98
-
Wopi #58 Hello!
Igen, készül a játékhoz magyarosítás. December elején kezdték a srácok, remélem hamarosan elkészül.
http://www.magyaritasok.hu/index.php?func=hirinfo&hir=546 -
poulan #57 Magyarosítás készül a játékhoz v. a játékban belehet állítani a nyelvet???(Nemmintha kellene de jólenne tudni):)
Help!!! -
poulan #56 Hali!!
Ez a játék sokkal többet adott nekem mint az elődjei,nagyon meglepődtem amikor megpillantottam a főmenüt,gondoltam hogy ez már biztos,hogy jobb lesz mint az előzők.A gyanúm beigazolódott,már harmadjára kezdtem el és nem tudom abbahagyni!!! -
#55 na erre nocomment.
oh. mégis:
OMFGROFLN00BZ0RKTHXBYE -
#54 Én még soha nem játszottam egyik részével sem. Nehéz elsajátítani a kezelését? Találhatok valahol leírást az előző részekhez? -
TBali #53 "Érdekes" lenne mératarányosban. A Battleship 100x akkora lenne mint a Warrior... :) -
Runo #52 szerintem te még egy civ-el sem jáccottál, fogadjunk q3 fan vagy -
Mice #51 én nem szoktam nézni az fps-t mert most nincs bekapcsolva de ha csak nem automatice ő vált a next mozgatandó unitra ami 2 km-el arrébb van és ilyenkor scrollozik mint állat, akkor amúgy mindig normális értéken van
mondjuk ez is eléggé zoom függő. én a legközelebbi után 2 page down-t szoktam nyomni
earth módban - na ott tényleg tetülassú
nekem a legu. normális catalyst az 5.10es volt.
az utána jövők közül nem minddel békéltem meg (511 meg főleg) -
#50 Na ne ba!!!!
Én normál pályán próbálkoztam, a betöltési idő kb 10 perc, a FPS meg örülök ha eléri a 10-et!
Ja és fagy mint állat. Tartok tőle ez utóbbi rad9600 specifikum.
Asszem csökkentem a pálya méretet, a multkor tettem egy próbát nagy pályával az monnyuk el sem indult!;)
Viszont az intro video eddig szaggatott, de valamit átállítottam a konfigban és erre megy simán. A csodák videói viszont sehol, vagy bugosak.
Asszem itt valami drájver gond lesz. Monnyuk már vagy 50X újratelepítettem.
De nem hiányzik ez nekem!!!!!
-
Rexi lovag #49 ez nagyon jo de teljes minden demó vagy nem demo hanem igazi -
Mice #48 Na most errre meg azt mondom, hogy aoe1ben meg pl. akkora volt egy villager mint egy barrack x2 ... szóval
mégis senki sem mondta, hogy emiatt lenne rossz gém
részemről annyi, hogy amikor elkezdek vele játszani akkor általában ottragadok előtte és csak azt veszem észre, hogy az óra pörög mellettem :) -
#47 A régiekben sem voltak éppen méretarányosak a figurák, akkor senkit sem zavart :/ -
INGSOC #46 Nem egy méret egy arányos játék a képek alapján.Bár gyakran találkozok olyan emberekkel, kik szeint ez jó játék.De ha engem kérdeztek, akkor nem tartom klasz játéknak, mert az embre nagyobb, minr maga a város. -
Laslow #45 Na, az én gépem végképp nem mai darab, és próbaképpen kisméretű pályán játszottam, 3 birodalommal, végig. A végefelé kicsit lassú volt, az fps érték 25 alá csökkent. A csodák videói egyszer-egyszer megakadtak egy pillanatra, de egyébként rendben ment minden, fagyás nem volt.
Pályabetöltés, stb pár másodpercig tartott csak.
Nagy méretű pályán viszont lehet, hogy nagyon meglátszana már a gyenge hardver, nemtom, majd kipróbálom. Csak egyelőre nem fogott meg a játék úgy, mint a régebbi részek. De kap még esélyt.
