99
 • revolit
  #99
  Sziasztok!
  Segítség kéne, mégpedig ahoz hogy szeretném a gépem fejleszteni. Alaplapot memóriát +lehetőség szerint 64 bites procit szeretnék amit pont most láttam leértékelve 14ezerért ami egész jól hangzik. a lényeg hogy most vettem AGP-s videókarit, szal olyan alaplap kéne amiben van AGp slot (legjobb lenne ha lenne benne agp meg PCI EXPrESS is) és ami jó a 64 bites procinak. És fogalmam sincs melyik alaplap felelne meg eme elvárásaimnak, igazán nagyon boldoggá tenne az aki tudna ötletet adni:)
 • MacrosTheBlack
  #98
  Samsung 512 MB DDR br. 10.250 Ft
  Kingmax SuperRam DDR400 512MB br. 10.500 Ft

  Milyen 14 rugó?
 • Hegyikecske
  #97
  hát egy 14rugóba még úgyis kerül,
  nah és egy PCI-os monnyuk IDE az mennyibe kerül?
 • MacrosTheBlack
  #96
  SATA a mai alaplapokon integrált szériatartozék, SCSI, IDE kártyát meg leginkább PCI-osat tudsz venni (de SATA-s is van).
 • MacrosTheBlack
  #95
  Ja, hát akkor nehogy már gyémántberakásos aranyborításnál alább add...

  A mezei Samsung (, A-Data, Kingmax) ramok teljesen jók, és feleennyibe kerülnek.
 • Hegyikecske
  #94
  512MB DDR400 SDRAM PC3200 KINGSTON ECC REGISTERED 14,160.- Ft 17,700.- Ft
  512MB DDR400 SDRAM PC3200 KINGSTON HYPER-X 18,424.- Ft 23,030.- Ft
  ezt az egyik legolcsóbb helyen néztem, abban gondolom azért egyetértünk h a kingstonnál ha teheti az ember nem érdemes alább adni, viszont ez szerintem inkább 20rugó mintsem 10, a kérdésemre pedig nem válaszoltál
 • MacrosTheBlack
  #93
  10 rongya csak milliomosoknak van? Ennyire még itt Ázsiában se csóró az ember.
 • Hegyikecske
  #92
  Egy átlag ember nem milliomos. Aki milliomos az meg nem sulinetre vásárol, netre elég a 256, másra nyilván jobb ha több van, nekem 768ddrem van és teljesen meg vagyok vele elégedve, viszont a "leselejtezett" cuccaimból nemsokárra összerakhatok egy 2évvel ezelőtt jónak számító másik gépet. Ja pl aki most kezdi az iskolát ismerekedik a géppel, áldhatja a szüleit h olyan gépet vettek neki amin már xp van, (és nem 3.1el kezd mint az én időmben) nehogy már ne legyen elég neki a 256!

  #91: ezek a kártyák érdekelnének, hova szerelem én ezeket be(PCI?), és mennyibe kerül egy ien?
 • MacrosTheBlack
  #91
  SATA, SCSI, IDE kártya, stb.
 • MacrosTheBlack
  #90
  A mai játékoknál 512 MB igenis csak a balépőszint, elfutkos rajta valahogy, de sokat fog swappelni, töltögetni, ami megakasztja, lelassítja a játékot. Legegyszerűbb ha kipróbálod 1 gigával, sztán nem is akarsz visszatérni 512-re.

