Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amse
jah hát nem kéne minden szart hdr-ben lefotózni...
fõleg nem 1000 kében. bõven elég a 3, de ha nagyon nagy a dinamika akkor is max 5.

Blasta
A HDR nem virágmakróra való. Olvass utána, hogy tisztában légy.

(röviden: a HDR=High Dinamic Range rövidítése, magyarul Nagy Dinamikatartományt jelent. Mivel a gépek CCD-je nem képes olyan dinamikát leképezni amit az emberi szem, így több képbõl rakják össze azokat a fotókat, ahol TÉNYLEGESEN olyan dinamikus téma van, amit a gép CCD-je nem tud leképezni.)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

ColdFire
arrol a képrol sztem tobbet kene beszelni photoshoprol, mint képröl😊

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Son Ice
Nem is veszek fotógépet, ha a telefonommal is ilyen jó képeket lehet csinálni. 😊 Ez is HDR?

• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •

gnar killer
20 perc volt így is a kép mert valaki mindig belemászott + nem volt állványom és hát... xD

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:™

ColdFire
nekem kéne a D60 egy év múlva <#rinya>

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Dzsini
Ismeretlen tájakon - Fotóstúra kezdõknek és haladóknak

Negyedik alkalommal rendezzük meg a horvátországi Krapanj szigetén fotós-alkotótáborunkat.
Az idei tábor témája az egzotikus, különös, zavarba ejtõ, regényes fotográfia.
Workshopunk a magazinok és turistafotók világából kiindulva mutat trükkök és makettek, léptékváltások alkalmazásával elérhetõ hatásokat és képkészítési eljárásokat.

Olyan fotóval ismerkedõ jelentkezõket várunk, akik kreatív fotóhasználatra törekszenek és elégedetlenek a turista szemléletével. Várjuk még azon gyakorlottabb fotósok jelentkezését, akik e speciális területtel szeretnének megismerkedni és a változatos helyszíneken kívánnak rendhagyó képeket készíteni.

A 2006. szeptember 21-én induló 10 napos workshop Horvátországban lesz, a szárazföldhöz közeli Krapanj szigetén.

Krapanj a dalmát tengeren, Sibenikhez közel van. A sziget egykori szivacshalászatáról híres, ma turizmustól kevéssé háborgatott kicsiny, csendes földdarab. Legmagasabb pontja 70 m. A szigeten egy db teherautó található, nincsenek utak, csak kishajóval lehet elérni.

A túra vezetõi (Gyenis Tibor és Illés Barna) saját munkamódszereiknek megfelelõen megmutatják azokat az eszközöket és módszereket, amelyek segítségével visszaadhatjuk távoli vidékek hangulatát, vagy rendhagyó jelenségeket örökíthetünk meg.

A 10 nap alatt számos különbözõ karakterû helyszínre látogatunk el. Igénytõl függõen mód nyílik egyéni és csoportos munkára is. Esténként bemutatókat és szakmai beszélgetéseket szervezünk. A helyi laborhiány miatt elsõsorban digitális technikát javasolunk. A táborban készített munkákból késõbb kiállítást tervezünk Budapesten.

Gyenis Tibor (36): Számos szakmai elismerés birtokosa, 2003-ban, az USA-ban az év fotográfusa, állami ösztöndíjas, a Fiatalok Fotómûvészeti Stúdiójának szakmai vezetõje. Munkái megtalálhatóak köz- és magángyûjteményekben.

Illés Barna (41) Több fontos szakmai díjjal rendelkezik, állami ösztöndíjas, rangos nemzetközi kiállításokon szerepelt, a Ludwig Múzeumban múzeumpedagógiával foglalkozik, a Fotografus.hu és a Szegedi Tudományegyetem oktatója.

Workshopunk során bemutatjuk, hogyan lehet akár a megszokott környezetünkben is felidézni egy-egy felnagyított, esetleg manipulált részlet segítségével a legegzotikusabb és legvadabb utazás világát. Olyan kreatív módszert igyekszünk közvetíteni, ami a sablonossá vált utazási szokásokkal szemben érvényesíti a saját alkotóképességet, ami valódi élményt és viszonyt alakít ki a táj és az utazó között. Az utazási irodák kínálatukat idillikus és egzotikus képek áradatával teszik vonzóvá. A turistát a magazinok képeinek sugallatára meghatározza egy, az ott látható képeket szolgáló érdeklõdés. A helyi sajátosságokat keresõ turista nem képes meglátni a valóban megkapó helyi jellegzetességeket, hiszen a magazinok professzionalizált steril képvilága alapján lát. Érzékenysége valójában a már ismerttel való hasonlóságok keresésére irányul. Érdeklõdését és tevékenységét így preformálja, és keretek közé szorítja a turisztikai ipar által sugallt viselkedési minta. A kreatív fotós workshop ezért olyan mintákat javasol, aminek segítségével a tényleges utazáson részt vevõk személyes kapcsolódást alakíthatnak ki az idegen környezettel, és az õket érdeklõ részletek felfedezése révén gazdagabb élményekkel térhetnek haza.

