223
  • fflx
    /*OFF

egyebkent nincs valami ignore lehetoseg?
    hogy kbupdate es bandaja ne is jelenjen meg itt a forumban nekem? tok jo funkcio lenne. meg mondjuk a kiignoralt kommentekre jovo valaszok se jelennenek meg.

*ON/
  • fflx
    1. miert, neked pl. gondot okoz, hogy sok disztri van?

2. ketto

3. nem volt mit mondanom hozza :)

#172 - meg szep, hogy MS nem csinal ugyanarra a feladatra sajat maganak onszorgalombol konkurenciat (eleg neki, hogy ravegye az embereket, hogy a regi dolgairol terjenek at az ujabb rendszereire)
  • FTeR
    és mint ahogy vistában lesz. mind az egészre, mind erre az új panelra nézve.
  • FTeR
    a nélkül még mindig nem jó, de nem értem ebben az átrendezésbem mi az egetrengető, ennyit winen is meglehet, ezért nem kell 100 féle külön GUI.
    lenne egy alap gui és arra lehetne exteket írni, akkor egy szavam nem lenne, mint ffnél.
  • FTeR
    tudom, de azért vistán hangyányit jobban átgondolták. talán az xp-s átgondolásról elmondható, h nem sok gyakorlati haszna volt. a vistás viszont minden olyan problémát megold, ami eddig gondot jelenthetett, nagy számú bejegyzés esetén. sőt egyfajta új értlelmet is kapott, hiszen ezen túl a startmenüben elhelyezett elemek más besorolásba fognak minősülni, így nemcsak egy szimpla shortcutban merül ki az egész.

1. na látos, itt feszül az ellentét, a "gond" csak az, h a te elgondolásodat minimális kisebbség osztja. az a 2% ;)
    2. itt a vírusos dolog volt a lényeg, de mindegy, értem mire gondolsz
    3. mivan nem tetszik? :)
    456. ha elolvasod rigidus kommentjét és az azt megelőzőket, akkor megértheted.

#172 azért van némi különbség a minden célra van külön 1 és a mindenre van vagy ezer féle.

#173 ne jó a link. de az utókor a wint igazolta, tehát fölsö a vita.
  • fflx
    reszben :)
    de oldaltalca nelkul el tudom kepzelni :) az oldaltalacas kep alapjan
  • rigidus
    Gaz van a linkkel. Megprobalom igy:
    Oldaltalca nelkul
    Oldaltalcaval

Remelem igy mar lathato.
  • FTeR
    btw, a sok virtuális "csicsa" nem azért van, h a tudatlanok szemét elkáprásztassa. az egészet visual feedbacknek (képi/látható visszajelzésnek) hívják. ettől lesz felhasználó barát. ettől lesz olyan, h bárki képes legyen használni. és ne jelentsen az gondot, h asztali ikonok rendezése után egy arréb került ikon ne legyen megtalálhatatlanul eltünt.
    az ablak nem azért folyik le a startmenüre a kicsinyítő gomb után, mert az milyen látványos. arra való, h a felhasználó lássa hova tűnik el az ablak.
    ebben egyébként nagyon jó az osX, mégha az egész GUI alap koncepciójával nem is értel 1et.

