Fotóink
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Láthatod, hogy a templomtorony kiégett, semmi nem látszik a falból, csak homogén világos adathalmaz. :-)
Erre figyelj oda legközelebb, nagyíts bele a fotódba, hogy lásd: helyes expozíciót számolt-e az automatika.
A felsõvel ilyen gondok nincsenek, kár, hogy nem sok látnivaló ven rajta.
Üdv.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
pár képet beraknék, aki hozzértõ, az nyugodtan mondhat kritikát :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
pedig reggel volt egy madárka egy anon arki kutya 😄 + április 1 -e 😛
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
De nem értem miért nem kérdezed meg tõle, hogy miért csinálta és miért úgy ahogy? Ne ítéld el a srácot mert készített pár képet amit te nem értettél meg miért.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Nem személyeskedés, meg ilyesmi, de lassan kezd egy mártírkodáshoz hasonlítani ez az egész. (Saját vélemény!)
Na. A csávó azt akarta megmutatni, hogy milyen szar helyzetben vannak az állatok, nem? Nem láttam a képeket, de valamit rosszul csinálhatott ha ez nem jött le az emberekenek, nem? Minden képet minden ember máshogy néz meg, máshogy értékel, de legtöbbször ugyanazt mozdítja meg bennük. Hát itt valószínû ez nem sikerült kedves Péter fotós barátunknak. Én nem fikázom, de a véleményeket nézve tényleg nem klappolt a dolog. A fényképek olyanok, mint a statisztikák, mindent beléjük lehet magyarázni...
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
Én egy fotóját sem kritizáltam technikai szempontból, felületesen futottam át rajta, s mikor meglátta a mókusos sorozatot, akkor elszakadt a hajtáslánc az agyamban...
Nem érdekel, hogy ki fotózta, hogyan, mivel, de aki ilyet közszemlére tesz, ráadásul sorozatként, ami azt jelenti, hogy valami megfogta a kisállat halálos pózában, azt mélységesen elítélem...
Ennyi, ezt nem kell túlmagyarázni...
Fotózzon tovább városokat, tájakat, embereket, állatokat, de ne Õ legyen a Halál Ezer Arcának Riportere...
Sokan tudják, hogy elvakult állatvédõ vagyok, a szúnyogot sem ütöm agyon, a pókot, legyet megfogom és kirakom az ablakon...
http://gaborszantai.co.uk/
(megkértem, hogy olvasson bele a topicba, valamint szeretném megnézni a képeket én is és Aspyrin is. Ez utóbbit innen vettem -> #846)
"Szia Bence!
Hát...köszi az együttérzést...elolvastam...nem fûznék hozzá kommentet, de a topikba sem írok semmit, mert ahogyírtam, ahol ennyire belegyalulnak a földbe, nekem ott nincs maradásom...én nem profi szinten akartam fotózni...pusztán csak ha megláttam valami mûvészit, akkor lekaptam a masinával...nem én akartam mûvészit alkotni, mások mûvészetét akartam megörökíteni...az állatkerti képek pedig nem az állatokat voltak hivatottak megmutatni az embereknek, hanem éppen azt, hogy mennyire egy ótvar hely az állatkert, és hogy azok a szerencsétlenek milyen körülmények közt élnek, rabságban...namost ezt teljesen félreértelmezte az aki legyalázott, a neére nem emlékszem, mintahogy az egész oldalt is...
a kis akciója, hogy hú most megmondom a franckó ennek a tehetségtelen kis marhának, mert én vagyok a májer, pedig egy életre elvette a kedvem attól, hogy fényképezõgépet vegyek a kezembe...igen...egy nagyjából 20 perc alatt összedöbött ócsárlással ezt érte el...nem akarok én hatni senkinek a lelkére...én már túltettem magam ezen...de a véleményem megvan, éás mit mondjak...nem túl pozitív...
a képeimet pedig...senkinek de senkinek nem mutatom meg, sõt erõsen fontolgatom hogy meg is semmisítem õket egytõl egyig, hogy a sárga föld mélyére eldugjam a nagyvilág elõl... mert nem kell nekem még egy ilyen sárbatiprás mint amilyet az elmúlt napokban kaptam...az illetõ, nevére még mindig nem emlékszem pedig ideologizálhatja akárhogy, hogy õ csak jót akart, hogy ráébredjek erre meg arra, csak rizsál...emögött nem volt más, mint az hogy ki ez a kis senki?! nézzen rám...én vagyok a máestro...
