Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
http://www.youtube.com/v/baf5WazZJ5s&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

u dont have to listen anybody else but me

norbre
tetszenek, kicsit stalker hangulatuk van :)

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Hol találtál 110-ért nikon d5100-at kitben? A legolcsóbb amit találtam, az csak váz volt, 130-ért.

VRSDM
!!Fontos!!
Videós eszközök bérlése ügyében kérnem a segítségeteke.
Szükségem lenne egy steadycam-re mellénnyel, állványra fluid fejjel, egy legalább 7colos HDMI monitorra és egy mikroport szettre.
Ha valaki tud segíteni vagy van ismerõse aki tud segíteni ne habozzon írni a [email protected] címre!
Köszi, fontos lenne! (ér megosztani)

Zetorg
jöhetnek a vélemények. szerintem gagyik lettek :D
sajsnos már nem úgy néz ki a hely, mint ezeken a képene. már semmi sincs a parton :(

norbre
ok, én sem kötözködésbõl kérdeztem, tényleg érdekel..

nem használtam még lightroomot, általában ps, illetve raw-ot (nikon nef) a Nikon CaptureNX-ben szoktam buherálni.. amivel ebben kicsit lehet tolni a dinamika tartomány (virtuális) növelésén (mert a jpg ugye nem igazi hdr) a D-lighting feature, viszont azzal közel sem lesz ilyen "dinamika tartományú" a kép.

(köszi)

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

VRSDM
Én nem ellened (az éjjeli hdr ellen sem) vagyok.
Gondoltam megosztom hogy nem feltétlen kell hdr buhera a magas dinamikatartomany eléréséhez. :)

Am. Szép kép!

norbre
pontosan mit? és mi a különbség az a kép és a HDR között?

VRSDM
Raw + lightroom ugyan ezt tudja?!

norbre
mindenféle irónia nélkül, engem érdekelne a véleményed.. lehet én sem jól tudom..

amúgy ha már éjszakai HDR..

.. ezt úgy hogy ne legyen nagyon kiégett rész a képen, vagy ne legyen az egész túl sötét, nem tudtam megcsinálni

<#eljen> várjuk!

Zetorg
megyünk a hajótemetõbe, úgyhogy lehet lesz valami :)

Roger6
Holnap napos idõ, várjuk a HDR-t! <#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Zetorg
tudom, hogy mire való igazából. sry, hogy kipróbáltam <#unalmas>

Roger6
Nem azért, de erre minek HDR? Szerintem sokan nem is értik, mire való, vagy miért "hozták létre" a technikát. Nem az éjjeli képeknek, elhiheted (persze ott is lehet alkalmazni, de ezt egy képbõl meg lehet oldani).

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Zetorg
van egy ilyen is..

Zetorg
tudom-tudom...hdr teszt

#22076: 18mm, ISO200, F/9.0, 4-8-13s záridõ. photomatix-ban raktam össze õket

mint teljesen kezdõ kérdezem, ezt hogy fotóztad? (záridõ, rekesz, iso, ilyesmire gondolok)

VRSDM
Szép és unalmas :/

Zetorg

acsati
Ma valahogy így nézett ki az égbolt erre felénk :)

Köszi!

morcosqtya

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

morcosqtya
A lényeg: túl régi modellt már ne vegyél!

morcosqtya
Én most eszem szerint "okos" áron Nikon D5100-at vennék egy fix objektívvel (ha meglenne rá a 110 ezer). Maximálisan kiszolgálna engem. Annak ellenére, hogy nem rajongok a Nikonért, ez tûnik most a legköltséghatékonyabbnak.
(most egy Canon 20D-m van)

A látásmód és a mûvészi érzék nehezen tanulható (autodidakta módon fõleg). Fejleszthetõ, de ha nincs szépérzék akkor nincs. Ismerek ilyen embereket, felesleges is ilyennel bíbelõdniük, más területeken jobban érvényesülnek.
Ettõl eltekintve, ha már felmerül benned az igény ilyesmire az már egy érdeklõdés = motiváltság. Nem kell feladni az álmokat de túlzásokba se ess, tapasztalatból mondom NE költs el vagyonokat ismeretlen területre. Nem a gép fogja készíteni a jó képeket hanem a szemed. Hiába veszel 7D-t ha nincs témád vagy komponálni sem tudsz.
Érdemes egy megbízható APS-C DSLR-rel kezdeni, az alsó házból, együtt élve annak kompromisszumaival. Aztán késõbb.. ki tudja...

