41998
-
#34350 ps works (nem segítség kérő topik..)
van saját topikja a kérésednek -
#34349 heló! lehet kérni hogy adott képből alkossatok személyre szabva valamit? -
#34348 nem tud valaki dobni nekem egy tutor-t "rajz kifestéséről"
(remélem érthető..):) -
#34347 Plusz a betűtípusok színét is mindet átállítatták velem, nem felelt meg nekik az, amit én raktam be. :/ Szóval végülis a színre való vélemény már tökre nem számít, mert ilyet akartak, megkapták, más alternatíva nem volt jó. Arra gondoltam inkább, hogy szerintetek mennyire gáz, mert amit addig csináltam, amíg nem állították át velem az nekem jobban bejött, ez már kevésbé... -
#34346 vakítófehér sok szürkepacával -
#34345 Nem nagyon használok táblázatokat. Ahol használok, ott azért, mert egyszerűen kell. Trendi lett fikázni a táblázatot, és tény, hogy oldal építésre tényleg nem alkalmas, de kis méretű nyers szövegek felsorolására viszont igen. Csak ott bukik a dolog, hogy arra kéne használni, amire való, a régi elavult oldalak amik egy rohadt nagy táblázatból és azon belüli kisebb táblázatból épülnek fel viszont nem tartozik ide. Olyan helyen használok táblázatot ahol célszerű, illetve szükséges. Például az értesítős szöveg egy emailt küldő szolgáltatás és ugye a legtöbb email kliens program nem kezeli a CSS-t. Például pont ennél az email küldő cuccosnál kicsit érdekesen néz ki a táblázat, de az direkt olyan. Egyébként pedig természetesen nagyon nincs ez befejezve.
Sok-sok apró hiba az mindenhol van, ez korrekt, ma javítgattam jó sokat, de hát még mindig nem tökéletes, idő kell neki.
Kinézet: egyetértek, láttam pár pólós oldalt, a legtöbb egy nagy brushhalmaz, bár tényleg vagányak és jól néznek ki. A dolog ott bukik meg, hogy nekem megszabták, hogy feketére kell dolgoznom, az oldal szélnél levő virágmintát is ők adták és ezt akarták oda. A fenti betűtípust is ők adták, az elrendezést is ők mondták meg. A háttérszínt azt belőttük egy szerintem nagyon szépre, majd azt mondták, hogy kuka, nem tetszik. Majd született egy nagyon világos barna szín, azt akarták, mondtam nekik, hogy hát engem jobban emlékeztet a tegnapi hasmenéses wc-s végtermékemre és szerintem ronda. Erre a válasz: ez az ősz, ennek ilyen színe van, ha az ősznek szarszíne van, akkor szarszínű oldalt akarok. :D Szóval az is megbukott. Végeredményben oda érünk, hogy mindenben be voltam korlátozva, nem sok egyediséget vittem bele, megmondták milyen legyen. A dolog másik fele, hogy én hülye vagyok a grafikához, kezelőfelületet tudok csinálni, elrendezni, stb, de látványos grafikához nem értek. Ők mondták hogy ilyen legyen, ezzel még elboldogultam. És amúgy az is meg lett mondva, hogy az oldalnak sötétnek kell lennie, mert ez egy hardcore oldal, stb.
Galéria: én csináltam kettő variációt is nekik. Az első egy olyan volt, hogy "rázoomol" a képre, és fekvéstől függően valamelyik széléről levág egy picit, ettől minden kép egyforma méretű lenne. Azt mondták nemjó. Akkor mondom csinálok olyat, hogy nem vág le belőle semmit (pedig szerintem amúgy semmi lényeges nem maradt le az előbbi megoldással), viszont beállítok fix magasságot IS. Azt mondták az sem jó. Megmutatták, hogy olyan legyen mint a MySpace oldalukon, ott pedig ilyen volt. És amúgy az egész design többnyire a MySpace egykori oldalukra épül, ezért is volt megkötve a kezem.
