Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lullaby
pedig sokszor igazuk van...
amúgy meg okos enged...

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

The Garrett
jah a mai nap tanulsága az volt hogy az AWB -t el lehet felejteni az esetek 80% -ban, (BEZZEG a minolta a1 en kb mindig tokeletesen mért 😄 )

ÉS

anti shake / VR nélkül nem lehet élni 😄

(de amugy d80 rulez 😄)

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Én pedig egy pöpec kis fekete-fehér változatot, szép kontraszttal ;-)

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Sonajk @:o)
Egy HDR-t tudnék elképzelni ebbõl a képbõl (aki akar, nyugodtan "kövezzen meg", de szeretem a HDR képek színvilágát, hangulatát). Szerintem a felhõk közt átszivárgó fénysugarak nagyon jól néznének ki. Természetesen a vélemény egyéni és szakmai szemmel nézve közel sem biztos, hogy megállja a helyét. Alapjába véve viszont tetszik gumicsónakostól.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

GregSB
Szerintem inkánn kékes-zöldes. Tipikus Auto WB hiba, amikor van napsütötte és árnyékos rész is a képen általában meghülyülek 😊 A második képen jól látszik hogy több az árnyékos rész, mégis inkább a nap színhõmérsékletéhez közelebbi Wb-t lõtt be az automatika, ezért lett ilyen szép kékes. Érdemes ilyen szituációkban az árnyékos WB-t kiválasztani, Garret gépén ez egy kis házikó árnyékkel mellette és "Shade" a neve.
Utólag is lehet korrigálni ilyen képeken PS-ben, bár nem fogunk olyan színeket visszakapni mintha jól belõttük volna a WB-t. Van a PS-ben ha jól tudom egy Color Balance opció, ahol megtalálható a vörös-cián, bíbor-zöld és a kék-sárga csúszka. Ez a kép eltolódott zöldes-kék irányba, ezért kék-sárga csúszkát sárga irányba, a bíbor-zöld csúszkát pedig bíbor irányba eltölva lehet korrigálni rajta. Csináltam egy elõtte és utánna képet:

(mivel nincs bekalibrálva a monitorom lehet nem tökéletesre lõttem be a színeket)

Dehogynem kellene! Hiszen azért nyitottam a topikot, a kutya fáját!!!
Már akkor sem értették meg egyesek, hogy NEM VAGYUNK KÍVÁNCSIAK A VÉLEMÉNYÜKRE!
Ez nem a "miért szar a képed?" téma!
DE NEM FOGJÁK FEL AZÓTA SEM!
Valamelyik midig idejön és beszól!
A tököm eldurran tõlük!!! És még nekik áll feljebb, a másik meg fenyegetõzik! TE JÓ ÉG!

Ritkán tud valaki ennyire kihozni a sodromból!

Corle92

Horvátországban készítettem, a gumicsónak kicsit ront rajta de egyébként szerintem jó kép lett.<#circling>

Hiszek neked 😉, mert biztosan úgy van, ahogy írtad.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

BiG G
az utóbbi 200 hsz. közül az elsõ értelmes.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

The Garrett
így jött ki a gépbõl ^^

a tó szine stimmel (az életben is ilyen zöldessárga egyrészt a fák tükrözõdnek benne, másrészt televan algákkal), a fák lehet tényleg picit sárgábbak mint valójában, de elég közel áll a valósághoz szerintem. 😊

(hirtelen végignézem az exifet, nem volt beállítva semmi color effect, Wb meg auton volt)

Számomra egy kicsit soknak tûnik a sárga szín. (Tévednék?)

Esküszöm, nyitok egy "ki tud jobban beszólni a másiknak" topicot. (Van önkritikám és tudom, hogy néha én is írnék oda.) Mi a nagy büdös fenének eszitek egymást már megint? Nincs jobb dolgotok? Ha tanácsot ad valaki, az-az Õ dolga. Ha a másik tesz rá nagy ívben, az meg az Õ dolga. No de ezen lassan már vérre menõ vitát folytatni szerintem értelmetlen. A "regjeidet is most fogom töröltetni - jobban járnál, ha felfognád" - "szerintem te nem tudod kivel beszelsz" - "Hagyd, nem érdemes, majd Tibiék törlik..." szöveg pedig már-már nevetséges.
Tisztelt idelátogató, egymást zríkáló, cinkelõ, béketûrésébõl másikat kihozó hölgyek és urak. Nem kellene inkább pár szemet gyönyörködtetõ, esetleg kevésbé gyönyörködtetõ képet elhelyezni itt, ahelyett, hogy marjátok egymást. (Ezen vagyok én is, de eddig nem igazán akadok publikálandó alkotásra.) Nem mondom azt, hogy szeressétek egymást, de legalább férjetek meg egymás mellett békességben.

Ha e sorokkal bárki érzéseit sérteném, ezúton kérek elnézést tõle.
Elnézést.

Sodrásával vigyázni kell 😊

The Garrett
lentebbi kérdésre válaszolva, így néz ki jelenleg a "vízesés":

csak hogy flameoff legyenmar

Majdnem helyes, inkább "gáz".

30Dani
gyász <#szomoru1>

thank you for helping us help you help us all

A korrekt kritika ellen sosem emeltem fel a szavam! Sõt, el is várja az ember, de hangsúlyozom, személyeskedés nélkül.

30Dani
Ha "publikálod" a képeidet, ne lepõdj meg, hogy reakciókat vált ki.