TV-t is sokan nézik mégha az emberek 80%a a távirányítón lévő gombok 3/4ről nem is tudja mire való és ha benyomja a teletexet akkor egyetlen megoldásként kihúzza konnektorból és így reszeteli a rendszert. mégsem mondjuk azt, h ha nem ért hozzá, akkor ne használja.
    és asszem könnyen belátható, h a tv távirányító komplexitása sehol nincs egy oséhoz képest.
    és akár tetszik akár nem, ezen a területen úttörő szerepe van az MSnek. sőt, piac teremtő.
  • fflx
    jo a link, csak az hulye beka ne lenne rajta
    :(
  • rigidus
    "pl ott aza '94es kép. ránézel és az átláthatatlan káosz van rajta. a win áttekinthető, ezt hívják júzer frendliségben és ebben verhetetlen az ms (na jó, osx-ben vannak még jó megoldások)."
    Nem atlathatatlan az, csak bekapcsoltak mindenfele utodott csilivilit, hogy lassak milyen uber. Ezek mind kikapcsolhatok. En pl KDE-t hasznalok es a hatamon felall a szor az eredeti talca elrendezestol igy atalakitottam, hogy a ritkan hasznalt dolgok egy vekony oldaltalcan legyenek, ami csak akkor jelenik meg amikor a kepernyo bal felso sarkat megerintem az egerrel. Egeszen addig lathatatlan.
    Itt van nehany shot:
    Oldaltalcaval
    Oldaltalca nelkul
  • fflx
    ja meg a 2-eshez

hat mivel egy szamitogepet ezer fele feladatra kell (lehet) hasznalni, ezert talan pont az adott feladatra kihegyezett oprendszer lehet a megfelelo valasztas, nem egy altalanos celu.

(meg jo, hogy nem csak windows xp home letezik, hanem mikroszoftek is kiadnak belole meg vagy 10 valtozatot)
  • fflx
    ajjajajajaj

1. szerintem ez az egyik nagy erenye, hos sok disztri van

2. te tudod, bar ez a "minek mas ugyis jo amit adnak alapbol" nekem nem tetszik

3. -

4-5-6. (ezt nem ertem de nem is szamit)

• fflx
    xp-ben is ujragondoltak a start menut
    (mondjuk nekem tetszik, de nagyon sokan hanyingert kapnak az egesz xp stilustol es zsigerbol valtanak vissza a classic stilusra - bar ezt mar leirtam egyszer valahol)

egyebkent egy kicsit felek, hogy milyen lesz a sebessege ennek az egesz 3D-s jatszadozasnak, de persze majd meglatjuk.
  • FTeR
    erre a linkesdire már sokszor írtam, h nem teszek minden hülyesegét a bookmarkba. amiket mondtam mind megtalálod a sg-n is, kugli a barátod.

1. linux legnagyobb baja, h ezerféle változata van, és ezért amilye nehéz vírust írni rá, oylan nehéz rendest alkalmazást fejleszteni rá. ez a megoztottság nem előny, a legnagyobb negatívum ami felhozható ellene.

2. kivétel mindig akad, lehet, h ezer GUI van linuxra, de 2 van igazán leterjedve. winre sem csak az van amit alapból a teleítő cdről felkerül. de minek használnának mást, ha az is jó amit adnak hozzá. tudod, ha linux olyan jó lenne, mint szeretnétek, akkor nem lenne belőle ezerféle verzi. 1 darab lenne, amivel mindenki megtalálja a számítását. és itt el is értünk a winhez. tehát felmerül, minek is linux egyáltalán? ;)

3. sg, pcforum, hwsw és talán még a hupon is volt. de ha elmész a hivatalos oldalra, talán még ott is megtalálod a sűrű bocsánat kérést.

4. nem hiszem, ezt csak az olyan elvakult linux fanok mint caro hiheti. én szakmám és végzettségem szerint alkalmazás fejlesztő vagyok, nekem nem kell ezt magyarázni.

5. nincs itt semilyen kérdés, olyan hibákból levont követjeztetés, amit a sw gyárója is elismert.

