Firefox 1.5: hangos premiert ígér a Mozilla
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval nagyon nem Mozilláék találták fel a spanyolviaszt, csak vannak emberek akik ezt beveszik, h ez milyen szép és jó, amikor alap füles funkciókat nem támogat. Nem az IE6hoz kell hasonlítani, hanem Opera 8.5höz vagy majd IE7hez.
IE1 a Plus!-ban:
http://www.microsoft.com/windows/IE/community/columns/historyofie.mspx
CPU Tuning Toplista http://cputuning.net
sõt most elolvastam 2 oldal teljes browser történelem vezetését timeline-al és akárhogy néztem a 95 Plushoz az IE2volt, de ha még neked is van igazad, akkor is az osr2óta számít integráltnak.
Az IE3 kornyeken meg a Netscape egyaltalan nem jarta a veget. Felelmetes, hogy honnan veszed ezeket az okorsegetek (mar bocs, de ez is az)...
96 novembereben kemeny 10% volt az IE reszesedese, tehat egyaltalan nem tobb mint 33% (jo vicc😊).
http://sunsite.uakom.sk/sunworldonline/swol-05-1997/browser1.gif
http://sunsite.uakom.sk/sunworldonline/swol-05-1997/browser2.gif
elõtte az IE2 volt a Plus!-hoz adva, de az még a legnagyobb rosszindulattal sem nevezhetõ integrálásnak.
szal az integrálástól kezdve nem a 0ról hirtelen megugrott a részesedése, hanem a megkezdett növekedést folytatta.
IE3 környékén már nagyon a végét járta a netscape és miután bele is fulladt a saját tehetetlenségébe, 4 évnek kellett eltelnie, h kijöjjön a mozilla. de akkor már rég késõ volt...
A terelesre meg nincs szukseg.
az IE integráltságát, meg a w95 osr2jétõl számoljuk. az, h elõtte mik voltak _külön_ telepítve az hót mindegy, mivel azok nem voltak _integrálva_.
az IE3 meg már jobb böngi volt mint a netscape akkorija. amire válaszként még kiadtak vmi borzadványt, de azzal csak mégjobban elásták magukat.
Remek, hogy probalod ennyivel elintezni, de hiaba irtad ezt mar korabban is, egyaltalan nincs igazad. 1996 oszetol az OEM Windows 95-ok tartalmaztak az IE3-at (OSR2). Sot, mar az 1996 elejen megjelent OSR1-hez is jart az IE2 (meg ugye 96 oszen debutalo NT4-hez is), de mivel az IE2 meg gyenge probalkozas volt, ettol szerintem el is tekinthetunk. Az OEM piac pedig ebben az esetben messze nagyon darabszamban mint a retail. Ekkor (1996 nyaran) az IE piaci reszesedese meg minimalis volt. 1997 vegen jott az Win95 OSR2.5 ami mar IE4-el egyutt jott. Az IE piaci reszesedese csak 1998 nyaran elozte meg az Netscape bongeszojet es meg ebben az evben atlepte az 50%-os hatart.
ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5/win32/en-US/
Amugy mar tegnap estetol fent van, csak ugy mondom...
ftp.mozilla.org/.1/mozilla/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5/win32/en-US/
b) mivel sem linuxot sem osx-et nem használok (egyáltalán) teljesen leszarom, h ott hogy megy. és mivel annak a két platformnak összesen 4-5% részesedése van, így az ff 10%os részesedése rámutat, melyik platformon is használják többen.
c) az IE nem nagyon hat meg. ha esetleg operához vagy máshoz hasonlítod...
d) ha jól tévedek már netscapben is voltak tabok (sõt inkább ablakok, mint operába), habár nem mélyedtem bele, h melyiknél volt legelõbb. a tabok meg egyáltalán nem a böngikben jelentek meg legelõbb.
