43
  • pbes
    Nagyon sajnálom, hogy megszűnik, először ez, aztán pedig a Kerio (dec. 31), nem sok ingyenes tűzfal maradt: Outpost 1.0, ZoneAlarm (de emellett sok program nem megy rendesen), régi Tiny Personal Firewall (Szoftverbázisról még letölthető az ingyenes 4, egyszerűen beállítható, csak azt engedi kommunikálni, amire van szabály). Ezeken kívül tudtok mondani még jó, INGYENES tűzfalprogramot?
  • EvilDevil
    Látogatsd meg az Outpost honlapját: http://agnitum.hu/

Az Outpost Office Firewall már hálózatokat is tud védeni... de még mindig nem írtad le mivel tud többet az Sygate tűzfala.. Én a személyi tűzfalakról beszéltem, ne keverd össze mással...

De belinkelek neked 1 tesztet:

test1
  • KoJin Mekre
    Szintén SPF+NOD32-t használok.

Ha át is engedett 1-2 vírust, mindig jelezte majd törölte is azonnal.
    Nekem mióta Nod32 van fenn nem volt vírus a gépen, ez azért nagy szó mert a családtagok, és munkahelyen kollégák (poresz site-t néznek :P ) használják a masinát.
    Bár itt a SPF-ről van szó :)

Sajnálom...kár érte, de én maradok a Sygate-nél még jó pár évig. =)
  • FTeR
    ezekre gondoltam :)

#37 tegnap szedtem le az ms antispywarét, a kezelő felületet leszámítva (túl csicsás), nagyon pozitívan csalódtam benne. egy talán legérdekesebb funkciója, h rakat olyan IE beállítást meg lehet benne változtatni, amit IEben alapból nem, csak reg piszkálással. márcsak ezért megéri feltenni :)
  • tomykav
    Szerintem pedig iptables-t! Linux rulez :)
  • [HUN]PAStheLoD
    ehhez csak egy [bólogatat]-ást füznék hozzá :)

Outpostot a népnek!
  • Omegared
    Érdekes volt ez a Nod32-es szidás :)
    Évek óta csak Nod32 van fenn, kb 1 éve MS Antispy (nagyon kellemes csalódás volt) és egy teljesen átkonfigurált SP2 tűzfal (regedit rulez)
    Persze a netet egy Linux alapú Smoothwall gateway-firewall osztja meg :)
  • Voltan
    Bazz, én is Sygate-et használok. A fenébe.
  • BiroAndras
    ZoneAlarm volt nálam is régen, de sok baj volt vele.
    Pl. pár nap futás után már 700MB memóriát is foglalt, ami nem volt jó hatással a rendszer teljesítményére.
    Meg fagyogatott is néha.
    De a legrosszabb az volt, hogy összeakadt a DC-vel, és durván hibásak voltak a letöltött fájlok. Ezt persze csak több hónapos szenvedés után sikerült megfejteni.
  • Ironka
    Kipróbáltam a 4-et, de szerintem túl sokat eszik, sok a fölösleges csicsa stb. A 2.1.5 a lehető legletisztultabb firewall. Szépen manuálisan engedélyezel/letiltasz minden alkalmazást, amikor rákérdez (port, protokol, oda és/vagy vissza) Otthoni használatra a legtöbb szaki ezt ajánlja.
  • SymbioC
    A Kerio Personal Firewall 4 : a termék 2005. december 31-én megszűnik, terméktámogatást az érvényes licensszel rendelkezőknek 2006. december 31-ig!
  • Komolytalan
    Zonealarm szerintem tök jó, nem kell belőle a pro, teljesen jó tűzfalnak az ingyenes is. Amivel a pro többet tud (vírusvédelem, stb), azok 1 része nem jól müxik, másik része meg értelmetlen. Nem kell hozzá zseninek lenni hogy biztonságosan tudja használni az ember, de ad lehetőséget a speckó konfigurálásra is (pl ha bizonyos porton szervert akarsz üzemeltetni). Ja, és nem zabálja az erőforrásokat - azért ez se utolsó szempont.
    Víruskergetőnek meg jó az AVG Free (www.grisoft.com), gyors, rezidens része teljesen észrevétlen (nem eszi az erőforrásokat, gyors másolás, stb), frissíti magát naponta automatikusan. Van pár apró hülyesége, pl rossz reboot után néha nem tud automatikusan elindulni az email scanner része, ilyenkor szól és kézzel kell ezt a funkciót bekapcsolni. Néha még lefuttatok egy Ad-aware SE Personalt, de ez szinte mindig csak IE tracing cookiekat talál. Explorert sose használok, Outlook expressben nincs levél preview, ami spamnem látszik a feladó/üzenet alapján azt shift+del.
    Így x éve nem volt semmi gondom vírusokkal, kémprogykkal.
  • Ironka
    Kerio 2.1.5

a lehető legjobb, legegyszerűbb, ingyenes otthoni tűzfal
    2002-es...
  • GodBadka
    Mit gondoltak miért vette meg Sygate-et? Egyértelmű volt, hogy ha meg is maradt volna a tűzfal fejlesztése, akkor is kizárólag fizetős lett volna. Most meg rá akarják kényszeríteni az embereket a szarjukra.
  • Evil Merodak
    Nem tudom mikor volt a hájp, csak azt hogy most már a 6-os verziónál tart. A Pro-ban van spyware kereső is.
  • Botond #28
    Na akkor nálam is csere outpostra.Pedig szerettem sygate-et.Zonealarm leszerepelt nálam is.
  • Zoldalma
    30 nap hasznalat utan korlatozodik egy-ket kepesseg (pl. remote control), ami igazabol otthoni hasznalatnal amugysem szukseges, viszont ceges/tobb gepes hasznalatnal megkonnyiti a managementet.
    De amugy ingyenes (volt).
  • hypno
    Nálam az van fenn, és ha jól emlékszem nem fizettem érte semmit.

