41998
-
#38997 -
#38996 ilyen rikító színt valszeg nem tud a cmyk, azért ajánl fel más színt. ha meg mindenképpen ilyen extra szín kell, akkor be lehet vetni a pantone színeket.
ezért (is) kell eleve cmyk-ban doglozni, akkor azt látja, fogadja el a megrendelő, amit lát, és nem kell magyarázni, hogy ezt most miért nem lehet :) -
#38995 yo
ezt a két átmenetet nem tudom átkonvertálni CMYK-ba...:S
próbáltam már ezeregy dolog (color balance, mixer, webes paletta) sehol semmi, nincs ilyen szín? :O
-
#38994 nem hallottad még azt a mondatot, hogy "A kevesebb néha több!"
sokszor egy letisztult tipo sokkal jobb mint egy agyon effektelt mindenféle csicsás hátteres!!! -
#38993 Hát igen , tulajdonképpen be kell látnom ezeket inkább úgy csináltam hogy nekem tetszenek, hogy kidolgozott fotókompozíciók legyenek.
A feliratokat telyesen alárendeltem a háttérnek , ezért lettek enyiré igénytelenek( pedig gondoltam rá, hogy teszek a fehér szövegek alá félig átlátszó fekete box-okat, de akor nem látszódott volna elégé az a kurva háttér.)
Ami a legnagyobb röhely hogy a nyertes pályázat lett először feltöltve és ennek láttán határoztam el hogy én valami sokkal extrábbat , kidolgozottabat tolok össze , és NO BOOM pont ez lett a nyerő.
Mindegy kösz az észrevételeket, véleményeket, ezzel is tanultam valami újat:
A reklámgrafikában nem magunknak, hanem az ügyfélnek alkotunk.
-
#38992 én az ilyenekkel ugy vagyok, hogy ha több oldalas a krea akkor lehet játszani a dolgokkal ...ez első oldal a (front) legyen a megkapó ott nyugodtan szárnyalhatsz mert max két szöveget kell kiemelned.
Viszont a tájékoztatási felület, bővebb szöveg részek nah ennek kell az olvashatóság megfelelő kontraszt és letisztult háttér.
Első ránézésre az utolso jó de ha nézegeti az ember láccik, hogy a végén már besokalt a tervező és nem fejezte be ... (azért nyert mert elegáns a kivitelezés és nyilván ez kellett az űrgének)
a második koncepcó nekem nagyon tetszik de ott meg a typo sántít (ezt leszámítva sztem ez a nyerő)
a téiednél én halványabbra vettem volna a csíkokat (hogy bordósabb legyen) és valami minmál fényt csapathattál volna rá, ja és persze a typo (sajnos az kell mondjam kuka)
meg a tájékoztatónál a titlerek borderei? miért kopottak? :O
tök nem passzol a koncepcióhoz! egy snassz (vékony) fekete csíkkal széltől-szélig máris jobban mutatna!
hájk kválötí fonc
-
#38991 az a minta nálam Paragraph vectorokban van -
JagFater #38990 Én csak egy lelkes amatőr vagyok, így kívülállóként - kvázi fogyasztó - tudok véleményt mondani.
Egyszerűen a tiéd sok. Azt érzem, hogy rám akarod erőltetni mindenáron és nagyon tolakodóan. A jobb oldali képeket meg egyáltalán nincs kedvem nézni, zavaró, mintha direkt lenne olyan, hogy elkapd a fejed.
A második megoldásod meg kusza, átláthatatlan elsőre és úgy érzem, hogy nincs is kedvem megfejteni. Nem vonza a tekintetet sehová, illetve a kávés bögrére, de onnan már érdektelen.
A nyertesé egyszerű, lényegre törő, megjegyezhető, oda irányítja a szemem, ahová kell. Nem is fejtegetem, hogy mi van rajta, (hullám) elolvasom, megértem, rendelek belőle. Nem egy műalkotás, de szerintem itt nem is ez a lényeg.
Bocs, ha bántó, csak a véleményem írtam le.
Ha már itt vagyok. :-)
Hogy a rákba hívják azt a motívumot, a mi a Börtönvonat yumába film plakátján van, az a cirádás 8-as alakok? Ilyet szeretnék brush-ba letölteni.
-
#38989 Nálam is jelzi -
#38988 ezt az ATW-s linket ki kellene venni, mert vírust fog onnan a NOD. és nem csak ebben a topikban, az ATW-vel valami gond van... -
#38987 Tény h jó helyen vannak a logók szövegek,jók a térközök és szépen olvasható,de akkoris..Egy kibaszott hótfekete háttéren egy piros hullám.Aztakurva milyen eredeti.Biztos dolgozott rajta kemény 2 percet.Nem kell minden szart rárakni meg übercsicsázni,nadew h egy staros hullámot a közepére oszt csá?Hét nagyon so kreativitást igényel,mit ne mondjak. -
#38986 Pedig az előtted szólónak igaza van. A harmadik sokkal átteinthetőbb, olvashatóbb. Engem egy dolog zavar csak: a piros hullámvonalnak köze nincs a kávéhoz. Úgyhogy én egy negyedikre szavaznék inkább, ami a caffé feliraton túl is kávé, emellett végtelenül egyszerű, mégsem igénytelen. -
#38985 A 3. de egy lófasz...Nem értek ilyenekhez,csak ránézésre tok vmit mondani.
2.kal nekem spec semmi bajom..
