21
  • Fen3gyerek
    #21
    amúgy enm olyan rossz , figyelembe véve, hogy kb
    egy magos processeknél négyszerannyi L2$ van Yonahban, mint amennyi az AMD-ben, egy magra jutva.
    Persze AMDnek IMC van de csak DDR400, meg míg az jónás 65el jön ki addig athlon csak 90el...
    Kétmagos processzeknél kb kétszerakkora a kes...,
    de nehéz ügy ez, mert a jónában shared L2$ van...
  • NEXUS6
    #20
    Szerintem is inkább valami másik iparban kéne az inteleseknek próbálkoznia, lehet hogy igazad van és a lóversenyben több szerencséjük lenne. Ha nem jön össsze az eredmény, ráfoghatnák a pályára, a zsokéra, a ló másnapos volt, vagy akármi. Illetve végszükség esetén még ott a dopping.

    ;)))))
  • #19
    Halál az AMD-re ,Intel versenylovak előre!!!!
  • Zedas
    #18
    Már megbántam a hozzászólást, elnézést! :)
  • arty
    #17
    ez egyenlőre 0... de addig jo nekünk, amig az AMD jobb procikat gyárt, mert a piaci rész és a hirnév miatt ugyis lehetetlen helyzetben van az AMD, mi lenne ha még rosszabb is lenne teljesitményben?
  • Fen3gyerek
    #16
    Még mindig nem teljesen jó ;)

  • Le Kurde
    #15
    Ezzel sajnos egyet kell értsek. Viszont érdemes megnézni a két cég piaci részesedését. Amíg a maihoz hasonló lassú ütemben nyer teret az AMD, addig az Intel ezt a "fejlesztési tevékenységet" várhatóan folytatni fogja, hiszen ha a piacon ez elégnek bizonyul, akkor mehet a pénz inkább egyelőre a marketingbe. Van ott azért R&D rendesen (az AMD-hez képest állítólag a többszörösét költik rá), csak egyelőre nem hozzák ki az igazi újításokat, mert ezzel vígan elvannak.

    Nexus6: ismerősök között nálam is hasonló a helyzet, de az OEM-ek pl. sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak az Intel szemében, mint a "power user"-ek. Ráadásul amíg az Extreme Edition procikat el tudják adni ~1000 dollár/darabért, csak mert az Intel logója van rajta (teljesítményben tudtommal kb. egy szinten van egy közepes X2-vel, ami lényegesen olcsóbb), addig nincs is igazán miről beszélni.
  • troc
    #14
    az elmúlt két évben ezek a nagy koponyák nem tudtak méltó ellenfeleket kiállítani az AMD-s fejlesztések ellenében. több a marketing, mint az innováció és még mindig nincs meggyőző, új irányvonal. bár lenne, mert az AMD-s cuccok kezdenek egyre drágábbak lenni - mert megengedhetik maguknak.
  • NEXUS6
    #13
    Igen ezzel a PR-dumával én is tisztában vagyok. De ha körülnézek az ismerőseim között, akkor aki új gépet akar venni, az mind azt mondja, hogy 64bites gépet vesz, mert ha jövőre nem is de utána, már télleg ez lesz a minimum.

    Tecsó gépbe meg valszeg drága lesz ez a proci.
  • Le Kurde
    #12
    Azt ne felejtsük el, hogy az Intelnél elég nagy koponyák dolgoznak minden területen, és a vállalat pontosan tudja, hogy mikorra fognak elterjedni a 64-bites szoftverek. Azt is tudja, hogy addigra a Yonah a mostani formájában már sehol se lesz, és a köré épített gépek sem, ergo nem fog hátránya származni a 64-bit elmaradásából.

    A Yonah-nak lesznek desktop gépbe szánt variánsai is, és ott bizony jónak mondható az a fogyasztás, amit a minták alapján lehet mérni. Tudtommal az első teljesítményadatok a csúcsfogyasztású változatra vonatkoznak, a hordozható gépek cuccai lényegesen kevesebbet fognak zabálni.
  • tehen_m
    #11
    "Az Intel szeretné egyesíteni a mobil és az asztali CPU-ka"

    Az lehet de nem jövőre. Most a GHz mániáról a "mag"mániára tért át.
  • tehen_m
    #10
    4. pontnak ezt akartam írni.
  • NEXUS6
    #9
    Kb mintha egy 486-ost hasonlítanánk egy PII-höz;)))
  • NEXUS6
    #8
    A Yonah viszont 32 bites!!!!
    Ha elterjednek a 64bites progik az intel dobhatja a kukába!
  • valamit
    #7
    de igen :) egy terülten gyorsabb volt: Outlook Express és Internet Explorer futtatásában :)
  • Zedas
    #6
    Valóban, a 3800+ -ra gondoltam, az a 2Ghz-es. A 4200-asat asszem egyszer sem sikerül megelőznie.

    Nem mondom hogy most aztán az AMD-nek annyi, sőt tetemes időhátrányban van az Intel. Csak annyi, hogy végre tud valamit lépni az Athlon64/Opteron páros ellen.
  • Fen3gyerek
    #5
    uhh, szvsz nézd meg azokat a teszteket mégegyszer, mert vmit csúnyán félrenéztél..
  • Zedas
    #4
    1.Igen
    2.Az Intel szeretné egyesíteni a mobil és az asztali CPU-kat, tehát ezt a technológiát fogják nyomni az asztali gépekben is (azért a 100W lássuk be, nem igazán a mobil platformot célozzá)
    3.Igen, valóban sok

    Csak azért írtam amit írtam, hogy bebizonyítsam, az Intel is leállt a Ghz mániával.
  • tehen_m
    #3
    1. yohan mobil proci
    2. még az is kérdéses h milyen szerepet tölt be jövő év végén az asztali procikkal szemben.
    3. Fogyasztása sok. mobil proc vs asztali proc... (idle: 18%kal fogyaszt csak kevesebbet)
  • Zedas
    #2
    Nem valószínű. Most az Intel is vissza fog menni 2 - 2.2Ghz-re, és csak nagyon lassan fog újra nőni az órajel. Inkább több mag lesz, teljesen más architektúra stb. A szivárgási áram teljesen keresztbetett az Intel terveinek. Lehet hogy 2010-re érik el újra a 4Ghz-t :).

    Ezt pl. érdemes elolvasni, az új Yonah magos Pentium tesztje, több tesztben lenyomja az Athlon X2 4200+ -t, ami azért nem semmi, főleg úgy hogy 40W-tal kevesebbet eszik:
    http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2627

    Ha belerakják végre a Pentiumokba a belső memóriavezérlőt, és elkezdik egymást ölni az AMD-vel, akkor majd meredeken kezdenek zuhanni a többmagos CPU árak.
    Éljen a verseny!
  • arty
    #1
    persze, 2005re pedig 10ghz felett fog járni a p4 ...