Sziasztok! Most ismerkedem a fotózással, egyelõre még abban a fázisban vagyok, hogy eldöntsem, érdemes-e komolyabban foglalkoznom vele. Két kérdésem lenne:
1. a technikai része a dolognak nagyon érdekel, viszont úgy érzem, nem vagyok elég kreatív, nincsenek mûvészi hajlamaim a jó képek készítéséhez. Ez olyan dolog, ami szerintetek tanulható / fejleszhetõ? Érdemes így is belevágni?
2. milyen belépõ szintû DSLR gépet ajánlanátok, milyen objektívvel? Ami nekem fontos lenne, hogy legyen márkaneve (Canon és Nikon, ezeket ismerem, nem tudom van-e ezeken kívül más, megbízható márka). Hogy mennyit szánnék a dologra direkt nem írnám le, mert kíváncsi vagyok, mit javasoltok.

REPS0L
köszi <#smile>

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

norbre
végre egy autófotó amiben van valami fantázia :D <#eljen>

REPS0L
köszi!

RATCUSTOM
Ez eszméletlen jó, grat! :)

REPS0L
éreztem hogy nem lesz jó :)

REPS0L

Nissan 200SX S14a
http://imagerz.com/QE9DWktvAwMABFJPEgVR

VRSDM
az egy nagyon jó kérdés.
kétlem hogy a profi hardver esne így szét :'D

valami ott kellett hogy legyen.

laslandes
mi az a fekete csík a csatornánál? :o

VRSDM

norbre
faja

bency
Ehhh<#szeret>

:) Semmi okosság :P

Lullaby

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

norbre
ql

DirtyGab3sz

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Bexter

Vélemény?

http://bexter.hu Szép Fényeket!

norbre
én nem raknék ilyesmit rá PS-ben, és mivel valószínû kívülrõl nem lehet gyógyítani, marad a szétszerelés.. vagy szervíz, vagy csináldmagad.. a tecsatornán lehet pár ilyen videót találni, hátha segít: lens disassembly

ha még beírod a kereséshez az objektív típust, lehet olyat is találsz

Roger6
Ha tetszik, akkor javaslom hogy PS-ben rakd rá a képre, ha nagyon akarod.
Én jóval több hátrányt látok benne, mint jót, javaslom a napellenzõt. :)

Direkt akartam hogy legyen mert nekem tetszik, de a kula nem kéne
Roger6
Mondjuk használj napellenzõt, az szokott segíteni, akkor nem fog sem a lila, sem a lilában lévõ szir-szar látszani.

Itt van 2kép az obival, az elsõ képen nem látni a problémát, de sajnos a másodikon ahol a fénytörés effekt lett a lilán belül már megjelentek lencsén levõ "kula(lehet gomba bár kosznak tûnik)" körvonalai nagyban :(

ps nélküli képek.
Szabi

"Nulla tenaci invia est via"

norbre
hát én passzolom a kérdést, de szerintem egy kérdést megérne telefonon egy szervíz, lehet potom összegért megcsinálják, és nem kell kockáztatni hogy elromlik

használtan vettem, a képeken nem látszik semmi hiba csak akkor ha megtöri a fényt és megjelenik a lila?cucc? a képeken akkor abban látom.
Pénzt nem akarok rá áldozni, csavarhúzóval nem mertem neki esni túl bonyolultnak tûnik :D vhogy el lehet távolítani a külsõ lencsét ?
norbre
nem vagyok szaki, de szerintem szervíz, nem törõdsz vele vagy csavarhúzó.. <#zavart1>