223
  • strogg
    Ez valóban igaz.
    A nyílt forrás előnye a hátránya is egyben.
    Ha arra gondolsz, hogy nem egységes az elemkészlet, és a grafikus felület sem, hát ez sajnos igaz. Még a BeOS-nál is meg tudták ezt oldani.

Mellesleg sokan néznek hülyének, de ha jópár dolgot átvennének a linux fejelsztéséhez a beos koncepcióból, hát valami kis csoda jönne ki belőle.

De tényleg ideje lenne legalább azt eldönteni, hogy gtk, vagy Qt.Aztán indulhatna a graf felület vita. Bár az egséges elemkészletű programok mindegyike futna tetszőleges ablkakkezelőn.

Rettentően sajnálom a beos-t:( Félelmetesen ki volt találva, csak az idő csunyán rávert. (elavult magyarán, de baromira:)
  • Benoke
    Egy kis pénz és már is megoldva a Vista probléma, és már is szép és jó :D
  • FTeR
    á, ez így nem jó. elrontod a mókát. :(
    akkor vmi mással hagy próbákozzam, ma reggel jutott eszembe.
    szokott menni a vita, h winnen egységesség, meg irányelvek vannak, linuxon meg semmi nincs.
    talán úgy lehet ez a legjobban kifejezni, ha következőt mondjuk: MS termékekben harmóni van, harmóni az együttműködésben és a megjelenésben. A linuxos vonalon pedig káosz és semmi más.

na mit szólsz? jelentkezzek MS PR munkatársnak? =P
  • kbupdate
    hehe, érdekes...

- Lehet kipróbálta a build 5231-et és megváltozott a véleménye :)

- ok, lehet az MS elbeszélgetett vele, hogy hülyeségeket ne beszéljen már :)

Amúgy jobb lesz a Vista XP-nél, bármilyen hihetetlen, hogy XP-nél is tud jobb OS-t csinálni az MS. Persze Win2k is tökéletes, akinek a "passziánsz" miatt kell (erős túlzással).
  • Evil Merodak
    Jaa... Most már értem.
  • strogg
    FTeR
    Azt hiszem sosem fogunk egyetérteni :)
  • Csatti
    Micsoda? Leejtette? És én erről nem tudtam? :)
    Khm, nincs jobb dolgotok mint mindig flémelni a fórumokban?
  • FTeR
    1. nem én kezdtem
    2. nekem úgy tűnt mindnekit meg akartok győzni, h linux a jobb -> használd te is azt...
    3. lol, a vírus stb. nem a win hibája. ha linux terjed el, akkor arra is lenne. ez a vírusos/férges/spamos dolog mielőtt üzletté vált a havkerek/crackerek kedvenc elfoglaltsága volt. itt említeném meg, h párhuzamot szoktak húzni a linux és a hackerek/crackerek között :)
    4. winnek több jót köszönhetünk, mint negatívat. nem mintha ez mentség lenne bármire is, de linuxnak egyelőre úgy áll, h semmit nem köszönhetünk...
  • Extraboy
    1. Ez legalabb olyan fontos hir, mint anno, hogy Czifra Noemi leejtette a mobiltelefonjat
    2. Majd pont a Gartner fogja megmondani mit vegyek es mit ne...
  • strogg
    FteR
    Van valami amit szerinted nem a linuxosok tettek tönkre/járattak le?
    Kezd érdekelni.

Mellesleg szerintem nexus és én baromira egyetértünk abban, hogy mi utálnánk a legjobban, ha a "drágalátos" linuxunk minden gépen fenntlenne.

Ezzel az erővel mondhatnád a "drágalátos wint", mert ebből is az informatikai iparágnak legalbáb annyi kára van, mint haszna. Pl: a winnek köszönhetjük, hogy az instabilitás "természeztes" fogalom lett, de a sebezhetőség, és a vírus járványok szintén "alapértelmezett" lett az IT-ben.