A ház, amiben a szigeten lakunk egy kétemeletes, apartmanokból álló új épület. Tengerre nézõ teraszos szobái 10 méterre a víztõl találhatóak. A jól felszerelt apartmanok kétszobásak. Félpanziós ellátásunk bõvelkedik a helyi specialitásokban és elsõsorban a tenger gyümölcseibõl áll.

Az ottlakás és a félpanzió költsége 170 euro/fõ. A workshop költsége 100 Euro/fõ. Az utazást autókkal oldjuk meg oly módon, hogy aki nem teli autóval jön, az elhozza az autóval nem rendelkezõ résztvevõket. A kirándulásokat és az utazást így tudjuk a leggazdaságosabban kivitelezni.

A Workshop csupán 12-15 fõvel indul, ezért várjuk a mielõbbi jelentkezést.

Bõvebb információért forduljon a program két szakmai vezetõjéhez.
Gyenis Tibor: [email protected]
Illés Barna: [email protected]

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

ivjoe
Én már deeeee! 😛PP <#idiota>
ivjoe
Még expóztam volna exet a faszerkezetre. :o
BiG G
htx😊

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Sonajk @:o)

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

BiG G
amúgy érdekes, hogy a bannerban szereplõ gép váza nagyon nagyon hasonlít a Nikon gépekre, fõleg a "kis fehér lámpa" (AF illuminator), meg az exponáló gomb, és azt körülvevõ bekapcsoló-tekerõ.
Van valami rokonság?

Roger6
Tomi:

Minél többet nézem a képet, annál jobban tetszik! Még-még, sok ilyet!!!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Tomo15
Igen belenyultam. Normálissan kék szinû a háttér, mivel azaz ég😊. szóval elösször a raw filnál növeltem a "shadows-t", azttán pedig kb -90-re húztam a "HUE"-t.
89
kösz a tanácsot, legközelebb majd megpróbálom úgy csinálni, de itt mondjuk csak fû volt, meg a víz, meg ez a fa 😊

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Roger6
Szerintem "izgalmasabb" kompozíció lett volna, ha nem középen van a fõ téma. Bár nem voltam ott, nem tudom mi van körülötte, de én biztos, hogy az egyik oldalra helyeztem volna. /Építõ jellegû kritika volt... Remélem.../

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

89
Egy "fa"

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

nem hiszem, igazából az S3Pro-t sem láttam még magyar usernél...
pedig finom kis masina, ha lenne Canon bajonettel, akkor lehet kipróbálnám, de sajnos csak a Nikon objekítvek csatlakoztathatók rá...

http://gaborszantai.co.uk/

Roger6
És azokat is gyártyák még? (S2Pro, S1Pro)

...meg az S2Pro, meg az S1Pro...😊

Eladó!

CANON EOS 30D dslr váz + BG-E2 portrémarkolat (csak egyben) - 300.000.- HUF

1,5 év EU garancia, "indexes H-B vétel", papírok, tartozékok, dobozok...
2006 márciusi gép, 6000 expóval, védõfóliázott kijelzõkkel...

------------------------

CANON EOS D60 váz + BG-ED3 markolat + 2 akksi + 512Mbyte Sandisk CF + tartozékok - 120.000.- HUF
A gép zárja 2006. márciusában cserélve lett (Camera Kft. számlával igazolható).

------------------------

CANON EF 100/2 USM portréobjektív napellenzõvel, HELIOPAN - UV-SH-PMC szûrõvel - 80.000.- HUF

------------------------

CANON EF 50/1.4 USM alapobjektív napellenzõvel, HELIOPAN - UV-SH-PMC szûrõvel - 80.000.- HUF(*)

------------------------

CANON EF 20/2,8 USM nagylátószögû objektív napellenzõvel, HELIOPAN - UV-SH-PMC szûrõvel - 70.000.- HUF

------------------------

CANON EF 17-40/4 L USM zoomobjektív napellenzõvel, tokkal, HELIOPAN - UV-SH-PMC szûrõvel - 150.000.- HUF

AZ ÁRAK ALKUKÉPESEK!!!
TÖBB TÉTEL VÁSÁRLÁSAKOR KEDVEZMÉNYT ADOK!😊

(mail publikus)

Roger6
Asszem ez tükörreflexes Fuji, ami a bannerban van, és ha jól tudom, akkor a Fuji-nak csak az S3Pro-ja tükörreflexes. Vagy nem... :-)

S5600

BiG G
Sonajk, te milyen Fujival fotózgatsz?
És milyen Fuji van bannerben? Esetleg ugyanaz?

Roger6
Tomi!

