23748
  • Timber
    volt hasonlo verzio is :) de most szerettem volna valami nagyon szineset :)
  • sztyui2
    Bocs, hogy belenyúltam, de nekem így jobban tetszene.
  • Timber
    Jaja... azt olvastam, hogy osszel szepek a szinek szoval azert kell a szaturacio ezerrel! :)
  • G_ArchAngel #13865
    elvegezted Ken Rockwell-fele "szaturaljuk a vivid fotokat is" iskolat?
  • Timber
    Megyó által inspirálva :D
    Útelágazódás
  • Timber
    na akkor majd legkozelebb? :)
    Mert lehet akkor mast szervezek be holnapra...
  • Lullaby
    Nagyon sötét pedig jó lenne.
  • Cujo01
    nem kicsit jobb ps-elve :)
  • Cujo01
    nekem még mindig okés :)
  • sztyui2
  • Timber
    No de ha valaki titokban tartja, hogy jonne akkor nem lehet am szervezni ra semmit :D

Szoval akkor most vasarnap ki jonne? Az irjaaaa meg. De komolyan :D
  • sztyui2
    Először a színekre akartam koncentrálni, és annak fényében készült a fotó, de nem lettek olyan szépek(főleg a sok fehér miatt.), amilyennek vártam, vagy amilyennek élőben láttam, és inkább más hangulatot adtam neki PS-ben.
    Vélemény?
  • G_ArchAngel #13856
    pedig en is mentem volna, van egy Samsung pendrive-om, igy majdnem Pentaxos vagyok...
  • Timber
    szerintem elmarad a vasarnap mivel eddig rajtam kivul 1 ember jelezte szandekat :)
  • The Garrett
    a fakultativ estzáróra remélem hazaérek. :) kb mikorra mentek a Blende-be?
  • Timber
    Hat igen az dicserendo dolog ha valaki a topik nyitasakor lefektetett elveihez ragaszkodik!
  • Aspyrin
    Nem, nem, nem. Már a kezdetek-kezdetén, amikor a topikot nyitottam kifejtettem, hogy itt nem a "fejlődés" a cél. Természetesen nincs akadálya annak, hogy valaki akár a fórumról összegyűjtött infókból, tanácsokból kellő tapasztalatokkal gazdagodjon, de nem ezen van a hangsúly.
    A masinámon pedig kérlek ne lovagolj, mert az ég adta világon senkinek semmi köze nincs hozzá, hogy mit, hol, és miért használok.
    Köszönöm.
  • Aspyrin
    Kedves Zsuzsa, azt már tudom, hogy nincs férjed, ez sok nőtlen férfiú számára jó hír, viszont ha megkérhetlek ne percenként nyomd az üziket egymás után, hanem várj egy picit, hátha egyben is átjön a gondolat :)
  • Tikal #13850
    urban acid, kösz timber :)

• Loál János #13849
    Akkor csak azt nem értem, hogy a kifogásolt mondatrészt egyáltalán minek írtad le Zsuzsinak? :D Na mind1, nevömájnd.
  • ivjoe
    Nekem nagyon bejön a K200D, viszont szükségem van nagyobb átfogásra mint az alapobi, és egy jó vakura, valamint van egy Canon rendszervakum és két obim, így nem nagyon jön szóba nálam a Pentax, még ha tetszik is. Ha nem lenne most vakum, meg az obik, akkor is 450D-t venném, mivel tudom, hogy szükségem lesz rá, és venni fogok, előbb-utóbb.

