23748
-
#11907 Üdv:) Mai termés:
Nem valami nagy ersztés, de jó volt egyet cserkelni:D
(Bocsesz, a minőség egy kicsit ratyi:D) -
#11906 köszi! -
#11905 itt a második -
#11904 az az igazság ,hogy még csak próbálkozok portrékkal. létezik esetleg valamilyen könyv? -
#11903 plussz a háttér sem szerencsés.. gondolok itt az arcából kiálló tubusra -
#11902 amugy kissé alulexpózott, és portrét nem szerencsés nagylátóközelben csinálni (30mm), próbáld meg 50-en is szerintem -
#11901 htx -
#11900 kócos -
#11899 Estét! itt van még 1 kép az öregről :D véleményt várok.
[center] -
Aspyrin #11898 Örülök, hogy tetszik. Nem festettem. -
#11897 Az első tényleg jó. Kicsit laposnak látom a fát a bal oldalon. Lefestetted feketével vagy mi? Ha igen, akkor szerintem felesleges volt -
#11896 az 1. meglehetősen jó! -
Aspyrin #11895 Ejpazmek! :D
*ünnepel* -
Aspyrin #11894 htx :) -
#11893 nem mondom hogy jók, de nincs kedvem beléjük kötni, ezt veheted dícséretnek is :) -
#11892 Aszpi! Jok! A virag picit dokumentarista de jo! Megy ez! :D -
#11891 most mar latom. Nekem is ilyenem van! :D
En egy Cosina f1.8/50-et raktam ele anno ez a kep is igy keszult:
-
Aspyrin #11890 Lőttem pár ff képet, ha ugyanolyan vacaknak látjátok, mint a színeseket, akkor nem erőltetem..
-
#11889 ctrl+c - ctrl+v - f5 -
#11888 szuper. Csak nem latni a kepet (nalam legalabbis :P) -
#11887 Köszi szépen. A csavarosat máőr megcsináltam korábban, jól szuperál, de én egy makrócucchoz gondolkozok
és hogy az álványnál is le kell feküdni vele, nem? vagy erre van e valami trükk? hogy nézel bele? -
Aspyrin #11886 K10D makró felszerelés
Csak érdekességképp :) -
#11885 Aszpi... vannak dolgok amiket sajnos nem lehet kikuszobolni. Ilyenkor alkalmazkodni kell. Sajnos a Photoshop automatikus szinbeallitasa sokszor rossz eredmenyt ad vissza igy nem igazan lehet ra hagyatkozni. Ezert is ajanlom, hogy probald ki a fekete feher fotografiat. -
Aspyrin #11884 Ért már nem egy negatív dolog a szemem miatt, ez van.. Az ajánlottaid közül Imrének a látásmódja áll a legközelebb hozzám. -
#11883 ja a trükkös technikárol jut eszembe hogy láttam olyan videót a neten ahol a srác az álvány gondot ugy oldotta meg hogy fogott egy darab spárgát azt ráeszkábálta egy álványcsavarra a spagi másik végére tett egy kis követ rálépett és megfeszítette a kötelet
a feszítésből adódóan sokkal stabilabbá válik a keze és nem kell nagy álványokat cipelni
végülis ez is egy megoldás de nagyon hosszú záridőkhöz végülis ez se jó
csak egy ötlet:) -
#11882 Tudom hogy nem makróhoz való csak sima álvány de nekem pl ez van Hama Tripod Star 61 tudom hogy nem egy csúcstechnika de szerintem ahoz hogy valaki megtanulja az alapokat simán elég
amikor nézegettem annó az álványokat igaz nem szakboltban csak a hülye azért nem vagyokéknál:) akkor néztem 40k ért álványt ami full fém volt vagy 5-6 kiló de lehet több és nem is volt stabilabb mint ez a hama ami csak 6k volt
és tudom nem a legstabilabb de jó hogy van rajta súlyozási lehetőség szóval a könyüséágét egy szatyorba bevágott féltéglával amit ráakaszt az ember meg is lehet oldani:)
én tudom ajánlani:)
tudom ez se a pénznélküli megoldás de szerintem egy kis pénzt sajnos mindig kell rá áldozni mert nem mindent olcsobb összebarkácsolni mint megvenni:)
én beszélek amikor most pl derítőernyőt készítek:)
-
#11881 Köszi szépen nektek. De most nics igazán pénzem rá.
Azért kérdeztem technikát. Már utánna nétem kapni mit lehet.
De valami maszek érdekelt volna, valami trükkös technika amivel kilehet küszöbölni. -
#11880 Ajanlom a szögkereső (anglefinder) hasznalatat :D
Nekem van egy minimanfrottom gombfejjel, ez kenyelmesen elfer a tatyoban viszont fixen kb 5 centi magas. 8e forint volt es 2-3 kiloig siman jo sztem. -
#11879 Szerintem 18-22 ezer körül már korrekt kis állványok vannak....bár makrózáshoz vannak miniállványok is ha jól mondom....
Ajánlom a Silk cuccait,ár-érték arányban nagyon jók!
-
#11878 Lol, nagyon tud a gyerek. -
#11877 15 éves?
jóküldi.
nincs vmi teknikátok ócsó maszek állványra, ami nem kerül pénzbe?
mert néztem hogy 16ezer körültől jók.
de nekem annyi kéne hogy egy makrónál lehetssen hosszabban exponálni.
sajna nem kijelzőn mutatja a leendő képet, hanem a kis lyukon. Szal hogy tudom ezt kényelmessé tenni? -
#11876 kemény képeket csinál a gyerek. 15 éves... irigylem. bár még énis csak 18 vagyok, de hát akkor is. fényévekre van tőlem. -
#11875 Hat a fotozasnal a szineknek igen nagy szerepe van. Viszont a fekete feher fotografiaval nagyon jo hatast lehet elerni. Egyik kedvenc fiatal (15 eves) fotosom Gosztom Gergo is foleg FF-be fotozik es nagyon jo kepei vannak. De ajanlom meg Jakab Gyula, Sándor Imre és Hollósi Gábor képeit is akik szintén előszeretettel használják a FF konverziót. Persze sok másik, sokkal nevesebb fotós is használ FF-t, de őket ismerem és ha már amatőr szekció... :D -
#11874 Kösz a bíztatást, már csak a tanácsokat várom, mármint hogy pl figyelj oda emrt a dof néha nem elég nagy... ilyesmi. -
#11873 Biztatást??
HAJRÁ SCHORBY!!!
De félre a tréfát...
Minél többet fotózol,minnél többet variálod,próbálgatod a géped beállításait annál nagyobb tapasztalattal bírsz!Azaz hamar rájössz a neked kedvező beállításokra,így fejlődsz....
Jól látom népek??
vagynem?:S -
Aspyrin #11872 A színekkel hadilábon állok (színtévesztő vagyok, így általában a ps-re bízom magam), ideje lenne áttérnem a ff képekre -
#11871 Kösz. De nekem nemelég :P
Szal igazi átfogó tanácsokat (általánosságban a képeimre), vagy bíztatást várnék. -
#11870 tolem szokol kapni fotoracen :D -
#11869 -
#11865 Én is kérek már véleményeket.
11862 postra