2.Patchelés: jogos, de ha vársz még kb 3 órát, és letöltöd az 1.5-öt, soha többé nem kell emiatt szomorkodnod. RC2-rõl RC3-ra frissítéskor egy 200 KB-os patchet töltött le a Fox. Sõt, egyáltalán gondolnod sem kell rá: be lehet majd állítani a Beállítások --> Haladó --> Frissítés fülön, hogy automatikusan, a háttérben kerüljön frissítésre a program.<br>
3. Igen, igen, igen, bizonyos esetekben (flash, javák tucatja, formok, stb) tényleg elfelejtette, de az átszervezett vissza/elõre mûködésnek köszönhetõen három óra múlva emiatt sem kell majd aggódnod.
4-5-6. A tabos funkciók is bõvülnek az új kiadással, pl átrendezhetõ lesz a sorrend, meghatározható, hogy a külsõ hivatkozások hogy nyíljanak, stb.
7. Már az RC3 is stabilabb és gyorsabb volt, mint az 1.0.7, de az IE-nél az is gyorsabb és stabilabb. És fõleg, ez nem viszi magával a Windowst, ha mégis meghal.
8, mozilla tényleg szar már 😊
Viszont a taboláshoz még: õk találták fel a spanyolviaszt! Nem a Firefoxszal, hanem a Mozilla 0.6-tal, ami a Netscape 6 alapját képezte. De mozilláék ötlete volt.
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
mert, semmivel nem biztonságosabb mint más böngi, egyáltalán nem a leggyorsabb (fõleg hamár exteket is felraksz), tabolása inkább paródia, az extek feltétlen elõnye meg kb olyan, mint az activexnek.
ff egyáltalán emelkedik ki a többi böngi közül. ezért sem értem ezt a hatalmas rajongást (arról nem is beszélve, h hogyan lehet rajongani egy swért). többi alternatívot abban veri, h az IE felhasználóbarátságát követi (tehát sikerült eltalálniuk a lényeget) és hozzáképest pár extrát is nyújt. de az akkor sem indokolja ezt hájpot, ami körülötte van.
vicc, h ms-t a marketing szöveg miatt fikázzák, miközben az ffet a megjelenésekor hangoztatott marketing duma élteti, pedig a fele nem is igaz, a másik fele meg egyszerüen nem számít kiemelkedõnek. de a legenda tovább él.
(ugyan ez elmondható az össze opensource cuccról, a openofisszal az élén)
egyébként vicces, h pont te mondod, h nem számít a mem méret, mert legtöbbször ezért sír a szád, ha valami negatívumot kell felhozni egy ms terméknél.
2. nem a mérete számít, hanem, h újra kell telepíteni. sztem a világon te vagy az egyetlen, aki szeritn a patchalés fölösleges.
3. az nem érdekel mit hiszel.
4-5-6. és?
7. nemtom, nem használok IE-t, ff 2-3 naponta tuti kifagy és vannak olyanok amire boztos kifagy, szal elõre lehet tudni. a szuper stabilitásról nekem nem ez jut eszembe.
8. azért használok ff-et, mert az öszkép jó és a kezdeti hibák ellenére még jó is kisûlhet belõle. a mozilla, amelett, h gyak már nincs is rá támogatás (persze ezt így nme jelentik ki), egy túlzsúfolt átláthatatlan szarság.
9. ugyan már, ez mitõl ér? hány olyan böngészõ van, amire ez igaz...
állítólag a tabolás a legjobb dolog benne, viszont ez elég sok kívánnivalót hagy maga után. kb 3-4 ext után vállik használhatóvá. errõl ennyit.
1. Memcsi kezeléd: hát ez egy olyan elméleti dolog ami tényleg szarul néz ki, de a gyakorlatban sokkal kisebb a jelentõsége. Szerintem
2. Patchelhetetlenség: megoldva, különben is te mit akarsz pontosan egy 5 MB-os fájlon patchelni😉)))????
3. navigálás: szerintem megjegyzi a pozíciót!
4.-5-6 kevés tabos funkció: de legalább tud alapból tabot!!!! Én a helyedben nem itt sírnék, hanem küldenék emilt a modzillának. Hidd el valszeg elõbb beépítik mint ha a M$-nek könyörögnél!
