23748
  • 5Dani
    Hagyd, ők már azon a szinten fotóznak, ahol megvetik a manipulációt :)
  • 5Dani
    "es menj minnel kozelebb ahoz amit fotozni szeretnel"

Miért is? Adott nagyításnál (tárgy mérete a képen) a mélységélesség csak a rekesztől függ.
    (ívjocó jól mondja)
  • sztyui2
    Saját fotóból készült. Nem szeretem az ilyet, ha el kell döntenem hová rakjam. Alapvetően ez a kép fotó. Csak manipulált.
  • sKeezo
    ezt inkább a photoshop munkák topikba, nem?
  • ivjoe
    A szó, amit keresel a mélységélesség.
    Három dologtól függ: tárgytávolság, gyújtótávolság, blendenyílás.
    Elolvasod.
    Alapfogalmak 1. is ajánlatos. :)
  • Alexease
    A gepet (G3) en sem ismerem, de tedd A vagy M modba, es keresd meg mivel lehet allitani a blendet (Aperture, altalaban F-fel jelolik, pl. F2.8). A zoom-ot tedd fel maxra, a belendet a legkissebb szamra, es menj minnel kozelebb ahoz amit fotozni szeretnel (persze addig ameddig meg eles:P).
  • maxtor
    Sziasztok,

nem vagyok egy nagy fotó guru ezért szükségem lenne a segítségetekre.
    Kölcsönbe nálam van egy régi Canon Powershoot G3 gép.
    Kellene csinálni vele olyan képeket amiken a háttér ki van homályosítva mit kell beállítani ehhez?Hallottam már Blendéről de nem ismerem ezt a gépet és akitől kaptam ő sem ért nagyon hozzá.
    eéőre is köszönöm
  • sztyui2

Ma sajnos nagyon fehér volt az ég, ami sajnos minden képnél kiégett volna, ezért inkább háttérnek használtam. Állvány fel, 10mp-es időzítő, és jópár óra PS. Sajnos a fekete fehér nem lett olyan szép, mintha Raw-ban fotóztam volna, de sajnos a gépem nem tud raw-ot.
    Szigorúan csak a végeredmény után:eredeti kép
  • CUCLI
    de
  • DJ RX7
    Miiheeeeeeeeeeeeee? az fakeeeeeeeeeeee
  • CUCLI
    jalol, nemtom mért a #14977re válaszoltam
    btw: thx :)
  • Aspyrin
    Mint egy horrorfilm jelenete!
  • norbre
    na pont a gyertyára akartam rákérdezni :D:D
    kvajó lett.. az ötlet is meg a megvalósítás is nyerő..
  • CUCLI
    snuff

nem fake gyertya barni :D
  • Sné Zsuzsa
    :)

nekem eddig nagyon bejon a dolog :)
  • Bexter
    Kompakt gépem van, olympus sp 550 uz. és nézegettem ebay-t és ilyen dolgok vannak hozzá:
    http://href.hu/x/86ww

ezeket tényleg rá lehet rakni? És tényleg ennyit használnak mint képeken?
  • Aspyrin
    Remélem nem fog csalódást okozni a tükrösök világa.. :)
    Jó fényeket.
  • Sné Zsuzsa
    na, most neztem az obit

Canon 55-250/F4-5.6 EF-S IS objektív

ez nagyon bejon :) nekem, mint kezdo hobbyfotos ez pont jo, nem? mivel nem ebbol elek, ez nekem hosszu-hosszu idore jo lesz :)

tok jo :)))))))))
  • Alexease
    Ilyen kategoriaban, hasznaltan ne nagyon vegyel obit. Max ha nagyon olcson adjak;)

De nem is kell tulzasba vinni, foleg ha csak hobby. Az emberek kepesek tobbszarezret elkolteni cuccokra, es a 99%-uk csak monitoron nezegeti az elkeszult kepeket:) Arra meg az 1-2 megapixeles gep is eleg lenne;)
  • Sné Zsuzsa
    na az elso nagyon szimpatikus :)
  • Sné Zsuzsa
    na jo...akkor a lenyegek lenyege a razoomolas

nagyjabol ertem en mirol van szo, csak meg nekem tanulni kell ezeket...ez a 18-55-s nekem teljesen megfelel, jo portret tudok vele csinalni, szep kepet, inkabb nekem a zoom hianyzik

a lenyeg tehat tavolra zoom jo minosegben

na ebben mit ajanlatok aranylag jo arban?
    es meg egy kerdes...mennyire erdemes vateran obit venni?

