41998

photoshop-banner.jpg
  • pxxl
    ez péescsénégy 2 layer
  • VRSDM
    ööö
    van paint topik is biztos :D
  • pxxl
    kecire unom már a pénteket. még 1.5 óra semmittevés a melóhelyen...

közben...
  • Rettenthető
    Tudtam én, hogy megleli valaki :-)
  • Rettenthető
    A szemével van a leglátványosabb probléma. Főleg azért, mert felépítését tekintve ez jobban hasonlít az emberi szemre, mint egy békáéra. De igazából a szeme az ahogy van, nagyon nem az igazi, de még nem tudom, hogy kellene jól megrajzolni. Majd agyalok rajta.
    A többi, amit így utólag látok, az inkább fény / árnyék probléma.

Mondjuk titkon kíváncsi lennék, hogy mások, akik hasonlóképp rajzolgatnak, azok az eltérő árnyalatokat külön rétegre teszik, vagy egy layer-re fel van hordva az összes szín és ott módosítják, kenegetik egymásra?

Mindenkinek kösz az elismerő szavakat!
  • LSL
    Szeme körvonala, és főleg a pupillája elüt a képtől, talán túl éles a többi részhez képest, de ettől eltekintve minden elismerésem, nagyon jól sikerült munka
  • nan76
    amúgy ez ba***ott jó!!!!!!!!!
  • nan76
    ps-sel mindent meg lehet oldani!
  • Aquir
    de ez mosolyog!
  • nan76
    időt és energiát nem spórolva(el kellett adnom a lakásomat,az autómra jelzálogot vettem fel a barátnőm és a családom elhagyott)de sikerűlt megtalálnom.Íme:
  • Aquir
    miért ne hasonlítana? főleg nyomokban :)
  • Rettenthető
    A kontúrvonalhoz egy képen látható békát rajzoltam nagyjából körbe és csak fejből színeztem. Persze nyomokban sem hasonlít az eredetihez, de ez részletkérdés.
    Feladat! A Google segítségével keresd meg, melyik béka szolgált az alábbi kép alapjául:
  • pxxl
  • Bexter
    Ha nem olvasom el hogy kövek akkor azt hiszem mintha rátüszentettél volna a csillagokta vagy mi :D
  • pxxl
    nah mára is jutott egy kép :)
    volna még mit reszelni rajta, de...dolgozni is kell :D

• theone91
    Ugyan az a kompozíció, mint az előzőnél.
  • pxxl
    állítsd be rendesen kalibrált monitoron jól lejön
  • Aquir
    ezt alig látom notebookról
  • pxxl
    üdv ma egy kis minimal...
  • Bexter
    Maradjunk fantasynál oda jobban bele illik mint sci fibe
  • Nasim
    Smg igazad van,de már hagyom úgy :)!
    Ez meg egy science fiction kép,mai.

• SMGBAS
    Túl szép a ballon színe a kép többi részéhez és sokkal kisebbek mint amilyenek lennének a valóságban. Vagy qrd hátra őket, vagy ha nagyobb méretben is megvan akkor nagyobba rakd őket oda.
  • Nasim
    Nem,a képen minden külön brush-al készült,egyedül a ballonok vannak képből kivágva.
  • nonicks
    összevágtál 4 képet?
  • Nasim
    Igaz a nevében benne van a föld,de ez egy másik dimenzió,tehát lehet egyszerre két nap is :))) de nem a ház árnyékolása a lényeg!
  • Bexter
    ha ott kell fel a nap a hegy mögött mi világítja meg fentről a bolygót illetve a házakat 3. irányból?
  • Nasim
    Legújabb alkotásom,a címe Earth Enchantment.

Az original:

• pxxl
    oks majd megnézem, most megyek haza :)
  • NessieGraf
    Másképp működik mindkettő. Próbáld ki 36 px Gaussian, és 36 px + 150 level Surface. Nagyon durva mindkettő, de jobban fog látszani a különbség.

A Smart blur, a Surface Blur, a Smart Sharpen és az Unsharp mask érdekes dolgokat produkálnak beállítástól függően. Érdemes kipróbálni.
  • pxxl
    tudom, surface-re még annyi változás sincs
  • NessieGraf
    Úgy emlékszem, hogy surface blurt említettem. A gaussian szerintem ehhez nem az igazi.
  • pxxl
    nah megvan, ezek a csíkok a fekete gradientek (vagy azok voltak), amitől sötétebb lesz ugye a zöld (overlay) de hiába nyomom rá a guassian blurt, akkor se nagyon tűnik el, vagy ha igen, akkor már sokat veszít az "erejéből" és világosodik. persze megduplázva a layert ismét ott vannak a csíkok
  • NessieGraf
    Én megpróbálnám más módszerekkel:

1. A színátmenetet egy rétegen, amire ha nem akarja az igazságot, akár surface blurt is rátehetsz. Többször is. A másik rétegen a pöttyök, amivel kísérletezhetsz, milyen rétegmód hozza a legjobb összképet. És persze külön a szöveg, mint most is.

2. A kiindulás ugyanaz, csak a pöttyök rétegét bevel & emboss textúraként tenném az alapra. Ha 0 a bevel értéke, a textúra kiemelési mértékével is igen érdekes dolgok rakhatók össze.

Amúgy tényleg nem egyszerű a színátmeneteket jól összehozni. Sokszor nyomtatásban akkor is látszanak, ha képernyőn nem.
  • pxxl
    azt észrevettem én is, és nem tudom miért lehet. talán a sok kis pont miatt zajos. fogalmam sincs
  • NessieGraf
    #34588 Kicsit ismerős valahonnan az átalakítás.

#34595 Ez az elképzelés tetszik, csak nálam a színátmenet csíkosnak látszik.
  • pxxl
    akkor itt is megmutatom. ma csináltam. unatkoztam :D

• VRSDM
    na. végre sok alkotás :)
    egy javaslat csupán... mindez 1hsz-ban is elfért volna :)
  • SMGBAS
    Nekem a 88 tetszik (:
  • sovatalevi

Hat ennyi lenne
  • sovatalevi