26
  • abelr
    #26
  • abelr
    #25
  • Laci73
    #24
    Irkab1rka:
    Az internet-szolgáltatók és a P2P nincsenek baráti viszonyban. Mint lentebb is írtam, ennek oka nem a jogdíj körüli huzavona, hanem a P2P kapcsolatok által lefoglalt sávszélesség. Erre már születtek jó megoldások (P2P cache, amely csökkentené a szolgáltatók leterheltségét) és rosszak, mint a szűréses lassítás. Ugyanis a szolgáltató hivatkozhat arra, hogy a P2P forgalom lefogja a "közös" sávszélességet, és emiatt a többi előfizetőnek nem tudják garantálni az őt megillető sávszélt.

    Ne legyenek illuzióid a jogaiddal kapcsolatban, ami a szerződéseket illeti. Idén augusztusban történt éppen, hogy a T-...e Rt. ötven, korlátlan ADSL hozzáférésre "biztosított" előfizetőjének bontotta fel szerződését az általuk túlzottan nagynak vélt letöltési mennyiség miatt.
    Az Sg.hu-n is olvashatod:
    http://www.sg.hu/cikkek/38573
    Vagy meg is nézheted a felmondó levelek fejlécét:
    http://index.hu/homar/index.php?title=tisztogat_a_t_online&more=1&c=1&tb=1&pb=1

    Az ilyen jellegű szerződés ún. egyenrangú felek által kötött szerződés, amelyet bármelyik fél bármikor felbonthat (hűségszerződés kivételével)
  • abelr
    #23
  • Shortstop
    #22
    Úgy gondolom az emberek azért nem vesznek eredeti DVD-t, hanghordozót, satöbbit mert egyrészt irreálisan magas áron adják, másrészt ilyen fizetés mellett megggondolja az ember hogy mire ad ki 5000 vagy 10 000 vagy 15 000 forintot. Másrészt az emberek a szarért nem fognak fizetni. Mert mostanában sajnos olyan egy album hogy van rajta 2 szám ami tényleg jó de a többi az hígfos... Ezért minek adjon ki 5000Ft-ot???? Ha van olyan jó egy lemez hogy a 14 trackből mind a 14 nagyon ott van akkor azt valszeg meg fogja venni a boltban. (Én pl. régen a MediaM-ban a Tolvajtempó cd-jébe hallgattam bele de utána mondtam az eladónak hogy akkor ezt én most vinném is. Nem érdekelt az ára. Nekem az kellett.) És van olyan sok előadó aki tényleg tudni minőséget csinálni és nem egy két számot kihoz aztán eltűnik. Szóval hanghordozó tekintetében ha lesz minőség akkor azért úgyis fognak fizetni az igényesebbek, ha a DVD-k árai is elfogad6ó áron lesznek azokért szintén. A játékokról, softwarekről meg szerintem nem érdemes beszélni mert azok aztán tényleg irrealitás a köbön....
  • abelr
    #21
  • abelr
    #20
    Adjatok valami tippet a kazaa helyet, valami hasonló t csak használhatót. kösz
    Ja, Kennedy még él!
  • Déta
    #19
    Ez a baj a világgal. Ami igazán élvezet nyújt az vagy illegális, vagy erkörcstelen vagy hízlal. Én sem szeretem a KaZaA-t, pedig töltöttem már le nagyon jó (320 kbit) minőségű csendet, valami más mp3-nak álcázva, azért ne zárják be, nagyon tuti cuccok vannak rajta. Ja és nincs upload. a és... ennyi.
    Az a Kennedy órge meg keressen meg, térdeljen le elém és szeressen!
  • irkab1rka
    #18
    A biró popupok-ra kötelezte a kazát??
    MUHAHAHAHHAHAHAA IDIÓTA :))))
    a kazaa amúgy is valami gázos dolog a beépített spyware miatt.

    Laci73: Cs3r3'Ld Le a n1ck3d34, m3r4 Nagy0n b3'nA, és elolvasd L a szerződést. Ha korlátozzák a forgalmadat (egy korlátlannak mondott ADSL-en) akkor (bizonyos időtartam átlépése után) ez szerződésszegés, ergo perelheted őket a szerződésszegésért.