aról nem is beszélve, hogy pedagógus családból származom, mindkét aszülõm tanár, ergo marhára nincsen pénzem sem nekem, sem szüleimnek arra, hogy x százezres fényképezõgépekkel rohangáljak a kezemben ide-oda...idõm sincs...IV.-es gimnazista vagyok, tehát idén érettségizem...nincs idõm, arra sem nagyon hogy kimenjek délután a szabadba, arra meg hogy profi fotóssá képezzem magam pláne nincsen...ez a két dolog meghatározza a kereteimet a fotózás terén...
nagyjból ennyi....én nem megyek oda vissza mégegyszer az ziher...ha akarod, (ezúton felhatalmazlak rá) másold be ezt a privátot teljes terjedelmében a topikba, de én a logómmal ellátott hszt oda nem küldök mégegyet.
Neked pedig köszönömk az emberi hangnemet, bár ilyen lenne mindenki...
mégegyszer köszi: szia: Peti"
NC
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Összekeversz valakivel?
Említettem állatkerti fotókat? Nem!
Kezdõ koromban én is fotóztam állatkertben, máshol nem kerülhetsz egzotikus lények közelébe - ajánlanám a Nyíregyházi Vadasparkot, ahol nagyon kevés a rács, így könnyebb fotózni.
Számomra az elhunyt mókusról készült fotósorozat volt megdöbbentõ!
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Én megértem Õket, a szomorú, hogy Ukrajna nem segít az Elfeledetteken...
Mindenkinek van joga ott élni, ahol akar - és sajnos gyereket is vállalni, ebben ezzel felelõtlenül betegségre kárhoztatni Õket...
Ezt a jogot nem lehet elvenni Tõlük, talán tanulnak generációkon keresztül és a fiatalabbak nem vállalnak gyermeket, vagy csak a Zónán kívül, orvosi felügyelettel - mert itt az sem adatik meg nekik...
Egy kicsit egyszerûbb példa:
miért építkezik vissza az a szegény magyar az ártérbe, mikor évrõ-évre elmossa az áradás a házát, holott némelyiknek már ajánlottak fel új telket és segélyt a házépítéséhez...
Mert azt érzi hazájának!
-flémet beszüntetni
-képekkel teletolni a totyikot
-kultúráltan véleményt alkotni.
Htx.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Fotótechnikai szempontól átlagos képekre azok, akik soha nem jutnak ilyen helyszínekre ámulattalvegyes irígykedéssel tekintettek ezekre a felvételekre...
Ellenben van az a csoport, akik hírcsatornáknak, alapítványoknak, emberjogi szervezeteknek fotóznak - nekik a munkájuk, hogy a világ tudatlanabb részével közöljék a tényeket: "Nézzétek amerikaiak, európaiak, közel-keletiek: ezt Ti tettétek Afrikával! Ti zsákmányoltátok ki Õket évszázadokon keresztül, Ti adtatok fegyvert a földmûves kezébe - miattatok Afrika egy klinikai halott"
Az Õ munkájuknak köszönhetõen az Afrikán kívüli világ 5%-nak célja, hogy segítse a Fekete Kontinenst...
Tehát ne keverjük össze azokat a képeket, amelyeket érdekfotósok készítettek azokéval, akik tényfeltáró dokumentum és riportfotókat készítenek...
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Mind1, nem fogunk egyetérteni a kérdésben.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Ennek van értelme, mert az embert a saját hibájával szembesíti, azontúl, hogy olyan emberek portéját mutatta be, akik nem hajlandóak a katasztrófa hatására sem elhagyni a szülõföldjüket, felvállalva a fertõzés következményeit...
Mi is történik vele?
Esznek az oroszlánok, utána a hiének, dögevõk, madarak, rovarok...