  De érdekes hogy egy 10 rongyos vacakon akad fenn mindenki, közben meg veszi a 130 rongyos videokártyákat meg 60 rongyos procikat...
 • MacrosTheBlack
  #89
  256? Azon aztán hasítana a FEAR, Quake4, AOE3...
 • magus
  #88
  igen, ez hogy 512 keves ez baromsag. attol fugg mire. ha pistike vagy es dúm3-at akarsz jatszani akkor igen keves, de azt ugyse jatsza epeszu ember, a legtob jatekra eleg, mmorpg-nel meg ugye alap.
 • Hegyikecske
  #87
  amugy az az 512ram "éppen elég" kezdetű sor erős túlzás volt, én ezt a kifejezést MAI körülmények között (xp megléte) 256nál használnám, hogy jobb ha 512van
 • Hegyikecske
  #86
  HOGY tudsz egy gépbe 6winyót tenni??? Ez érdekelne engem rohadtul, mert most van már új házam, 4meghajtó is férne bele, de lelomboztak, mer aszonnya 2ide kábel az 4 meghajtó, na már most ha van egy dvd/cdíród, dvd-olvasód, mobil racked, meg egy winyód akkor ez a 4 hely ki is fújt, és hol van akkor még a 3.winyó?? Valaki erre válaszoljon már nekem pls
 • Alien_AM
  #85
  amugy rengeteg hibas szeriat hozott ki a chieftek. es jelenleg is 10-bol 2-ot visszahoznak
 • Alien_AM
  #84
  a chieftek is noname tap, a tapok az enermaxnal es a hiperpowernal kezdodnek.
 • MacrosTheBlack
  #83
  Az van. :)
 • MacrosTheBlack
  #82
  Asszem Mercury volt, de a Codegenek híre is olyan amilyen. Elég sokba kerülnek a gépemben lévő cuccok, inkább nem pont a tápon spóroluk, nem házibuherálok, inkább egy megbízható (igaz nem olcsó) tápra bízom a dolgot és nyugodtan alszok. Abból a 2 kidobott alaplapból simán kitelt az új táp, ennyit megér hogy ne kelljen még 10 lapot kidobni.
 • reloader
  #81
  Aki Quake 4-et akar annak tudom ajánlani 2x512-es Dual Ram-os megoldást.
 • MacrosTheBlack
  #80
  De mi a quake4 kategóriába tarozunk. ;)
 • Komolytalan
  #79
  Pár 10 gépet raktam már össze. Vargáné és társa az elveri az alaplapot, meg a többi cuccot is ha elszáll. Codegennel ilyet nem tapasztaltam (most is az van). 1-2 évig bírja, utána megáll. Ilyenkor vagy átkondiztatod 2-3eFt-ért, és akkor megint bírja pár évig, vagy kidobod és veszel újat.
 • [email protected]
  #78
  Nem tudom, ti hol éltek, nekem itt a melóhelyen P4-1.4Mhz, 256Mb [email protected], S3 integrált kula.
  Windóz XP SP2+legfrisseb update-k, 1 éve raktam fel, pedig rengeteget netezek, AD-aware havonta, stb.
  És lőn csoda simán tudok rajta dolgozni, és NEM csak 1 alkalmazás fut!!!!
  Php Editor+Flash Mx2004+böngészők soxor egyszerre fut és minimális lassulás van csak, de ha böngészek+Excel, akkor még annyi sem. Akkor lassú, ha Photoshop CS2 + Flash MX2004 egyszerre fut. Jah háttérben Msn+ICQ+Daemon stb...
  Vagy elhiszitek vagy nem, de ez van, otthon 512Ram-om van és teljesen kellemesen dolgozok Winamp + PS CS2 + Flash MX 2004 egyszerre->semmi gond.

  Rengeteg gépet szervizelek mostanában mellékállásban, és javarész azért hal meg 1esek XP-je, mert csak 128Mb van benne, avval csak tényleg éppen hogy feláll a WIN, 256 a minimum, és 512 már teljesen elég a kb 1 évvel ezelőtti játékokhoz vagy melóhoz. aki meg KVÉK4ezni meg FÍÍRezni akar az meg pakoljon bele amennyit akar.
 • reloader
  #77
  Az nagyon [email protected] lehetett, mert nekem is volt egyszer egy ultragagyi táp, de azért másfél évig húzta.
 • reloader
  #76
  Abban biztos ocsók a kondik:)
 • MacrosTheBlack
  #75
  Volt egy szar tápom, 3 nap alatt 2 alaplapot tett tönkre, azóta nem engedek a gépembe vargánya és co. minőségűt (mercury, codegen és hasonlók).
 • Akuma
  #74
  "Az általános figyelmeztetésnek talán úgy kellene hangoznia, hogy ha könnyű, és 400W-ot 15 ezer forint alatt adnak, attól kezeket el. Olcsó kondenzátorok, rossz hűtés, instabil leadott feszültség... "
  nanehogymár egy 11ezer forintos 400wattos chieftec szar legyen... ugyanis ezt meg lehet venni ennyiért!
 • MacrosTheBlack
  #73
  Minden alkatrészből van egy szint ami alatt / felett tökmindegy mennyi / milyen van benne. Egy 233-as cerka mellett pl. répa hogy 6600 vagy 7800 van, egy athlon fx57 mellett meg nem. Van amikor a memória kevés, van hogy a proci, van amikor a videokártya. Egy mai átlagkonfignál valóban a memória és a videokártya a legjobb tuning, és csak utána a proci.
 • Akuma
  #72
  ehh most a codegen tápos résznél tartok olvasásban, de meg kell, hogy említsem, hogy az én 3 éves codegen tápom a mai napig működik és még nem volt rá panasz....
  ma egyik haveromnál működik, mivel vettem chieftech-et és erre már nem volt szükségem... node az ő athlon 64-esét is gond nélkül kiszolgálja... ja és csendes maradt még így is a gépe!
 • MacrosTheBlack
  #71
  Nekem a mezei Samsung is bevált, igaz nem 2-2-2-5-ös, de nem is 60 rongy. :)
 • DEXTER92
  #70
  Nagyon atom az a picike plexi házzal :)
 • Randal
  #69
  384Sdram rulez:)
  cel800 procival főleg:)
  kicsit húzva és elmegy rajta jópár cucc:)
  Gothic 2 szaggat, BIA közepes beállítással oké, amik alattuk vannak okék.