    Omega, erről a -ről nekem egy fim címe jut eszembe: "Seggtüzelők" :) Emiatt robbant ki a kanadai-amerikai háború, szóval szerintem ha lehet, ne használd ebben a konstellációban. Köszi :))

    Amúgy meg de most tényleg, ki lőtte le Kennedy-t?
    Mármint a báttyot.
  • Omega
    #17
    Hogy basszam szájba az ausztrálokat, csak lúzer köcsög politikusok vannak ott !?
    halál mind az összere
  • Mipi
    #16
    A kazával az a baj hogyha feltelepíted full leamortizálja a gépet!
  • Cat 02 #15
    dc++ :D
  • bertino
    #14
    én is ezzel kezdtem :)
    már bánom... nah meg ott a torrent
  • Laci73
    #13
    Belső szűrővel a Kazaa nem fog senkinek sem kelleni (ne feledjük a cég a fizetős változat eladásaiból él), így a Sharman mindenképp ellehetetlenül. További veszély a cég számára, hogy amennyiben a szűrő nem ismeri fel egy-két jogdíjas termék mivoltát (pl. megváltoztatják az előadó nevét, a mű címét stb.) ismét rajtuk szorul a hurok (kártérítési perek).

    P3h3ly (tessék rendes nicket használni): Bezárni nem is lehet, lévén a P2P kapcsolatok egyéni felhasználók adott pontból- adott pontba irányuló kapcsolatai. Megvalósítható ellenben olyan jellegű szűrés is, ahol a szolgáltatók ellenőrzik a hozzájuk tartozó előfizetők kommunikációt (megnézik hogy az adott IP címen mekkora a forgalom, az hová irányul, amennyiben nem HTTP vagy FTP kiszolgálót, levelezőszervert használ a kapcsolat, úgy hozzáférésben korlátozzák ezt a fajta kommunkikációt) Sok szolgáltató már használja is (belassuló, 2-3 kb/sec-el töltő Bittorent), igaz ők nem a jogvédelem, hanem a P2P miatt sokszor túlterhelődött hálózatok miatt. Ennek drasztikus változata lehet ha már egy adott kommunikációs szoftver IP fejléceit vagy más paramétereit szűrjük: ekkor az adott szoftver nem is kommunikálhat.
  • Armani
    #12
    Meg amugy a kazaa egy szar szerintem de azért ne zárják be :))
  • Armani
    #11
    "mikor a cdket meg dvdket nevetségesen magas áron adják" na ja hogy van az hogy a mediába megkapom azt a dvd-t 5 k ert mígf a Tescoba 1k ert ugyanazt?
  • P3h3ly
    #10
    eltűnik a kazaa, mind1 van helyette bittorrent, dc, warez, morpheus meg még nem tom hány féle ilyen cucc szóval nem sok esélyük van a zeneipar cégeinek hogy mindet bezárassák amúgy is röhejes hogy csak ezzel foglalkoznak mikor a cdket meg dvdket nevetségesen magas áron adják
  • Béla bácsi
    #9
    Hehh. Én is úgy vagyok vele hogy életemben ha fél órát használtam összesen, de nem örülnék neki, ha bezárnák.
  • stormnet
    #8
    lál... lehet a szerzo neve szurve lessz de attol még a címet stb beírhatom, nem ?
  • Darth Sith
    #7
    anno de sokat használtam, de az elmúlt 3 évben már semennyit. Azért hajrázok nekik!
  • Caro
    #6
    Na ez aztán nagyon precíz megoldás!
    Gratulálunk a kitalálóinak informatikai ismereteihez!
  • aki kérdez
    #5
    Belekukkantanék abba a tízezres listába :)
  • Anubys
    #4
    "a Kazaa központi weboldalán felugró ablakokban figyelmeztessék a felhasználókat a frissítés fontosságára, illetve az ennek elmulasztásával járó következményekre."

    Valami olyasmire gondolnak, hogy "Haver, baromi gyorsan szedd le az új verziót, mert különben megtalálod még a szűrés előtti illegális stuffokat is, amikért amúgy idejöttél! <OK> <Mégsem>"? :)

    Amúgy még él a Kaazaa? :o
  • slackface
    #3
    Hól van ez az IFPI.. ? bevagyok tárazva.
  • Hege15
    #2
    "Itt az ideje, hogy a Kazaa és a hozzá hasonló hálózatok végre tegyenek valamit - szűrjenek, biztosítsák a legális fájlcserélgetést, vagy adják át helyüket azoknak, akik törvényes és korrekt módon szeretnének digitális zenei vállalkozást indítani" - jelentette ki John Kennedy, az IFPI elnöke.


    EZT A KENEDY-T IS LE FOGJÁK LŐNI
  • worldwideweb
    #1
    Csatát nyerhetnek de a háborút sose.