Fotóink
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszönöm, pont egy ilyen választ vártam! Nemsokára én is rakok képeket.
Szélt PS-el csinálom, néha egyszerûen kézzel, mint ezeket, de lehet úgy is, hogy, select->all, majd select->modify boarder, ott valahány pixel, majd select inverse, és kész a keret, onnantól kezdve csinálhatsz vele bármit.
@ Hellomarci
Hi, azt meg tudod mondani mivel csinálod a szegélyeket? Én ACDSeevel próbálkoztam, csak elég nehéz kézzel megcisnálni szépen. Köszi!
\"Azt hiszem van úgy, hogy az embernek nincs elég köve...\"
Csak ha nem bánod!

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
@ Hellomarci
@ Hellomarci
Csak más szemszögbõl láttatni dolgokat... sajnos idehaza nagyon gyenge lábakon áll a vizuális kultúra (is), óriási hiányosságok vannak az emberek fejében e téren.
arról már nem is beszélve, hogy sokan egyáltalán nem tekintik az építészetet a kultúra részének.
ha mûvészetrõl és kultúráról beszélünk, elsõ blikkre mindenkinek a festészet és a szobrászat jut eszébe... másodjára a zene is odacsapódik. és ezzel többnyire véget is ér a felsorolás...
nem szeretném, ha flém lenne a téma körül, de mint szakmabeli és mint az újszerûség felé nyitott ember, talán sikerülne olyan módon beszélnem az építészetrõl, amivel kissé el tudnám szakítani az érdeklõdõket a konzervativizmustól és egy pöttyet nyitottabbá tenni az új dolgok iránt.
yo7vg-t mindenkinek 😊
oda átvihetjük, folytathatjuk ezt a témát és beszélgethetünk építészetrõl pro és kontra, illetve minden másról, ami valahogy idevág... maradiságról, haladásról, vizuális kultúráról illetve annak hiányáról stb stb...
elcseszett irányba fog haladni! Ez egy olyan Murphy féle megérzés, vagy
Magyarul! Nekem még mindig ehhez húz a szívem....
feltételezés!
a szocreál sajnos - a történelmi, politikai háttér miatt - erõsen félremagyarázott és még a szakma által sem kellõ mértékben ismert stílus.
sokakban a szó hallatán a kockává butított ostoba megjelenésû pártépületek és a panelházak meg a hozzájuk tartozó lapos közértek végeláthatatlan sokasága sejlik fel.... holott a háború utáni szegénységre és a kényszeres lakásépítést igényesen megoldani akaró szándékra volt egy nagyon yo kezdeményezés, itt középeurópában.
érdemes tanulmányozni kicsit molnár péter építészetét... egészen más képet kapunk a szocreálról. de a kortársai között is szép számmal voltak olyanok, akik igényes szocreál épületekkel gazdagították az országot...
az igazat megvallva eléggé féltem ezt az épületállományt a mostani szûklátókörûség "a multat végképp eltörölni" szándékozó hozzállása miatt. keresni és óvni kéne az igényes szocreál házakat, mert ilyenek sehol máshol a világon nincsenek... csak az oroszországtól kelet németországig húzódó sávban.
ami debreceni építményt illeti, szerintem nagyon kellemes, igényes megoldás, némi libeskindes utánérzéssel.. de az nem baj.
az viszont baj, hogy a magyar közizlés megrekedt száz évvel ezelõtt és semmit nem képes elfogadni, szépnek látni, ami a szecesszió illetve az eklektika után épül(t).
azt hiszem, épp a közizlést mindenáron kiszolgálni akaró építészeti törekvésnek az egyik igen csúfos példája lett a délpesti rakpart látványát végérvényesen tönkretevõ nemzeti giccspalota szinház...
tessék külföldi példákat nézegetni!
akit érdekel, keressen rá pl. a koppenhágai operaházra... nekem szabályosan fájt amikor megláttam.
Nem igazán örülök ennek! Ha így haladunk, pár évtuzed múlva, esztétikailag még ennyire se leszünk ottt a toppon....
www.uvegbeton.hu
tavasszal az iparmûvészeti múzeumban volt kiállítva pár megoldás a moholy-nagy díjasok kiállításán... most az õsszel szintén az im-ban a formatervezési díjat nyertek között szerepelt...
ez a kép pedig a millenáris parkban készült, ahol egy kis kísérleti építményt emeltek az anyagból installáció gyanánt.
@ Hellomarci
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"