144
-
dez #144 Szerintem a PS3-as fejlesztők jobban rajta vannak a témán. Néhány játékot eleve PS3-ra terveztek, és már nagyban csinálják őket. -
BiroAndras #143 Egy cikk arról, hogy mit is láthatunk most a NextGen konzolok képességeiből:
http://index.hu/tech/hardver/xbb051207/ -
BiroAndras #142 Akkor jól gondoltam, az otthoni fejlesztés nem támogatott. -
dez #141 Kb. ahogy ps2-re. Amennyire tudom, 2 lehetőség van: official developer kit (ez nem olcsó), vagy megchippelni megfelelő chippel, és használni az "unofficial developer kit"-et. :) Utóbbi először nem lesz egyszerű, de idővel biztos megoldják. Gondolom, sietni fognak vele, mert a ps3 elég finom falat. -
BiroAndras #140 "izgatja a fantáziámat az a Cell."
Ahogy olvasgatom a doksikat, nekem is egyre jobban tetszik. Nagyon jól van megtervezve.
"Azaz legalábbis hobbi szinten akarok rá programozgatni."
Lehet ilyet, hogy müxik ez a konzoloknál? Azt tudom, hogy egyelőre csak kevesen férhetnek hozzá. Szerencsére én épp a megfelelő helyen dolgozom ahhoz, hogy az elsők közt próbálhassam ki. -
#139 Mr. Bondnak tökéletesen igaza van, csak az a gond, hogy jimmy127 meg azt írja, hogy a PC játékra meg ALKALMATLAN!
Vagy talán ez így igaz? -
jimmy127 #138 egyetértek -
#137 Ahogy végigfutottam a hozzászólásokon észerevettem hogy szinte mindenki azt hiszi a konzollal a pc-t akarják kiváltani és lecserélni. Ez nem igaz. Ilyen hülyeségeket nem kéne beirkálni. A pc-t nem lehet leváltani. Értsétek már meg! Ilyet senki sem állított. Egyszerűen a konzol alkalmasabb platform játszani mint a pc. Célhardverre jobb játékokat lehet csinálni. Mindíg azzal jöttök hogy de konzolon nem tudok word-ozni videót vágni stb. Nem is arra készül. -
jimmy127 #130 quake 4 nagy név aoe3 huha ez aztán a játékfelhozatal csak tudnád hogy miket beszélsz,egy mário többet ér egy szar stratégiánal meg egy lerágott csont quake 4 fpsnél,talán körülnézhetnél konzolra mik jönek ki mortal kombat shaolin monks,the warriors,bornout revenge ezek aztán jó játékok nem a silány átiratok meg az unalmig telt megnem újoló (max.garfikában) fpsek mi van pcre? fps,sport,stratégia,meg mászkálos autos átiratok(utobiak elég ritkán)pcn azért is szarabb játszani mert silány a játékfelhozatal,de elmondom neked amig én játszok 6 évig egy konzolal addig nem hiszem hogy a te 6 múlva is játszasz a mostani videokártyádal egy 6 ével későbbi csúcs játék elsem fog indulni a mostani vid.kártyádon amihez 6 év mulva ugye egy csúcs gép kell és konzol lefagyások lehet hogy lefagynak de nem az enyém.de én szerintem több pcs lefagyéás van mint konzol!!! -
MacrosTheBlack #129 Mert te nem véded a konzolodat, mi? Konzolon valóban silány a játékfelhozatal, de pc-n csak most az utolsó 2 hónapban annyi nagy név jött ki mint a konzolodra összesen. AOE3, Q4, és tsai, ezzel 1000 Márió nem ér fel. A nextgen konzolok videokártyája ma még csúcsnak számít (kb. egy SLI 7800-nak felel meg), 6 év múlva pc-n az alaplapra integrált cuccok többet fognak tudni, de te akkor is max ugyanazt bámulhatod, míg mi folyamatosan magasabb minőségetkapunk. "nem kell majd telepiteni nem fog akadozni nem kell majd bővitgetnem" - ez már 1000* megcáfolt téveszme, már most is megszokott látvány konzolon a szaggatás, kifagyás, ebből csak egyre több lesz, lásd lejjebb az x360-as csíkozott képet. És mégcsak utólag se tudod javítani (no patch), ha így jött ki a gyárból, akkor már bebuktad. Talán a ps3 jó lesz 3-4 évig, feltéve hogy értelmes játékokat is csinálnak rá, nemcsak a megszokott japán tininindzsa kínálatot hozza, mert azon 100 cell se tud javítani. -
MacrosTheBlack #124 Azért a Far Cry nem olyan régi, anno eléggé úttörő volt technikailag, a mostaniak is kb. hasonló szint.