Szóval nem azért venném a 450D-t mert az CANON, és a Pentaxot sem azért mert PENTAX, a két gép kb. egy szinten van nálam.
  • Loál János #13847
    Korrekt. Vagy esetleg akkora Istenadta tehetség az illető, hogy külső segítség nélkül is képes alkotni.
    Volt ilyen osztálytársam, irigyeltem is. :-C
  • Loál János #13846
    Pontosítok: a "gondolkodás nélkül" mondatrészért. :)
  • Loál János #13845
    Én nem vagyok elvből egyik márka ellen sem, szal nem azé mondom, mert nem szarom le, hogy ki mit hány a másik brandra, de az utolsó mondatért kár volt. :D
  • ivjoe
    Sztem első dolog, amit el kellene, döntened, hogy szükséged van-e tükörreflexesre.
    Tehát a kérdés az, hogy miért akarsz gépet venni? :) Meg akarsz tanulni FÉNYKÉPEZNI, vagy ilyen turista/családi fotók, etc. céljából vszed? Előbbi esetben, hevesen bólogatnék a tükörreflexesre, utóbbiban, meggondolnám erősen. :)

Másik, amit ilyenkor el szoktam mondani, hogy ha az ember DSLR vásárlására adja a fejét, akkor nem vázat választ, hanem rendszert, aminek a váz csak egy kis eleme. Mellette van rengeted objektív, vaku, meg még egy vagonnyi dolog. :)
    Tetszik a K200D, meg a 450D is, de ha választanom kéne, gondolkodás nélkül a 450D-t venném.

• Timber
    Tudom. Lanyom pontosan ezert tanul filmes Pentaxon (csak mert tul kicsi meg a Pentacon Six-hez :D). De ha valaki csak belevag a fotozasba minden segitseg nelkul akkor egy filmes geppel elert kukakepek sokkal kiabranditobbak (es fajdalmasak a penztarcanak) tudnak lenni es az esetleges lelkesedest visszavetik. Mindenki a kezdo korszakanak csoda kepeit most max a szep emlekek miatt nem kukazna csak. Ha viszont van az ember mellett olyan aki osztonzoleg, tanitolag tud hatni es segit megtanulni a dolgokat akkor a filmessel tenyleg jobban beleivodik az emberbe a komponalas.
  • Cujo01
    Zsuzsa, már csak 4 napod van megvenni :D
  • Loál János #13841
    Pedig sok embernek pont ez tenne jót, hogy ne csak kukaikonos gombot kelljen megnyomni, ha szart a komponálásra...
  • Timber
    Semmi kulonbseg a ketto kozott. Csak az ar :)
  • Timber
    Zsuzsa: Miert pont DSLR? 90%ban a DSLR felhasznalok igenyet egy jo bridge gep is kielegiti (es akkor ott vannak meg az apro extrak... pl video felvetel, kihajthato LCD satobbi)

Ha nincs konkret oka a DSLR gepnek akkor nezz korbe a bridge gepek piacan...

De ha gondolod elviszlek egy helyi Media Marktba ahol vegigtaperolhatsz (no nem engem!) mindenfele gepeket es akkor megtalalod azt amit jol esik a kezedben tartani.

Amugy Pentax K200D-t vett ismeros lany nagyon imadja a K200Djet... :D
  • Sné Zsuzsa
    hohoooo, azt hiszem megtalaltam az igazit :D

Canon 450D
  • Sné Zsuzsa
    Latom arban a kulonbseget, de mi a fo kulonbseg? Melyik a jobb es miert?

Valaki vegyen mar fel msnre konyorgok,mert igy gaz :D

Pentax

Pentax II
  • Sné Zsuzsa
    :DDDD

oks

ertem en a celzast.. :D
  • Timber
    LiIon megodlas K100D-hez :D
  • Sné Zsuzsa
    wááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

most mar latom :(
  • Sné Zsuzsa
    na pill....akkor ez a mondat mi benne? :D

"Nagyméretű, háttérvilágítással ellátott LCD-kijelző"
  • Sné Zsuzsa
    :DDDD

akkor mondom a kovetkezo elvarasaimat..legyen ilyen meseszep a gep es legyen digi :D

otlet? :D
  • Sné Zsuzsa
    áá...ez filmes?? :((((
  • Sné Zsuzsa
    en mondom..nem ertek a fotozashoz...de nekem nagyon is szamit a kulseje :)

es azt mondom, h ez a gep...nem talalok ra szavakat...egyszeruen gyonyoru
  • ivjoe
    Ha megmondod, hogy miért szeretnél filmes gépet. :)
    Sokkal több képet fogsz csinálni vele, mint egy filmessel, és ez kezdőnél fontos. :)