Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Son Ice
Én most mindenféle cinizmustól mentesen mondom, hogy szívesen tanulnék Tõled! Ez a képed pedig: <#worship>

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

nokedli
Ha megengeded elmondanám, hogy gépvásárlás ügyben mit gondolok:

Mint már említettem, nem a gép készíti a fotókat, hanem te.. úgy hogy elõször is meg kell tanulnod fényképezni.

Témakeresés, látásmód, technikai ismeretek, alapfogalmak, stb.

Természetesen ez szükségessé teszi egy gép beszerzését.

Én mikor újra kezdtem a fotózást, igyekeztem egy nem túl drága, de megbízható, sok lehetõséget nyújtó gépet beszerezni. (Ez a kis Fuji 5000) Az ár azért fontos, mert a késõbbiekben biztos, hogy tipust, gépet fogsz váltani, mert miután egyre több ismeretet szerzel, úgy alakulnak ki a személyes igényeid.
(Mikor én választottam, akkor mögöttem már évtizedes analóg tapasztalat volt, tehát nagyjából képben voltam)
Néhány hónap múlva már biztosan fogod tudni, mire van szükséged.

Szerintem, most egy jó használt masina is megtenné neked, modjuk fele áron, a maradék pénzedet meg félre tehetnéd a majdani, az igényeidnek leginkább megfelelõ gépre.

Sok ember például százezrekért megvásárolja a drága tükörreflexes masinákat, néhány ezer expó után pedig rájön, hogy igazából nem neki való mulatság ez a fotózás. Vagy tehetsége, esetleg türelme, vagy ideje nincs rá. Célját egy pár tízezres masinával is elérhette volna.

Léttam már kiváló felvételeket filléres kompakt gépekkel, de sok vacakot is látni méregdrága felszereléssel.

A fotót te csinálod, nem a gép.

http://nokedli.fw.hu/ nézz be hozzám!

Son Ice
Én is kezdõ vagyok... Nekem egy Olympus C-350 gépem volt, de kicsit korlátozottak voltak a lehetõségei. Komolyabban szeretnék foglalkozni a témával. Szerintem egy 65.000 HUF géptõl ne várj túl sokat. De majd a többiek biztos megcáfolnak. Biztos lehet azzal is jó képet csinálni, de szerintem hamar bele fogsz ütközni a korlátaiba.
2 hete határoztam a Sony DSC-R1 mellett... eddig nem bántam meg.

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

Son Ice
Nagyon köszönöm a részletes választ... vajh' a Sony R1-esemhez is lehet hasonló lencsét venni?
A kép pedig nagyon jó lett (leszámítva, hogy még mindig nem tartoznak a kedvenceim közé ezek az "apró" teremtmények).

csn tamás
ajánlanál helyette másikat?????

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

csn tamás
helyesbítek! nem gloet hanem gépet. sorry!

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

csn tamás
MINDENKI!!!!!!gép!
érdemes megvenni ezt a gloet ennyiért???????????
válaszokat köszönöm!

desigo
Én kicsit sokallom az árát.
nem kell a nagy kijelzõ se mert csak az akksit meríti.

Kérd ki azért a többiek véleményét is...
csn tamás
nagyon köszönöm! kedves vagy! és szerinted érdemes ezt megvenni vagy mást ajánlanál ebben az árban vagy a környékén????van ami jobb ennél s ennyibe kerül?te mit tennél?

desigo
amekkora memóriát veszel bele akkora😊

tessék itt van ár
Sonajk @:o)
Nekem ez tetszett a legjobban.
grt hozzá

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

BaliBoy
😮 😮 😮 😮 😮
Nagyon szép képek!! Grat hozzájuk!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Tomo15

Falconer
Eszmeletlen jol nez ki, grat

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

csn tamás
megnéztem a gépedet NOKEDLI! nincs jo értékelése ugy láttam...érdemes olyat venni mint a tiéd???(kezdõ vagyok a témában)

nokedli
Köszi, de messze nem olyan jók mint amilyeneket szeretnék.