 • Komolytalan
  #68
  256M-val is el lehet játszani, csak kerülni kell IFet:-P
  512 tényleg kell neki, raid instákban 512-vel is szaggat, de oda meg úgyse járok. 1G-val teljesen jó (próbáltam), ha jó alatta a Windows.
 • pemga
  #67
  Wow, én ha melóhelyen elindítom a minimum alkalmazásaim és felhúzom a munkához kapcsolatos cuccokat, akkor 800-900M-nél tartok :). Pedig a win-t kizárólag thin kliensnek használom mert X-n keresztül dolgozom. Ez így első ránézésre is _semmi_, ha bármi fejlesztőcuccot felhívnék rá, úgy elkezdene swap-elni, hogy ihaj. Bele sem merek gondolni, hogy mennyire lassú lehet annak, aki a komolyabb progikat is winből használja. 1G a minimum szerintem is. Több mem gyakran többet dob a teljesítményen, mintha ugyanazt az összeget cpu-ba öli valaki. (Ennek az ellenkezőjét hirdetik a dobozos konfigurációk...)
 • Farseer
  #66
  "amelyből normál felhasználási körülmények között semmi hasznunk nem lenne" A nyilvánvaló stabilitáson és jobban leteszteltségen túl.. én nem vagyok az olcsó ramok híve, eddig még 1 se lett jó huzamosabb ideig.. aki 5+ 10+ órát járatja a gépet naponta annak igenis megéri egy márkásabb remot venni (részemről a corsair-re szavazok 2x512 twinix)
 • Sadist
  #65
  Ne hidd el, ha nem akarod. De az akkor is erős kijelentés, hogy 512 ram max netezésre vagy filmnézésre elég.
 • reloader
  #64
  Nem azt írtam, hogy az semmi, hanem azt, hogy teljesen evidens amit legírtál, mármint, hogy gyorsabbak lesznek tőle adott műveletek, hiszen akkor ki fizetne pénzt érte?

  Számít, számít, én ezzel teljesen tisztában vagyok. Még régebben a 7th Legion-hoz kényltelen voltam a 8 MB Ramomat 16-ra bővíteni, mert húzott az egér.

  Én csak azt írtam, hogy nem kell agyongyömöszölni a gépet ha nem muszáj, mert elképzelhető, hogy optimalizációs gondok vannak.
 • MacrosTheBlack
  #63
  Milyen semmiért? Még a te mondatodban is ott van hogy "gyorsabb". Ezért. A memória különbenis most a legolcsóbb alkatrész, 10 rongyért kapsz 512-t, és hidd el sokat számít, mégha nem is alapfeltétel. Saját tapasztalatból mondom. Olyan mint a Celeron vs P4 különbség.
 • reloader
  #62
  Biztos vagyok benne, hogy gyorsabb, evidens hisezn ki akarna több tízezret kiadni a semmiért?

  Én itt csak azt próbáltam felvázolni, hogy egy jóval szerényebb konfigurációval is elfuthat egy játék, csak maximum a füst nem lesz olyan szép.

  Ezt mindenki döntse el maga, kinek mennyire fontos, viszont azt a lényeg a konfigurációnak az optimalizációja, ezért van az, hogy néha egyáltalán nincs is olyan nagy különbség egy látszólag minimum és egy maximum konfig között.
 • [email protected]
  #61
  Ez érdekes, speciel épp a WoW az, ahol érezhető még az 1g és az 1.5G közti különbség is, bár már nem olyan szembetűnő, mint az 512 és 1G közti.
 • reloader
  #60
  ??