PIII 800MHz, 256MB RAM, ATI 9100, XP SP2. -
zoland #44 Sajnos az AI egy picit túl lett húzva. A negyedik fokozat szinte játszhatatlan. Tíz kör, és egy barbár -fejszés, amikor nekem még csak bunkóm van (1)- nyakonvág 10-ből 7-szer. Ami még nagyon gagyi, az a Föld térkép. Kell hozzá némi képzelőerő, hogy felfedezd a kontinenseket. Miért kellett alnagyolni, amikor már az előzőben tökéletes volt? Összességében jó kis játék. Ja és angoltudás nélkül a felsőbb súlycsoportokban biztos a katasztrófa, úgyhogy magyarítók rajta, rajta. -
Godefroy #43 Nekem nem akadozik és nem fagyott egyszer sem.
-
Mice #42 mi is van vele? amúgy thx a flémet.... -
rhonkhan #41 szerintem ritka kaki játék a civ 3-hoz képest, csak nézzétek meg a technológia fát! -
Mice #40 igen :) most is egy fagyás miatt jöttem rá hogy éhes vagyok :D nem is annyira bastardok azok a programozók :D -
#39 Nekem is rendesen fellenditette a családi életemet, mert 10 percig a barárnőmmel foglalkozok (lóding ugye) aztán játszok 2 percig, aztán megint a barátnőmmel foglakozok, ja aztán lefagy újraindit és addig megint a barátnőmmel foglakozok, meg adok enni a cicusoknak, meg megnézem a tv hiradót;)))
Engem monyuk a klasszikus zene annyira nem zavar, de ha már azt kell hallgatni (mer azt viszont tök jól megcsinálták, hogy bármitörténjen a zene az szól), szóval valahol legalább kiirhatnák hogy mi a zene meg ki a szerző, és akkor indulhatnék a "Kinyermajátékészene10percben" c. rádiós vetélkedőben is;))) -
Mice #38 zoomout és van egy fekete resource megmutató zoom gomb. bármelyik erőforrás megtalálása pár másodperc. földgolyó módban ui. csak az ilyen erőforrások látszanak.... -
Mice #37 hát már megbocsa nekem is feltűnt, hogy ha odanyomok egy colosseumot akkor ott a városon, de ha maxig zoomolok is tök uolyan minden város.... nekem is hiányzik egy kicsit ez a grafikai izé, viszont legalább nem kell ki-be mászkálni a városokba a productionokért meg ha egy városban levő emberkék között váltok nem ugrik mindig vissza a kamera ami szerintem jó húzás volt -
Mice #36 a sajátomnál első nekifutásra én is azt hittem, hogy minden tökéletes, de neked mekkora volt a legnagyobb loadolt térkép, hány enemy-vel, milyen szinttel, és hanyas évig nem szaggatott? amikor csak a saját részeden van vagy 40 telepes és városonként min3 védő + még 2 takarítóbrigád és még nem is számolja az ember az ellent az az amitől beszaggat -
Mice #35 én az autosave-ek loadolásakor már direkt otthagyom 5 percre :) mondjuk lehet ezért sem untam még meg a menümusicot :P a zenét viszont a barbár korszak után hamar megutáltam, mert az a rengeteg klasszikus zene.... azt nyomták barokkban/reneszánszban/meg még modernben is. kicsit lehetett volna diferenciálni....jó tudom lehet az előadók tényleg teljesen más korokban éltek, de nekem valahogy tök uolyannak tűnik végig a zene.... -
Mice #34 a videók nekem nem szaggattak, viszont earth pályán én a mongolokkal amikor mentem egy 2600xp 768(ddr333)+9550-el az 1900-as évek utántól folyamatos fagyások voltak. volt hogy 5 percig gondolkozott csak azon, hogy behoztam a millitary advisort. 2000 után meg azt vettem észre, hogy teljesen véletlenszerűen fagy meg. van amikor fél órán keresztül megy, majd egy városra kattintok a gyártás miatt és kacc úgy marad (de annyira, hogy ctrl+alt+del, kikapcs gombra definiált shutdown-ra is érzéketlen marad) az 109-es patch felrakása utántól valamilvel gyorsabb lett a gém és kevesebbet fagyott, de azért a háló kirajzolása így is fél perc néha :((( szerintem a dolog nyitja ez az xml téma lesz, mert 109 pecs előtt még a load screennél azt mondta, hogy "Init XML cached" majd a p. után már unchached-del indult mindig.... a hagyományos pályákat nem néztem csak ezt az earth-öset, mert fanatikusként valahogy én is minden civet ezzel kezdtem :) -
#33 Háj grizzly!
