Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

El kell döntened, hogy mire is szeretnéd használni a gépet.
Ha például makrózni szeretnél, akkor számolj rá a dslr-ek árához még pár ezret a megfelelõ gyûrû/lencse megvásárlására. Ha telézni szeretnél ugyanez a helyzet: a drágább kompaktoknál általában adott a 1x optikai zoom, dslr-nél ez már külön objektívet igényel, mivel a kitobik csak 40-55mm-ig látnak, szóval szintén nem két fillér a történet. Videofelvételi lehetõség csak kompaktnál létezik.
Szóval fontold meg a döntésed, mielõtt kidobsz(dobatsz) egy valag pénzt.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Roger6
Szerintem nem gond a képek mérete. 6-7 ezer forintért már kapsz 2 Gb-os kártyát, arra meg fér egy pár kép, azt hiszem.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Roger6
Aha, az finom.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Loál János
És CMOS érzékelõ, mint egy DSLR-nél.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

pentax k100d is jó választás... esetleg olympus e-410/510.

Máté94
10.3 megapixel de nagyon nagy méretû képet csinál.4-5 mega😄
Roger6
Asszem ennek valami brutál optikája van, a képminõségre nem lehet panasz...

Loál János
Áz!

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Máté94
Nekem otthon Sony DSC-R1-em van.Szerintetek az jó kamera?
Fabio Capello
thx a segítséget, megnézem õket 😊

Roger6
Panasonic DMC-FZ50 = 114.900 Ft

Esetleg Nikon D40 kit objektívvel = 116.900 Ft

Vagy egy Canon EOS 400D kit objektívvel = 166.900 Ft

De vannak szerintem itt a fórumon olyanok, akik jobb gépeket tudnának ajánlani nálam. Azért nézd meg õket.

Fabio Capello
Összességében egy 150e-nél többet már nem nagyon áldoznék rá csak ha nagyon muszáj.

Roger6
Szerintem csak a pénztárca szab határt. Mennyi pénzed van rá? (Mindenre együtt.)

Fabio Capello
srácok, nagyon jók vagytok <#eljen> Én most szeretnék belevágni ebbe az amatõr fotózás dologba, most épp az a dilemmám, hogy milyen gépet vegyek. Ti mit tudtok javasolni, milyen gépet, mennyiért és milyen kiegészítõket?

Roger6
Nem látom a koncepciót. Nem felülrôl kellett volna lôni.

Barney Tech
Gondolom mielõtt nekivágtál a témának, elõtte figyelmesen elolvastad a használatit.

Máté94
Hogy kell?<#idiota><#gun>
Barney Tech
Mert még elsõ kép elfogadható 😛
Dátumozást vedd ki de nagyon gyorsan.

Máté94
Átméretezve!😊
Máté94
Elsõ munkám:Nem röhög!😊
Barney Tech
Gondolom az 1. képen nem azt vette célba. Vagy mégis?

mindkettõ felhõs <#vigyor4>
...és szerintem a második sem.

Barney Tech
A felhõs tetszik nagyon. <#eljen>
Az 1. kép nem mond sok mindent.

neevous

neevous
Jól választottál😊

Roger6
Én már nyomtattam A3-ra is a 6 Mp-s Nikonnal, 180-as DPI mellett is még éles volt a kép. Ezek az új digitális nyomdák csodákra képesek.

Pistike 007
Akkor minden renben van😊

Remélem is 😊 Mivel eddig is csak max A/4-ben nyomtattam az öt megapixeles kompaktommal valószínûleg nem lesz gondom a mérettel. Annyi minden szól mellette az árán kívül, hogy nem hagyhatom ki, ráadásul az asszonyt is rá tudtam beszélni!😄

Pistike 007
210mm objektív esetén vadállatok fotózásánál nem árt ha tudsz nagyítani a képen számítógéppel/RAW/. Ezért fogok beruházni K10D-re😄

tegyük fel másként a kérdést: mihez nem elég a 6 mpx?

