74
  • toyotakacsa01
    Képzeljétek, én olyan igénytelen vagyok, hogy dvd filmet nem is nézek. Divx bőven elég az 55 centis tv-re.

Egyedül a nagyobb tárolókapacitás miatt várom az új lemezt.
    Most csak 4-5 film fér egy lemezre divx-ben. Ez kevés. Nem mindegyik film ér meg 20-30 forintot, hogy az ember ki is írja.
  • avman
    mikorra is várható honunkban a digitális televiziózás, amiből kimaradnék? 2012? ez nem lassacskán, hanem tetű lassan. és hogy tudok vmiből kimaradni, ami el sem indult?
  • irkab1rka
    Egy kicsit hddvd párti a cikk nem?

Szerintem meg a blu ray-re több fér, ps3 is ezt használja, és ha csak kicsit lesz drágább az író, és kb ugyanannyi az alapanyag, akkor nem kérdés, hogy egy elavult-feljavított technika és az új technika közül melyiket választom.

Mike at home: gondolom ezt a szöveget akkor is elnyomtad, amikor ment a cd-dvd átállás. btw, megkérdezhetem, hogy honnan kapod a fizetésedet?
  • Mike at home
    dez, gondolom nálad otthon mindkettő befigyel, de nem ez az átlag
  • Mike at home
    igénytelen? a VHS-hez képest ég és föld!
    a VHS hány évig bírta? a CD?
    az emberek nem juhok, hogy boldogan bégetve vegyenek meg mindent mert új
    kedves igényes barátom! ugyan oszd már meg velünk, eddig hány eredeti dvd-t birtokolsz
    és talán a DVD képe sem lenne olyan szar, ha nem fix felbontású LCD-n bámulnád
  • Mike at home
    tovább is
  • dez
    Persze ha te szívesen nézel DVD felbontást 2m-es képen, csak rajta.
  • dez
    Ez már nem gagyi, csak az elvakultak szemében... :) Mellesleg 400k-ért HD-s kivetítőt hol kapsz? Ráadásul jót.
  • Lame
    Akkor mar azt mondom, hog 4 kiloert meg egesz jo kivetitot lehet kapni es, ha mar ugyis gagyi LCD-rol van szo, akkor inkabb 2 meteres legyen a kep ...
  • Lame
    Azert ez nem ilyen egyszeru szerintem. Az emberek tobbsege ugyanis igenytelen. Nekik tovabbra is jo lesz a DVD, nem fogja oket erdekelni egyik sem. Igy az elso idoszakra maradnak azok a vasarlok akiket csak a minoseg es a hasznalhatosag erdekel az ar kevesbe. Szoval szerintem ez lesz a donto. Kesobb meg mikor mar mindenki valt, addigra -mint a cikkben is irtak- mar nem lesz jelentos arkulonbseg.
  • dez
    Igen, ez így lesz még 2-3 évig. De aztán, ahogy terjed majd a HD, egyre többen lesznek elégedetlenek a DVD kis felbontásával (és mellesleg zajos képével).
  • dez
    350 ezerért már elég jó HDTV-t lehet kapni. (~80cm-es, 16:9-es, >1000:1 kontrasztarányú, gyors, nagylátószögű, szép színű LCD, 1280x720 v. 1366x768-as bontással.) Egyre többen vannak a fórumokon, akiknek már ilyen van otthon.
  • Neurotoxin
    Nem tudom miről beszélsz. Itt talán jó, ha 1-2 ember tud venni magának HDTV-t Egyáltalán nem vagyok és nem is elszek rágerjedve a nagyobb felbontásra.

Mellesleg ez az átálls HD DVDre vagy Blu-rayre csak max a kiadóknak nem jelent problémát.
    Nem tudom elképzelni, hogy a tecsóba, majd egymás veséjét fogja lerúgni a nép, hogy pl tanuhohazusaki "occsó" blu-ray lejátszót vásároljon
    Aztán elteleik 5 év, elárasztják blu ray műsoros DVDékkel a piacat és kitalálnak vmi újabb technikát az okosok, a lame tömegek pedig behódolnak a fogyasztás szentélyében
  • dez
    Hát, ha egy régi TV-n nézed, akkor tényleg nem lesz értelme megvenned HD-sben... Akkor persze a lassacskán beinduló HDTV-zésből is kimaradsz. De hát te tudod... :)
  • sokadikgab
    Egy atlag 70-82 es TVn mivel nyujt tobbet egy BR vagy HD DVD film megtekintese, mint egy DVDe'? Szerintem nem sokkal. Mivel a HDTV me'g eleg draga, 1 darabig nem lesz ertelme cserelni.
    Max arra jo lesz,h. a mostani HDDs DVD felvevoket lecserelje, 80GBos HDD helyett eleg 1-2 BR lemez.
  • Mike at home
    a warezosoknak:

senkit nem érdekel, mit warezoltok össze, a DVD piac jelenleg is növekszik, a kiadók nem fogják a DVD-t otthagyni pont akkor, amikor éppen aranytojást tojik, arról nem beszélve, hogy senki nem fogja a drágán megvett dvd gyűjteményét kidobni
    az SACD sem túrta ki a CD-t
    akik leghamaraább át fognak térni, azok pont ti lesztek, mert nektek a 100 HUF-os kacat DVD nem érték
  • Mike at home
    tök mindegy melyikre térnek át egyszer a gyártók
    ugyanazaokat a filmeket nem fogom minden laklommal új formátum újra meg újra megvenni
  • Cleawer
    jójó,nagyobb az biztos ,de biztonságosabb is?
    Ez egy uj technológia ,tehát még kiforratlan ,mint néhány éve a dvd,akkor is mekkoar cécó volt ekörül! még is tudták egyesíteni a + a -sszal(bár ez ugyanannak a technek a 2féle megvalósítása volt,most meg 2 teljesen különböző ...)

Az hogy jobb az néző pont kérdése!nekem az a "célom",(de inkább szempont) hogy olcsón lehessen sok dolgot tárolni.A sok meg van a Br nél de az olcsónál van jó pár ??? is.
    Az idő meg a lobbi eldönti...
  • Darth Sith
    én még mindig Blu Ray párti vagyok, nagyobb tárolókapacitás, és szerintem jobban megbízható. De az emberek úgyis azt veszik amelyik az olcsóbb, nem azt amelyika jobb. Ez betehet rendesen a Blu Ray-nek, de én azért reménykedem!
  • Cleawer
    ÉS kiadnak egy normális filmet BRen ,és tölt öö vehetem egy hétig.(Bár DivX...)

De vegyük figyelembe azt is hogy rengeted DVD gyártó van ,és azok tudnak(majd) Hd-DVD t gyártani,míg BRt asszem csak a Sony(a fent említett hájtek réteg),és a hd dvd jóvaal olcsóbb lehet már első pillantásra is,és amit töshabbának szinte teljesmértékben igazat adok.
  • Frank99
    bukta...

a sok hülye agymosott USA movie fun majd upgradel....

és?
  • shabba
    Gondolod majd tömegével fognak sorbaállni érte az emberek, amikor 30ezer dolláros lesz a eszköz és 100 dolláros lemezárak várhatók. Az majd jó lesz vállalati szinten adatarchiválásra, ugyanúgy ahogy a kezdeteknél a BR is inkább oda lett pozícionálva.

Az sem igazán állja meg a helyét hogy 5 évig kihúzzuk és akkor majd olcsó lesz. Az ára nem attól esik egy terméknek mert az idő telik, hanem azért mert egyre többen vásárolják, és az eladott nagyobb darabszám és idővel csökkenő költség tétetelek mérséklődésével gazdaságos keretek mellett is megéri olcsóbban adni. Szóval ez a kiböjtölős stratégia a valóságban nem müxik.
  • Sliders
    Ha 2006-ban kidobjáka piacra a holo lemezt akkor a Sonynak roló le lesz az biztos. De jó lenne ha kidobnák, ezt a két idejétmult szart is lehetne temetni vele együtt.
  • endale
    Hááát, nem tudom, mennyire fog elterjedni a méregdrága lejátszó a drága, másolhatatlan filmekkel.
    Ha nem terjed el elég széles körben akkor csak nagyon lassan fog lecsökkeni a lemez és a lejátszó ára is.
    Ha nem lehetne DVD-t másolni, még mindig VHS-t nézne az emberek többsége. Akárki akármit mond a warezolás tette be a kaput a videonak és annak idején a kazettás magnónak is. Legalábbis a világnak ezen a felén.
  • mousee
    Van benne valami :)) 5 évig meg még csak kihúzzuk ezzel a "pocsék" dvd minőséggel :)))
  • arty
    igazi konkurrencia nélkül volt a dvd? igen.
    drága volt az elején a dvd? igen.
    mennyibe kerül most egy dvd?