6. mondtam, nem linkelgetek ezer éves cuccokat és tanácsra sincs szükségem a hitelesítés folyamatáról.
  • Caro
    Most nem tudom mi bajod van, ebben a topicban épphogy te nem tudtál eddig normális érvet felmutatni, te mondod csak a sablon szövegedet.
    De nekem aztán mondhatod... :)
  • FTeR
    caro
  • FTeR
    a gui volt a lényeg és nem a start menü. ráadásúl abban nem a start menü koncepciója volt, hanem sima menü. és nem az lényeg, h melyik jelent meg előbb, hanem, h melyiket kezdték előbb fejleszteni.
    pl ott aza '94es kép. ránézel és az átláthatatlan káosz van rajta. a win áttekinthető, ezt hívják júzer frendliségben és ebben verhetetlen az ms (na jó, osx-ben vannak még jó megoldások).
    btw, vistában még a start menüt is újragondolták. és nagyon jó lett az eredmény.
  • rigidus
    Ezt egyebkent kinek cimezted?
  • FTeR
    ááá, nem bírom ki, hihetelen vagy.
    ...
    elkezdtem írni, de meggondoltam magam. fárasztóan hülye vagy. és ezért a kijelentésemért még egy felkiáltó jelet is büszkén viselni fogok 2 hétig, ha a sors úgy hozza.
    nálad nagyobb arcok beláttak/nak bizonyos dolokat és még az érvelésük is értelmesebb.
    tudod én azért szeretk itt vitázni, mert tanulni lehet belőle. de tőled semmit nem tanulhatok, mivel a tudásod és értelmi szinted nem üti meg a mércét.
    legfájdalmasabb mégis az, h saját magad bevallod, h adott témához lövésed sincs, mégis a végtelenségig kardoskodsz a hiedelmed mellett. és mindezt az észérvek ellenére teszed. egy idő után elfogynak az észérvek és én nem szeretnék több topikot elpazarolni rád. a flémelésed még azt is elveszi, h 1-2 értelmesebje valami jót mondjot 1-1 beszólásomra.
    a legrosszabb az egészben, h emiatt még én is rossz színben tűnök fel.
    asszem ide vágó bölcsesség, h ne szálj vitába a butákkal, mert lealacsonyodsz a szintjükre és azok legyőznek a rutinjukkal. én ezt most megfogadom és újra megkérlek, h nem reagálj a kommentjeimre és én is megígérem, h hasonló képpen cselekszem a tieiddel.
  • rigidus
    "a legszebb az egészben, h most megy a fika, úgyan úgy mint a win95 start menü debütáláskor, de 5-6 év múlva valahogy mégiscsak meg fog jellenni linuxon is a dolog.
    ügye nem kell emlékeztetnem senkit, h miylen több oldalas tanulmányok születtek a win9x GUIjának fölöslegességéről, aztán 5 év elteltével hírtelen linuxon is ott termett a start menü (az ablakozó rendszerrel együtt). persze szó sincs másolásról, meg spanyol viaszról, hiszen olyat csak az ms talál fel ;)"

A talca startmenu dologban valoban koppintas tortent. 1994-ben jelent meg az elso ilyen operacios rendszer QNX neven. A Windows95 egy evvel kesobb jelent meg hasonlo, bar elegge csokkentett kepessegekkel.

Ez az oldal a GUI fejlodesi tortenetet foglalja ossze egeszen az alapoktol napjainkig:
    GUI attekinto
  • Caro
    Ez a nagy baj az IT-vel, hogy tiszta business az egész. Meglátjuk meddig.
  • Caro
    A trójainak tehet be a tűzfal legfeljebb, és nem a vírusnak. És a trójainak se a beépített, mert azt egy vonással ki tudja iktatni, úgy, hogy szépen átírja a registry-t.
    Ha már wines tűzfal, akkor Kerio. Bár nekem semmi sincs fenn, egyik rendszer alatt sem. Csak winen nem is használok netet.
  • rigidus
    "nem volt ezen semmi érthetetlen. ügye nem gondolod, h ha linux kernelé lenne a piac 90+%a, akkor nem max 2 disztrib lenne elterjedve?"

Nem bizony. Meg tobb lenne mint most. Pont ez az dolog amire folyamatosan torekedtek. Mivel nincsen egy disztributor kezeben sem visszatarthato szellemi tulajdon ami a kozossegtol szarmazik, igy nem tud kialakulni globalizacio. Mivel _barki_ keszithet maganak sajat verziot, (fog is) mint ahogyan meg is teszik. Eppen ezert van ez igy megtervezve. Ott a forraskod, letoltod osszeraksz egy disztribet es mehet mittomen FTeR Linux neven. Vagy pl FTeRux.