Nagyon szép képeket csinálsz <#eljen>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

nokedli
Nos.. az S-5000 mindent ud, de makrózni azt sajnos nem.
Közelfényképezésnél a zoom használhatatlan, teljesen behúzott zoommal kb 10 cm-rõl lehet makrónak egyáltalán nem nevezhetõ képeket készíteni vele.
Mondjuk egy gyufásdobozt talán még le lehet fotózni, de az a maximum.
Close up lencsékkel viszont már egész jó fotókat készít apróbb tárgyakról.
Extrém nagyításokhoz én egy objektívet szoktam használni a gép saját objetíve elõtt. Így már egy mákszem is lefotózható. (és a zoom is használható)

Persze a mélységélesség ilyenkor már csak tizedmilliméterekre terjed ki.

Aquir
náM 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
naná 😛 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

csn tamás
köszi hogy válaszoltál....csak az nincs odaírva hogy mekkora a memoria és mennyibe kerül!ezeket nem sikerült megtalálnom!!!Ezek szerint ez a gép megfelel pl természetképek s családi fotok (mozdonyfotok)készítésére????

desigo
Jó kis kompakt gép de szerintem felesleges a 6 MP
Amúgy jó nagy a kijelzõje nem hiszem hgy megbánod ha ezt veszed)
Fuji rulez

(én sem bántam meg a Finepix 5500-at )
csn tamás
szia kérlek mondjatok véleményt a géprõl!!!!!!#6273!!!!!!!köszönöm

Son Ice
Igen azt, sorry...
...de a kérdés továbbra is kérdés marad...

desigo
Talán 5000-est akartál írni....
desigo
Ez nagyon profi kép! Grat
Son Ice
Ezzel a géppel (Fujifilm FinePix S9500) hogy tudtál ilyen jó zoom-ot csinálni? Kb. 10x-es (digitálissal 20x-os) a zoomja nem? Vagy plusz lencsével?

nokedli
Sokan a "nagy" fotóra várnak.
Szerintem a hétköznapi, egyszerû dolgoknak is meg van a szépségük.
Fotózni bármit jó. :-)

Mákszemek

nokedli
Harmatcseppek egy fûszálon

nokedli
Pókszemek..

nokedli
Egy kis fehér virág..

nokedli
csak fûszálak... hajnalban, harmatosan..

DJ Skyline
én se,mert nem hozza be az iaro :S

ColdFire
"Telefonnal készített kép! "
akko megse nézem 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

csn tamás
Kép (32.8 K😎]Képem
Telefonnal készített kép! (nokia 6220)

CattiBrie
gyilkos!!! 😛

[/spam]&#8482;

Feltöltöd pl. ide és belinkeled ;-)

Micsoda csatatér, durva 😊

ivjoe
SZTE-TTK? ^^
BártfaiB
Sajnos lejárt a vip jogom, így a 20k-s limitbe csak így fért bele, de a lényeg azért látható.

www.bbs.hu

Aquir
minek tartósítani, kiszáradnak, aztán úgymaradnak 😊 Valami környezettel foglalkozónak tanulok =)

Tomo15
OFF: Mi is vizsgálódunk mikroszkópal, hasonlóképpen kell megatározni metszeteket, rovarokat stb😉
DJ Skyline
kis off

ezek nem bomlanak le egy idõ után? vagy tartósítjátok? és minek tanulsz? vagy mi leszel ha nagy leszel,kérdezhetném így is! 😄

Aquir
õk már elaludtak =) és még ezekre a rovartûket is ki kellett fizetni (40 ft/darab) =|

Aquir
És mindet meg kellett határoznom mikroszkóp alatt 😛 Szóval minél többet szedtél, annál több munka volt vele, persze volt egy minimum határ 😊

Son Ice
Így könnyû! 😊 Nincs ami bemozduljon... valószínû a gólya nem örült volna, ha hasonló módon járok el a fotózása elõtt. 😊

Aquir
környezettudományi

Tomo15
Milyen szakra jársz?
Aquir
Pár kép a júniusi terepgyakorlatról (végeredmények) 😊

csn tamás
Hello néztem egy gépet....mi a véleményetek rola??????LINK!!!!!!! köszi hogy válaszoltok!