7. kifagyás: no de kérem, messze nem fagy annyiszor mint az IE6!!!!!!
8. extek. Ha profi böngészõre vágysz akkor miért nem a mozillát rakod fel? A FF olyan lámaböngészõnek lett kitalálva, mint az IE alapból.
Én viszont mondok egy jó hírt ami mindent ûberel: az FF feltelepítésével kb 3 kattintással és 2 perc alatt kapsz egy viszonylag megbízható, viszonylag biztonságos brózolót.
Lehet többre vágyni, de 3 kattintásból ezt semmilyen más böngészõ nem fogja neked biztosítani!!!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
ilyen a botrányos memóriakezelés.
a patchelhetetlenség.
az, h hystoriban való navigáláskor vagy oldal frissítésnél nem jegyzi meg az oldal pozicióját.
az, h tabos böngészõ létére (tipikus spanyol viasz volt, úgy raklámozák, mintha õk lennének az elsõ ezzel) minimális tabos böngihez illõ funkciókat sem tud, és azt is bugosan. az erre kijött nem hivatalos extek meg jószerint akadnak egymással (tabmix határeset, de még azis összeakad pár dologgal).
tabos létére nincs benne állapotmentõ, csak egy bugos ext aminek a funkcióinak fele csak elméletben mûködnek, a másik felére meg egy gyengébb mérget sem vennék be.
ha tölt egy tab, akkor néha behal az egész böngi.
és végûl rakat dologra kifagy (mint java vagy olyan weblap ami egyszerre sok adatot jelenít meg)
ja és mivel sok extet amatõúrök készítnek és jele sincs optimizációnak, minnél több extet tesz fel az ember annál jobban lelassul az egész.
és ezek csak azok amik hírtelen eszembe jutottak.
abban mi a jó, h egyet értek mindenkivel? egyet érteni járj máshova...
Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az o szintjükre, és legyoznek a rutinjukkal.
Valahol megvádolták az alteros IT-seket, hogy milyen szemét irígy banda (most nincs kedvem megnézni, melyik volt a 4 közül😉)) mert még azt a pár milliárdot is sajnálják a M$-tõl.
Na most itt vannak és flamelnek egy ingyenes, és az adott piacon tényleg jól teljesítõ termékkel szemben.
Nincs itt semmi érzelmi kötõdés a Nagysegghez, ááá egy csöppetsem!😉)))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ezt kifejthetnéd bõvebben. Nem mondom, hogy nincs hibája az FF-nek, de hogy az elõnye sokkal több, az szerintem egyértelmû. Persze csak az alap IE-hez viszonyítva.
CPU Tuning Toplista http://cputuning.net
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
#66 persze, h mostantól nem puszipajti az mssel, hiszen ms teljes forntos letámadást indított és elég jól sikerült neki.
(persze mgejelennek ok mindenhol de azert most a linux a kedvenc. regen nem o volt, de most o lett)
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
ha mondjuk az ffnek 80+%os részesedése lenne a winene, akkor nem nagyon foglakoznának õk sem vele. (szal az elsõ felével nem értek 1et)
Lehet hogy az Én "bénaságom", de kicsit más szemszögbõl látom ezt a portolás dolgot. Szerintem ez egyfajta szükséges rossz, ami néha azért meghozza a gyümölcsét (amikor egy platform jobban felfut egy eszköz által). Azt persze megértem hogy egy igazán nagy cég nem foglalkozik ilyen kis részesedésû dolgokkal..pontosabban nem volt szokás, de ha belegondolsz lehet hogy éppen ez a fajta gondolkodásmód van változóban, lévén a linux sem lenne sehol (a szerver piacon sem!!) ha nem rakták volna össze igen apró darabokból. Külön-külön baromi jelentéktelen darabokból áll, de együtt azért ezt már nem biztos hogy elmondhatjuk róla.