1. Nekem is elég sok gondom volt a kezelőfelülettel, én inkább azt mondanám, hogy ez a 3D nem igazán kiforrott. Persze ilyen léptékben hülyeség is erültetni, mert ha reális akar lenni, akkor a hegyek pl szinte egyáltalán nem emelkednének ki a környezetből.
Ugyan ilyen aránytalanság, hogy vannak a lóbaszó egységek, mellettük viszont minden eltörpél, ráadásul az infok is apró kis betúkkel jelennek meg a sarokban, aztán mire visszanézek addigra kiderül, hogy nem is arra mutat az egérke amire én akarom!
2. Ezzel tényleg lehetett stratégiázni, pl az ellent megfosztani a vastól;) Na most ez is kimaradt.
3. Ja, végül is van jelentősége, de marhára elbonyolitották.
4. Én is már 1930-nál tartok, még sehol se vagyok, és asszem csak 2050-ig tart.
5. Van benne valami.
6. Ezzel a fjúcsőrtekkezéssel nem is kellene megeröltetni magukat, mert pl az egyik alternativ civben (asszem a call to powerben) is lehetett űr meg tengeri városokat épiteni, meg idegen technológia is volt a végén. Ha az egységek irányitását át tudták venni onnan, akkor ezt is megpróbálhatták volna.
Amúgy már vagy 5 éve tervezgetek egy progit, abban a fejlesztési rendszer máshogy épülne fel, meg lehetne űrbirodalmazni benne, amellett, hogy a bolyók menedzselése is hasonló lenne.
Ráadásul a technológiákat nagyon jól lehetne keverni.
Képzelj el egy rabszolgatartó állati-emberi erőre épülő birodalmat, megspékelve néhány szuper harci egységgel (láthatalan dimenzió-energia entitások)! Tiszta fantasy világ!!!;))) És ezt ereszd össze mondjuk a XXI. szd-i emberi technokrata hadsereggel. Na ez lenne csak az epikus!;)))))
A doksiját elküldtem pár kiadónak, láthatólag nem nagyon vette le a lábukról a téma.
De hát akkor csak fejlesztgessék a senkit nem érdeklő alapsztorijú, agyonszkriptelt, nulla szabadságot biztositó űrstratégiáikat. Ők tudják. -
dia #32 az fx 5200 már 2 éve is gagyi volt és nem játékra találták ki. gyorsan megszabadultam tőle anno -
#31 "Azért engem az nagyon zavar, hogy 2000-es Athlonnal, 768 rammal, FX5200-al szaggat a játék"
nekem 3.0GHZ P4+1GB Kingstone ram, és nálam is beszaggat néha, illetve nem is szaggat, hanem elég sokáig gondolkozik a gép. De a cikkiró is megemlítette az elején, elég sok ram kell hozzá, hogy rendesen menjen. -
#30 Nagyon jó eza játék!!! Már kb 6 éjszakám ment rá, úgy hogy közben másnap suli. :D Nem baj, angol órán nagyon jól kipihentem magam, megérte. Nem vagyok nagy gémer, de eza játék, olyan, amivel bármeddig eltudok játszani. Leülök és azt veszem észre hogy már 6 órája megállás nélkül játszom. Fantasztikus! Szerintem a 4. rész, nagyon jóra sikeredett. Egyetértek a cikkiróval teljes mértékben! :) -
Godefroy #29 Már rengeteg Civvel játszottam PC-n Amigán egyaránt.
Ez tényleg gyönyörű és nagyon szép de....
Szóval ugyanazok a bugok mint régebben.
Tegnap egy városvédő bunkos warrior lenyomta a tankomat... NA Ne MÁR!
egy idő után meg ugyanaz a press enter játék...