Ebbõl lesz egy ismerettejesztõ film, amibõl Kovács Pistike megtudja, hogy az Életnek van egy bizonyos körforgása, van egy táplálékpiramis, és a ragadozók nem felelõtlenül mészárolnak, hanem a gyengébb egyedeket vadásszák le - ez kell a normális egyensúlyhoz, akár a ragadozó, akár a zsákmány csordájának szemszögébõl nézzük...
A legújabb dokumentum filmek, igaz naturalistább szemszögbõl mutatják a vadászat és táplálkozás folyamatát, mint a jó öreg Gerald Durell alkotásai, de az vesse az elsõ követ a természetrajzzal foglalkozó csatornákra, akik szerint a gyerekeknek készült csatornákon (Cartoon, Yetix, Anime+) nem ennél durvább jeleneteket láthatunk...
Az meg egy perverz dolog, ha valaki egy sorozatot csinál egy elpusztult mókusról...
Halál és Elmúlás a Természet és Élet körforgásának része, el kell fogadni, lehet róla beszélni, de a téma tiszteletet érdemel - egy halott állatról készült fotósorozat ebben a formában nem az!
Azt magasról ejtem le, hogy nem Õ végezte ki, de ennek a képnek (eseménynek) a tálalása ízléstelen, öncélú és elítélendõ...
Ilyen borzalmak után egy halott mókus... (amiért a szívem ugyanúgy megszakad, szal nem félreérteni).
Miért ne lehetne "dokumentálni" azt a szegény állattetemet? Szvsz semmivel sem rosszabb, vagy jobb, mint egy frissen agyonvert lázadót, vagy egy halálán lévõ éhezõt megportrézni...
Nem láttam, hogy milyen volt a kép, tehát érdemben arról a képrõl nem tudok nyilatkozni, viszont szerintem a témán felháborodni fasság, Blasta kirohanását sem értem emiatt (mert a kommentjébõl az derül ki, hogy nem csak a színvonalával volt baja, hanem a témával is).
Mert van olyan eset, mikor az ilyet dokumentálni kell, de ez nem az a történet...
Aki több szögbõl lefotóz egy kiszenvedett állatot, és ezt érdekesnek a találja, ráadásul közszemlére teszi, annak nem kívánok kevesebbet, mint annak a szegény mókusnak!
Mert van olyan eset, mikor az ilyet dokumentálni kell, de ez nem az a történet...
Az ilyen beteg embernek nem csak a honlapját, hanem az írmagját is törölni kellene, nehogy szaporodjon!
Az meg már csak isteni szerencséje, hogy nem ismerem személyesen...
Nincs továbbfejlõdni akarás meg semmi. És egyszer valaki ott mégis eltörölte valakinek az orrát (hasonlóan az itteni elõzményekhez). Aspyrin barátom berágott, én pedig támogattam. És most kicsit úgy érzem értelmetlen volt. Teljesen feleslegesen nyílt egy másik topic (nem kis csatazajjal), mert az emberek akkor is csak emberek maradnak. Ha valaki tényleg magáénak érezte ezt a topicot akkor egyetért velem abban, hogy profi szemmel nézve ez egy tömegkép topic. Így az ide járó emberek tulajdonképpen csetlõ botló gyerkõcök, akik most teszik meg (ha akarják) az elsõ lépéseket. Megtanulni a semmibõl, hogy hogy is vannak ezeknek a dolgoknak az alapjai. Megfogni a lencsét és ráirányítani erre arra. Próbálkozni, hogy ne más már régen megfogalmazott tudását alkalmazzam a gyakorlatban, hanem magamtól próbálkozzak felállni majd leülni. Aki profi fotós az sem mondja magáról, hogy: KÉSZ! ÉN MÁR MINDENT TUDOK! Hanem próbálkozik. Hogy hogyan tudna újat és mást mint a többiek. Ezért az élményért csinálják! És én is ezért az élményért csinálom csak segg hülye vagyok hozzá. És semmi kedvem többszázezret kirakni egy jó felszerelésért, hogy a haverok elõtt azzal villogjak és bezsebeljem a hamisan megszerzett "KÉSZ PROFI!" címû elismeréseket. Ha