23748
  • Jana93
    Vagy talán Panasonic Lumix DMC-FZ18, amit te is ajánlottál? Nem tudom :/
  • Jana93
    Tudom, hogy más világ. Még egy évig szeretném használni. Sokat gondolkodtam, hogy most akkor mi legyen a következő lépés, mert ez nem sokat tud. Vegyek olyan közepesen tudó gépet, vagy egyből inkább valami nagyobbat, inkább a Nikonra voksoltam. De most találtam egy jónak tűnő gépet, Canon S5 IS? Arról mi a vélemény?
  • zolo
    Érdekes az elképzelésed, 10x zoomhoz hogy jön a Nikon D40? A Kodakod, és a Nikon DSLR kicsit másvilág ám...Biztos ezt akarod?

Ha kompakt akkor meg Panasonic Fz-18, Fz-28, Fz-50, Sony H9, vagy Olympus Sp-550 Uz, vagy annál nagyobb számozású.
  • Jana93
    igen, kilencvenezer :) max százezer... Tudnátok ajánlani valamit?
  • II Rocky II
    90.000 ugye?:D mert elsőre 900ezret ovastam o_O
  • Jana93
    35000 ért vettem a Mediába két hónapja Kodak ZD710-et. Fuji S5700 és S5800 sem drágább, mint 40000. Én jövő évben szeretnék újat venni, olyan 900.00 Forint környékén. Igényeim: manuál fókusz, legalább 10-szeres zoom. Nikon D40-re gondoltam, de annál esetleg nincs egy kicsivel olcsóbb?
  • ivjoe
    határ út :(
  • Tomo15
  • Timber
    az hany fenyerot csokkent? ND5 az elvileg -5FE? Eleg az? Mert en 11DINes uveggel neztem ami elvileg -11FE es az ugy jonak tunt. A 9DINes nekem mar tul vilagos volt.
  • Timber
    A tökéletes ajándék ha apu már nem lenne :D
  • zsolesz92
    Sziasztok. Kezdő hobbifotós vagyok, na jó nem is hobbi inkább unalom :)

Örülnék ha véleményeznétek egy-két képemet

itt vannak!
  • 30Dani
    ezek hány blendésnek felelnek meg?
    minősége milyen?
    nem napba, tájképhez
  • Bexter
    Nah muti képeket amit tudtatok csinálni :)
  • Roger6
    Én a refraktoromhoz, és a fotózáshoz is napszűrőt használok. Olcsó, és erre találták ki!
  • Timber
    en hegesztopajzsba szerelheto lapkat hasznalok... van 3 is :D 2 11 DINes es 1 9 DINes ... mar csak meretre kene vagatnom, hogy a Cokin szurotartoba beleferjen :D :D :D
  • II Rocky II
    a délelőtti órákban :(
    azért irhattak voilna vmi pontosabb időt is..h kb 10 óra környékén vagy 7kor ?:S
  • II Rocky II
    megint napfogyatkozás ?: OO kössz h szóltok ;)
  • Garga Pitic #12930
    Ezeknél csak jobbak készülhetnek :)

Az a kis gyösz majdnem 12 óránál a Vénusz

Nagyobb, szőrösebb, vágatlanabb
  • Garga Pitic #12929
    Aztán ha nincs komoly szűrő, csak semmi meggondolatlanság, szemre és képszenzorra vigyázni...

http://hirek.csillagaszat.hu/aktualis_egi_esemenyek/20080725-reszleges-napfogyatkozas.html
    Beállításnál se nézz a távcsőbe, inkább keresd a távcső árnyékának minimumát, ekkor mutat pontosan a Nap felé.

A '99-es napfogyatkozást így néztük egy fehér pólóra vetítve, Dunaszentakárhol, három ágból rögtönzött állvánnyal.

