Fotóink
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az egyetlen megoldás ilyen helyzetekre az állvány.
Amire te gondolsz (színtelítettség) az a szaturáció.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Egy kicsit amatõrök lettek a képek, de nem tudtam hogy lehetne többet kihozni belõlük. Mostmár mindegy.
A színhõmérséklet volt a másik, amit kifogásoltam, az Olympus C750-en színesebbre sikerültek a képek.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

azért sikerültek a képek?
white balance szokott a színekkel babrálni.
záridõ csak a színtelítettséggel.
3.5-ös rekeszértékkel 1/20 másodperc volt a legrövidebb záridõ, amit el lehetett érni.
Lenne mégegy technikai jellegû kérdésem:
Hogyan lehet befolyásolni egy tájképnél az ég színét? Volt már rá példa, hogy automata módban sárgás lett az ég, manuális rekeszválasztással pedig kék.
Köszi elõre is.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Azt javaslom, hogy inkább zoomolj be egy kicsit, és próbálkozz 4.5ös rekesszel, és csak akkor próbálkozz nagylátószög állással - és 3.5ös rekesszel, ha végképp nem sikerül éles képet exponálni.
Szerk: a vakuzást semmilyen formában nem ajálom. Az olajfestmének ugyanis elég durván visszaverik a fényt 😊
Amúgy én most kísérletezek EOS 350D-n ilyen biztos beállításokon.
Én úgy tudom, hogy a 350Dhez egy EF-S 18-55ös obi jár kitben, aminek 3.5ös a legnagyobb rekesze. Ez valszeg csak akkor elérhetõ, ha teljesen "kizoomolsz".
1/60nál pedig azt a 15-20%ni bemozdult képet is megszûntetheted ha stabilan megfogod a gépet: Jobb kéz markolaton, bal kéz alulról tartja gépet, vagy objektívet, mindkét könyöködet a testedhez szorítod és visszatartod a lélegzetedet amíg exponálsz (tudod, mint a mesterlõvészek 😊.
..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Mesterséges fénynél, az íróasztalon próbálkoztam.
ISO1600-on, 4.5-ös rekeszértékkel (ez a legkisebb az "alap" objektíven) 1/60-ad másodperces záridõt állít be. Ezzel a képek 15-20%-a mosódik el kézben tartva. Ha a múzeumban jól meg lesznek világítva a képek, jó vagyok, ha ennél kevésbé, akkor bizonyára alkalmatlan az objektívem erre.
pl a szaloncukros képen a white balance beállítás-t esedékes lett volna tesztelned.az egész kép sárga.
nekem a képeid semmitmondóak.ne vedd sértésnek, de olyan dolgokat fotózol le amiket én is megtalálok az asztalomon kb hasonló helyzetben.
egyedül a szaloncukros képeden látok valami kompozíciót.ne úgy fotózd le a dolgokat, ahogy épp van az asztalodon, hanem rakd olyan háttér elé ami nem néz ki zavaróan és próbálj ki sokféle beállítást.makrófotózásnál nagyon fontos dolog a rekeszállítás, mert nem mind1, hogy mennyi dolog éles a képen.
lehet nem célod ilyen módon képeket készíteni(akkor ne vedd figyelembe), de nekem ezek a dolgok elég szembetûnõek/zavaróak.
Av módban rekeszt nyisd ki teljesen (állítsd be a legkisseb - Nem legnagyobb!! - szám-értéket) Mérj fényt (expogomb félig lenyom), és nézd milyen idõt dob ki mellé. Ha 1/60-nál lassabbat (ettõl lassabb a 1/30, 1/15 stb), akkor emelj az ISO-n addíg, amíg a z.idõ legalább 1/60-ad nem lesz, vagy annál gorsabb (1/125, 1/250 stb).
Általában 1/60 az a záridõ, amit még kézbõl ki lehet tartani, és nem fog bemozdulni a kép.
többi az már nagyon a helyzettõl függ.
mivel a sík képek miatt nem kell szûk rekesz ezért elég gyors záridõt lehet majd beállítani neki szerintem.
Szerdán kell mennem egy múzeumba fotózni (fõleg festményeket), gondolom nem lesz túl komoly a mesterséges világítás.
Nem tudnátok tanácsot adni, hogy milyen beállításokkal (záridõ, rekeszérték, ISO) lenne érdemes próbálkozni? EOS 350D-m van.
Köszi elõre is.
Miért legyek én tiszteséges ? Kiterítenek, úgy is! Ha én Józsai ......lehetnék!?
Tetszik a hímzõfonalas.
Engem valamilyen rovarra emlékeztet.
Szöcske, hangya? Mindegy.
Jól néz ki.
\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]