játék nyelvre szeretném lefordítani akkor azt mondom, hogy könyvbõl tanulni egy olyan embernek aki nem fog mert nem akar profi lenni se tudásban se felszerelésben, olyan mintha csítet használnék a játékban.Hisz tulajdon képpen nem én játszottam ki a játékokat hanem megmondták (írták), hogy hogyan tegyem. Én világ életemben így szerettem játszani. Évtizedes játékok vannak amiket nem tudtam kijátszani mert nem ment. Mégsem olvastam bele a cheat-be. Mert élményt akarok! ÉN akarom megcsinálni! Ezért láttam fantáziát ebben a topicban. És mivel ezzel az írásommal csak azt szerettem volna kérdezni (költõi), hogy: -Nem-e lett volna jobb hagyni hogy rájöjjön magától arra, hogy azért nem ír véleményt senki a képeire mert nem tetszést váltott ki az emberekbõl? Nem tudom, hogy ki hogy van vele de az ember elfoglalt a hétköznapi gondjaival. Ha csak ritkán tud szabadidõbõl elmászkálni kattingatni akkor bizony nem sok olyan alkalom van amikor egyszer csak felcsillan a szikra: JOBBAT AKAROK! És elmegy a kedvenc fórumjába és megkérdez embereket, hogy mi a vélemény és hogyan lehetne jobbat csinálni. BMFFM856 a #809-es hsz-ben nem kérdezett!!! És az én szememben ez azt jelenti, hogy lehet lereagálni úgy is mint Amse, és lehet kicsit másképpen is. Az a bizonyos kritika viszont amit nem csak én találtam durvának hanem más is, az ennél picivel több volt. Az elõzõ példával élve, azt mondom: -Azt a gyereket aki éppen próbálkozott lábbra állni, annak gyorsan szilánkosra törted mindkét lábát és a fejére dorgoltad: Maraggyámá' kicsicsíra! Nem értessz te ehhez! Huppanjál vissza a földre és figyejjed, hogy hogyan csinálják a vérprofik! - Majd felnõtt fejjel megmutattad, hogy hogyan kell földrõl ülve felkelni.
Én úgy érzem, hogy ez minden csak nem segítõkészség. És az ilyen embernek szívbõl remélem soha nem lesz saját gyermeke, mert ha azt is ilyenforma nevelési célzatú "jótanácsokkal" látja el, akkor a gyereke nemhogy felállni de még enni sem tanul meg.
köszi szépen felettébb emberi hangvételû hozzászólásodat, melyben a séárga földig lealáztál, pedig én semmit nem mondtam neked...gratulálok...én a fotózási tehetségemrõl állítottam ki bizonyítványt, te meg a jellemedrõl...gratulálok!
ígérem többé nem látogatom ezt a topikot, mert ahol ennyire belegyalulnak a földbe, oda én nem megyek vissza...
a hozzászólásaimat kérlek töröljétek, mert igyekszem "eldugni a nagyvilág szeme elõl" õket...
a viszontklátásra taplókám, és élvezkedj csak nyugodtan a saját egódon, és a nyilvánvalóan sokkalta jobb, mûvészi szintû fotódon...
Tiszteletem!
Azt hiszem ehhez semmit sem kell hozzáfüzzek. Én rengeteg elkeseredettséget érzek ebben az írásban. Talán azt gondoljátok, hogy gyorsan el kéne küldeni pszichiáterhez miellõtt kardélbe dõl szegény srác. Én viszont azt mondom: Annak kéne orvoshoz fordulnia, aki bármiféle kielégülést vagy nem is tudom miféle örömöt érez abban, hogy másban ilyen érzelmeket kelt.
A legérdekesebb, hogy az idõsödõ generáció egyszerûen nem érti meg a "mai fiatalokat". Még ha 2-3 esetleg 5 évvel idõsebb is nála. Kérdem én, hogy akarja megérteni ha azt sem érti meg, hogy önmaga mit tett vagy mit tesz?
És mielõtt bárki bármi választ vagy egyéb kommentet kíván hozzáfûzni monológomhoz, annak azt üzenem, hogy ennek az üzenetnek nincs címzettje! Tehát aki magára veszi és bepofázik annak elõre is tiszteltetem a kedves édesanyját!