(azert csendben megjegyeznem, hogy az IE-t hasznalok azert megkoszonhetik az ff-nek, hogy microsoftnak eszebe jutott, hogy van egy bongeszoje, amit talan -mivel az egesz vilag azt hasznalja- nem artana fejleszteni. es talan az is neki (ff) koszonheto, hogy az elozetesen csak vistara bejelentett explorer meg a vista elott meg fog jelenni es xp-n is hasznalhato lesz. gondolom a microsoft ezzel is szerette volna a cegeket meg midnenki mast az xp levaltasara osztonozni)
miközben ms böngészõnél 5% ingadozással még nem is foglakoznak, így egyáltalán nem éri meg nekik egy olyan ossel foglakozni, aminek 1-2%os az elterjedsége, hiszen még teljesen meghódítva a platformot is csak max 1-2%kal tudnák növelni az IE részesedését, ami elég fölösleges munka lenne, hiszen eleve 80-90% körül mozog állandóan.
remélem látod: 1-2% vs. 80-90% valakinek megéri az elõbbivel is foglakozni.
remélem világos voltam.
msnek nem éri meg már osxre sem nyomulni, pedig ott nincs akkora utálat. azt szerettem volna a társaság tudomására hozzni, h nem azért nincs máshova IE, mert az milyen szar vagy mert a fejlesztõi nem képesek megoldani, hanem mert egyszerüen nem éri meg vele foglakozni.
megint felhozol, platformokat és oseket, amikor a böngészõrõl volt szó és közben nagyon jól érzed magad. most hirtelen a "béna" szó jutott eszembe, de biztos van rá jobb is.
nem mondtam, h leszarja a tabletPC, teló és más dolgokat. azt mondtam, h a besot, linuxot meg társait szarja le.
az általad sorolt platformok egy növekvõ piac részei, amibõl természetesen az ms nem akar kimaradni, így elkészíti rá szoftvereit, mert _megéri_ neki.
én arról beszéltem, h a mozillával (vagy éppen most már linuxal, hamár felmerült) ellentétben, nem éri meg iylen kis szarokkal foglakozni (mint a beos).
asszem most már sokadjára írom ugyan azt, szal itt abba is hagyom. sajnos már nem megy szájbarágósabban. my mistake.
persze most mingyá jön, h de foglakozik linuxal és majd jönnek a FUDos linkek. a gond csak az,h megint nem errõl beszéltem.
Szóval ha ez kihívás nekik, és megcsinálják akkor õket nem minõsíti, de ha az MS nem csinálja meg akkor nem is érdekes kis vacak probléma. Hogy is van ez? 😉
Tehát az MS leszarja: TabletPC, Telefon, beágyazott rendszerek (haha!)
"Mozilla méretõ társulásnak kihívás": tehát az MS-nél a x86-64 bit elterjedése után csak úgy vágták ki a 64bites XP-t a mellényzsebbõl (hihi!)
Ez a "társulás", ahogyan Te fogalmaztál tett valamit. Nem a Te, vagy az Én kérésemre, de tettek valamit amit jónak láttak. Se Te, se Én nem fizettünk érte egy árva figyinget sem. Csak az a különbség kettõnk között hogy Én ezért legalább egy kicsit azért hálás vagyok..mert tölthették volna ezek a srácok a szabadidejüket egészen mással..egészen kártékonnyal is.
2. egy multimédiás gép állítólag multimédiás osén minimun elvárható, h legyen egy lejátszó.
3. az rtf egy sima szöveg szinezõ formátum. össze sem lehet hasonlítani a docal. tudod, docban makrók vannak, meg infõó a szerkesztõ környezetrõl, meg ezer más adat. legalább vmi más formátumot hoztál volna fel.
az ofisz mûfajt meg ms találta ki, szal azt csinál vele amit akar.
habár az egész elég off lett.
#53 ugyan már, azok akik kényszerbõl használnak win-t olyan kevesen vannak, h nem kellene wint használniuk, akkor sem ingatná meg az ms-t, sõt valszeg statban észre sem lenne vehetõ.
egyébként igazad van. félelmetes, h pl felrónak bizonyos dolgokat msnek, miközben google meg istenítva van, miközben sokkal pofátlanabbul csinálja ugyan azt.