"de egyébként is hiába van ezerféle disztrib, ha pl mindegyik ugyan azt a 2 GUI-t használja. vagy pl mindegyiken firefoxot használnak."

Nekem nincsen firefoxom es nem ugyanaz a ket GUI-m van.

" (azért jót nevettem azon, amikor a nagy ff biztonságosabb szlogen mellett a linuxos verzsön vírusosan volt letölthető a hivatalos szerverről :D)"

Ezen en is szivesen rohognek. Kaphatok hozza egy linket?

"mindenki jött, h a firefox miylen biztonságos és tökéletes"

El ne hidd! Egy szoftver sem tokeletes. Aki ezt mondja az hazudik.

"erre alig érte el az 5%ot máris előjöttek a hibák. 8%nál már arról szóltak a jelentések, h semmivel nem biztonságosabb, mint az IE"

Ilyenkor mindig az elso kerdes, hogy ki keszitette a jelentest? A masodik, hogy milyen uzleti erdekeltsegei vannak a jelentest keszito cegnek? Amikor ezek a kerdesek tisztazottak es bebizonyosodik, hogy a felmeres fuggetlen, akkor kezdunk el a tartalmaval foglalkozni. Egeszen addig a jelentes nem er kalap louruleket sem. Ez _minden_ jellegu felmeresre igaz. En is tudnek olyan jelenteseket kesziteni, hogy a regi
    Commodore gepem a legbiztonsagosabb, mert az internetrol erkezo tamadasoknak ellenal. Ami egyebkent igaz is, de akiknek a jelentesek szolnak, azt sem tudjak, hogy annak a gepnek koze sincs az internethez. De hangsulyozom, a jelentes ettol meg igaz lenne. Egy bongeszo-osszehasonlitosdiba kismillionyi bukta lehet, amit pl. egy fejleszto aki bongeszokre szakosodott barmikor megcafol.

Amit en mondok FTeR: ne higyj a felmereseknek, _barmi_ is legyen benne.

"(sőt az 1 éve alatt több hibát találtak benne, mint IEban 6 év alatt)"

