41998

photoshop-banner.jpg
  • berlinboy6329
    A csillagokat mivel lehet ritkítnai?Mert mezzoint effectel csináltam meg és van 1 halom pont,amoire tettem 1 pötty Gaussian blurt,de tök sűrűn vannak még mindig.
  • Hixer
    hát szerintem próbálgassad! én Hue/Saturation-ben a Colorize-t bekapcsolva állítgattam, gondolom te is így fogod. -> Hue olyan 30-45 között, Saturation meg olyan 75-85 között próbálgassad és akkor lesz ilyen de szerintem bármilyen más értékkel is jól tud kinézni
  • Hixer
    így világos thx...
  • KILLER2
    A robbanó bolygóban miylen értékekkel állítsam át a színeket?
  • VRSDM
    jo értem azt hogy van benne némi sajátkezőség is, de ez kreativitás nulla, még mindig nem üti meg az amatőr szintet sem... hugom is megcsinálja ugyan ezt, 12 éves létére, annyibol amit tőlem ellesett. szóval... na mind1 link-ként rakd és nem lesz gond belőle...
  • berlinboy6329
    Úgy ahogy belinkelted a tutort.Url formájában.
  • Sonajk @:o)
    Lásd: #445
    Nálad a hiba az volt, hogy ua-t tetted, amit Ádám írt, de lehagytad a "http://" előtagot.
  • Hixer
    jóvanna tom hogy ilyet nem kéne de nem akartam a teljes 2000x400-as logót belinkelni amibe ez van... egyébként a csíkok mögötte az sk. huhúú :DD meg a kilences sem filterhalmaz, nem értem mi a probléma.. direkt raktam még cuccot rá, hogy ne csak filterhalmaz legyen, ez már elmegy egy avatarnak is!

De itt a nagy logo ha érdekel...

Egyébként meg itt van a robbanó bolygó tutorialja

meg akkor ha úgy kell ahogy Berlinboy(akinek egyébként elég jók a munkái szó ami szó) akkor írjam rá alulra hogy "Robbanó bolygó" - és akkó már jó vagy mi?
  • PESK
    Én a képtől függően más-más kivágóeszközöket használom.
    -A polygonal lasso-t használom ha kicsi a kép amit ki akarok vágni és egyszterűbb.
    -A kiragadást használom bonyolult alakzatoknál.
    -A varázspálcát specko eseteknél használom pl. egy adott szint vagy hasinlókat szeretnék csak kijelölni a képen.
    A magnetic lasso tool-t akkor használom ha a háttér és akivágandó alak között nagy a szin eltérés
  • VRSDM
    egyszerűen az üzenet irására szolgáló ablak aalatt van egy olyan hogy " URL " és ott kéri a cimét meg hogy milyen néven legyen itt bent, igykell
  • VRSDM
    HIXER - el lett mondva hogy FILTERHALMAZOS KÉPEKET NE, (vagy lásd lentebb)

BERLINBOY - köszi, na végre valaki aki megértette, IGY KELL A FILTERHALMAZ KÉPET AHOGY Ő

NUXA - én mindenhol csak a polygonal lasso-t használom, jol ránagyítok és ugy,,, még mikor kezdtem a ps-t ( 1éve ) akkor a magnetyc lassora eksüdtem de mikor téved akkor a falra mászik, inkább magamra bízom...

de tessék egy kis leirás én irtam még régen hogy melyik maszokló mire jó

bal felső/négyzet, egyszerű kijelölő(mask-olo)
    /kör ue- cask kör formában
    /többi nem fontos
    akkor alatta:
    a lasszók...
    a sima: alap lasszó a maszkot az egér huzására csinálja szabad formájura
    polygonal: a maszkod egy sokszög lesz, minden egyes klikkre egy sarkát adod, meg és igy jön létre a maszk...
    magnetic:a kontraszt/szinek alapján tudsz vele maszkolni,,, és egész jol megy sok esetben, egy klikk majd huzod, aztán a végén még1 klikk

