Firefox 1.5: hangos premiert ígér a Mozilla

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem nem nagy csoda, hogy az ember kedvel egy jó terméket, pláne ha a cég aki csinálja is szimpatikus. Ha az MS-nek valamiben behozhatatlan hátránya van az pont ez. Az emberek anélkül használják az FF-t, a Google-t, a Linux-ot, hogy azt erõvel rájuk kényszerítenék. Gondolom felgoghatatlan lehet ez redmondból nézve <#nyes>

Elsõsorban ott számít ahol most az Opera eléggé nyomul: a PDA-kon. A Firefox ezirányú kezdeményezése tudtommal még elég bétás.
Igen, sõt mintha az Opera is így (patchel) frissítene). Azért ez a Maxthon 1,5 MB méret kicsit más mint az Opera kb 5 MB-ja, lévén ebben az 5-ben benne van a motor (is). 😉
Jah, és az Opera reklámblokk tippet köszi, megnézem mit tud.
<#taps>
EvilDevil
Hát öszintén szólva egy böngészõ mérete a legkevésbé sem számít szerintem... elvégre már gigabájtok repkednek a gépeken.... nem 1985-öt írunk...

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

A Linux is és a Beos is hamarabb létezett mint az említett x86-64 arhitektúra. Ezt gondolom azért nem kell részletezni. És azt sem hogy _igenis megérte_ portolni minden kis platformara, mert az elején a fent említett sem volt elterjed (hiszen nemrégen került piacra) amikor már tudtak rá érdemben programokat "piacra dobni".
Egébként mi az hogy nállunk? Nállunk akik nem mondják hogy pfuj ez más?
Sil78
Az Operában is van lehetõség reklámblokkolásra, még ha nem is annyira felhasználóbarát módon, mint mondjuk a Firefoxban (vagy akár a Maxthonban). De errõl asszem volt is szó nemrég az Opera topicban, olvass bele.

These are my friends, see how they glisten...

mousee
Hûûû dejó, lesz minjár itt az 1.5... Hurrá 😊)

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Sil78
A Firefox telepítõje is 5MB körül van, és az 1.5 már simán patchelhetõ, azaz egy újabb verzió megjelenésekor elég egy pár kB-os frissítést letölteni. De ha annyira nagyon számít a telepítõ mérete, akkor tényleg ott vannak az IE-re épülõ "böngészõk" (mint a Maxthon), azoknak 1-1,5 MB körül van a telepítõjük (mivel ugye nincs saját motorjuk).

These are my friends, see how they glisten...

arról volt szó, h minden létezõ platformra van ff, ebbe beleértve a sw-s és hw-s különbségeket is. volt szó pl beosról, vagy éppen a linuxról.
erre te reagálásként benyögöt lassan a 2. legelterjedtebb hw architektúrát, amire egyébként IE is van.
szted ez normális?
te mirõl beszélsz?
esküszöm, ez már betegás nálatok.
EvilDevil
Akinek tesco gazdaságos böngészõ kell használjon operát,,,, én maradok a firefox mellett heheh<#eplus2><#vigyor1>

Ja és MS forever!!! <#wink>

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

Kis platfromok? Jah..mint a 64 bites x86? :-D
Azért kicsit jól jött ez a fór amikor megjelent az AMD a procijával, és lényegében a legtöbb Mozillához hasonló projectnek már rendelkezésre állt az infrastruktúra az új platform bevezetéséhez. Másrészt azért az MS-nek is jól jön ha nem csak x86-ban gondolkodik; gondolj csak a palmokra, telefonokra, tabletPC-re.
nem gáz egy szoftvert imádni? <#conf>
ez a minden platformra van dolog, szép és jó. de ez nem minõsíti az ff-et. ez csak annyi, h az ff terjesztésében részvevõ aktivistáknak/fejlesztõknek megéri egy akármilyen kicsi platformmal is foglakozni, hiszen sok negyed százalékból több egész is kijöhet a részesedésnél.