A 2004-es Vénusz-átvonulásról készült "kép", de rémes nomád rögtönzött gányolással: egyik kézben távcső, másikban tényképező (kb egy mai mobil képességeivel), a kép pedig öreg Kadett ablaktörlője alá szúrt A4-es papíron jött létre, az árnyékot a kezem vetette :)
  • tugyiti
    baccus pont úton leszek :||| de viszem a gépet 150-nél hátha :ccc
  • Timber
    Holnapi napfogyatkozast fotozza valaki? :D Bovebben...
  • II Rocky II
    jajajaaaa köszi szépen
  • Bexter
    thx info :)
  • Timber
    en igy szoktam: 7 masodpercenkent 6mp expo es lovok 100 kepet (Pentax K20D-ben van idozitett lovoldozo). Aztan kivalogatom :D
  • DirtyGab3sz
    Ha egy kicsit még ráteszel a 30-ra, EZTszerintem megérné ......
    Ennél a masinánál ugyan a kezdő az 33 mm(ami nem a legtutibb),de ezért kapsz pluszban fehéregyensúlybeállítást,9 pontos-autofókuszt!
    Egy kompakt géptől ez szerintem egész pofás!
    Ahogy írtad nem tudod mi az a látószög..satöbbi!
    Alaphangon,megpróbálom elmondani!
    Minden objektívnek van egy zoomtartománya....ez a hasonló kompaktoknál 28-200 mm között szokott lenni gyártótól függően.Ennél a 33 a kezdőtartomány....a nagylátószög,azaz minnél kisebb ez a szám annál nagyobb látómezőt fog be az objektív!Fehéregyensuly...a szemed(agyad) a látott szineket ugy kompenzálja,hogy minden fényviszony között azt a színt látod....jelenesetben a fehért állandóan fehérnek!Na a masina nem...a fehér a fényviszonyoktól függően változik...sárgás,kékes árnyalatokban tecchet,amit a gép korrigál automatán(ami nem mindíg titi),vagy Te állíthatsz rajta,hogy jó legyen!Itt ennél a gépnél 9 pontos az autofókusz....a masina az élességet automatikusan állítja a képen,ami néha csak a kép közepét jelenti...ez nem mindíg jó.Ennél a gépnél 9 pontot mér,és vesz figyelembe az automatika,hogy pontosabbak legyenek az élességek!
    Remélem nem írtam ökörségeket,értetted,és remélem segített valamit!
  • Aspyrin
    Köszi, rendesen izgi, amikor darazsak zúgják körül a fejem, miközben próbálok fókuszálni, de jól esik :D
    A méhek más tészta, egy dongót már meg is simogattam, pedig világ életemben fostam tőlük.
  • efem
    ha meg talalsz valahol, pl egy ilyet érdemes venni, veszel bele még egy 2gigás sd-t, es kesz. Strapabiro kis joszagok, nekem az ixus 75-os van, joparszor esett, semmi baja... egyetlen hibakent talan az hogy a felulete picit csuszik, csuklopant hasznalata javallott :)
  • II Rocky II
    mennyi az a kicsi ?:D én annyira nem értek a gépekhez :(
    szal azért nem is irtam ,manuális lehetőségről és látószögekről :D
    (ha nem lenne nagy gond és vki egy két példába elmondana ezt s azt akkor megköszönném :D
    de tényleg csak h nagy látószög ezért meg azért jó a másik meg amazért meg emezért :D)
  • efem
    dobj rá még 1 kicsit, és valamelyik kis canon ixus
  • DirtyGab3sz
    Attól függ mik az igényeid???
    Akarsz több manuális lehetőséget?Elég a több motivumprogram helyette esetleg?Nagylátószög(28,vagy elég 35 mm)?Satöbbi!
    Mondjuk 30-ért tulzottan nagy választék épp van,csak kompromisszumokat kell kötnöd....
  • II Rocky II
    ok,ennek örülök :D
    maggam miatt,csak mert akkor nem vagyok egyedül h ha olyan setét idő van akkor mosodik a kép :D
  • Bexter
    elmosodott akkor :)
  • II Rocky II
    ha most vennék gépet mit ajánlanátok? 30.000 körül :S
  • II Rocky II
    ha beremeg akkor nem tiszta a kép ugye?
  • Bexter
    köszi majd kiprobálom
  • zolo
    Ezesetben.
  • Bexter
    használatiban fél sorban letudták a gombokat kb 5 oldalas ha volt az egész használati...
  • zolo
    Nekem kivételesen most tetszik a beégés, kijelöli az irányt.

Bex: A tárcsát M-re kell tekerni, és akkor választhatsz hosszabb záridőt (15; 13; 10; 8; 6; 5; 4; 3,2; 2,5; 2; 1,6; 1,3; 1 sec), és van valahogy lehetőség Bulbra is(gépednél max 8 perc, eddig tarthatod az expogombot).De erre vonatkozó információt nem találok merre leled, használatit kéne fellaponzni.
  • LES FORZA INTER
    villámot fotózni állványról, hosszú expóval lehet jól. van egy pár vilámos képem, az egésszel annyi volt a baj, hogy az ablakom nem lehetett kinyitni mert pont onnan esett az eső, így viszont a vízcseppek ott vannak a képen, így nem szép.
  • BiG G
    azok a lánpák csúnyán beégtek :(