5975
-
Slash89 #805 Az első évadot én is magyarul néztem, de mostmár csak eredeti hanggal fogom. Egyébként House szinkronja viszonylag jó. -
#804 En sem adnam fel az eredeti hangokat semmi penzert sem, de House szinkronja (meg a tobbieke) kivetelesen nekem tetszettek. De hat ugye izlesek es pofonok. -
#803 Először én is magyarul kezdtem el nézni, de mivel nem tudtam várni, hogy fordítsanak, elkezdtem felirattal nézni. Ezerszer jobb. Utána megnéztem egy magyar részt és rosszul voltam house hangjától. :-) -
BGYI #802 Én 1. magyarban láttam a house-t, ígyhát maradt nekem a naív boldogság a hangokkal.És még én jártam legjobban;) -
Rohamoszti #801 Honnan lehetne letölteni azt a számot ami a House drámai részénél szokott menni, volt az s3x01-ben is mikor felkelt a tolószékből a hapi...tom hogy van valahol mert már hallottam hosszúban is valahol :) Egyébként lényegében inkább zongora! -
#800 Azért House netes fordításnál is fogtam párszor a fejem hogy atyaég. -
#799 igen, igen én is erre gondoltam -általában az annyira nem zavar, hogy a hang mennyire passzol az archoz*, de a fordítás minősége az legtöbbször a béka segge alatt van- miközben a "respect jutalmazott" netes feliratok általában nagyon színvonalasak.
*= amitől mondjuk az agyam eldobtam, hogy a Lost-os 20+ éves karakterek hangját szívbaj nélkül osztogatták a 35+, meg 40+ éves karaktereknek az SG-A-ban... (Leginkább Dr. Wier-re gondolok) -
winnie #798 csak a pontosítás miatt, ugye a szinkronon a hangok milyenségét értitek. mert fordítási szinten a jóbarátok és az x-akták borzalmas:) (a suth parkot nem is említem, hiszen a polénok 90%-a elvész)
ha pedig hangokról van szó, akkor az teljesen szubjektív, hiszen az esetek túlnyomó részében, aki látott valamit angol, nem fogja megszokni a magyart. aki eredetiben látta a friends-et vagy a rém rendest, az hány a magyar verziótól. aki először szinben látta, az nagy valószínűséggel a szink mellett teszi le a voksát. -
#797 Jóbarátok szinkronját addig tartottam jónak, amíg nem néztem végig mind a 10 évadot angolul. Nem borzasztó, de közelében nincs az eredetinek.
Szvsz a [H]ouse MD közelében van. -
winnie #796 lehet, nem ellene, ha a többi mellett beszélek:) (cak, mert divat szidni a szinkront, de ki tudja, lehet, hogy a mr. sterlingnek zseniális szinkronja van) -
Rohamoszti #795 Rém rendes család (szerintem magyarul sokkalta jobb mint angolul ;)
Jóbarátok (szintén qva jó szinkron)
South Park (alap szinkron :D)
X-akták (még 1 naon jó szinkron ;) -
#794 Nana! House beszteszt! -
winnie #793 "zvsz a [H]ouse MD topikja - sztem az egyetlen magyarul is ígényes sorozaté-"
hidd el, sok magyarul is igényes sorozat van, nem hiszem, hogy mindet néznéd. (igazából ez a baj az "igénytelenezéssel". az ember könnyen rámondja, hogy ez magyarul nem igényes, de van sok egyéb, apró sorozat, melyet kevesen néznek és ki tudja, lehet, hogy nagy részük milliószor igényesebb a house-nál) -
winnie #792 "sajnos feleslegesen elmélkedünk azon miért nem kellenek a jobbnál jobb sorik/filmek a szappanok/teleregények/realityk helyett"
ööö, hol élsz te?:) a legjobb filmek és pláne a legjobb sorozatok sohasem látott mennyiségben vannak jelen a tévéken.
szappanopera viszont csak kettő van (1-1 a két nagy csatornán), teleregény is max 2,5 a két csatornán (1 délelőtt, 1 kora délután), reality meg pláne nagyon kevés van.
egy dolog, hogy valaki igényes tévé után áhítozik (de aki olyat csinálna az hamar megbukna, mert nem néznék), de amaradjunk a korrekt adatoknál. -
winnie #791 tnm:
"kb. 5 hétig ment normális időpontban, aztán berakták szombat vagy vasárnap este éjfél körülre- attól függően, hogy a nagy film utáni film"
így van, mivel hatalmasabbat bukott, mint most bándiék. természetes, hogy elpakolták.