Egyébként köszi a véleményt, többnyire egyetértek vele. Azt még el kell mondani, hogy ez egy elég olcsó weboldal volt, tehát nyilván én sem fogom magam agyontörni, de ami belefér, azt amennyire lehet (az általuk meghatározott korlátozásokkal együtt) igényesre csinálni. Szerintem amúgy az olcsó hatást kelt azt nem feltétlen érzem igaznak. Mondjuk úgy, hogy egyszerű, túlságosan letisztult egy pólós oldalhoz ahol szempont lehet egyes körökben a trendi megjelenés, ez pedig tényleg nem sorolható ide. De ilyet akartak. -
#34344 Halványszürkés világoskék -
#34343 és télleg :D -
#34342 Most nézem, hogy mintha az állánál megmaradt volna egy vékony csíkban az eredeti színe. -
#34341 féligszürkés halványnarancssárga :) -
#34340 Ha azt mondom reggel, nektek milyen szín ugrik be? (háttér/betű) -
#34339 "Elsősorban kódolok, nem vagyok nagy designer, bár van benne minimális azért." - ez itt valahogy elveszett a fordításban;)
Sokszor csináltok olyat, hogy középre zártok fejrészeket majd balra a törzset, ez nem túl szép, szétesik tőle a táblázat. Egy jó eljárás táblával zebra csíkosra festeni, könnyebb olvashatóság végett.
Sok sok apró tipo hiba van mindenütt, de elsősorban a színről ha vélemény kell.
Egy szín igazodik a tartalom jellegéhez. A tartalom igazítja a külalakot. Amikor egy fiatalos, laza, tini-emos boltról van szó, azt hiszem a lehető legrosszabb választás ilyen gót rokkos, bordós-temetős színvilágot teremteni. Eleve a fiatalok a kontrasztokat szeretik, ha nem is a színeket (emo), ezért is van, hogy a legtöbb pólóbolt fehéret és kontraszt szint és erős tipográfiát alkalmaz. Erre rengeteg példa van a net legjobb lapjai a pólósok. Alapjában véve ez így elég olcsó hatást kelt, nem ti vagytok a hibásak ez a megrendelő dolga, költsön dizájnra pénzt.
A fényképek és galéria teljesen szét van zúgva maga a szín végett is - fekete háttérre feketés fotót tenni az szép. Nem ajánlom, hogy a képek különböző magasságúak legyenek, igazodjatok a dizájn hálózathoz és vagy tartassátok be azt.
Hát a betűtípus választás az bűnös - fiatalos, friss, laza - brainstormingoljatok, kutassatok.
Ami nekem szembetűnő az az admin usability - ha ügyfélnek adok át oldalt, soha az életbe nem engedem vizivig szerkesztő közelébe, ez csak akkor lehetséges ha magamnak készül az admin. A felhasználó gonosz a megrendelő is az és csak annyit szabad neki megengedni amennyit feltétlenül szükséges, minden mást a keretrendszernek kell meghatároznia. Különben mi tartaná vissza attól, hogy 16p nagy Calibris betűkkel kezdjen el írni.