azért vegyük észre, h msnek betörni és erõfeszitéseket tenni egy olyan platformon, ami egymaga nem tesz ki 1-2%nál többet, amikor sajátmaga uralja a teljes piac elsöprõ többségét, nem nagyon éri meg.
#34,#35,#36:
lehet kiábtrrándító leszek, de kb w98se óta operát használtam(úgyhogy lehet jobban ismerem mint crowley, és nemcsak mint felhasználó), aztán a nagy ff hájp óta azt használom. csak sokakkal ellentétben nem vagyok hasra esve a tökéletessége elõtt és nincs hályog a szemem elõtt.
#36 látni, mennyire képben vagy, mivel a maxthonban is vannak azok. és mint ahogy már mondtam még több is. és a maxthon egy IE kiegészítés (pontosabban annak motorjára épülõ/azt használó böngi).
HappyBoy
De jó lesz! Már várom az igénytelebbnél igénytelenebb reklámokat a különbözõ oldalakon.
A proxyjainkat meg átállítottam, hogy ne mozillát mondjanak magukról 😛, így -20000 user a mozillának. 😄
"mindent tud amit az opera" - hihi..most néztem csak mit írtál, de szerintem nem gondoltad végig. Az Opera telepítõje mondjuk 4-5MB (Javaval talán 11-12), azt mondjuk nehéz überelni ebben a kategóriában, és ebbe még egy (nem is rossz) levelezõ kliens is belefért. Aztán ott van még a mouse-gestures (nem tudom minek szokás magyarítani), illetve a böngészés nyomtatás nézetben. És akkor én még nem is ismerem annyira az Operát.
Nem értem miért fáj neked ha vki mást szeret mint Te? Baj hogy nem mindenkinek egy az ízlése?
Én pl leváltottam az FF-t, és visszatértem a jó öreg Mozilla Suitra. Miért? Mert nekem az felelt meg a legjobban. Ennyi!
Tudjuk, az IE a legjobb😊
Én maradok az operánál, és a ff-nél 😊
Pláne, hogy az IE csak winen fut, nekem meg olyan nincsen. ;D
az a szép, h amit felsoroltál -és így feltételezhetõen a legnagyobb érveid- mind simán megy IE alatt. tehát vannak tabok, blokkolja a felugró ablakokat és autómatikusan eltölti és telepíti a szükséges, de hiányzó kiegészítéseket.
az az érdekes, h ffnél elfogadott dolog, h ha kell vmi, akkor keresek rá extet. ez IEnél valahogy hiányzik. pedig a legtöbb az msn toolbarban már meg is van, szal más nem is kell. vagy nézhetnénk a maxthont éppen, ami mindent tud amit az opera (igazából többet) és olyan jól mint az ff, mégsem használja senki.
arra próbálok rávilágítani, h olyan érvekért használnak sokan ffot, ami akár az IE mellett is felhozható. és olyan szemrehányásoknak tesznek, ami a másiknak ugyan olyan hibája.
ez hihetetlen jó ötlet tõlük. ezért még talán marketing díjat is kaphatnának.
habár számomra továbbra is érthetetlen marad, h hogyan lehet egy sw-ért rajongani???
az igazság az, h ffnek több hibája és hiányossága van, mint elõnye. 1-2 hiányossága még égbekiáltó is. ugyan ha minden jól megy, akkor 1.5 a legtöbbet pótolják/javítják.
sikere egyértelmûen a felhasználóbarátságban van és legnagyobb erõssége az extek (habár legtöbb hibája is pont abból fakad).
a vicc az, h a legtöbb szlogen ami induláskor hangoztatva volt szép sorban megdõlt. a legenda mégis tovább él.
szívesen olvasnék errõl vmi pszichológiai tanulmányt. valahogy úgy lehet ezzel, mint a pop sztárokkal. mi mással lehetne magyarázható a rajongás?
Igen, de most mintha kicsit kezdene feljönni. Én egyébként még az adblockot hiányolom belõle nagyon. (Talán ha jobban pluginelhetõ lenne ez is megoldódna?)
Az Opera is jó. A suliban Opera van a gépeken. De nekem valamiért a szívem a firefox-hoz húz. nemtom. Talán egy picit felhasználóbarátibb, és barátságosabb a külseje, mint az operának.