A nextgen konzolgamékhoz majd a nextgen pc gamékat hasonlítjuk, úgy fair. -
MacrosTheBlack #122 Prociból elég a 3 gigás vagy 3000+ amd, ez olyan 30 ruppós tétel. De ezt megveszed munkához és egyéb alkalmazásokhoz is, ahogy a ramot is, hangchip legtöbbször már az alaplapon is van integrálva, de az audigy2 külön kártyán is 12-14k ft, gyakorlatilag a videokártya az ami csak a játék miatt kerül a gépbe. Illetve még a ramot lehetne félig ideszámolni, játékhoz felbővíted az 512-t 1 gigára, ez is kemény 10 rongy, és ennyi. A gép többi része játék nélkül is adott.
A felsorolt technikai újdonságok is előbb-utóbb lekerülnek a kommersz szegmensbe, mint eddig minden. Megjelenéskor persze minden drága, a C64 is az volt (feltéve hogy átjutott a COCOM listán :)). -
dez #121 Csak nézd meg, mennyi prociidőt esznek...
Ne a régebbi játékokat nézd (mármint pl. FarCry), hanem amik a nextgen konzolosokkal lesznek egy kategória. A fullban benne volt az AA, AF is? -
MacrosTheBlack #120 Ja és 640*480 már régóta nem divat, 1024*768 az alap, komolyabb gaméknál gyengébb hw-n elég 800*600-ig lemenni, meg visszavenni kicsit az AA-n, stb. -
dez #119 És az újabb játékokhoz egy igencsak gyors proci. Kicsivel később meg 2-magos, atán 4-magos, és így tovább, ja és az a fizikai gyorsító kártya (és ebből is lesz alap, közép, csúcs). -
MacrosTheBlack #118 SB liveban is van 7.1, akár alaplapra integrálva (pl. msi k8n diamond), az intel azalia hangchip is tud ilyet, meg még sok hasonló. Ma ez már alap.
Csak a húzósabb gaméknál (pl. FEAR, Quake4) kell lejjebb venni a részletességet, a legtöbb mai game fullban is megy egy középkategóriás kártyán (Far Cry pl. már 9800 pron is zsír volt). -
dez #117 Azért ez így nem igaz, te is tudod... Legfeljebb úgy, hogy 640x480-ban, vagy 800x600-ban, noAA, noAF, alapbeállítások, nem Audigy kártya esetén no 5.1, stb. -
MacrosTheBlack #116 Ma se kell a legjobb, egy 30-40 rongyos gf 6600 gt-n is elfut bármi. -
dez #114 Én asszem azt fogom csinálni, hogy a pc-met mindig csak annyira fejlesztem (vagyis eddig is ezt csináltam), hogy munkára megfelelő legyen, és azért valamennyire kövessem a fejlődést, tehát nem avuljon el. De nuku csúcsvideokártya, csúcsproci, stb., de még "kvázi-csúcs" sem, százezrekért. És mellé veszek egy ps3-at. Nem csak játékra, hanem izgatja a fantáziámat az a Cell. Azaz legalábbis hobbi szinten akarok rá programozgatni. De talán még kisül belőle valami kommersziális is. :) -
dez #113 Azért tegyük hozzá, az új konzolokat monitorra is rá lehet már kötni. (PS2-n van két HDMI kimenet is, amibe be lehet dugni egy HDMI-DVI kábelt, azaz digitálisan is ráköthető egy LCD monitorra.) -
dez #112 Szerintem nem megfelelő helyre vitted a ps2-t chippelésre. Megvan a módja, hogy ne legyen gond. Csak pl. a PStwo nem ajánlott, ha chippelésről van szó, mert - úgy tudom - még ma sincs rá megfelelő fix. (Hamar elromlik az olvasófej, ha meg van chippelve.) -
dez #111 Az új konzolok már 1920x1080-t is támogatják. De egyébként a ps2 is ismerte már a HD bontásokat, de ezeket csak a játékok egy része támogatja. (Csak azt nem tudom, hogy az eredeti, kb. 720x560-as képet méretezi át, és tolja ki adott esetben progresszívben, vagy eleve HD-ben számolja ki. Utóbbi esetben kissé lassúcska lehet már. Mármint a ps2.) -
dez #110 Jaja. Ráadásul nem is csúcskártya árából. -
MacrosTheBlack #108 Vmelyik erre járó moderátor figyelmébe: "idiota hülye okoskodo fasz vagy" -
MacrosTheBlack #107 A te fajtádnak senkivel nem érdemes veszekednie, mert csak flémelni tudtok.
//AOE3-ban is verhetetlen a konzolod? -
MacrosTheBlack #106 PC is van minden családban, már csak egy jó videokártya kell bele, mit nem lehet ezen megérteni? -
jimmy127 #105 amugy meg nem érdemes a fajtádal veszekedni ugyse tudjtátok felfogni a konzol játékban verhetetlen! -
jimmy127 #104 egy idiota hülye okoskodo fasz vagy,majd meglátom pár év mulva mikkel fogsz játszani! -
BiroAndras #103 Ja igen és a PC sok másra is jó, tehát eme logika szerint csupán a VGA árát kéne számolni. -
BiroAndras #102 Ti tudtok egyszerre TV-t nézni, meg játszani ugyanazon a készüléken?