Pistike 007
No! Szerintem nem fogsz benne csalódni! Bár szerintem 6mp-nél többet is tehettek volna bele:I

Off

Sokat rágódtam, hogy milyen gépet vegyek, rengeteg szempontot vettem figyelembe, így a Pentax K100D Super mellett voksoltam alap obival. Tesztképekkel holnap szolgálok 😊

On

Cujo01
a levél frankó, hirtelen azt hittem, hogy egy pillangó 😊

Cujo01
jaja, nekem is 350d-m van, egyelõre kitobival, de kipróbáltam egy jobbfajtával, (nem L-essel) de már azzal is ég és föld volt a különbség.
azért nem szidom a kitobit sem, egy kompakthoz képest elég durva képet rajzol, de mikor megláttam, hogy mire képes egy másikkal... hááát... rögtön elkezdtem gyûjteni 😊
ha minden jól megy Cannon 100-as makro lesz a kövi rá, azzal már lehet vitézkedni 😊)

sokat szellõztetett közhely - de mint a közhelyek többsége, igaz - hogy aki dslr-re adja a fejét/pénzét, az elõször jó minõségû (és drága) objektívekbe ölje a pénzét, és másodlagos legyen a váz... egy jó és akciós váz ugyanis mit sem ér szép rajzú obik nélkül, nagyobb csalódást okoz a végeredmény, mint örömöt. ellenben jó obikkal gyengébb vázon is szép eredményt lehet elérni. (lásd 350d + 70-210 4 L és hasonlók)

Barney Tech
Fater azt ajánlotta fel, hogy megtartom a S9600-at, vagy kapok egy E-400-at (a Media Markt-ban akciósan van ezzel a 2 objektívvel).
És most nem tudok dönteni, mivel nagyon szeretek macro módban fotózni, de E-400-al mindezt nem tehetem meg, míg nem veszek egy macro objektívet, ami persze nem olcsó.

Zuikonak állítólag magasan jó a minõsége. Én csalódtam a sigma 18-55-ben. Hogy érdemes-e azt neked kell eldöntened, tudnod kell mire szeretnéd használni. Tükrösnél minden plussz pénzbe fog kerülni(makró, miegymás) ami a 9600-nál kézenfekvõ volt.

Barney Tech

Barney Tech
Valamint majd a késöbbiekben, egy macro objektívre is.

Barney Tech
Neked E-400-ad volt? Mert én olyat szeretnék karácsonyra, ezzel és ezzel az objektívvel.
Nem lenne érdemes lecserélni az S9600-at E-400-ra?

Igen, minden tartozéka megvolt(dobozok, leírás, obisapkák, nyakpánt stb.).

aham. hát majd meglátjuk... egyelõre még jócskán a pentax felé billen a mérleg.
amúgy jó boltot csináltál. obival, tokkal-makkal-vonóval együtt adtad tovább annyiért, amennyiért...?

Nõknek remek választás, könnyû, kis váz, semmi markolat. Magyar menüt lehet rátölteni, egyszerû a kezelése. Én is egy lánynak adtam tovább.

értem.
csak mint lehetõség merült fel (elég jó áron tudnánk hozzájutni e-400-hoz + 14-45-höz) a párom számára. a vázzal magával nem hiszem, hogy adódnának gondok, hiszen nõi kéz... az életlenség már jobban elgondolkodtat, bááár a hírek szerint a zuiko objektiveknek nincs párja (legalábbis ha a kitobik között vizsgálódunk). de 80% hoy maradunk az eredetileg kigondolt k100d supernál.
köszönöm az infókat. (amugy ha nem indiszkrét mennyiért adtad el?)

Gondom volt a sigma kitobival, nagyon életlen képeket készített még +2 sharpness mellett is. Terveztem nagyobb objektív vásárlását, de sajnos nincs nagy használt piaca a 4/3-os cuccoknak. A harmadik problémám pedig sajna a gépváz fogásával volt: ha láttál már e-400 vázat tudod mirõl beszélek. Eleinte elhitettem magammal, hogy meg fogom szokni..

Cuchulainn

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

arról azért faggatózhatnék, hogy tulajdonképpen miért pártoltál el az olympustól? érdekelne, hogy elégedetlen voltál-e valamivel, vagy csalódást okozott, vagy negatív tapasztalat... vagy ilyesmi.

Szabi84
De kezdõknek tökéletes, mint például én, mindent elmagyaráz, és az ember szájába rág a gép, igazából a használatához nem is kell a könyv, mert bennt van a gépben!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Szabi84
Igen, nem lehet akármilyet rátenni, erre figyelni kell vásárlásnál, hogy olyat vegyünk! Az tény aki komolyabban foglalkozik fotózással annak ez nem elõny!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

norbre
jól tudja..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"