41998

photoshop-banner.jpg
  • passatgt
    de melyik?:D
  • Bexter
  • passatgt
  • Bexter
    Ott a minusz gomb.
  • LaliK
    Hoányolom is az 'ignore' gombot sg-ről.
  • pyrohun #40272
    Nem értem ezt a stílust... Tudom, hogy nem ma jöttél az oviból, a koroddal is tisztában vagyok, sőt, úgy gondolom tiszteletben is tartom.

De azért aki egy ilyet leír, hogy ő egy kinyomtatott macskás kép alapján lövi be a színhelyességet a monitoron... az a szememben nem feltétlenül tűnik hozzáértőnek. Az, hogy az ügyfeleidnek megfelel ez a fajta "munka", az nem azt jelenti, hogy aki esetleg megpróbálja leírni az ettől eltérő saját véleményét, azt még finoman le is kell oltanod. :)
  • NessieGraf
    Ki gondolta volna? Nahát! Tényleg fontos a színhelyesség? Ne butíts, ember! Nem ma jöttem az oviból.
  • pyrohun #40270
    Nyomdának általában nem is lesz, maximum ügyfélnek. De nyilván egy kisvállalkozónak, vagy magánszemélynek nem nagyon lesz, de egy komolyabb cég elvárja a színhelyességet.
  • NessieGraf
    Még egy nyomdának se volt baja a módszeremmel. :)
  • pyrohun #40268
    10-15 ezer forintért egyébként már egészen jól be tudnak kalibrálni bármilyen monitort (normális műszerekkel), aki nyomdai anyagokkal dolgozik komolyan, annak elengedhetetlen.
  • NessieGraf
    Munkára fel, aki kedvet kapott! :)
  • NessieGraf
    Én konkrétan egy macska fotójához szoktam beállítani a monitort. Ha az a kép kb. hasonlít képen a nyomtatottra, akkor elfogadom.
  • xelag
    Igazából ez már csak ízlés kérdése, és hogy ki milyen színeket szeret, egyformán jó mindkettő. Hülyeségnek tartanám a választást.
  • rooney8
    kék jobb :D
  • DöflingR
    Srácok, valaki tudna meghívót küldeni a dribbble.com-ra? Fontos lenne :)
  • passatgt
    Módosított Josefin Sans, google webfontsról letölthető
  • pyrohun #40261
    Szép!
    Jó ez a betűtípus... mi a neve?
  • VRSDM
    igazából szerintem felesleges ekkora méretben keresgélned...

keress egy szép fát ~10 megapixel környékén és küld rá az alienskin blow up-ot.

nem lesz tökéletes. de nem 2centiről nézel egy tablót! ;)
  • Spészgószt
    igazából pattern-re gondoltam amivel akár végtelen layert is tudsz csinálni, valami fa "textúra" félével
  • passatgt
  • zsolesz92
    #40254 fail, bocs :D:D most kicsit ég az arcom :)
  • zsolesz92
    #40253 nem teljesen értem a hdr fogalmat, de holnap mindenképpen utána olvcasok, köszi :)

#40254 Ez PS, csak blending options :)

textúrára pl valódi fára gondolsz? Ezzel pl az a baj, hogy a képeket külön kell rátenni, meg feliratot meg minden, az nem oké, nekem digitálisan kell az egész, egyben...
    Vagy textúra alatt mit értesz? :)
  • Spészgószt
    egyszerűbb ha textúrát szerzel és akkora képet csinálsz belőle amekkorát akarsz!
  • xelag
    Szép ez a faragás :) Kíváncsi lennék , hogy milyen fába és mivel vési.
  • MANOWAR
    Próbálj meg HDR-ket keresni, szerintem olyasmi kellene neked. Ez nem HDR de fa, kedvcsinálónak.:)
  • zsolesz92
    Erről lenne szó nagyban, hogy érthetőbb legyen.. a betütipusok, helyek még majd változnak

• xelag
    Figyelj amit belinkeltem óriás fractálom azt felhasználhatod nyugodtan. A helyedben meg én rajzolnék valamit a háttérbe.
  • zsolesz92
    Halóhaló, kérdésem lenne :)

Tablókészítés, 120*80 cm kb.. uj fájl, beállítom, ez kb 10.000*xxxxx pixel..

Először is, létezik olyan hely, ahol találok ekkora méretű képet háttérnek?

Egy szimpla fa asztallap kéne egyébként..

2. kérdésem pedig, hogy csak így lehet megcsinálni, hogy 10.000 pixelekkel dolgozok, vagy azért van ennek valami szolidabb módja is?

Köszi
  • Dynamic
    Semmi köze a valós mérethez. Már eleve, ha azt nézed, hogy pl. megnyitsz egy 72dpi-s és egy 300dpi-s 100x100 mm-es dokumentumot akkor kapsz egy kicsi és egy bazinagy dokumentumot. Pedig mind a kettő 100mm-es. Akkor melyik az "igazi"?:)
  • xelag
    Szívesen :)
  • Panzeradler #40247
    Ez tökéletesen megfelel az elképzelésemnek, nagyon szépen köszönöm:)
  • xelag
    http://noob.hu/2011/10/06/buzbarb.jpg
  • xelag
    Panzeradler itt a képed, de aztán ne igyál előre a medve bőrére. :)

• pxxl
    nem
  • pxxl
    és a monitort mire állítod? lehúzom a bringet akkor meg világosabb lesz a nyomtatás, mint amit a monitoron látok :|
    ez a "monitoron jól néz ki" (és hasonló) duma ez tipikus hülye megrendelőkre jellemző :D

nanemár :D
  • xelag
    Valaki tudna segíteni? A photoshop vonalzóján a métékegységek mm és cm mennyire felel meg a valóságnak(nincs kéznél vonalóz :D ) pl ha kinyomtatom és utána rárakom a monitoromra, akkor ugyan akkora lesz , mint a 100 % os nézet a psbe?
  • NessieGraf
    Juttattad eszembe:
  • Panzeradler #40240
    Most leszünk 1évesek párommal és ezt kaptam ajándékba, igénytelen is megteszi csak poén kedvéért lenne:)
  • xelag
    Panzeradler, szerintem nem lenne túl szép az eredmény és az is valószínűleg órákat venne igénybe, de ha az igénytelenebb kép is megteszi, akkor megcsinálom. Mire kell?
  • VRSDM
    költői kérdés volt.
    mindenesetre köszi. ismétlés a tudás anyja ;)