Nálunk buta PC-seknél ez úgy szokás, hogy a nappaliban ott a nagy házimozi, a PC meg mindenkinek a saját szobájában. Még ha csak a barátnőddel laksz együtt, akkor is 90% hogy ő TV-t akar nézni, amíg te játszanál inkább.
Meg én szoktam játszani/netezni/dolgozni TV nézés mellett. Ez se megy, ha csak egy képernyő van (ez már nem létszükséglet, de nagyon kényelmes). -
#101 Ennyire nehéz megérteni?
TV van minden családban, a TV-t használhatod sok másra is, konzol nélkül.
Ellenben a monitor nem működik pc nélkül és semmi másra nem jó, ergo összefort a pc-vel. -
MacrosTheBlack #100 Na, az elvakult konzolos megmondja a frankót... Ha flémelni akarsz, menj vissza a gumiba!
Tv ugye mindenhol csak úgy "van", keletkezik a semmiből, de a pc-be mindent duplán is bele kell számolni... Nem kicsit vagy elfogult. Ezt a hozzászólásod is a konzolodról szerkesztetted ide? Ha konzolhoz jó a junoszty tv, akkor a pc-t is számolhatod a legolcsóbb 9600-os radeonnal, celeron procival, úgy korrekt! Ti hangoztattátok hogy a nextgen konzolokhoz mindenkinek hdtv-je lesz, gondolom az is csak úgy magától odakerül valahogy a szobádba. Mézga Aladár teleport? Ne felejtsd el kinyitni az ablakot! -
#99 Milkás plazma... LOL -
#98 Ezzel azt akartam mondani, hogy miért tartozna a konzol árába egy jó TV? Ez tipikus magyar és kelet európai csóró felfogás, tőlünk nyugatabbra más a helyzet. -
#97 Ember(?), a TV-t használja az egész család, DVD-t nézünk rajta, miegymás, a mostani 100HZ-s TV-k kijönnek egy 17"-os LCD monitor árából. Látszik, hogy fogalmad sincs miről beszélek, a világ számodra beszűkült a zajos villanyradiátorod irányába, azon kívül ami van, azt homályosan látod. Ez nem baj, de akkor miért állsz le vitázni, hogy kiröhögtesd magad? Menj vissza görnyedni a kis monitorod elé szerintem, jobban jársz. Méghogy villogó interlace TV... Csak mert neked az van mert nem jut másra pénz a PC fejlesztésből... LOLLLL -
#96 Amit írtam, az nem zárja ki azt, hogy azért mégiscsak drukkoljak, egy olyan platform elterjedéssének, ami valahogy (nem teljesen)kielégíti a konzolosok, és a számítógépesek igényeit is.
Annak idején ilyen volt az Amiga (de azért az amigás időkben is voltak spec konzolok (megadrive/superN), illetve nem kifejezetten otthoni használatra szánt számítógépek is!)
Én drukkolok, hogy a PS3 ilyen rendszer legyen, de szerintem ez nem jövőre fog kiderülni, hanem 1-2 év múlva, hogy a Sanyi mit tudott a PR szövegből megvalósítani.
Ha valaki, csak olcsón alkar játszani, az szerintem szintén rossz lóra tesz vele, mert a Sanyi kijelentette, hogy olyan konzolt csinál, amire megéri egy két hónappal tovább gyűjteni a zsét! Ez szerintem egyértelmű mit jelent.
És épp ezért, ha valaki azért vesz PS3-at, mert űberkonzolra vágyik, és van is rá zséje akkor az viszont vegye meg!
Szerintem;)
-
Vers #95 ps2-nél nem jött be ez tény , rájöttek arra hogy kevés a mem meg a többi igy igaz, de a commodor se egyböl amigaval kezdte ugye
a cell nyiltá tétele csak jelent valamit hogy most változik a helyzet
-
Athlon64 #94 Hát öcsém nem tudom milyen PC-d volt, de nekem egy AMD AtlonXP 2500+ -on 512Mb DDR400-zal és Ati 9600-al úgy ment a játék akadás mentesen, hogy közbe a TV/Radio tuner kártyámról a Bumerángot vettem fel wma-ba!!!!!
-
fflx #93 lassan pc-t csinalnak a consolokbol, hogy attereljek a jatekosokat a pc-rol a konzolokra :) -
MacrosTheBlack #92 Most mondjam én is a szokásos konzolos "fingodnincssemmiről" dumát? Flémelni menj a gumiba, én inkább szimplán csak kiröhöglek.