Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ennyire ráértek, akkor keressetek nekem RAW-t ismerû 28mm-es zsebgépet, ami nem Leica/Panasonic testvérpáros...

http://gaborszantai.co.uk/

ez a semmit nem érõ polemizálás az igazság harcosával meg pláne több idõbe került..

DoctorJohnson
neked viszont jóval több idõdbe került marhaságot írni neki mint csendben maradni...
na ennyi, peace meg minden

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

oda: nem sokkal több idõt vesz igénybe írásokat keresni a témában, mint amennyibõl megírja a kérdését ide, a fórumba...

DoctorJohnson
de hova ironizálsz egy kezdõvel aki segítséget kér?

jólvan professzor - üsd fel a lexikont irónia címszó alatt...

Roger6
Én is megmutatnám a Hold1, és a Hold 2 képeimet. Persze használtam egy refraktort is a képek elkészítéséhez.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Roger6
Nekem a legszembetûnõbb a képpel kapcsolatban:

? Az eper színe valahogy nem ilyen az emlékeimben... ( gondolom a rossz fehér-egyensúly beállítás miatt)
? Az árnyék túl sötét (rossz megvilágítás, én azon változtatnék, de nem a másik oldalról fotóznám)
? Hiányzik a kompizíció (így unalmas a kép)

Persze én sem értek a fotózáshoz semmit, csak szerintem ezek lehetnek a gondok. További jó fényeket!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

DoctorJohnson
szia, sorry, de fotóztad már a holdat?
mert az állvány mondjuk még ok. csak azt nem értem, miért kell B idõt használni a holdhoz??? másrészt, ha távkioldó nélkül tartja nyomva szerencsétlen kolléga a gépet B idõ alatt, olyan szinten befog mozdulni, mint ide lacháza...
sztem bámennyire is amatõr a topik, azért ne adjunk már tippeket olyan témákban, amihez lövésünk nincs...

Barney: a hold egy fénylõ égitest, eléggé világos, hiába van az éjszakai égbolton. ergo egészen rövid záridõkkel is lehet fotózni, akár kézbõl is, de a 300mm-es gyújtótáv bizony nem a legjobb.
a hold elég egyszerû téma az automatikának, egyetlen dolgot érdemes beállítani, mégpedig a fénymérést középresúlyozott, esetleg SPOT módba állítani, hiszen ha kiértékelõ módban méred a fényt, nagy az esély, hogy túlexponálod a fotót (mivel körülötte minden sötét).

egyéb dolgok, ha kicsit tudatosabban csinálod és nem P vagy Auto módban:
-iso a legalacsonyabb értéken
-rekeszérték valami közepes állásban
-állvány a tuti, mégpedig idõzített exponálással, biztos ami biztos alapon

amúgy valami hasonló eredményre számíthatsz

Én mint témához totál láma pont az ellentétes oldalról fotóztam volna az epret és valszeg utána fekete-fehér lett volna a végeredmény bár ez egyéni ízlés dolga!

Szerintem zavaró a nagy fekete folt meg úgy a színek is kissé érdekesek nekem.. Az epernek akkor van ilyen színe mikor rohad... 😄DDD

Nah de én nem szagértek... <#miaz>
Barney Tech
-.-

erre még tényleg gyúrni kell egy kicsit...
ahhoz, hogy ilyen fotót készíts, nem szükséges 100e ft-os gép... elég lenne egy webcam vagy egy mobiltelefon is

Barney Tech
Ehh.. elsõ probálkozás ezzel a géppel, szal lehet fikázni.

egy szóval sem említette, hogy a teljes képet ki akarja tölteni a Holddal 😊 a kérdés úgy szólt, hogy >>ezzel<< a géppel hogy lehet. (fontos volt linkelni persze, mert amúgy nem tudjuk, hogy milyen az s9600) 😊)

Jano
+ kéne oda egy tele-elõtét, a 300mm kicsit kevéske a holdhoz.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

a keresõbe nézel, beirányzod a Holdat, megkomponálod a képet (nagyjából)... B idõt választasz az exponáláshoz, aztán félig lenyomod az exponáló gombot, hogy a gép élesítsen (ha tud) 😊 ha ez megtörtént, teljesen lenyomod az exponáló gombot és nyomva is tartod.
(esetleg használhatsz állványt és távkioldót, hogy élvezhetõ legyen a végeredmény) 😊

Barney Tech
Jah , mint kiderült van szoftver a géphez amivel meg tudom nézni a rawoket.
Még 1 kérdésem lenne , hogyan tudnák holdat fényképezni ?
(ezzel a géppel)

DoctorJohnson
1. a gépedhez kapott raw-olvasó szoftverrel
2. egy, az xp-hez kiadott "raw viewer" szoftverrel (ingyen letölthetõ), simán a windows képolvasójával is megnyithatók a rawok
3. photoshoppal (ha letöltöd hozzá az adobe oldaláról a legfrissebb adobe raw konvertert)

amúgy esélyesek (látatlanban persze): silkypix dev. studio, rawshooter, ps cs3, adobe lightroom... mittomén. nézz utána, hogy a kamerád raw-jait mely progik támogatják

milyen géped van?