Lehet megöregedtem? -
#28 Heróikusban nyomtad? Úgy azért nem pár óra. De asszem van valahol valami kiegészítés, amivel bazihosszú lesz a játék, míg végigviszed. -
grizzlyHUN #27 Csak nekem nem tetszett? Mondjuk nálam nem szaggat, de:
1. mikor növik már ki azt a hülyeséget a játékgyártók, hogy stratégiai játékokat 3D-ben készítenek el? Nekem nem tetszik, szerintem a civ3 sokkal áttekinthetőbb és szebb volt. Itt meg egy félóráig keresgéltem a mapon, hol van egy rohadt vaslelőhely, de tényleg.
2. nem tetszik, hogy a városok alapból össze vannak kötve; sokkal jobb volt a háromban, hogy egy tengerentúli város csak akkor került be hálózatba, amikor volt harbor vagy airport;
3. zavar, hogy az államformáknak nem igazán van jelentősége;
4. nem tetszik, hogy a játék valahogy felgyorsult, pár óra alatt végigszaladtam rajta, a hárommal meg ez a pár óra pár hét volt;
5. úgy látszik, nekem a páratlan számú civek tetszenek, az 1 nagyon bejött, a 2 nem tetszett, a 3 klassz volt, a 4 nem jön be... talán az 5! :)
6. Egyébként kicsit unom, hogy gyakorlatilag az első rész óta szinte ugyanazokat a technológiákat fejlesztgetjük... Future Tech1 és stb. helyett nem lehetne kitalálni valami klassz dolgot, mondjuk kiléphetnénk az űrbe, létrehozhatnánk kolóniákat a Marson, aztán később egy űrbeli birodalmat, idegen fajokkal... oké, epikus kaland lenne, a spearman-októl eljutni a birodalmi lépegetőkig, de ha valaki megcsinálná, engem le se lehetne róla vakarni. -
Celern #26 A városnézetet én is hiányoltam :) No meg a palotaépítést... Az milyen jópofa 5let volt. E kettő dolgot leszámítva (és a technikai bakikat) ez egy tökéletes Civ lett. -
Flashy #25 nekem nem szaggat semmi (9600xt, tbred 166x13-on meg 512M ddr), viszont a videók egy az egybe hiányoznak, kockás kép vagy feketeség van helyettük... -
#24 Már nem azért, de a cikkben töbször is sír az arc a hiányzó városnézet miatt.
Egyrészről szerintem a legfeleslegesebb dolog volt a z eddigi civekben, mindegyikben csúnya volt, és a város gyakorlatilag csak a felhúzott épületekből állt, lakóház nulla.
Na mindegy, igazából csak a figyelmet szeretném felhívni arra a kis apróságra, hogy azért nincs _külön_ city screen, mert a térképen ott van minden. Az összes csoda, felhúzott épület látszik, ha kellőképpen bezúmol az ember, és a város szép lassan felfalja a körülötte lévő 8 kockát.
(Ezt tényleg csak én vettem észre? Mások is rinyáltak már miatta...) -
Babylon56 #23 nekem 1gb ddr2 samsung memorivál és egy 9600 radeonal minden tökéletes a játék betöltése 20 másodperc
másik gépemen 1gb noname memoriával és 5200fx geforcal pedig a videok akadnak 5-6 perc a játék betöltése -
aDannyBoy #22 Ez kemény ez a csávó :D Ekkora szófosást nem láttam még. De iszonyat jó lett a leírás ajánlom mindenkinek, újoncoknak meg kötelező. -
#21 gf-mx440 -el csoda hogy elindul! rendesek a készítők hogy hagyták hogy elinduljon vele a game. -
aDannyBoy #20 Írtam is, hogy ezzel kapcsolatban elfogult vagyok :) Ki mondta, hogy kilóra kell mérni a játékokat? Lehet egyáltalán? 20 éve láttam először játékprogramot, és a SS2 nem volt benne a top20-ban, sőt! A Civ meg igen...sőt Thats all. -
#19 gef4MX sajnos nem egy mai kárttya ... ne várd h 5 évvel ezelőtti hardverre optimalizáljanak :(
ez van, ilyen a PC