Szerintem az opera méltatlanul szorult a háttérbe. Pedig szvsz sokkal jobb böngészõ, mint a mozilla/firefox

Egyetlen hatalmas elõnye vana firefoxnak, hogy a legtöbb sw platformon fut. Pl: én most is aktívan foglalkozom a beos-al. Ott egyáltalán nincs IE, az opera pedig lemaradt a 3.62-nél. A firefox az egyetlen jó böngészõ beos-ta. (Net+ nagyon tetszik, de nagyon butuska)
Én is imádom a firefoxot. Nincs vele az a sok veszõdés, mint az ie-vel. Ami a legjobb benne, hogy nem pakolja tele az asztalt, és blokkol minden felugró ablakot. Nameg a kedvencek kezelése is tetszik, nameg az is, hogy letõlti a plugin-t, ha mondjuk nincs telepítve. Nameg a bõvítmények is tetszenek. Egyszóval az egész.
Az ms-nek és az ie-nek komolyan bele kell húzni, hogy lenyomják a firefox-ot (Amit kétlek, hogy sikerülne). :-))

Az alapítványok úgy általában "kuncsorogni" szoktak, mégsem hallottam még h: "milyen sz*r má' XY közhasznú alapítvány h így gyûjti a pénzt!". Tessék kicsit olvasgani: a Mozilla _elsõsorban_ alapítvány, és másodsorban cég.
KM
Nem érted a lényeget...

Nem a költségekrõl beszélek, hanem arról, hogy szánalmas hogy kivülállóknál kuncsorog egy cég, hogy reklámozzák a szarját.

KM
Mennyi reklámköltséget is kell megfizetned, amikor megveszed ezeket a termékeket...?

amennyire tudom nem a memóriafoglalást hanem a megjelenítési részt optimalizálták. ami neked kell arra most született egy patch. Lásd itt
lck
Biztos sokat. Megnéztem, épp most nekem 39-et. Aztán van még 600 szabad. Ugyhogy mindez nem nagyon zavar.
dokar
Ja, milyen jó lenne: csinálnál egy reklámot, aztán kapnál érte cserébe egy Merdzsót!

CPU Tuning Toplista http://cputuning.net

A F.F. ingyenes!!!!!!!
Ellentétben az általad említett autómárkákkal....

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

saco
remélem az optimalizálásra helyezték a hangsúlyt most ff 1.5 rc1 van fent és ugyanannyi memót eszik mint eddig, vagyis kurva sokat !

:p

MY BIATCH!

Mr Manson
Jó ez! Marketing, ingyenreklám!
Okosak, sporolnak!

JÓL!

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Komolyan mondom ez szánalmas amit mûvelnek!
Ez olyan mintha a Daimler Chrysler azt kívánná a vásárlóitól, hogy újságban és tv-ben adjanak fel Mercedes reklámokat amiket majd õk elõre elbírálnak.
Ez egyszerûen szánalmas, nem tudok róla mást mondani.

dokar
Spread Firefox, but don't be a fanatic. Forrás
Ellenben amit az M$ csinál: forrás

Hát...ami jó annak nem kell reklám....szerintem, tehát videók.... azért túlzás..fölösleges.:-)

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

scorpeeon
go Firefox! 😄

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Remelem nemcsak a PR lesz most mar naluk is a lenyeg, hanem figyelnek a biztonsagra. Mostanaban elegge elkapkodjak a dolgokat

dokar
tudtam, hogy valamikor jól jön még ez a kép 😉

😉))))))))))))))))))

immovable
lál
ott a pont!!!
<#eljen><#vigyor2>
dokar

dokar
ezt elrontottam 😊))

dokar

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Jó bornak is kell a cégér.
akyyy
leadják a tvbe a reklámját?😊

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;