Ez kapasbol cafolando, hiszen nem irtal hozza linket, hogy hol olvastad. Addig valojaban nem is hir, csak szep betuvel tarkitott sorok.
    Tehat:
    1. Tegyel be egy linket, hogy hol olvastad.
    2. Deritsd ki az uzleti kapcsolatait annak aki a felmerest/cikket osszeallitotta.
    3. Vizsgald meg a valosagtartalmat es nezd meg az NSA honlapjan a nemzetkozileg regisztralt sebezhetosegeket.
    4. Ha minden stimmel, akkor lehet a valosagalapjara terni. Egeszen addig mig pontosan nem tudsz mindent a hattererol, meg csak baratilag se emlitsd senkinek.
  • FTeR
    a legszebb az egészben, h most megy a fika, úgyan úgy mint a win95 start menü debütáláskor, de 5-6 év múlva valahogy mégiscsak meg fog jellenni linuxon is a dolog.
    ügye nem kell emlékeztetnem senkit, h miylen több oldalas tanulmányok születtek a win9x GUIjának fölöslegességéről, aztán 5 év elteltével hírtelen linuxon is ott termett a start menü (az ablakozó rendszerrel együtt). persze szó sincs másolásról, meg spanyol viaszról, hiszen olyat csak az ms talál fel ;)
  • Caro
    Ugye nem gondolod, hogy tudod mi az a forrásszintű kompatibilitás. :)
    Másik: végén még kihozod, hogy az IE sokkal biztonságosabb, mint FF.
  • Caro
    Ez nagyon nem igaz.
    Egyedül a tényleg egzotikus hardverrel lehetnek gondok, minden mást simán visz!
    Nekem pl a TV kártyám fel sincs telepítve win alatt, nem tudom a típusát, és akkor mi van? Nem fogok gépet szétkapni azért, hogy le tudja hozzá szedni a drivert.(most egy picit hazudtam, mert tudom a típusát, de attól még nem szedtem le hozzá drivert)
  • Caro
    Jó, szerinted nem használható, szerintem meg jól.
    Én se használok 2-nél több desktopot általában, de attól még jó, hogy ott van.
  • Caro
    Használtad, or nuku?
    Ha nem, ne mondd meg, hogy milyen.
  • FTeR
    utolsó utáni reagálásom, de csak azért, mert eredetileg is írni akartam.
    4) a virutálsi terminál a konzolos (gyk karakteres UI) egyzerre csak egy dolgot látok dolog kiküszöbölésére született. a grafikus ablakozó rendszer pont ezt hivatott feloldani. ezért egy grafikus ablakózó rendszerben teljesen fölösleges, sőt kimondottan zavaró megoldás. az egész semmi olyat nem tud, ami ablakozós módszerrel nem lenne megoldható sokkal könnyebben és értelmesebben. az egész, egy olyan őskorból maradt megoldás, ami egy nem létező hiányosságot próbál pótolni. és ilyen elavult dolgokkal tele van a linux.
    tod winre is van ez a desctop váltó, mégsem használja senki, nem véletlenül.
    arról nem is beszélve, h a felvetésed is hót értelmetlen, mert ha még használható is valamire, akkor sem megoldás arra amire adott esetben ez az ablak elforgatósdi próbál egy egyszerüsített megoldást kínálni.
  • Caro
    2) triviális. És? Te nem értetted :)
    3) az hogy winhez fel kell menni a netre :D
    4) a desktop switcherre gondolok, ami nagyon hasznos dolog tud néha lenni. És akkor nem kell a teljesen különböző ablakokat összenyomni úgy, hogy 2-es legyen bennük a betűméret, hanem csak az összetartozóakat kell egy desktopra pakolni
    5) Mert ez nem méretezi át mi? :) Jó, a torzítását megtartja.
    6) Nem tudsz oroszul? Én sem :) de ez alap(bár fordított N-el kéne írni)
    7) Mert IT szakember vagy, vagy mi, és pont az ilyeneknak való leginkább a linux.
    És egyáltalán nem sok az a boot-idő.
    Én is mondhatnám, hogy mi a szarnak? Azért mert kényelmesebb, mint a win. És gyorsabb. És szebb. :)
    PS: Nem kell felidegülni. És ne mondd azt, hogy nem vagy az, mert nem kell pszcihológusnak lenni ahhoz, hogy megmondjam a hozzászólásaidból, hogy az vagy.
  • FTeR
    találj ki valamilyen magyarázatot, ha jól esik. kb annyi a valóság alapja mint a statisztikáknak.
    szted mér érdekük eredméynek azt kihozni, h az osx mindennél lyukasabb, ha még nem is fejlesztenek rá?
    egyéként abban a "felmérésben" pont az sp2es xp volt a legjobb a beépített tűzfalával. ez mér lenne érdekük? az lenne érdekük, h a leg rosszabnak jöjjön ki.