1. is zsír lenne de nem az.A hátér piros nagyon sok sztem,meg nagyon virít.Csak úgy mint a bal kép bal oldala...A jobb oldalin meg nehezen olvasható a szöveg.És a háttere nem jön be naon. meg a szöveg elrendezés sem. -
#38984 annyi a gond, hogy rossz a tipográfia
például az elsőn a az eleje, bal oldali tök jól néz ki, de az alcímek, a piros-szürke átmenettel olvashatatlanok
a hátulján meg túl erős a csíkozás, és a fehér szöveg betűtípusa rossz, olvashatatlan szintén.
a második képen szintén a betűtípussal van a gond, túl kicsi a betűköz, és a piros szöveg nagyon durva
a nyertes meg egy modern, letisztult karakterkészletet használ, a kontrasztarányok jók, könnyen olvasható és a hullámminta könnyen használható további dolgokhoz -
#38983 No, az van hogy én eléggé kezdő vagyok a REKLÁMGRAFIKÁBAN , de egyben nagyon lelkes is.Úgy szűrtem le hogy vannak itt páran akik befejeztek ilyen-olyan grafikus főiskolákat esetleg egyetemet...Szóval tőlük szeretnék kérni ha lehetséges ( illetve ha van hozzá kedvük ) egy magyarázatot ,felvilágosítást, okítást:
Résztvettem egy contest-en ahol flayer-t kellett tervezni egy kávé márkának ,aminek a stílusában később a cég egész arculatát átkelet volna alakítani.
Úgyebár egy ilyen pályázaton mindíg benne van a pakliban hogy nem nyersz , hogy akad valaki aki jobbat alkot mint te, én ezt általában fel tudom fogni és el is tudom fogadni, de most olyan történt aminek nem látom igazán az értelmét, illetve nem világos milyen szempontok alapján lett a nyertes kiválasztva.
Az tök jó lenne, ha valaki venné a fáradságot és esetleg beavatna mi lehetett a vereségem oka? (főleg szakmai szemmel)
Enyire piacképtelen a megvalósításom , vagy most ez a 3 VONAL ÉS KÉSZ IS AZ ARCULAT a "trendi" a szakmában , esetleg ez mindíg is így volt?
Természetesen a többiek véleménye is érdekel.(ha van)
Ez lenne az én 1. verzióm : Négyoldalas, összehajtható
A második verzió sima kétoldalas verzió
Es végül itt a nyertes pályázat
[IMG][/IMG]
-
#38982 Például pont erre is gondoltam. Egy kép értékét nem a készítő neve, hanem a kép minősége határozza meg. Akkor is, ha az a legelső közzétett képe valakinek. -
#38981 értelemszerűen a "hiba" szó nincs közös jelentéssel felruházva a társaságban.
nálam az hiba, ami nem úgy néz ki mint ahogy ki kéne néznie.
hiányzó részek, egyéni vélemény, ízlés, érzés ... nem hiba. -
JackMeadow #38980 "de akármiylen jó vagyok sem keresem a hibát egy nálam mérföldekkel profibb ember munkájában" pff fuckof ez kurva szarul hangzik szerintem -
Dobronski #38979 nem. -
#38978 nem méretarányos. -
#38977 engem csak az érdekelne hogy ha ott az épületek között szakad le a szárny akkor a házakon miért nem látszik ez?:DDD -
#38976 pl nem a farkával landol :D -
#38975 raktam már be képet úgy hogy nem én csináltam. és mindenki hú-húú. pedig profi volt. leszólva. amúgy értem miről beszéltek. nem trollkodok vagy makacsoskodok. a lényeg hogy senki nem látott még akár csak hasonló becsapódást sem. senkinek nincs fogalma sem hogy milyen lehet. ilyen körülmények között végképp nem.
míg xy ötlete úgy néz ki ahogy ő szeretné, addig ez a katasztrófa a készítő szerint meg így nézne ki. na.
/otthon vagyok repülőzésben szóval de nekem lehet -
#38974 -
#38973 támogatom a kezdeményezést :-) -
#38972 LoooooL -
#38971 Csináljunk ilyen contestet aztán fikázzuk egymást :D -
#38970 igen... volt már rá példa (persze nem én), JackMeadow aláírásának első mondata valahol reális. -
#38969 Ha ezt a képet ilyen színvonalon bárki csinálta volna innen, azonnal észrevennéd mennyire irreális a kép még akkor is, ha szépen van megcsinálva. -
#38968 jah, de kritizálni a legegyszerűbb :) azt mindenki tud -
#38967 elég lett volna ráguglizni a készítőre hogy észrevegyük kivel van dolgunk. bocsánat hogy védem. de akármiylen jó vagyok sem keresem a hibát egy nálam mérföldekkel profibb ember munkájában. én. na mindegy...
[center]" If Roland Emmerich need ideas for his next film, he should give digital artist Steve McGhee a call." -
#38966 nekem laikusnak is feltűnik 1-2 dolog...
Láttam már jobb ps munkát is.
Persze, én nem tudnám ezt megcsinálni :) -
JackMeadow #38965 kivi lennék a sourcera, jó stockból ez csak mask gyakorlat -
#38964 sztem meg fake -
#38963 A szöveg tuti fotosopp -
#38962 Lehetséges nem? :D -
#38961 miért borulna kocsi? most zuhan alá. a szárny kapott fel autót.
ez most komolyan kategória?
nemértelek titeket. :D -
#38960 A repülő olyan mintha mosolyogna :D -
#38959 A porfelhőbe azé tettem volna egy két felborult kocsit...így kicsit éles az átmenet a "katasztrófa" és nyugi között... -
#38958 ha ~900-al rádcsapatja, lehet te is előbb vizeled össze magad, mint hogy elkezdj futni.
más kérdés hogy mi helye van szőrszálhasogatni. profi megvalósítás. ennyi!