Persze van pár funkció, ami nem működik, de nem is hiányzik.
  • RelakS
    ehh, a Kerio mikor volt ingyenes? Egyszer néztem rá az oldalukra, akkor is voltak ott $ és némi szám alakú szövegek :)
  • FTeR
    igazából túl összetett és bonyolult ahhoz, h otthonra kényelmenyes legyen használni, ráadásul az ebből fakadó előnyei így nincsenek is kihasználva.
    az ágyú lehet nem jó, inkább egy interkontinentális rakétához lehet hasonlítani, amivel egy legyet is eltalálnak, nemhogy egy galambot, de talán mégis észszerűbb egy szimpla puskával lődözni rá. eredmény ugyan az, galamb kiiktatva...
  • FTeR
    ha eltalálod vele a galabot ;)
  • smv
    De a feladatát tökéletesen elvégzi 1 gépen is, mindenféle erőforrászabálás stb nélkül. Akkor pedig miért ne tehetném meg, hogy itthon használom 1 gépre?
  • smv
  • FTeR
    tudásban nagyobb a sygate-é. ezzel próbáltam rávilágítani a példával is. outpost nem alkalmas több gépes felhasználásra, sygate igen. outpost csak egy sima tűzfal, sygate egy egész hálózati felügyeleti eszköz. ha vki otthon 1db gépre használja a sygatet, az kb ágyúval galambra...
  • EvilDevil
    A NOD32 igenis kiválló... még ha sok tesztben le is húzzák... nekem semmilyen vírust nem enged át.. ez is hazugság akárki mondja...
    4 vírusírtóval ellenőriztem a rendszert VB is köztük volt és nem talált semmit NOD után...

FTeR: Ha te is Outpostot használsz nem értrem miért beszélsz ekkora baromságokat,,, mond már meg mitől jobb toronymagasan a Sygate mint az Outpost?! De ha kell belinkelek neked nem egy tesztet.. ahol mindig veri az Otpost a Sygatet de még Zone Alarm is!!

MEllesleg ha igaz lenne.. akkor most nem beszélnénk
    itt a progi megszűnéséről...
  • sonicXX
    A szájmantekk baja hogy csak +x db biztonsági rést telepít a gépére vele az ember, miközben eleszi minden erőforrását a rendszernek... A szóbanforgó terméket sajnos nem ismertem, mert eddig még nem volt sükségem tűzfalra az alap Win-es tűzfalon túl. Jelenlegi kombóm: Virus Buster + Win tűzfal + regedit. Néha Ad-aware.

A NOD32 viszont zsák****t se ér szvsz, tapasztalatból mondom, hogy rengeteg vírust átenged, amit a VB simán megfog. Ezt már több ismerősöm is megerősítette. Állítólag még a Kasparesky féle vírusölő is kiválló. Nekem eddig a VB-vel sosem voltak kellemetlen tapasztalataim - a konkurens termékek többsége a közelébe sincs.
  • asysoft
    Köszi, akkor nem is fogok kísérletezni vele...
  • FTeR
    ahhoz nemtom hasonlítani, mert még sosem használtam ;)
  • RedStorm
    FTeR:Hát annyira biztosan nem jó mint a Microsoft beépített tűzfala!:))
  • FTeR
    egy időben, amikor hatalmas hájp volt a zonealarm körül, akkor elég sokan angyon lehúzták, javult azóta valami?
  • Le Kurde
    Nagy kár érte. Bár lehetett sejteni abból, hogy már nagyon rég nem frissítettek verziót.
  • Evil Merodak
    Csak a ZoneLabs-ot fel ne vásárolják!
  • Caterpillar
    Baxák meg!!

Nem hiszem el...

Mért kell tönkretenni egy ilyen jó softwaret...

• FTeR
    sztem a norton cuccai katasztrófálisak, talán a ghostot leszámítva.
  • SymbioC
    Sajnálom, én is SPF használok évek óta, teljesen OK. Nem úgy a Norton Internet Security...katasztrófa! Az alaplaphoz adták 3 hónapra, 3hét után visszatettem a NOD32-t és a SPF-t.
  • FTeR
    outpost nagyon jó otthonra, én is azt használom, de a sygate cuccainak a közelébe sem ér. úgy kb mint a paintbrush vs. photoshop.

#3 kifejtenéd? ms vagy 2 évre előre jelzi a kifutási időt (és kínál alternatívát), de ettől függetlenűl mutass nekem egy olyan sw céget, tőlem akár lehet egyik linux disztrib is, ami 5 évesnél öregebb termékeket még támogat. bírom az ilyen értelmetlen fikázást.

#6 ugyan már, már akkor halott volt, amikor felvásárolták. szted ha olyan jól megy nekik, fel tudják csak úgy vásárolni?
  • Zedas
    Amennyiben az nVidia tűzfalára gondoltál akkor nagyon nagy ívben kerüld, ha kedves a file-jaid egészsége! Nálam valami hihetetlen dúrva dolgokat csinált, pedig többször is nekifutottam a telepítésnek.
  • scooterbr
    Minden jó szoftvert kinyírnak
  • asysoft
    Valamiért nem lepődöm meg. Saját termékeivel konkurálna... És hogy nézne ki, hogy az ingyenes tűzfal jobb, mint a fizetős? Másrészt ez a rövid támogatási idő elég szemét húzás.
    Kerio kilőve, ez kilőve... Marad az NV tűzfal. Arról valakinek van tapasztalata?
  • EvilDevil
    Egyébként ha tűzfal akkor Outpost... toronymagasan veri a konkurenciát!