5975
  • Andr0
    Nice :)
  • stargatelost
  • UnknownAsshole
    Megnéztem a Swan Song részt. A 43 perces részt több mint egy óra alatt néztem végig mert mindig vissza-vissza léptem, megnézni egyesével a képkockákat, annyira sok részlet volt a háttérben. A legutolsó mellékszereplőt is irigylem, hogy ott lehetett egy ilyen sorozat forgatásán :)
  • Renegade
    Sherlock Holmes kalandjai majdnem véget értek 1893-ban, az utolsónak szánt részben: The Final Problem (=Az utolsó eset). A lezárást még a novella címe is sugallja. Ebben a novellában az Angliában különleges helynek számító Svájcba utazik el Moriarty professzort üldözve Sherlock Holmes, konkrétan Meiringenbe (Meiringen a Grimsel hágóra vezető út mentén helyezkedik el, még két nevezetessége van, ezek: az Aare szurdok (Aareschlucht) és a Reichenbach vízesés (Reichebachfälle)). Itt került sor az akkor végsőnek szánt küzdelemre. A két ellenfél a Reichenbach vízesésnél csapott össze, és mivel két egyenrangú fél küzdött meg egymással, ezért Sherlock Holmes csak úgy tudott végezni vele, hogy magával rántotta a vízesésbe. Angliában akkora volt a felháborodás, hogy Sherlock Holmesnak vissza kellett térnie, így szó szerint kimászott a vízesés katlanából. A történetek így tíz év múltával folytatódtak (1903-tól).

tehát mndketten eljátszák a halálukat :-)
  • Shiwo
    ezeket én is olvastam, engem az érdekelne, hogy az utolsó részben a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    House halálának megjátszása milyen
    milyen utalás..

• stargatelost
    wow, ezeket nem is tudtam :O

és persze
    a halál eljátszása, amit szintén megtett Sherlock kb ugyanígy.
  • Renegade
    wikiről:

Utalások Sherlock Holmes-ra [szerkesztés]

Sherlock Holmes, House alakjának ihletője
    Gregory House személye sokban emlékeztet Arthur Conan Doyle Sherlock Holmesára.[14][15] Shore elmondta, hogy mindig is nagy Holmes-rajongó volt, és úgy vélte, a szereplő közönyössége igazán egyedi vonás.[12] A hasonlóság felfedezhető például abban, ahogy House elemzi a páciensek személyiségét,[16] a következtető érvelésében,[14] és abban, hogy nem nagyon hajlandó olyan esetekkel foglalkozni, melyek nem érdekesek a számára.[17] Vizsgálati módszerében House rendre kizárja azokat az okokat, amelyek szerinte nem jöhetnek szóba; Holmes is hasonló módszerrel dolgozik.[8] Mindkét szereplő zenél (House zongorázik, gitározik és harmonikázik, Holmes hegedül) és mindkettő kábítószerfüggő (House a Vicodin rabja, Holmes alkalmanként kokaint használ).[14] House és Wilson kapcsolata is Holmes és Dr. Watson kapcsolatát idézi.[8] Robert Sean Leonard szerint House és Wilson (akinek még a neve is hasonlít Watsonére) eredetileg többet dolgoztak volna együtt, úgy ahogy Holmes és Watson; szerinte House csapata vette át Watson szerepét.[18] Shore úgy nyilatkozott, hogy House neve hódolat Holmes előtt.[8][19] House házának száma, akár csak Holmes-é 221B.[16]

A főbb jellemzőkön kívül az egyes epizódokban is felfedezhetőek hasonlóságok a Holmes-történetekkel. A pilotepizód fő páciense Rebecca Adler, akinek a neve kísértetiesen emlékeztet Irene Adlerre a Holmes-sorozatból.[20] A 2. évad utolsó epizódjában House-t meglövi egy férfi, akit Moriartynak hívnak – Holmes ellenségét szintén így hívják.[21] A 4. évad Kis karácsony, nagy hazugság című epizódjában House egy Conan Doyle-könyvet kap karácsonyi ajándékként.[22] Az 5. évadjának Öröm a világnak című epizódjában House egy Joseph Bell-könyvet használ a csapata megvicceléséhez – ez a könyv inspirálta Conan Doyle Sherlock Holmes-figuráját.[23]
  • Shiwo
    én pl nem vagyok egy nagy Sherlock-guru, elmondanád, hogy milyen utalás?
  • passatgt
    holmes-house wilson-watson
  • stargatelost
    Emberek, nem néztek Sherlockot? :D Sosem volt titok, hogy House-t Sherlockról mintázták (ugye Baker Street 221b alatt lakott House is), ebben az utsó részben a halála megjátszása pedig nagyon egyértelmű utalás volt. Persze más ok is lehet az életben hagyása mellett, de ez az egyik.
  • banok
    Szerintem azért nem ölték meg mert szerintem bíznak valamiféle folytatásban
  • precision
    ez volt az a sorozat ami anno beszippantott ebbe az egész "sorozat addiktságba"