-
#34338 Szerintem az is jól mutatna, hogy levágod a nyakánál és mondjuk felteszed egy pálcikára mintha csak a fej lenne -
JackMeadow #34337 nem tükrözni kéne hanem máshogy vágni :P -
#34336 ha ilyet tudnék festeni...:D
ha tükrözném akkor a másik oldalon nézne ki :P -
JackMeadow #34335 kicsit roszul erzem magam h nincs is semmi közöm az actuál hiszihez :) -
JackMeadow #34334 Aszitem már te festetted az egészet, be is szartam volna... a ruha téleg kicsit olyan mintha vmi 3D-s render lenne, tükrözhetned a pacak fejet h ne kifele nezzen aképből. v szándékos? Felirattal en nem nagyon szimpatizalok -
#34333 Na akkor a ruha nem a te hibád de szerintem az nagyon elüt, mintha úgy lenne valahonnan odavágva. -
#34332 és mi a konzekvencia? :D -
#34331 köszi :) -
#34330 igen, kösz
nem, csak beírtam gugliba, hogy old man és ezt hozta ki :)
hát igen a szemöldök kicsit fura lett :D kösz
source -
#34329 Szerdán szabin leszek megnézem jobban a képeket ha gondolod irokk bővett véleményt is :) -
#34328 Mármint kettő vagy második? :D Amúgy ugyan az a kettő, csak az előbbi a külső oldal amit a látogatók látnak, az utóbbi az admin oldal. Előbbiben alaposan bekorlátoztak, viszont az admin oldal (második) már saját elképzelés alapján csináltam. Jó minimal, kicsit egyszínű, de az volt a cél, hogy rendezett, letisztult és jól átlátható legyen. Persze a kategória szerkesztő elég ijesztő tud lenni elsőre, de még azis félkész. :D Ugyanakkor pl. a termékszerkesztő meg eléggé nagyon minmal, rendezett, leegyszerűsített, bár még az sem végleges. :D Csak azt sajnálom, hogy a képek semmit nem adnak vissza belőle. A statisztika oldalt fél km hosszan lehet görgetni és minden szart kiír. Nem látszódnak az animációk, stb. Galériába a képfeltöltés is olyan, hogy egyszerre beraksz 20 képet és animálva folyamatjelzővel mutatja hogy hol tart. Persze utóbbi az SWFUpload, de attól még jól néz ki, hogy használom. (Ez az egyetlen külső felhasznált "fejlesztői" anyag amúgy.) -
#34327 a 2 site designja bejön :) Az elrendezések meg a többi szintén tetszik. -
#34326 Na de akkor hogy én is tegyek már ide valamit (mert olyan sem nagyon volt még), megmutatom az aktuális FÉLKÉSZ, helyenként összecsapott oldalam. Elsősorban kódolok, nem vagyok nagy designer (de itt minden az én munkám), bár van benne minimális azért. Midasra tekintettel kicsit több képet teszek, hogy lássa már, hogy nem ragadok le egy képarchívumnál. Nem miatta teszembe (csak miatta többet), véleményeket várok a színhelyességre és társaira. Mert egyszer rohadtjól belőttük pyroval (neki van színhelyes monitorja), de aztán ki kellett kukázni, mert a megrendelő lilának nézte a barnát. :D Az ikonok, vágások, stb néhol még nagyon csúnyák, egyáltalán nincs kész, csak néhol oda van lőve pár dolog, hogy hogyan mutatna, de attól még nem végleges. Sok helyen szarul van pozicionálva a cuccos, stb..
kép 1,, kép 2,, kép 3,, kép 4,, kép 5,, kép 6,, kép 7,, kép 8,, kép 9,, kép 10,, kép 11,, kép 12,, kép 13,, kép 14 -
#34325 Kinek kéne tudnia olvasni? Merthogy TE fikáztad az ÉN munkám, ami igazából egy párórás, összecsapott cucc, ami éppen elég arra, amire kell. Nem volt prioros, nem fizettek érte, nem is értem ebből hogyan lehet véleményt mondani. És én ERRE (a saját munkámra) mondtam a véleményt. Nem a te képedre. Képekhez hozzá sem szólok, mert max. szépérzékem van, de hozzáértésem az nincs.
Kérdés: a jövőben akkor soha többé ne is tegyem be a képeidet? -
#34324 anyukad nem elpofazta hogy megbuksz magyarbol ha nem ekezettel irsz? -
#34323 szószt dobsz? :) kiv vagyok alapra :D -
#34322 A képeidre kéne ennyi időt fordítani ahelyett hogy itt sírsz az 5 perces képed miatt ami véletlen kikerült.. na bumm. Komolyan sajnálom az ilyen embereket akiknek az életében ez a legnagyobb probléma :) -
#34321 megbeszéltétek okk.
leszidtad okk.
