23748
-
#20334 Na mivan pupákok?
Rég jártam erre...most mondjam hogy nem hiányoztatok?
Namindegy...most olvashatok vissza egy csomót..... -
#20333 a modell derítve van elölről, ilyenkor a fényt nem igazán kell méregetni, én legalábbis érzésre csinálom ezeket, meg ahogy jónak látom utána a képet az LCDn, elég puritán módszer, de ez van, első exponál kiderül hogy kiégett-e vagy sötét, a második kép már jó is... :) -
#20332 Igen. -
#20331 A Napos képre vonatkozik a kérdésed? -
#20330 Itt az ellenfény maga a nap.
Ilyen képeket láttam, de hogyan oldottad/oldjátok meg, hogy a szenzor ne "vakuljon" be? A fénymérés nyilván nem spot hanem gondolom mátrixos, illetve a kontraszt le van véve, az előtér (modell) pedig derítve van?
Bocsánat ha hülyeséget kérdezek.. :) -
#20329 Azt mi kreáltuk, szeretem az ilyen becsillanásokat!
-
#20328 Nem támadás és még csak nem is kritika, hanem színtiszta "tudni vágyás" :) :
Az első kép jobb oldalán a "befénylés" / "fakulás" teljesen elfogadott dolog, csak én érzem oda nem illőnek?
Tényleg csak tudni szeretném! -
Aspyrin #20327 Hűha, szerintem nagyon csini a lány! :P A képek is tetszenek. :) -
#20326 Itt nincs semmifele kesztyu piri, bar bevallom ez a legutolso irasod meglepett, a stilus toled szokatlan. Latod mit ki nem hozok beloled? Amugy ha nem tunt volna fel eddig en mindig Pirinek szolitalak kedves Piri, ebben nincs semmi uj. A viselkedes minositettem. Szerencsere teged nem ismerlek (pedig szeretek Pentaxosokkal kapcsolatot tartani) igy rolad nem mondanek semmit, de akiket ismerek azokrol sem mondok itt semmit. A viselkedesed az pedig paraszt volt.
Szovegertelmezesed meg ismet kudarcot vallot de ebben sincs semmi uj, a tobbire meg reagalhatnek szepen jol nevelten vagy akar felveve a te stilusod parasztosan is, de folosleges.
Kepet meg rakok majd ha lesz, de mostanaban sok a melo igy egyelore nincs. Aztan majd kapok ra kritikat, bar ez nem az a forum ahol igazan a konstruktiv kritika lenne a jellemzo. -
#20325 ma találtam egy képet 500px-en, és egyből Te ugrottál be!
-
Aspyrin #20324 Most komolyan visszadobod a kesztyűt?
Akkor nézzük: először Pirinek szólítasz, majd lazán leparasztozol, ezt követően mosolyogva konstatálod, hogy itt mindenki bólogató János. Derék. Mindezt úgy előadva, mintha te itt egy áldozat lennél. Komolyan kérdem: ezt neked tanították? Úgy látom, hogy az elmúlt néhány "közös" fórumévünk alatt sem sikerült a saját korlátaid átlépned, de ez nem flame, hanem vélemény, ne vedd sértésnek.
Bízom benne, hogy eljön az a pillanat, amikor a saját képeid fogod ilyen körültekintően elemezni, bár attól tartok, a legutóbbi "kudarcod" után egy darabig nem fogsz itt villantani, hiába. Pedig kár, sokat tanulhattam belőle.
Az, hogy a fotózásom mennyire tudatos -hála az égnek - nem a te feladatot eldönteni, ergo, felőlem azt gondolsz, és mondasz róla, amit csak akarsz. De kérlek, legközelebb, inkább kérdezz, mint sem, hogy ködös eszmefuttatást folytass saját magaddal "akkor nem latom ertelmet es szerintem zavaro", ezzel időt, és energiát spórolva magamnak, és magadnak is.
