41998
-
#15508 egy elég népszerű kifejezést rövidítettem -
#15507 túl sok rajt a filter XD -
#15506 ?? -
#15505 k. a. -
poénbó -
poénbó -
#15502 Aztán addig harangozol, míg Turán (Pest megye) leverik a kocsmárost, akinek fogalma nincs a túrátokról!
Ennyire kritikus témában ne használj ékezet nélküli betűtípust. Erre az U-ra hova szeretnél ékezetet? A felette sorba, vagy a betűbe bele? Kicsit több helyet a sorok közé. Így képernyőn nem rossz, de ez nyomtatva nem lesz jó. -
#15501 optikai csalódás :D
Amugy jó lett -
#15500 ...tetszik a színvilág, textúra, betűtipus, de a 2-es az ráhajlik a borosüvegre vagy nem, vagy hogy van árnyéka? -
#15499 ez nagyon zsear -
#15498 A textúra tetszik...végülis nem rossz, csak annak a borosüvegnek nem ártana egy kis opacity, amúgy kúl (Y) -
braaa #15497 azér tura mer abba a fontba nincs hosszú ú...de ez a kép még csak a beharangozó beharangozója :), szal ha mire meglesz rá a pontos időpont addigra odakanyarítok egy vesszőt az úra is...érted a képet. -
#15496 a hó sem :D...pár éve... -
#15495 a tura direkt tura. nem túra? vagy én nem értem a képet? -
(foto) ha valakit esetleg beinditana :) -
braaa #15493 az ien itthoni "privát" cuccaim nem szoktam ide rakosgatni, de ez a képem nekem eléggé teccik, ugyhogy nem bírtam nem betenni ide a topikba...
végülis source -
#15492 BB, a mikulás nem létezik :c -
#15491 Ha a "hó" elvárja tőlünk hogy készítsünk képeket a hóesésről, akkor magyarorszgon miért nem esik? -
JackMeadow #15490 Nem lesz hó gyerekek, legalabbis pesten sztem tuti nem... mediterrán ország vagyunk... -
#15489 Még ne essen, mert iskola van. Majd szünetbe karácsonykor szentestén nagyon hangulatos tud lenni a hóesés.
Egyénként nekem sem tetszik ez az utóbbi képem, de ebből a szaból semmi jót nem lehet kihozni. Naggyon csúnya lett, dehát ez van. Nem saját célokra használom, hanem az iskolának kell. Azoknak emg elég ez is, nem mintha ki lehetne belőle sokkal többet hozni -
#15488 Itt egy újabb havas kép:
Annyira nem kedvelem a havat ,de karácsonykor igazán eshetne.
-
#15487 köszi! közben utánaolvastam - ugyanezt :) -
#15486 Közvetlen PDF-be mentéskor csak composite PDF-et tudsz írni.
A separate amúgy azt jelenti, h színrebontott lesz az anyag: cyan, magenta, yellow, black plate. A composite viszont ennek az ellentettje mikor nem bontja szét színkivonatokra az anyagot, hanem "színesbe" hagyja, ahogy alapba látod az anyagod pl. PS-be.
Ma már egyre több helyen composite-ot kérnek, mert a RIP-ek már PDF alapúak és a rip végzi a színbontást. Egyébként "jobb helyeken" nem 1 programba rakják össze az anyagot, tehát nem full ps pl. egy kiadvány, hanem erre megvannak a célszoftverek.
Kép=PS, vektorgrafika=illu, kiadványszerk=ID.
És ID-ből írják meg a PS/PDF-et ahol már mindent be lehet állítani amit a nyomda kér. 4 színre bebontott, vagy spot coloros, szeparált, vagy épp kompozit legyen az anyag, montírba feltenni, bla, bla, bla....
Hát röviden ennyi...
-
#15485 na felhívtam őket, alevileg a joboptions fájlban benne van, hogy a fontokat görbékké alakítja és akkor nem kell külön font, de azt mondja még a csaj hogy ne Separate, hanem Composite PDF legyen. Vagy mi a szösz :) Erről esetleg valaki tud valamit? :D
szerk: a különbség már megvan csak az nem hogy ezt hol lehet beállítani, hogy mibe mentse :) -
#15484 gyáh raszterizálni nyomdához? szvsz ki van zárva. felhívom őket. -
#15483 És ha raszterizálod a szöveget? Vagy kell a későbbi beavatkozás a nyomdában? Mert utóbbi esetben szerintem csak akkor lehet ez, ha telepítik a fontot.. -
#15482 nade a nyomda úgy kéri lol :D
"• Fontok: vektorgrafikus EPS esetén a fontokat görbévé kell alakítani, egyéb esetben a fontok teljes beágyazása szükséges (full embeded, ahol választható). Lehetőség szerint eredeti, jog tiszta fontokkal készítse munkáit. "
"• Az oldalak PS vagy PDF fájl formátumban feldolgozhatók. A PDF készítésekor ajánlott a nyomda által előre gyártott joboptions-t használni, melyet e-mailban tudunk elküldeni. A verziószám 1.3 vagy 1.4 legyen ( Acrobat 4, vagy 5 kompatibilis). "
A joboptions fájl megvan, de ha azzal mentem akkor sincs benne a font. Ilyenkor mi van? Mert gondolom ha font nélkül küldöm el akkor nem lesz jó a dolog... -
#15481 Ha jól tudom, sehol. Amennyire emlékszem a PSD, a PDF és a TIF menti a rétegeket, de fontot egyik se. -
#15480 Ha photoshopban PDF-be mentek, akkor hol lehet megadni, hogy a fontot is belementse a fájlba? -
Midas #15479 kicsit olyan beke idokbelis feelingje van hogy szepen fogalmazak :DDD -
#15478 csikos volt eddig a legjobb....ezek nekem sem tecc -
#15477 sztem nem jó -
JackMeadow #15476 áhhh... nagyon nem jok, enek a csavnak szörnyu a feje mint egy bergyilkose ebbol nem lehet jot khozni. De azt nem tom hogy gondoltad h olyan sziones foltokat teszel bele... nevetséges. Meg az össze viossza rávagdalt öszes többi dolog sem mutat tul jol. Félig meddig homnályos emberke ott felbaszva aház tetejére, olyan sehogysincs odarakva, hat az tegla háttér az s odabasz...hibás út
-
#15475 Na hi! Itt van újabb 4 kép Grezsáról! Melyik a legjobb?:
kep1
kep2
kep3
-
rmx rider #15474 Ezt az automatizálás, a frames sorozatokat hol találom?
File/automate/???
-
#15473 ezazzzz!
Én is abbahagytam, 2 dolgot sikerült vele elérnem, egyik az volt hogy klónoztam magam, tehát én azt játszottam el hogy lelövöm magam :D
a másik meg egy telefon lebegtetés -
#15472 Hey, What's up Andrew Kramer here from Video Copilot... Én is nyomattam egy ideig, de aztán ráhagytam, mert angol(ez még nem is lenne nagy gond), meg sose sikerült semmi -
#15471 Folklore -
#15470 iwiw linkt pmbe, köszi :) -
#15469 ?