória kevés, van hogy a proci, van amikor a videokártya. Egy mai átlagkonfignál valóban a memória és a videokártya a legjobb tuning, és csak utána a proci.

ehh most a codegen tápos résznél tartok olvasásban, de meg kell, hogy említsem, hogy az én 3 éves codegen tápom a mai napig mûködik és még nem volt rá panasz....
ma egyik haveromnál mûködik, mivel vettem chieftech-et és erre már nem volt szükségem... node az õ athlon 64-esét is gond nélkül kiszolgálja... ja és csendes maradt még így is a gépe!

Nekem a mezei Samsung is bevált, igaz nem 2-2-2-5-ös, de nem is 60 rongy. 😊

DEXTER92
Nagyon atom az a picike plexi házzal 😊

Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!

Randal
384Sdram rulez😊
cel800 procival fõleg😊
kicsit húzva és elmegy rajta jópár cucc😊
Gothic 2 szaggat, BIA közepes beállítással oké, amik alattuk vannak okék.

256M-val is el lehet játszani, csak kerülni kell IFet:-P
512 tényleg kell neki, raid instákban 512-vel is szaggat, de oda meg úgyse járok. 1G-val teljesen jó (próbáltam), ha jó alatta a Windows.
Wow, én ha melóhelyen elindítom a minimum alkalmazásaim és felhúzom a munkához kapcsolatos cuccokat, akkor 800-900M-nél tartok 😊. Pedig a win-t kizárólag thin kliensnek használom mert X-n keresztül dolgozom. Ez így elsõ ránézésre is _semmi_, ha bármi fejlesztõcuccot felhívnék rá, úgy elkezdene swap-elni, hogy ihaj. Bele sem merek gondolni, hogy mennyire lassú lehet annak, aki a komolyabb progikat is winbõl használja. 1G a minimum szerintem is. Több mem gyakran többet dob a teljesítményen, mintha ugyanazt az összeget cpu-ba öli valaki. (Ennek az ellenkezõjét hirdetik a dobozos konfigurációk...)
"amelybõl normál felhasználási körülmények között semmi hasznunk nem lenne" A nyilvánvaló stabilitáson és jobban leteszteltségen túl.. én nem vagyok az olcsó ramok híve, eddig még 1 se lett jó huzamosabb ideig.. aki 5+ 10+ órát járatja a gépet naponta annak igenis megéri egy márkásabb remot venni (részemrõl a corsair-re szavazok 2x512 twinix)

Sadist
Ne hidd el, ha nem akarod. De az akkor is erõs kijelentés, hogy 512 ram max netezésre vagy filmnézésre elég.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Nem azt írtam, hogy az semmi, hanem azt, hogy teljesen evidens amit legírtál, mármint, hogy gyorsabbak lesznek tõle adott mûveletek, hiszen akkor ki fizetne pénzt érte?

Számít, számít, én ezzel teljesen tisztában vagyok. Még régebben a 7th Legion-hoz kényltelen voltam a 8 MB Ramomat 16-ra bõvíteni, mert húzott az egér.

Én csak azt írtam, hogy nem kell agyongyömöszölni a gépet ha nem muszáj, mert elképzelhetõ, hogy optimalizációs gondok vannak.
Milyen semmiért? Még a te mondatodban is ott van hogy "gyorsabb". Ezért. A memória különbenis most a legolcsóbb alkatrész, 10 rongyért kapsz 512-t, és hidd el sokat számít, mégha nem is alapfeltétel. Saját tapasztalatból mondom. Olyan mint a Celeron vs P4 különbség.

Biztos vagyok benne, hogy gyorsabb, evidens hisezn ki akarna több tízezret kiadni a semmiért?

Én itt csak azt próbáltam felvázolni, hogy egy jóval szerényebb konfigurációval is elfuthat egy játék, csak maximum a füst nem lesz olyan szép.

Ezt mindenki döntse el maga, kinek mennyire fontos, viszont azt a lényeg a konfigurációnak az optimalizációja, ezért van az, hogy néha egyáltalán nincs is olyan nagy különbség egy látszólag minimum és egy maximum konfig között.
Ez érdekes, speciel épp a WoW az, ahol érezhetõ még az 1g és az 1.5G közti különbség is, bár már nem olyan szembetûnõ, mint az 512 és 1G közti.

??
Nem tom, én fél gigán dolgozom cégnél is, otthon is, sõt játszom is (WoW) - most vmit elcsesztem hogy nekem nem lassú? XP indulás után 200 megát foglal, 300 meg marad alkalmazásokra. Ha valaki olyan alkalmazást használ amire ez nem elég, annak nyilván nem árt a több mem. Játéknál meg játéka válogatja, van aminek elég az 512M, van aminek kevés az 1G is.
Senki nem mondta hogy 512-vel már nem is fut. De azt igen hogy 1 gigával szemmel látható a gyorsulás.

Sõt, SETI is fut a háttérben meg dvd-t is rippelsz és atomkutatást is folytatsz, közben megy a FEAR 1000 fps-sel. ;D

Elfut rajta valahogy, de próbáld meg 1 gigával, meglátod a különbséget. Kevesebb swappelés, gyorsabb betöltés, stb.

cs?

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Persze, a 7800 SLI még pc-ben is jó legalább 2 évig. Az x360-ra is valszeg lesznek késõbb jobban optimalizált játékok, amiket eddig látni lehetett, az nem volt túl meggyõzõ. Nem volt szar, de kb. egy mai jobb pc-s játék szint, egy nextgentõl ennél többet vár az ember, fõleg 5 éves távlatra. A PS3 igazi ereje a Cell, viszont ott is igaz ami a pc-knél: a proci nem minden. Ha a videochip ugyanaz marad, akkor hiába raksz alá akár 100 Cellt is. Egy jóideig persze király lesz, szerintem sokkal jobb is mint az x360, de hogy a 10 éves életciklust a Sonynál se gondolták komolyan az tuti.

Én anno a Doom 3-al játszottam egy 1.8-as AMD procival, egy 9200-es ATI Radeonnal és 384 MB Rammal. . .

Nem mondom, hogy folyamatosan ment, néha, be-be szaggatott, de játszani lehetett vele.

Valszeg nem teljesen, de az biztos hogy a videokártya upgrade jobban meglátszik játékoknál mint a proci. Az egy szint felett már inkább csak finomhangolás.

Azért F.E.A.R.-ezni nem nagyon fogsz azzal. ;D

hogy 512 RAM olyan félelmetesen kevés lenne, ezt én is kétségbe vonom, nekem is 1-2 gamma kivételével (D3, Q4) vígan megy minden... kicsit túlzó a cikk, nehogymár szinte csak netezéshez legyen elég fél giga...
Oldal 1 / 2Következő →