Csók
-
#20323 -
#20322 lehetsz akarmennyire paraszt is felolem de az a kep akkor is
a, eletlen (tul kicsi a DOF es rossz helyen van a fokusz)
b, szarul van megkomponalva
Az egyetlen eles virag az a jobb also, ami picit hatrebb volt mint a tobbi. Ha ezt igy akartad akkor nem latom ertelmet es szerintem zavaro (ha mar mindenkepp csak egy viragot akartal elesen akkor miert nem azt amelyiken a pok van?), ha pedig nem igy akartad (amit jobban el tudok kepzelni tekintve, hogy a tudatos fotozas az nem a te mufajod) akkor rossz helyen van a fokusz.
Es ez most nem flame hanem velemeny. Az, hogy nem tudsz ra kulturaltan reagalni az meg nem lep meg, jatszod itt a kiskiralyt a megannyi bologato-janosaiddal korbeveve. tviktor91 bar a te szinted hozta de tomor velemenyevel eleg kozel allt a valosaghoz :) -
Aspyrin #20321 -
Aspyrin #20320 Tök ügyes voltál, és vagy is, nem győzöm inni a szavaid! :) Esetleg megvillantanád ismét magas szintű talentumod, megengeded, hogy egy pillantást vessek az egyik új "művedre", mester? :D omfg -
#20319 Köszönöm a választ! -
#20318 Kezdo gepnek tokeletes lesz. Es sokkal jobb mint egy kompakt :) -
#20317 Akkor nem kell messzire menned, mert ugy emlekszem a K20D keresoje szep nagy es vilagos. Anno konnyen tudtam meg MF obikkal is hasznalni -
#20316 Köszönöm! :) -
#20315 Jók lettek, grat, mint úgy minden képed általában. :) -
#20314 Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek erről a gépről. Kezdő emberkének kellene, aki most kezd el komolyabban foglalkozni a fotózással. Olyan 100 körüli összeget szánt rá és akkor már inkább ez, mint egy kompakt szerintem, de én csak laikus vagyok. Köszi előre is a segítséget... -
Aspyrin #20313 a szemészet odaát van, papa :) -
#20312 mai sorozatból pár kép, többi kép itt lesz elérhető a mai nap folyamán!
-
#20311 :D -
#20310 ne aggodj Piri, mindig ra lehet fogni a Pentax AFjere ha nincs meg az a franya fokusz! -
#20309 igazad van mindkettoben! -
#20308 az:) -
Aspyrin #20307 -
#20306 ironi? :D -
#20305 Sziasztok! Fel is tenném a nagy kérdést: 100eFt környékén milyen gépet ajánlotok egy kezdőnek. Úgy érzem kezdek kinőni a kompakt gépekből. Valamilyen "általános" obival rendelkező esetleg ami jó makróra és extrém sport fotózásra is (gördeszka pl.)? Netes oldalakat nézegetem és van árban pár ilyen hasonló adatokkal, de inkább a tapasztaltabbakra és nem a számokra hagyatkoznék. Előre is köszi! -
#20304 Én nem értek hozzá sajnos, de nekem személy szerint nagyon tetszik! :) -
#20303 küldd be a natgeónak -
#20302 nem vagyok természetfotós!
de egy ilyen véletlen elpattintottam.
hozzáértők véleménye? :$
-
Aspyrin #20301 jaja :) -
sKeezo #20300 ha már így pózolgatott le kellett volna foglalni egész napra ;) -
#20299 Köszönöm, a csaj nekem sem jött át, csak haverom leszólította hogy hadd csináljunk már róla pár képet O.o :D
Szóval semmi nem volt beállítva, a motort is úgy kerestük a mai robogós találkozón és a csajt sem mi vittük hanem ott találtuk (vagyis találta haver) :) -
#20298 kicsit túllőt a csaja témán szerintem. természetesebben (ruhák, smink) jobb lett volna. de így tovább!!!! -
#20297 nem.
amúgy nem értek az ilyen fotókhoz (specializált tudásom nincs a témában)
de valahogy nem jönnek át. bocsánat :$ -
#20296 nem tudom, nem értek a robogókhoz, de szerintem nem :(
-
#20295 burgman?!