előtte nem néztem semmi ilyesmit, láttam egy részt a tv -ben, és mondom ez fasza, leszedem a részeket, első két évadot még magyarul néztem, utána már angolul... és utána jött a többi sorozat (Lost, Heroes, Dexter, Himym, TBBT...stb.) és azóta is tart a dolog

szóval ez egy nagyon fontos (ha nem a legfontosabb) sorozat volt számomra

nagyon kár, hogy vége, de azért örülök a félig-meddig normális lezárásnak... hiányozni fog a jó öreg "gyökér" House :)

bár én annak is "örültem" volna, hogy ha House meghal, de egyrészt az amerikaiaknak happy end kell, másrészt nem merték megölni... pedig tényleg már nem volt értelme az életének kb., kivéve Wilsont... szóval végülis jól megoldották a dolgot
  • banok
    Hát én is befejeztem.
    Enny volt.

(Azért én is örülnék egy vagy több mozifilmnek...)
  • ToCsEk

• Narxis
    lol :DD
  • Renegade
    hát majd elmondod nekik, hogy ilyen ;)

• Andr0
    hát igen... Gyerekeink már nem tudják meg milyen a jó doktor :D:D
  • ToCsEk
    megint epic rész de most végleg vége :(

• [HUN]FaTaL
    Remek lezárás, gratulálok a készítőknek!

Nem, hacsak nem lélegzett be jó adag napfényt és egy öntözőrendszert, maga barom :D

Még röhögtem is, ezen a nem épp vidám részen.

Jöhetne egy spinoff az öt hónapról, meg, hogy mi van vele utána. Sajnos ez nem valószínű. :(
  • Andr0
    korrekt és kreatív lezárás volt... Hát House... 8 év az életemből nagyon örültem ennek a sorozatnak... 8 év rengeteg idő, csak most jön rá az ember.

Megint szegényebbek vagyunk egy kvázi családtaggal...
  • desigo
    Korrektül lezárták a sorozatot
    Évente jöhetne azért majd egy-egy mozifilm.
  • Oncsi
    Köszi! :(
  • Danka88
    ugyanannyi mint szokott. csak még van mellé egy ugyanolyan 44 perces behind the scenes ölelkezős cucc is. de maga az uccsó rész nem hosszabb mint a többi, kicsit csalódtam is, trailerben a 2 hour eventet félreértettem 2 órás részre.
  • nr1ranger
    Mekkora lett már :D Mikor csörgött Wilson telefonja sejtettem hogy ez lesz, de röhögtem rajta rendesen :D
  • Oncsi
    22.rész hány perces lett?
  • Narxis
    Általában magyarral, csak ha nem tok várni akkor angollal.

De megnéztem, brutáljó volt. Kezdődhet a 9. évad everybody lies címmel. XD Álom, álom...
  • [HUN]FaTaL
    Nem angollal nézed? Mert 10 órája van felirat.
  • Narxis
    Feliratot máááá
  • Danka88
    Hát ez b*szott jó befejezés volt, és mindenkinek igaza volt. Aki azt mondta, hogy meghal, és aki azt, hogy nem annak is.
    Kezdődhet a spin-off, Gregory House cimmel. :)
  • Steve Downie
  • desigo
    Botrány
  • Narxis
    Neeeeeeeeeeeeee
  • Andr0
  • UnknownAsshole
    Eljött hát az idő, ma véget ér kedvenc sorozatunk!
    Amennyire várom hogy mi fog történni, kétszer annyira sajnálom hogy befejeződik. Morzsoljunk hát el egy könycseppet, viszlát House !
  • [HUN]FaTaL
  • Narxis
    Most nem azért de elég nagy baromnak kell lenni, hogy valaki azt higgye, hogy ezt is megúszhatja. Lassan már nem tudom sajnálni szerencsétlent, annyi stiklije volt, hogy magának köszönheti ha itt tényleg valami nagy dráma lesz. Wilson-t jobban sajnálom. Ha meg szimplán azt hitte, hogy ebből nem lesz ilyen gond(dugulás) akkor is, szóval ez már nekem sok... na mind1, ettől még persze kiváló sorozat.
  • banok
    Szerintem nem.
  • banok
    Akkor kit fojtott volna meg majdnem?
  • desigo
    wow
    egyes jelenetek mármár művésziek voltak
    az esetet most teljesen feleslegesnek éreztem
  • Narxis
    Azt eddig is sejtettem. :D