//
    vki írta, h a tűzfal nem fogja meg a vírusokat. lol, már hogyne fogná meg. pont az a lényege, h szűrje a netes forgalmat. a vírusírtó már akkor jön szóba, ha megtörtént a "baj".
  • FTeR
    nem volt ezen semmi érthetetlen. ügye nem gondolod, h ha linux kernelé lenne a piac 90+%a, akkor nem max 2 disztrib lenne elterjedve?
    de egyébként is hiába van ezerféle disztrib, ha pl mindegyik ugyan azt a 2 GUI-t használja. vagy pl mindegyiken firefoxot használnak. (azért jót nevettem azon, amikor a nagy ff biztonságosabb szlogen mellett a linuxos verzsön vírusosan volt letölthető a hivatalos szerverről :D) ezt azért hoztam fel, mert tökéletes példa arra amit mondok. mindenki jött, h a firefox miylen biztonságos és tökéletes (kb úgy ahogy a linuxot istenítik), erre alig érte el az 5%ot máris előjöttek a hibák. 8%nál már arról szóltak a jelentések, h semmivel nem biztonságosabb, mint az IE (sőt az 1 éve alatt több hibát találtak benne, mint IEban 6 év alatt). és ez még csak 8-10%. ehhez képest linux 1 és 2 százalék között mozog.
  • K.András
    Nehogy te meg banlistára kerülj :P
  • rigidus
    "ez asszem egy antivírus céges modell mentén készítette vmi "független" egyesület. tudod az a mézes madzagos dolog. antivírusék így keresnek új fenyegetés után <- szakmailag elismert módszer."

Az antivirus cegeknek leterdeke, hogy ilyen felmereseket keszitsenek. Nekik mindegy, hogy hany virus van a gepeden, az a lenyeg, hogy el tudja hitetni, hogy az ove a legjobb. Ezert elkovetnek mindent. Pl, a mcaffe eula-jaban bent van, hogy nem csinalhatsz vele osszehasonlito teszteket mas virusirtokkal es nem publikalhatod az eredmenyeket. Ha megteszed, megszeged a vegfelhasznaloi szerzodest.

Nem ok az egyetlenek...
  • FTeR
    de az a szar amiről beszélek, használhatatlanul lassú. kb úgy mint a open ofisz 1.x volt. tök jó, h el lehet mondani a létezését, csak kár, h használhatatlan, vagy pont a híres linux előnyt veszti el vele az ember.

#145 most nem tök mindegy minek hívod? linuxra kurva nagy probléma a driver hiány. ezért sír sok linux szája.
    hihetetlen vagy. ki nem szarja le, h elméletben milyen jó a linux, ha a gyakorlatban megbukik?
    nézd meg mennyiszer írtam, h szar, komolyan felidegesítettél, nem is tudom mér foglakozok veled. ünnepélyesen bejelentem, h felkerültél az ignor listemre közvetlen dez után. kérlek soha többet ne reagálj semilyen kommentemre.
  • FTeR
    ez asszem egy antivírus céges modell mentén készítette vmi "független" egyesület. tudod az a mézes madzagos dolog. antivírusék így keresnek új fenyegetés után <- szakmailag elismert módszer.

#141 abban a felvetésedben, h a linux alapvetőn jobb/biztonságosabb, és mindezt a jól átgondolt, koncepcionálisan tökéletesen felépített kernelnek köszönheti (annak az ötven éves elavult, agyon foltozgatott sz*rnak - ez a #135-re utalás), ami azért is vicc, mert pl winnél sem a kernelben vannak a biztonsági hibák.