Én nem kötök bele senkibe, ti találtok meg mindig engem, vagy így, vagy úgy: kis élcelõdéssel, kis mellékes megjegyzéssel, de valahogy mindig.

30Dani
Tény, csak ne köss bele állandóan, mert más még tanulhat belõle, nem exkluzíve neked szól.

Egyéni jogom.

Haggy ~~

sharpshooter
300 ft-ot készíts, küldöm Csernust, loller

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

GregSB
"magasról letojom a tanácsait"

Lehet hogy kicsit nyers stílusban ad tanácsokat, de ettõl függetlenül hasznosakat mond. Szóval egyedül magaddal cseszel ki, ha letojod õket...

Nem érdekel. Amíg nem érti meg, hogy magasról letojom a tanácsait, addig felõlem lehet õ az atyaúristen is.

Még jó, hogy nem hajlongani fogok a monitor elõtt, ha meglátom a nickjét.

Hagyd, nem érdemes, majd Tibiék törlik...

http://gaborszantai.co.uk/

szerintem te nem tudod kivel beszelsz

tenyleg jobban teszed ha aprora huzod ossze magad

\"I have been a witness, and these pictures are my testimony. The events I have recorded should not be forgotten and must not be repeated.\" -James Nachtwey-

Szégyellem is magam, hogy belemegyek <#whatever>

The Garrett
en az sg-ben azt szeretem, hogy a felnõtt emberek ugyanugy flamelnek mint a wow-roleplayer topikban a 10-14 korcsoport ^^

Az már deviancia, ez pedig szimpla hülyeség.

30Dani
Az alkoholisták is ritkán kérnek segítséget, pedig rászorulnak.

Nem sz@rok rá, de általában a saját tapasztalataimból tanulok (még ha lassan is).

Lolmá', mégis mit képzelsz magadról?!

Gondolkodhatnál azon, hogy még mindig nem kértem semmilyen segítséget se tõle, se mástól, csak ezt nehezen fogjátok fel!

Méghogy mit csinálsz? Töröltetsz?
Szedd már össze magad!

30Dani
Ahhoz képest, hogy mennyire el akarod érni ezt a képi hatást, fura hogy szarsz az egészre.
Kevés alapvetõbb dolgot illik ismernie annak, aki fényképez.

Gondolkodj, vagy a késõbbi regjeidet is most fogom töröltetni - jobban járnál, ha felfognád, hogy ez nem a Te homokozód és átgondolnád a viselkedésedet.
Dani segített, Te meg látsz ki az arcodból.
Van aki megköszöni, de Te az arroganciád miatt nem veszed észre.

Innentõl 1 húzásod van és repülsz, értve?

Minek tenném? Jól bevált 😊

mely három tényezõ befolyásolja a mélységélességet?
Majd ha tudni szeretném utánanézek, addig is maradok álmodozó középszerû <#idiota>

30Dani
loál, újíthatnál a reakcióidon

de nem adom fel, kihívás vagy (bár tudom, a középszerûség is csak álom maradhat számodra)

szóval hátha így jobban rá tudlak vezetni:

mely három tényezõ befolyásolja a mélységélességet?

van idõd, keress rá nyugodtan

Személyeskedést be lehet fejezni, gyorsan..

segített Neked, ha felfogod

egyszer, valamikor, sokára...

Ahogy érzed ~~

30Dani
Jahogy ez jobb? :S
Ha életlen háttért szeretnél, akkor vegyél tükrös gépet, 20eFt-os 50/1.8 majd gyönyörûen elmosogatja a hátteredet. Kompakttal meg tudod azt tenni, hogy legtágabb rekeszen telézel; távoli, minél homogénebb háttér elé, obihoz közel állítod az alanyt. Ez így viszont gányolás. Mivel magadtól nem jössz rá, szóltam.

GregSB
Az amatõr szót a fotózásban másképp kell értelmezni. A század elején a fotó-amatõrök voltak akik elmozdították a fényképezést a tudományos-dokumentarista-giccsportré útvonaljáról a mûvészetek és önkifejezés felé. Garret fogalmazta meg jól:

"az amatõr minden olyan fotós aki nem pénzért, hanem kedvtelésbõl csinál képeket"

Tudom, nem is ezt töltöttem fel da-ra(kukk) 😊

Caligo
Ezzel a képre festegetéssel, csak azt éred el hogy lapos, kontrasztalan, unalmas lesz az egész.

Ááá dehogy, tudtuk mi ezt eddig is 😄DD

The Garrett

"s így nézve ezek a fotók egyáltalán nem maradnak el a profiktól. 😊"

ez olyan mondat ami után következik a szokásos heti oldal flame 😄DDDDDD

chhaya
oks, ha így értelmezzük, akkor teljesen rendben van. 😊
csak én minõségi-tartalmi besorolásként szoktam az amatõr szót használni, s így nézve ezek a fotók egyáltalán nem maradnak el a profiktól. 😊

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

The Garrett
nc? < hobbi < amatõr < profi?

nemtom valójában

Azthiszem a "nagykönyv" szerint amatõr minden olyan fotós aki nem pénzért, hanem kedvtelésbõl csinál képeket, a profi pedig pénzt kap értük.
Az amatõrt viszont sokan nem így értelmezik, és tényleg elég széles csoport tartoz(hat) ide.

chhaya
csak ha amatõr néven ilyen kaliberû fotók vannak, akkor mi a helyes kifejezés egy teljesen átlagos, szimpla fotóra? béna lúzer? 😊)

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Majdnem ^^
Ték