Muszáj anyázni a másikat?
  • FTeR
    aham. jó.
    nekem nem vágyam, h minden gépen win legyen. mi hasznom lenne belőle?
    megint magadból indulsz ki. te szeretnéd, h minden gépen a drágalátos linuxod legyen. persze nehéz lehet számodra megérteni azt, h egy OShez nem köt valakit semilyen érzelmi szál.

tudtam egyébként, h a community veszélyes szó :)
    linuxosok már lejáratták ;) kb olyan a csnegése, mint a "testvériségnek", pedig az ilyen milyen szép szó, csakhát roszra használták :|
  • strogg
    Ez a hír semmiről nem szól, mindössze szemtanúi lehettünk egy nagy cég gerinctelenségének. (gartner)
    Pont.
  • dokar
    De láma vagy megint! Poénból írtam a hozzászólást, de te megint komolyra vetted.
    Ez a jutalmad:
  • FTeR
    baz, nem azt mondtam, h vállalatnál játszani kell, csak juzosch felvetésére reagáltam.

vállalati felhasználásban a kommunikációs rétegben tett változtatások és a jogosultság kezelés kiterjesztése és könnyítése (kevesebb jogosultsággal könnyebben használható marad a win) miatt érheti meg.
  • Janeer
    "Válaszd az életet. Válassz szakmát. Válassz karriert. Válaszd a családot. Válaszd a kibaszott nagyképernyős tévét, válassz mosógépet, kocsit, cédéjátszót és elektromos konzervnyitót. Válaszd a jó egészséget, alacsony koleszterolt és a fogászati biztosítást. Válaszd a fix kamatozású jelzálogkötvényt. Válassz szabadidőruhát és hozzá illő táskát. Válaszd a barkácsolást és a vasárnap reggeli tűnődést arról, hogy ki vagy. Válaszd a fotelben ülve bámult, agysorvasztó, szellemromboló tévévetélkedőket, a kibaszott szemét-kaját, amit a pofádba tömsz. Válaszd az elrothadást a legvégén, a nyomorult otthonodban a végső hugyozást és a végső szégyent az önző, kibaszott szemét miatt, aki lett belőled. Válaszd a jövőt. Válaszd az életet. De miért kéne nekem mindez? Én azt választottam, hogy nem választom az életet: én valami mást választottam. Hogy miért? Nincs miért. Kinek kellenek az érvek, ha van nálad Windows?"
  • FTeR
    ez nem igaz. a blackcomb (később longhorn) bejelentésekor 5 "egetrengető" újításról számoltak be. azóta az egyetlen dolog ami csak részben kerül bele az a winFS (ami nem új fájrendszer, csak a NTFSre húzott új adatbázis réteg - ennél az FS nem a fájl szisztemre utal), egy másik (monad) meg nem marad el, csak csúszik (a server változatban már alapból benne lesz).
    és ezek nem optimizációk, lecserélték az egészet, nem tudom ezen mit nem lehet érteni.
    és ugyan úgy mint az xp-nél adott hw-n, _azonos_ beállítások mellett, jobban fog futni, mint az elődje. szal nem igaz, h "Az új oprendszer meg többet fog vissza a gépemen, mint amennyivel gyorsítja a játékot". tehát a külön a fullscreen swkre tett optimizáció nélkül is jobban futna. egyébként az optimizáció lényege, h ilyen alkalmazás indításakor teljesen kitölti az operatív tárból a GUI-t.

#19 az amilyik a wint használa és még ért is hozzá :) tudod, az amelyiknek 1%a nagyobb mitn a linuxos 100%a :D bocs
  • Thrawn
    Csak azt felejted el, hogy a Gartner a vállalati átállásról beszélt, ott pedig nem sűrűn játszanak a gépekkel, vagy ha igen, az baj.
    Esetleg még csicsásabb prezentációkat is létre lehet majd hozni, bár személy szerint nekem már most idegesítően csicsás prezentációkat lehet készíteni, a sok csili-vilivel eltakarva a lényeget.
  • NEXUS6
    Hogyhogy.... hogyhogy... hyogyhogy... milyen community?????!!!!!

Hát, FTeR, Archkóven, meg nukleárkorps, és még...
    izé más nem volt!