érdekességek a lasszokkal:
    ha a kezdő és a végpont nem egy helyen van akkor azt összeköti a legrövidebb uttal, és igy modosulhat a kivánt maszk formálya.

egy meglévő maszkhoz hozzáadhatsz illetve elvehetsz:
    a file menü alatt mindig ottvan az éppen aktuális tool-nak a beállítása ott látod ezeket
    a sima négyzet:
    az egyik meglévő maszk után a következő csinállásakor eltünik az előző maszk
    kettő négyzet egymásban: hozzáadhatsz a meglévő maszkohoz, azaz a egyszerre több maszkot csinálhatsz vele
    fekte/fehér egymásban, egy meglévő maszkokbol tudsz kivágni.
    két négyzet metszi egymást: értelemszerűen a meglévő maszkbol azt tartja meg amely része az ujonnan csinált maszk-al metszésbe van.

ottlesz még jobbra egy feather rész, ennek a hasznlata:
    ha a maszk amit kijelölsz pl. egy szőr amit az arcomra akarsz rakni akkor ezzel a értéket növelve(ált. elég lesz 30is max), lehet a maszkod szélét a semmig halványitani is nemlesz széle, hanem elhalványodik, próbálkd ki hasznos...
  • berlinboy6329
    thx.Hogy kell amúgy?
  • Sonajk @:o)
    ok. Kitöröltük :)))
  • berlinboy6329
    Pics nem tok linkelni.Töröljétek ki az sg.hu-t az elejéről
  • berlinboy6329
    Talán így:

tutorok
  • berlinboy6329
    A robbanó bolgyót be tod lineklni,mert nekem is megvolt csak az olyan érthetetlen volt.Megcsinálsz 1 bolygót,lasso tollal belerajzolsz,deleteled a cuccost és tök fehér maerad és azzal kell varjálni azt tom.

u.i.:Ha tutorialt kerestek:[/url=www.good-tutorials.com]tutorok[/url]
  • berlinboy6329
    Az 1xű.Ez tulképp utószínezés,mert eredetileg zöld volt,csak desaturate és hue/saturation-nel újraszíneztem,de alapjában véve úgy kell,hogy:

Vagy a négyzet kijelölővel(bal felső sarok)Húzol vonalat,de vonalat szal nagyon össze kell húznod az oldalakat külön layerre és a kijelölő melletti mozgató fukncióval a oda mozgatod ahova kell mint a 2. képen,de a bio-nál elég odahúzni mert nem nehéz,azt án adsz neki fehér színt mert színezésnél majd úgy lesz jó.

2. ugyanott a négyzetes kijelölőnél van,ha lenyomot a jobb egeret 2 vonal:1 vízszintes,meg 1 függőleges,na azokat is használhatod,és ez 1xűbb módszer is,de én a másik, az 1. szoktam hasznánli,mert itt néha előfordul,hogy nem jelenik meg a vonal ahova behúztad és akkor inkább használt a négyzetest.

Ha ezzel kész vagy,én 25% strength-tel használok blurt az eszköztárból oldalt és halvánítom el,aztán adok rá módot,erre már nem tom mit raktam.Na mind1 tulképp ennyi,aztán adsz neki színt,v pedig eőtte adsz színt és utána rá a vonalat de ez nem tok milyen lesz.

Meg ajándék tutorial,ha nem ismered ;):A négyzet kijelölővel csinálsz random helyre random nagyságú téglalapokat shift bill lenyomásával,az alt-tal prdig bele vághatsz a mintáidba,és ha azt gondolod elég volt,színezd ki feketére,ctrl+d és filter->distort>polar coordinates és a kör alakú les az lesz a jó ;) .
  • Nuxa
    És te VRSDM, melyik kivágási módot használod? Az extract-ost vagy valami egyéni? Mert én eddig mindig a kivágásokat egy másik rajzolóprorammal, a Jasc Paint shop pro 9-cel végeztem, most meg akarok tanulni kivágni a photoshoppal is, és te melyik módot ajánlod?
  • Nuxa
    Hixer, el tudnád küldeni a robbanó bolygó tutorját? Nagyon tetszik, már régóta keresem a készítési módot, de sehol sem találtam. Előre is THX!!
  • Hixer
    kérdés:

biohazardba hogy nyomatsz olyan csíkot? tehát az a két vékony vonal am keresztezi egymást és világoskék, nah vonalnak vonal, de hogy csinálod, hogy ahol találkoznak az pl. elmosódott a többi meg nem, illetve tehát hogy csinálod ilyenre? :D
  • berlinboy6329
    Lightning storm
    Circle Of Doom
    Biohazard

