Drága mulatság lesz a Blu-rayre való átállás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nahh, fejtsd ki szépen, min tudsz csak nevetni... Addig én rajtad nevetek.
"Errol a SED-rol nem halltottam. Tudsz linkelni?"
Tudsz keresni?
Hm, szóval olvastál róla, hogy nem valósak a színei...?
Figyu, ebben is nagy különbség van a típusok között.
Egyebkent volt szerencsem az emlitett monitorhoz egy LAN kereteben, direkt ki is probaltuk. Egyhangulag irtuk le 😊
Ilyen monitort csak akkor vennek, ha a meret es a suly szamitana. Egyenlore ez nekem nem fontos.
Errol a SED-rol nem halltottam. Tudsz linkelni?
Az OLED lehet, hogy jo lesz, nemsokara ugy is eltunnke az LCD-k. Majd meglatjuk, addig marad a CRT.
De ahhoz,h. a BR vagy a HD DVD elterjedjen, ahhoz mar le kell cserelni a TVt is.
Es ezt mar nem sokan fogjak megtenni...
Akik atlagon felul keresnek meglehet, de ezekbol van kevesebb sajnos... En is adok me'g a DVDnek 5-10 evet!
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
az SACD-ről szintén
adok én még a DVD-nek 10-15 évet
A munkahelyemen van lehetõségem összehasonlítani a TFT-ket a pár éves márkás (pl. iiyama) 19-es CRT-kkel. Egyértelmû a TFT-k fölénye.
Viszont, ha megnezed a tendenciat az emberek azert vesznek TFT-t mert az milyen meno es uj es vekony. Hat nekem a minoseg tobbet szamit."
Ez már egyre inkább csak ilyen önigazoló szöveg. (Lásd #50.) Én pl. abszolút nem azért vettem (egy jobb) LCD-t, mert "milyen meno es uj es vekony".
Mellesleg CRT-n sosem lehet olyan éles a kép, mint egy LCD-n.
Amúgy meg jövõre jönnek a SED-ek (ez is elektronokkal gerjesztett foszfor alapú, mint a CRT, csak nincsenek eltérítõtekercsek) - mondjuk a Toshiba elõször csak a legnagyobb méreteken vezeti be, kis és közép méretben marad az LCD -, és talán az OLED-ek is.
Ha õk azok, akik moziba járnak a hatalmas vászon, hangzás és hónaljszag élményéért, akkor szerintem tévedsz. Mert õk továbbra is moziba fognak járni.
Arról nem is beszélve, hogy nagy felület esetén-akár tv, akár projektor-csak szoftveresen lehet jobbítani a képet. Ellenben ha megnézel már egy sima DV felvételt, az SOKKAL jobb, s még hol van az a HD-hez képest !
Az igényes filmrajongók pont azért fognak a lehetõségeikhez mérten áttérni az új generációra, mert összehasonlíthatatlanúl szebb lesz a képe !
Arról még nem is beszéltem, hogy mindkét szabvány a dvd tartalomszolgáltatásának tárházát igen jelentõsen kibõvítette. Tehát az interaktivitás egy jóval magasabb fokát csodálhatjuk majd meg.Igaz ebben is gyengébb a HD-DVD. A Sony alapanyaga csak az írható lemezek terjedését lassíthatja, de a nyomottakét nem, mert azt bármelyik ilyen gépsor lenyomtatja. Németországban már üzemel is több ilyen, s készülnek a Blue-Ray filmek !
1ébként nem vagyok benne annyira biztos, hogy ez vmi elengedhetetlen lenne és/vagy/esetleg most pont ez hiányozna az életembõl <#vigyor1>#vigyor1>
Mellesleg alig nézek tévét
\"Nem tudtam, hogy lehetelen, ezért megcsináltam!\"
@Zozo
Mi a garancia arra, hogy egy CRT monitor nem mehet tönkre?
Vagy szerinted egy homályos, vagy torz képet produkáló CRT könnyebben eladható?
Ami a nagy felbontású DVD-illeti, arról azt gondolom, hogy a helyzet nagyon hasonlít a videomagnók esetére.
Volt ugye Video2000, VHS, Betamax, U-matic. Az U-Matic professzionális célokra készült, ami teljesen más kategória.
A mázi rendszerek közül a Video2000 volt a legjobb, legkényelmesebb és legpraktikusabb, és mégis a másik kettõ terjedt el. Mert több multi támogatta. A Philips meg egyedül kevés volt.
Most is a multik döntenek majd.
Ezzel csak az a gond, hogy 5 ev mulva szerintem mar baromi draga lesz egy CRT monitor 😞
(jah, hogy nem prof felhasználásról beszélnük 😊
ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0
Az teny hogy a szinhuseg nem az igazi, de a fent felsoroltak szamomra ezt kompenzaljak.
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Viszont, ha megnezed a tendenciat az emberek azert vesznek TFT-t mert az milyen meno es uj es vekony. Hat nekem a minoseg tobbet szamit.
Nezz meg egy HDTV-s filmet egyszer utana eleg gyengenek tunik a DVD kepminosege. Persze nem azt mondom, hogy dobjuk ki az osszes DVD rogton, de sokkal jobb a nagy felbontasu video.
Siman kapsz annyiert mar elfogadhato minosegu kivetitot. Pl Panasonic PT AE-700E (Nem reklam akart lenni, elnezest.) Kicsit nezz utana a dolgoknak ...
Egyedül a nagyobb tárolókapacitás miatt várom az új lemezt.
Most csak 4-5 film fér egy lemezre divx-ben. Ez kevés. Nem mindegyik film ér meg 20-30 forintot, hogy az ember ki is írja.
Szerintem meg a blu ray-re több fér, ps3 is ezt használja, és ha csak kicsit lesz drágább az író, és kb ugyanannyi az alapanyag, akkor nem kérdés, hogy egy elavult-feljavított technika és az új technika közül melyiket választom.
Mike at home: gondolom ezt a szöveget akkor is elnyomtad, amikor ment a cd-dvd átállás. btw, megkérdezhetem, hogy honnan kapod a fizetésedet?<#vigyor1>#vigyor1>
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
a VHS hány évig bírta? a CD?
az emberek nem juhok, hogy boldogan bégetve vegyenek meg mindent mert új
kedves igényes barátom! ugyan oszd már meg velünk, eddig hány eredeti dvd-t birtokolsz
és talán a DVD képe sem lenne olyan szar, ha nem fix felbontású LCD-n bámulnád