;)
  • juzosch
    Ha ezek az újítások tényleg benne lesznek, akkor lehet megéri, de én eddig nem hallottam róluk. Elején tele volt újítással, aztán jöttek a hírek, hogy ez sem lesz benne, meg az sem lesz benne...
    Amit te felsoroltál az is csak optimalizáció. Mi tényleg újítás lenne(új fájlrendszer stb), azt nem teszik bele. Az új oprendszer meg többet fog vissza a gépemen, mint amennyivel gyorsítja a játékot, szal teljes új hardver kell alá, hogy tényleg felgyorsuljon.
  • Evil Merodak
    Milyen community?
  • FTeR
    nemtom mér kell egyből rosszra gondolni. az eszetekben sem jut, h a community ugatta le őket, ezért voltak kénytelenek viszakozni?
  • FTeR
    lehet, h csak szarkasztikus akartál lenni, de azért hagy térjek mégis ki rá.
    a 3Dben úszó ablak nem újítás önmagában, egyszerüen következménye a prezentációs rétegen történt változtatásoknak (gyk, teljesen újra tervezték).
    ha játékok miatt használod, akkor érdemes lenne megfontolnod, mert várhatóan vistán adott hw-n jobban fognak futni a játékok, ami a külön a teljes képernyőben futó alkalmazások miatt tett változtatásoknak lesz köszönhető. plusz állítólag a tcp/ip-n tett optimizációnak köszönhetően 40+%ban javult a kommunikáció sebessége, szal multis játékoknál ez is jól jöhet.
    sőt avalonnak köszönhetően (gyk prezentációs felület, még gyk. GUI) a 3D alkalmazások fejlesztésének nehézségei igencsak javulnak, plusz az xbox360hoz hasonló fejlesztési platform miatt javúlhat a win gém ellátottsága.

nem értem egyébként mi ez a rizsa, arról h semmi újítás nincs. ilyat csak az mondhat, aki egyáltalán nincs képben. a valóság az, h a kernelt leszámítva (amit jelentősen újra optimizáltak) mindent lecseréltek benne.
  • Evil Merodak
    Hát igen, a pénz beszél. És megint flémközeli a helyzet.
  • FTeR
    mér, eddig ki adott?
    gartnernek eddig még 1 olyan jóslata sem volt ami bejött volna. általában a statisztikáira szoktak figyelni.
  • FTeR

akiknek nem világos, ez olyasmi mint ami macen is van, 1 gomb nyomásra olyan formát/elhelyezkedést/nézetet vesznek fel az ablakok, h mindegyik látható legyen. macen ez kimerül abban, h szétcsúsznek és összezsugorodnak.
  • Cactus
    Amerre a szél fúj...
    Komolyan mondom, nem érzik, hogy azoknak a döntéshozók szemében járatják le magukat a heti véleményváltoztatással, akik talán figyelnek az ilyen hírekre? Netán még adnak is a véleményükre?
  • IoIa
    Nevetséges.
  • juzosch
    Amíg a kedvenc játékom elfut XP-n, addig marad. Játékon kívül minden másra még vagy 2010ig jó. Csak azért nem cserélek le egy jól működő rendszert, hogy 3d-ben lássam az intézőt.
  • levy668
    Hmm biztos mondta nekik az M$ hogy milyen szép és drága pereket tud ellenük indítani.... erre a vista lett a legjobb, legújjabb, és legsze, és legstabilabb.... stb
  • Bozz
    Szánalmas.
  • Praetor
    Szimplán megszorongatták a t*küket...
  • dokar
    Meg kellene figyelni, hogy a közeljövőben Gartner mennyire fog költekezni. Ha kapásból vesz 3 Ferrari-t és 4 luxusvillát, akkor az M$ keze van a dologban...
    :))))
  • dokar
    " Érdekesek ezek a 3d-ben úszó ablakok." Biztos azért van, hogy a jobb oldalon ülő ember lássa!
  • Mihail
    fizetett? sztem inkább megfenyegette
  • snorbi
    Asszem ezekután senki sem ad a szavukra...
  • sped
    A mikrofo$ fizetett, fenyített vagy mi? Érdekesek ezek a 3d-ben úszó ablakok.