Eddigi munkáim.Volt több is(60 db),de sajna Lfelejtettem másolni őket format c: előtt,így hát pápá. :(
  • Hixer
    Itten van egy robbanó bolygó sztem elég jó lett... aztán itten van még rejta egy kilences átláccóba mer úgy királyul néz ki(szerintem) remélem teccik

• VRSDM
    hát a háború nemis arrol szól hogy a világos réten ki szed több négylevelü lóherét vagy kergeti ki bonus-pontért a farkaspókot a lyukábol
  • Nuxa
    VRSDM amúgy hót zsivány a képed, nagyon tetszik :D, csak egy kicsit sötét, de azért még jó
  • VRSDM
    énis rajzoltam itt egyet ps-el nézz vissza, amiben semmiféle fénykép sem volt, csak rajz...

de ezt nem te rajzoltad, hanem a photoshop rajzolta, te csak nyomtál x gombot... nem? ergó kreativitás 0...
  • kisfigi
    Hoppá, akkor nem itt olvastam h arra kíváncsiak milyen képet rajzolok a PS-sel és nem a képek szerkesztésére...
    Akkor bocs! És még1X bocs!
  • VRSDM
    nem mondtam hogy csinálom, azt hogy lehet... ma már nem max holnap...

és EL LETT MONDVA HOGY FILTERHALMAZ KÉPEKET NE... akármilyen szép...

csinálok egy banner-t amiba irok szabályt meg mindnent... !!!
  • kisfigi
    Ezt a képet csak azért szeretném megmutatni mert milyen érdekes h miket lehet összehozni pár fekete csíkból...
  • kisfigi
    a háttérképhez hozzá sem kezdek inkább mert már ugye csinálják...
    De azért magamnak csinálok a képekből egy nagyon pro hátteret...
  • Palinko
  • VRSDM
    nélküle ilyen amugy, talán igy jobbis...

• VRSDM
    talán kicsit zsúfolt... sokat filoztam mit hagyjak rajta, a delfinrobot kifejezetten jólett, de az ilyen nagy hajókat is szeretem... a felhő meg olyan misztikus..

hát ez lett...
  • VRSDM
  • VRSDM
    nos gyerekek eljött a perc hogy én is készlettem...

és akkor a képem->
  • PESK
    Mosmá jo
  • PESK
    nekem amugy nem jó az a link
  • Palinko
    ok,előre is köszi.a képeket,tudod,hol találod...
  • PESK
    De én nem tudtam most komolyan h ti ilyen komolyan veszitek...
    És azért dobtam össze 10 perc alatt azt hittem h ez csak ilyen vicc az egész mert most vettem részt ezen először.
    Nahh maj legközelebb
    egyébként én az ARC ra készülök egy ilyen hosszadalmas munkával de azis nemsokára kész mer már nagyon régota csinálom
  • VRSDM
    hát mostis csinálom, csak tényleg nem amateurt szeretnék, de már kezdek a végefelé haladni, lassan megtelik a kép élettel...

már csak a vizzel kezdek valamit meg az egyik sereg mögé gondolozok valami nagyobb tömeggel, de nem árulok el többet... de 1-2 óra és kész maximum...

tupac: aztán ha lesz kedvem lehet összedobok egy képet...
  • Palinko
    hogy-hogy nem jó? az nem leeht,most próbáltam.amikor rákattintasz a linkre,akkor ott alul a free-re klik és a következő odlalon írd be a számból és betűből álló kombinációt,majd indíthatod is a letöltést