"- másik, az a baj, hogy itthon magas az átlag életkor, és tényleg nagyon sokat terveznek a nyugdíjas, vagy csak idősebb korú nézőseregre."
aki ilyet tervez, az halott. az rtl-t nem érdekli az a célcsoport (és a tv2-t sem, csak nem vallják be) -
TomDantes #790 Ma néztem meg a második évad/5. részt. Nagyon komoly rész volt, bírtam hogy benne voltak a szülei, meg a betegség is hát borzasztó volt, sügárfertőzés, ennél szörnyűbbet nehéz elképzelni. -
#789 -
Kanál #788 30.-án -
#787 Mikor jön a következő rész? -
#786 off
az ígénytelen társadalommal 100%-ig egyetértek -mármint a nagytöbbségre vonatkoztatva
a nap végi fáradsághoz meg annyit, hogy -és én se Beléd kötök, csak 25 alatt /amennyiben hihetek az itteni adatlapodnak/ nem vagyok benne biztos, hogy megtudod becsülni, hogy egy 40 éves aktívan dolgozó menniyre fárad el agyilag nap végére -főleg ha valami szellemi munkát végez, és utána még a gyereke házidolgozatába is besegít pl.(!)
nem mintha én saját tapasztalatból mondanám, de kérdezd meg szüleidet, vagy ilyesmi
srry mindenkitől a sok off-ért, de most újabb 3 hétig itt pangna a topik, btw: szvsz a [H]ouse MD topikja - sztem az egyetlen magyarul is ígényes sorozaté-, hogy a magyar tv-kultúráról elmélkedjünk a következő részig, de oltsatok le, ha nem
on -
#785 off
"de pl. a videóra rögzítés- amiről, fogalmam nincs, hogy milyen szinten tükröződnek itthon a nézettségi arányban"
semennyire
"az egész napos stragle 4 life után, már fáradtak elmélyedni valamiben"
na ez egy akkora bullshit hogy az nem is igaz!most ezzel nem téged szidlak,félre ne érts,csak ez egyszerűen nem igaz!milliószor volt már hogy holt fáradtan ültem le pl egy donnie darko típusú(na jó,annyira talán nem "brain-twister",hiszen dd-ből csak egy van :) film elé,és nem éreztem úgy hogy kevés vagyok már hozzá,lévén filmnek film,tehát kikapcsolodás,az agy teljesen máshogy működik közben,stb,stb....
egyszerűen ezt a "fáradt vagyok a komoly dolgokhoz"-t a média túl jól beleégette az emberek agyába...
sajnos feleslegesen elmélkedünk azon miért nem kellenek a jobbnál jobb sorik/filmek a szappanok/teleregények/realityk helyett,egyszerűen az igénytelen társadalmaknak az igénytelen szórakozásra van szükségük.... :(
on -
#784 off
csak a Teára reagálnék, mertz leginkább az fájt- mármint, nem az amit írtál, hanem amit tv2 csinál vele
kb. 5 hétig ment normális időpontban, aztán berakták szombat vagy vasárnap este éjfél körülre- attól függően, hogy a nagy film utáni film mikor ért véget- én pl. ilyenkor vagy nem voltam otthon, vagy már aludtam, de pl. a videóra rögzítés- amiről, fogalmam nincs, hogy milyen szinten tükröződnek itthon a nézettségi arányban- sem volt megbízhtaó, tekintve a csatornék híres- azóta valamicskét javult- pontosságát
- másik, az a baj, hogy itthon magas az átlag életkor, és tényleg nagyon sokat terveznek a nyugdíjas, vagy csak idősebb korú nézőseregre.
Most két felháborító dolgot is fogok írni, szal fakkolni privibe léci!:)
1. ezeknek az embereknek nem nagyon kell a minőségi műsor sajnos -vagy azért mert agyilag már nem bírják követni, vagy azért, mert az egész napos stragle 4 life után, már fáradtak elmélyedni valamiben
2. azonban hosszútávon ezek a nézők nem maradnak meg - finoman szólva: biológiai okokból - ellenben a fiatal generáció (vagy legalábbis egy vastag rétege) a sok selejtes műsör miatt le fog szokni a tévézésről -párhuzamosan a net penetráció növekedésével..