Barney Tech
Halihó!
Lenne egy kérdésem , a fényképezõt beálitottam hogy "raw" fájlokat készitsen ,oké minden megcsinálom feldugom a gépre és behozza a iconját ,de az ACDSee 8 pro nem tudja megnytni.
Mivel tudnám ezeket megnézni?

DoctorJohnson
kötöd az ebet a karóhoz
engem is jobban meggyõz egy 300mm-es L, de ha egyszer azt nem lehet rátenni egy fuji s5600-ra, plusz maga az obi kerül hatszor többe a gépnél akkor most mirõl beszélünk egy amatõr topikban???

nyugodtan el lehet hinni, hogy egy dcr-250 nem ront annyit a képminõségen, hogy az egy AMATÕR fotóst zavarna.
nekem dslr gépem van, és bármikor szívesen használnék pl. raynox elõtétet, igaz pályázatokra nem nagyon küldtem még fotót, de az biztos, hogy ha ez megtörténne, nem lenne különösebb minõségi problémám.

az a lényeg, hogy ha elõtéttel fotózol, akkor ugye ugyan az a képed ritkán van meg elõtétlencse nélkül készült verzióban.
és ha nincs mihez viszonyítani, akkor nagyon nem fogod látni azt a minõségromlást, amit a lencse produkál. se a fotós, se pl. a pályázat kiírója nem fogja látni, mert olyan kis mértékû ez a romlás és nincs mihez viszonyítani.

engem valahogy jobban meggyoz egy normalis macro obi es/vagy kozgyuru paros, bar az mar mas arkategoria

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

gnar killer
??
nem rosszból mondtam! nekem is van Raynoxom és akad olyan képem amin nem rontott semmit szerencsére.

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:&#8482;

koszonom a belem vetett bizalmad.

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

nem, a kategória-pályázatokon...

én legalábbis soha nem próbálnék meg kefélõ katicabogarakról készült makrót portrékiírásra beadni😊

gnar killer
aki ért hozzá annak nem fog romlani (;

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:&#8482;

és ezekkel szoktak befutni a nem-sajtófotó pályázatokon?

hááát, ezen hosszan lehet vitatkozni, de egy álmos kutyakölyökrõl készül képben, vagy egy virágmakróban nem sok mondanivalót látok😊

a többi nem??

a sajtófotó nem a minõségrõl, hanem a mondanivalóról szól...

csak egy példát pls, amikor egy pályázati anyag emiatt bukott el...
csak egyet.
habár nem tudom, milyen pályázatról van szó, de nem mellesleg: kukkants bele a sajtófotós képekbe itt-ott és nézd meg, milyen minõségû képek vannak olykor a díjazottak között.

ColdFire
nem az én képem, találtam

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

csak kivancsisagbol - nem kotekedesbol, tudnal egy eredetit is mutatni? akar pmben is

kellemetlen lenne, ha egy palyazatra beadott anyag csak emiatt bukna el,nem?😊 nekem ezek mindig fel-megoldasoknak tuntek..

ColdFire
én általába fotoshoppolom a képeim a szintelítetség, nomeg a minõség miatt, szval az megoldható.
nekem teccenek ezzel a lencsével készült képek is

itt van pl egy kép raynoxal:

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

(tegyük hozzá): ront a képminõségen, amit átlag user, átlag monitoron, átlag, amúgy is mûanyag obival készített fotón észre sem fog venni...
erõs a gyanum, hogy kevesen gyúrnak itt 20×30cm vagy ahhoz közeli nagyításon.

nem kotekedeskepp, de minden konverter, amiben lencse is van, ront a kepminosegen 😊 en inkabb a gyari objektiv megoldasban gondolkodnek

ColdFire
6500at akartam, de ez majd a jövö zenéje...
amugy az egyedüli erénye 5700nak, nem is annyira egyedüli, hiszen ha s5600ra rápattintasz egy RAYNOX DCR-250 makrokonverter-t, akkor sztem hasonlo hatást érsz el

DoctorJohnson
jól mondod, semmi értelme S5700-at venni, elég trágya gépnek tûnik az 5600-hoz képest.
ezért kell inkáb a 6500fd-t venni

Fejes021
Ha az új S5600-al a S5700-re gondoltál akkor én inkább inkább a "régi" S5600-at venném (így is tettem <#vigyor>), mert sok butítás van az újban, néhány a teljesség igénye nélkül:
-nincs RAW
-leghosszab záridõ: 5600-nál 15mp, 5700-nél asszem 4mp.
-Legrövidebb záridõ: S5600: 1/2000 S5700: 1/1000. stb.

Egyedül az 1cm közelrõl használható super macro szól az 5700 mellett.

De javítson ki vki ha tévedek.

http://www.panoramio.com/user/518310

ColdFire
nem a gyüjtésrõl van szó, hanem apámról😊

DoctorJohnson
én gyüjtögetnék az s6500-ra

ColdFire
maradok az uj s5600-nál, egy probát megér...

Roger6
Jaja, már én is utánanéztem.

canonnál 1,6

Roger6
Én úgy tudtam 1.6-os a szorzó. De ezek szerint nem. Na mindegy.

norbre
de a többi amúgy stimmel

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
dec rájt.. félreemlékeztem.. csak tudnám honnan?<#fejvakaras>

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

nem belekotni akarok, de nikonynal 1.5x van, csak h ne legyen elszamolva