#142 te tényleg nem érted. lassan már fizikai fájdalmat okozol nekem. és azért ez elég nagy teljesítmény (erre még dez sem volt képes, és ez nagy szó! :)). a leg fájdalmasabb benne, h kurvára biztos vagy a dolgodban, pedig erre semmi alapod.
    2) ezért kéne használni az autó updétet ere lett kitalálva és ezért van havonta fix időben a frissítés. mindenki tudja mikor jön, akkor felteszi és kész. nem kell egész hónapban figyelni.
    3) mi oylan vicces ezen? ha beírod a hibaüzi számát, akár kugliba, egyből ezer választ kapsz rá. tod, ez arra válasz, h a linux community milyen jó. semmivel nem jobb...
    4) it most a virtuális terminálokra gondolsz, vagy az alt+tabra? az előbbi egy konzolos időkből hátramaradt teljesen fölösleges szarság, az utóbbi meg mér zárja ki a forgatás lehetőségét? pont azért jobb így, mert nagyobb a vizuális fídbek.
    5) igen, de az szétcseszi az ablakokat (átméretezi), osxen van jó megoldás erre, de ki mondta, h a vistáé nem lesz jobb???
    6) he?
    7) mi a szarnak? de most komolyan. itt a win amivel mindent meg tudod oldani, akkor minek szarakodja egy másik ossel?
    egyébként is sosem úgy csinálja az ember, h na most netezek, na most megyek filmet nézni, na most megyek játszani és közben van ideje osek között bootolgatni. tod azért jó a win, mert midnez és sok mást is egyszerre lehet benne, ez az alap koncepció. és mindez az, amit linuxal nem lehet.
  • rigidus
    "és? pont az a lényeg, h ha annyi hülye használná a linuxot, mint a win-t, akkor ugyan ot lenne. ebből indult ki az egész "vita".
    wint sem kötelező adminként használni..."

Igy masodszorra elolvasva maskepp tunik az olvasatomba a mondanivalod.

Lentebb bovebben kifejtettem, hogy milyen okai lehetnek. Itt most megteszem megegyszer egy erthetobb formaba.

1. A *nix rendszerek binaris szinten egymassal diverzansak. Magyarul a BINARISOK inkompatiblilisek egymassal. Azert, mert az eredeti forraskod elerheto, igy olyan egyedi formatumot lehet barkacsolni amilyet csak akarsz.

2. A virusok, CSAK a binaris fertozesi metodus szerint kepesek fertozni. Ehhez SZIGORUAN szabvanyos binarisokra van szukseg. Ez a feltetel nem valosul meg egyetlen *nix eseteben sem egymas kozt.

3. Forraskod szinten NEM MEGOLDHATO a fertozes, mert a szoftverek forraskodjanak is diverzitasa van. Magyarul: nem lehet olyan modszert kidolgozni forraskod szinten ami lehetove tenne egy virus szamara, hogy barmilyen programot kepes legyen megfertozni. Ahhoz, hogy ez letrejojjon, a virusnak ERTENIE kellene, hogy az adott program, hogy mukodik. Ehhez mesterseges intelligencia szukseges. Ahhoz pedig oriasi szamitasi kapacitas es nagyon fejlett szoftvertechnika kell, hogy egy szamitogep kreativva valjon.

Pont.
  • Caro
    Röhögsz? Akkor nagyon nem vágod, hogy miről is szól a monolitikus kernel!
    Linuxban pont az a jó, hogy kernelből támogat szinte mindent, úgyhogy egy db drivert nem kell felrakni.(kivétel általában vidkari)
    Leírtam már valamikor, de most leírom mégegyszer, hogy mekkora idiotizmus következik az Xp mikrokerneléből:
    A drivereket csak akkor installálja, ha a felhasználó belépett.
    És mi történt: egy gépen átdugsz egy USB billentyűzetet egy másik portra, akkor nem tudod beírni a jelszót!!!
  • Caro
    Ez a sok modul mégis működik együtt.
    És meglepően jól működik. ÉS! mivel nem összeintegrálják egybe mint a wint, sokkal megbízhatóbb lesz, mert a kis részeket sokkal könnyebb átlátni. ÉS! ennek ellenére nem lesz lassabb.
    (na most én voltam PR szagú :))
  • FTeR
    előbb írta vki, h azért hagyta ott a wint, mert sokat kellet konfigolni, meg drájverezni. ha nem a macet hozza fel alternatívának (hanem pl a linuxot), akkor lehet röhögő görcsben halok meg.
    könnyű az osx-nek, fix hw-ra nem nagy teljesítmény stabil és gyors cuccot írni.
    a win előtt, ez volt a normális felállás, de aszem nem kell ecsetelni, h a PCnek pont a hw változatosság a legnagyobb vonzó ereje, mégha sok nehézség is adódik belőle.