On -
BGYI #783 Sztem sajnos az "annyira sz@r hogy az már jó".Lásd még Győzike show, kiszel tünde, Pákó,Cuki vagyok címszavak alatt.ilyen nyálas érzelmi izék(telenovella v szappanopera meg mindig is lesz, bár én vígan ellenék nélkükük(az emberek meg a House-ban is látnak kómát, meg sírást) -
#782 "napi realityknek meg a telenovelláknak meg régen leáldozott a csillaguk"
Akkor mi most a trendy? :o -
winnie #781 "azért mondjuk anno berakták DH utánra, ami finoman szólva nem a legideálisabb..."
nem, de ott bizonyíthatott a sorozat és a columbo után is olyan eredményeket ért el, melyből jött, hogy a 2. évad már hamarabb fog kezdődni. (érdekes, hogy a house szinte mindehol így indult be. amerikában majdnem cancel volt pár rész után, aztán jött egy valóságshow, mely mögött hirtelen ráleltek a nézők.)
"mint anno a Tea-t is berakták éjfélközelbe, aztán csodálkoztak, hogy senki nem marad fenn egy szitkomért... levonták a következtetést: nem elég érettek a nézők az ilyenre,"
tudtommal normális időpontban volt, de mindegy is, mert ha a nézők szeretnek egy sorozatot, akkor minden időpontban jó közönségarányt ér el. mint a house is tette.
"millió1 okból, ebből meg majd leszűrik, hogy itthon csak a BB, meg VV kell az embereknek, meg a Betty a csúnyalány..."
nem azt mondom, hogy ezek kellenek de botorság lenne feltéelezni, hogy az igényesebb sorozatok. a house kivétel, mert az tényleg úgy néz ki, hogy be fog jönni. a napi realityknek meg a telenovelláknak meg régen leáldozott a csillaguk, káár idekeverni őket. -
winnie #780 nem szappanopera, hanem telenovella, de részletkérdés. más nem ezt mondaná, az egyén véleménye meg kit érdekel. -
BGYI #779 Az összes brazil szappanopera nem ér annyit mint a House(még ha német akkor se) -
#778 Bettyvel csak ovatosan, az amcsi remake egesz jo lett ;] -
#777 azért mondjuk anno berakták DH utánra, ami finoman szólva nem a legideálisabb...
mint anno a Tea-t is berakták éjfélközelbe, aztán csodálkoztak, hogy senki nem marad fenn egy szitkomért... levonták a következtetést: nem elég érettek a nézők az ilyenre,
aztán megcsinálták sokkal alacsonyabb színvonalon- sokkal többért- Amagyarémrendescsalád-ot, ami egyszerűen szar volt, és nézhetetlen millió1 okból, ebből meg majd leszűrik, hogy itthon csak a BB, meg VV kell az embereknek, meg a Betty a csúnyalány...
bocsánat, kicsit elragadtak az indulatok... -
#776 de még nincs :CCcc -
winnie #775 "De már 5ödszörre indítják újra a Columbot!!!!!!!!Szeretem, de ez már túlzás.House-t akarok!!!"
lesz house. a columbo csak filler. nem hülye a tv2, hogy betegye a house-t a vészhelyzet ellen. -
#774 Akkor vedd meg a season 2-t DVDn. Lehetoleg ne a kinai piacrol... -
#773 az illegális. :| -
Kanál #772 töltsd le -
BGYI #771 De már 5ödszörre indítják újra a Columbot!!!!!!!!Szeretem, de ez már túlzás.House-t akarok!!! -
#770 yó a zene alatta :D
és yólesz a rész is. -
winnie #769 elég nagy szívás lenne, ha egy szappanopera helyére tennék be, lévén az 15.25-kor van a tv2-n, ha a JR-t nem számítom.
majd tavasszal, az őt megillető időpontban, nem nagy ördöngösség kiszámítani, hogy mikor érnek véget azok a sorozatok, amelyek helyére kerülhet. -
BGYI #768 Mikor nyomják már a tvben? Vmi szappanoperát csak ki lehetne venni. -
#767 na a köv rész sem lesz egyszerű az biztos,de akkor is,megint 3 hét,ez halál -
#766 na most fejeztem be,nem jutok szavakhoz,a végén az átverős csavar,ááá,óriási
és most komoly,hogy megint 3 hét szünet!!?!!?!?!??!hát copjanak le