A Valóság címû képed nagyon üt! Baromira megfogott. Szabad kérdeznem, hogy a háttérbe belenyúltál PS-el, vagy ez frankón ilyen színû? igazából mindegy, nagyon megfogott. (De azért érdekel!) :-)

gondolom nem kevesett dolgozott rajta😊))

ColdFire
nekem is teccik :-)3 <<<----seggálú Jáksó 😄

ColdFire
hmm, ez jobb mint a fujival 😄

Falconer
Hat szerintem franko. Meg talan a felhokon lehetne gyurni, de szep lett.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet 😊
(SE k750i mobiltelefon)

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

nekem is tetszik 😉

gnar killer
ismerkedés/próbálkozás a HDR-rel... nem a legjobb, de végülis tetszik... :3

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:&#8482;

Tomo15
Valóság

részletek? :-D

g, g-foto.hu

modellmaker
valszeg olyan is...

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

én 100e alatt neki sem állnék...

1 csaj 15e-tõl van óránként, sminkes 20e 4órára, stúdió 5e/óra, +a fotós pénze...

csak egy 100-as a "rezsi" egy 4 órás melóra és még ez felett van a fotós...

persze ez bizonyos igényszintnél, mert olcsóbb is van ennél...

Igen. Csakhogy ez nagyon sokba kerül és elég sokáig is tart...
bérelsz egy fotóst, egy stúdiót, pár csajt és bármit megtesznek Neked😊

Nem tudja valaki hogy hol lehet olcsón erotikus fotósorozatot venni magyarországon? Újsághoz kellene...
Ezek után fogod a Photomatix programot és ott összerakod a képekbõl a HDR képet. Ennyi.

Son Ice
Kicsit felvilágosítanátok? Ez hogyan is mûködik? Ha jól értem ugyanazt fotózod le 7x különbözõ beállításokkal ( #5780 ). Ez eddig ok. Így kapsz 7 képet ugyanarról más-más "minõségben". És ez után mi következik? Hogy "rakod össze" a képeket?
Ami a gépet illeti, azt hiszem a Sony DSC-R1 lesz a nyerõ... csak még ki szeretném próbálni, meg egy picit még spórolnom kell rá... köszönöm a segítséget!

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

f/4,5
ISO 64
expozíciós idõk: 1/50, 80, 125, 200, 320, 500, 800
(1/125 a jól exponált)

chicco
nagyon király.kipróbálom én is csak nálunk nincs ilyen szép környék,
és milyen 7
-2 -1 0+1 +2 nem elég

OFF
Kaposvárról Nagykanizsa felé indulva kb. 2-3 km (Kaposvár - Kaposújlak közt) található. Valamikor a Kaposvári Húskombinát tulajdona volt, de a kombinát már nem létezik, ezért egyesületi tulajdon. Egy vastáblán még bõszen hirdetik, hogy a Kaposvári Húskombinát Horgászegyesület tulajdona. Biztosan ott felejtették. 😉 A létszám fix, kb. 50-60 fõ. Úgy lehet bekerülni, ha valaki eladja a tulajdonát. Eladó "kunyhó" természetesen nagyon ritkán akad. Viszont lehetõség van a napijegyes horgászatra kijelölt szabadhelyen. A tavat kb. 20 éve nem engedték le, illetve lehalászás sem történik. Az apróhalon kívül, ponty, amur, süllõ, harcsa (kapitális példányok is) akad horogra. Ennyit a tóról.
Bár nem a legjobb minõségû, de itt egy körpanoráma a tó és környékérõl.
ON

ott álványozzák a házat vagy ismerkecc a motion blurral ?😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Roger6
#5765:

Igen, szerintem ezt pont nem kellett volna HDR-nek csinálni, persze ettõl ez még szép. Csak ezt egy képbõl meg lehetett volna oldani, aztán durr neki szaturáció. Szinte ugyanaz az eredmény. Persze ez csak feltételezés. Csak nem látok a képen nagy ellenfényt, vagy nagy fényerõeltéréseket, ahova a HDR kellett volna... (Csak egy vélemény)

Hol van ez a hely?
Van itt eladó kunyhó?😊

Falconer
Tetszik, tetszik, rendben van, de attol meg nem profi munka.
Semmi beallitas, semmi kompozicio, semmi otletesseg (a HDRen kivul), semmi kulonleges dolog csak szimplan jol nez ki. Nekem is tetszik, nem arrol van szo. Csak az nagyon tulzas, hogy a profi kepek kozott van a helye.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Aha. Értem. Viszont ez az a pont, ahol nem szabad elfelejteni, hogy ízlések és pofonok, nem egyformák. Tudod. Kinek a pap, kinek a papné. Nekem a lányuk. 😉
A HDR képnél meg az a lényeg, hogy "fel van HDReleve" (HDRelve). Különösebbre nincs is szükség. Természetesen nem baj, ha a végeredmény jól néz ki. Hogy gyakran látsz itt jobbat is. Egészen biztos, de ez egyáltalán nem baj. Sõt...
Végül nézd meg ezt a képet és olvasd el a hozzászólásokat. Ugye most már látod, hogy az a kép is olyan, mint az enyém. Van akinek tetszik, van akinek nem. Ezért a két kép között semmi különbség 😉

Falconer
Hat szerintem ez azert tulzas. Szep, szep, de semmi extra. Gyakran latunk itt sokkal jobbakat is.
Azon kivul, hogy fel van HDReleve, szvsz semmi kulonos.