lesz most konkurrencia? igen, hddvd.
    drága lesz az elején a BR? igen.
    mennyibe fog kerülni 5 év mulva egy BR?

aggódik még valaki? ;)
  • pemga
    Ezt a gondolatmeneted most nem értettem. Már a dvd-nél sem ugyanazt irod ki, mint ami az eredetin van, biztonsági másolat címén. (Legalábbis elég kevesen vesznek 9.3-as lemezt, mert drága.) Másrészt már a biztonsági másolat készítése is illegális, hiszen a kódolás feltörésével jár (ld. DMCA).

A BR egyébként pont a warezolás megállítását ígéri, (akárcsak a HD-DVD), olvasd el ezt. Elég jól összeszedett cikk. Pontosan emiatt mondtam, hogy ezzel illegetik magukat leginkább a kiadók felé.

Amiről Te írsz az a második-sokadik kör, a Sony szerintem repkedne az örömtől ha már ott tartana :).
  • echo
    Szerintem a mindkét formátumot támogató lejátszók megjelenése kedvezne leginkább a HD-DVD-nek. Simán ellehet az ember az olcsóbb lemezeikkel, ha meg épp úgy adódik a BR-t is tudja nézni. Gyakorlatilag csak akkor lenne értelme üres BR lemezt venni, ha az ember a gyári BR cuccokat akarja másolni, minden egyéb házi célre nem nagyon adnának el belőle.
  • takraj
    kár érte... :(
  • EvilDevil
    A HD DVD nem több egy felturbózott DVD-nél... én tuti nem adok ki rá egy fillért se..
  • mousee
    Hát, akkor nézzük a műsoros lemezek sorsát az én szemszögemből:
    Adott 1 lemez, amit ugyebár ha megvesz a nép, akkor 1 biztonsági másolatot jogában áll csinálni róla...
    Magyarul lehet vele kalózkodni, ahogy jólesik... és mivel érdemes kalózkodni? Az olcsó lemezekkel... Szóval: Amelyik üres lemez lesz az olcsóbb, szerintem az a nyerő... hülye lesz a warezos nép rohadt drága adathordozókra másolni... De ez csak az én meglátásom, lehet, hogy tévedek
  • pemga
    Egyébként pont emiatt reagált a Sony annyira baromi gyorsan a DRM-es hibájára. A kiadók felé ez az egyik fő indok, hogy miért ezt vagy azt a formátumot válassszák.
  • pemga
    Ez csak akkor igaz, ha azonos _elvárt_ teljesítményt nyújtanak. Itt most kizárólag műsoros lemezekről van szó.

Azt mindenki tudta, hogy a HD-DVD olcsóbb lesz, már hónapok óta nyilvánosan erről sírnak a gyártók. Más érvet egyelőre nem láttam, az MS-nek volt a DRM-el kapcsolatban, de nem volt túl meggyőző :). A BR-nek az tud nagy dobás lenni, ha tényleg bekerül a PS3-ba, mert ezáltal tucat-termékké válik egy mozdulattal (az biztos, hogy ezt viszont a Sony-nak kell megszponzorálnia az elején). (XBOX360-ban most sima dvd-olvasó van.)

A másik amire szükség van, a kiadók megnyerése. (Ugye kell valami indok, amiért az emberek azt vennék meg.) BR-es film már létezik, a Charlie angyalai, igaz ez még nem nyilvános release; de a Sony egyelőre jobban áll a kiadók meggyőzésében. Igaz, még közel sem dőlt el a verseny... Volt aki bejelentette, hogy mind a két formátumot támogatni fogja.
  • mousee
    Egyszerű... amelyik olcsóbb lesz, azt veszi a nép... ez eléggé elcseszi a blu-ray esélyeit... De ki tudja, hogy mit hoz a jövő...