Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Igaz, vmiért úgy emlékeztem, hogy a RPO815 jóval 400mm felett van, de mégse.
Akkor mindegyik egykutya (panák, S3IS, stb...) <#vigyor3><#alien2>

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Loál János
+FZ30, FZ50.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

(a megfizethetõbbek: Sigma 170-500, Sigma 50-500 EX, a sok M42-esrõl ne is beszéljünk)

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
Hát ja, de 400mm fölé viszont kompaktban csak a Samsung PRO815 ment.
DSLR-ben meg inkább nem is emlegetek 400mm fölötti gytávot... 😄

Placebó
hát a 300-400 ia majdhogynem kevés... 😊

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Roger6
A geciek-e!!! Elutasították a hitelkérelmemet, vazze! Így nem lesz soha D50-em... Hát, frankón indul a hét, mit ne mondjak.
Hold fotózás? :-) Az jó! Ha tiszta lesz az ég, elõszedem a refraktorom én is, hátha tudok valami szépet csinálni. Vagy nem...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Blasta
Holdfotózás:

-10x OPTIKAI zoomnál kisebbel bíró géppel próbálkozni LEHET, de nem érdemes. Legalább 3-400mm-es gyújtótávolság szükséges egy értékelhetõ holfotóhoz. (az átlagos kompakt gépek 3x zoomja kb. 100mm-es gytávot nyújt)
-Mivel a hold elég világos, ezért éjszakai is lehet állvány nélkül próbálkozni. Nem árt ha a rekeszértéket közepesre állítjátok, mert úgyis lesz elég fény hozzá. (kompakt gépen F5 körüli érték).
-Ha megfelelõ optikai zoomal bír a géped, állítsd SPOT fénymérésre, így (feltehetõleg) a keresõ közepén elhelyezkedõ égitest helyesen lesz kiexponálva.
-Állványról, hosszú záridõvel ne nagyon próbálkozzatok holdfotózással, mivel a föld forgása miatt pár másodperc alatt is elmozdulhat, ergo életlen lesz.
-a Digitális zoomot használni butaság, értelmetlenség. Ha csak ezzel lesz "értékelhetõ" nagytásod a témáról, inkább várj míg jobb géped lesz.
-a minõségen nem sokat javít ha kompakttal vagy DSLR-el fotózod, a lényeg leginkább az objektíven van (nyilván egy 400mm-es gyújtótávval bíró kompakt gép képminõsége nem lesz olyan jó mint egy hasonló gy.távú DSLR-el készített képnél). Kompaktosok nyugodan megpróbálhatják, akár telekonverterrel is lehet próbálkozni.

cenobite
<#eljen><#eljen><#eljen>

gamertag: kenobita

Sonajk @:o)
A Nap már alászállt, de színeit duplán hagyta itt.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

flippy
-

flippy
[/img]

Az én holdam csak ilyen kis pici, pedig max zoom-on volt<#szomoru1>

DJ Skyline
ezt inkább holnap délben kellett volna benyomni ide! 😄
most éhes lettem! 😄

pfúúúúúúúúúúj<#beka3><#beka2>
ColdFire
DELETE!!!! <#finom>

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Nem a kép mûvészi ereje, inkább nyáltermelésetek beindítása motivált, amikor közszemlére bocsátom e képet.

Mai ebéd 😊

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

de persze nagy felbontással lehet fokozni a dolgokat, csak nem szabad messzire menni:
ColdFire
hmmm.... én a hátteret néztem... <#szomoru1><#idiota>

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Az sem hátrány.

Bingó. Ez valóban Hold 😊

Nem féltétlenül az a lényeg hogy minél nagyobb legyen, legyen inkább szép: 😊
ColdFire
én látom... te nem? lama... <#idiota>

ColdFire
tekk

ColdFire
kecskeméten nincs hód, most néztem... :S pedig mar allvanyal egyutt mentem ki

DJ Skyline
hol van Armstrong cipõjének nyoma? <#gonosz1>

modellmaker
Nem egy nagy 'vaszisztdasz' de Hold 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
😄

szerk: lol, rájöttem hogy mikor Holdat fotóztam még nem volt állványom 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
kis homályos fehér paca! 😄 nincs képem,mert letöröltem már a hold lefényképezése után

modellmaker
:C Muta miylen lett eddig?!

<#nyes>

DJ Skyline
Pesten felhõs az ég! 😊
és nem tudok holdat fotózni,gyakorolni kell még! 😊

B@xátok meg! Ahelyett, hogy vitatkoztok, jobb "lõnétek" már a Holdat és jöhetne végre kép is róla.
Különben + ivjoenak van igaza.
Az áltatlam feltett felvétel a Holdról, max optikai nagyítással, tehát tele állásban készült. A digitális nagyítás nálam (FFP S9600) ront a felvétel minõségén. Persze ismerve a gépet, ez nem is csoda.
Hol vannak már azok a Hold fotók?

ivjoe
Sokan vannak ezzel így. 😄
ColdFire
выключенный
<не любовь-i Jocó-t>
<#rinya><#rinya><#rinya>
включенный

ivjoe
Befejeznéd? :CCC

Ehhez is csak te gondolod, h nagy agyi kapacitás kell... '92, '96, '00 '04 szökõévek voltak, innentõl kezdve mi a nehéz? :C
ColdFire
14 és számoljátokki hány napos vagyok 😛

ivjoe
Ha majd elmúlsz elmúlsz 14 éves, rájössz, h nem te ismered egyedül a világon az oroszt és a ciril betûket. :C
ColdFire
na включенный

DJ Skyline
hi! 😊

na ON

ColdFire
ebbol gyilkolas lesz ezze: ружьё 😄

ColdFire
hátte ezt meg honna tudtad? 😄

DJ Skyline
katonaság? tudod mikor vagy király! 😛Pdsas:AS

ColdFire
én meg ez vagyok: кор’оль 😄DDDD

ColdFire
mennye ide: ’армия

DJ Skyline
és ha nekem egy mûholdam van,ami a hold körül kering!?😊 lefényképezem nektek Armstrong lábnyomát! 😄

sztem is jobban ért hozzá mint te 😛 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

ColdFire
nincs kedvem magyaráckodni, azé van itt vodka kérem😊

gnar killer
jobb ha Jocóval nem kötekszel (;

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:&#8482;

ColdFire
<#mf1> -.-

ebbol vodka lesz... 😊

ivjoe
Kurvára mind1 elvtárs, h tükörrefis-e, vagy nem. Nézzünk akkor két kompaktot. Én egy kis felbontásúval a tele tartományban, te egy nagy felbontásúval a nagylátó tartományban. -.-
ColdFire
nem tükörrefis gépekrol beszelunk elvtárs 😉

sztem... 😄