ő is elmondta a véleményét okk.
akadjál már a le a témáról.
kár akármit berakni, senki nem hívott ide, senkinek nem is fog hiányozni ha elmész.
igen bunkó vagyok, de elegem van a gerjesztett flémekből. -
Midas #34320 Ebben amit irtal kb minden melle ment de tippelj meg nyugodtan.
Azert nem akarom hogy kepeket tegyel be mert multkor pont bexter kezdett el hisztizni hogy az egyik felkesz kepem tobb szavazatott kapott mint az o home worldje es ezt elkerulendo en nem teszek fol kepeket ennyi ezt is csak poenbol tettem fol amugy csak a 3d model tobb napig keszult de persze ez egy 5 perces munka dzsanesz.
Legkozelebb pm-et irok ha bar ide ugy latom tenyleg kar akarmilyen kepet betenni. -
#34319 Dzsaninak és Midasnak is ajánlom
Amúgy meg Ab-nek van igaza. -
#34318 Így van, nem nagy ügy, csak kezd már a tököm kilenni azzal, hogy ebben a topikban állandóan van valami flémelős bunkó ember. Komolyan, mostanában Jack normális, erre jön az utánpótlás... -
#34317 Nagy ügy, egyikőtök figyelmetlen volt a másik meg paraszt, téma lezárva küldjetek képet inkább. -
#34316 Miért, ide mit hoztam? Egy szar éparchívumot amiért nem kapok pénzt és abszolút nem prioros nekem? Amúgy meg van egy olyan érzésem, hogy neked nem ez a szakterületed, szóval szerintem ne is mondjál véleményt. Főleg ne egy olyan dologról, ami kb. hobbiszinten készült, nulla design-nal, sietősen, gyorsan, lespórolva belőle mindent, csak hogy épp működjön. -
Midas #34315 Remelem a munka helyeden jobban melozol annal mint amit itt hoztal. -
#34314 Jó, és? Kit érdekel? Baszki, SMG vagy Strata akármikor írt nekem levelet, hogy valamit elnéztem, vagy csak úgy szedjünk már ki képet, mert nem tetszik neki, akkor mindig megcsináltam nekik azonnal. Neked is megcsinálom (és meg is csináltam), ha értelmes ember módjára írod le. Nem kell kedvesnek lenni, csak hanyagold az undorító stílusod. Illetve ne csodálkozz ha visszaszólok. Ki a fene vagy te itt, elmondanád? Kurvára leszarom, hogy oda van írva. Nem láttam és kész. És hogy mit várok? Azt várom baszki, hogy már egy hónapja reggel 8-tól hajnali 3-ig dolgozok, aludni is alig van időm, a saját szavazós topikomban 3 nappal és 600 üzenettel maradok le olykor, rohadtul nincs időm erre a fórumra, de megcsinálom amit meg kell, csak ne csodálkozzál már, ha nem egyesével teszem be a képeket amikor még aktuálisak, mert nem érek rá, és utólag amikor csak átfutom a topikot, akkor esetleg elsiklok az üzenet felett.
Tőlem lehetsz nyers, fossál ide egy "vegyétek ki a képem" szöveget és el van intézve. De ne ugassál már magas lóról ilyen lekezelően. -
Midas #34313 Ott van a kep folott ha ki tudtad masolni akkor a kommentet is elolvashatad volna hozza, es ha ennyire nem vagy kepes mit varsz. -
#34312 A te stílusod, az a primitív. Meg persze az enyém miután sikerült ilyen értelmesen kommentet fosni ide. Lehet elmondtad, én meg lehet elfelejtem. Tudod viselkedjél már baszki, nem így megy a világ, vagy ha nálad igen, akkor remélem ki is dobnak mindenhonnan a stílusod miatt. -
Midas #34311 leirtam hogy ne tedd be nem? akkor ki a primitiv.