kossz
  • Alexease
    Sajnos 100 alatt csak a "hobby-obik" vannak, ami persze nem jelenti azt, hogy szar. Amugy altalanos celra boven megfelel. Ha max 50-et akarsz kolteni, akkor a jelenlegi obid melle (18-55) vegyel egy hasonlo tipusu telezoomot (pl. 55-200), pl.:

- Canon_55-250/F4-5.6_EF-S_IS

- Sigma_Canon_55-200/4-5.6_DC

- Tamron_Canon_55-200/4-5.6_Di-II_LD_Macro
  • Sné Zsuzsa
    nekem ezek iszonyat dragak...nincs olyan obi, ami max 50? 150ert vettem a gepem es nem vagyok profi fotos, szoval egyelore probalgatok...igy is epp eleg draga lesz mar igy is a hobbim ....
  • Atika :o)
    sigma 105 macro jo kis obi :)
  • norbre
    váá.. milyenaz? :)
  • CUCLI
    igencsak best buy lenne ha nem volna ott az a 0 :D
  • BaliBoy
    Jóféle.
  • Atika :o)
    probalgatom az uj obit :)

• sztyui2
    *canon 50mm F1.2:380 000ft
  • sztyui2
    jaja, canon 70-200 L-ből van 4 fajta. 100ezres különbségekkel. Van F4, van F4 IS, vagy F2.8 meg van F2.8 IS.
    Nem beszélve az 50mm-es fixekről, amikből meg annyi van mint a tenger.
    pl.:
    canon 50mm f1.8:25000ft
    canon 50mm f1.4:90000ft
    canon 50mm f1.2:38000ft
  • Alexease
    Az obi vasarlast, valasztast gyorsan bekorlatozza az ara:) "Ugyanazt" az obit (legalabbis zoom atfogasban) megkapod 50E-ert, 150E-ert es 450E-ert is;)

Ha teljes atfogast szeretnel, akkor legalabb 2 obi, pl.; 17-70 es 70-200. Az egyeb obi bonusz: makro, nagy fenyeros fixek, halszem stb.

Aztan megnezed a fenyeroket: minnel nagyobbak es foleg fixek, annal jobbak (es az aruk negyzetesen no:DDD).

Aztan johet a tobbi betujel, minnel tobb, annal jobb (USM, EF, IS, DC, LD, Di, mitudomen:P).

Ha valaki hirtelen csak a zoom-ot nezi, akkor 3 gyors pelda::D
    - Tamron 70-200/F4-5.6 Di LD: 39 900 Ft
    - Canon 70-200/F4 USM EF-L: 159 900 Ft
    - Canon 70-200/F2.8 USM EF-L IS: 484 900 Ft

• sztyui2
    ha fuxos vagy, akko 17-40 f4 L:D
    A 18-200-at nehogy megvedd. Gagyi, minőségtelen, többek között mert utazózoom, és túl nagy az átfogása.
    A sigma 17-70 nagyon jó obi, és benne van a nagylátószög is, ami a tájképhez kell. Ráadásul az f2.8-on.
    De szerintem a nagylátószöget és a messzire zoomolást nagyon messzire szét kell választani egymástól, szóval két obival kell megoldani, ha minőséget akarsz.Ez nem kompakt, ahol nagy átfogás van, de nincs minőség.
    Én a helyedben ha nagyon rá akarsz menni a tájképre, akkor biztos egy sigma 10-20-at vagy egy canon 10-22-t vagy egy tokina 12-24-et vennék. Bár azok meg igen drágák.
    Viszont úgy látom, hogy van 18-55-öt, amiben szintén bennevan a nagylátó. Szóval ha nagyobb gyújtótávolságot akarsz, akkor egy 70-200 f4L-re kéne beruházni, vagy ha nem vagy annyira pixelvadász, és nem annyira érdekel a minőség, akkor a 70-300-as obik is megteszik, amiket kb 40k-ért lehet kapni. ilyen pl a sigma 70-300 is. Igaz kicsi a fényerejük, 200 felett már nagyon lágy, és a fókusz is lassú, meg még hangos is, és még forog is a frontlencse:D
    Szóval el kell dönteni. Ha nagyon rá akarsz menni a tájképekre, akkor az előbb említett nagylátószögűeket kell venni, ha inkább akarsz valami nagyobb átfogást a 18-55 mellé, akkor meg a telék közül kell válogatni.
    A 18-200-at már csak azért se vedd meg, mert a 18-55-ig lévő tartományra ott a kitobid. Akkor már jobb egy 55-200.
  • DJ RX7
    az 1. obival lehet készíteni tájképeket is. ugyan akkora a látószöge mint a kit objektívednek, de ezzel tudsz távolabbra is fényképezni a 200mm-es gyújtótávolság miatt. emellett kapsz hozzá képstabilizátort is. (remélem érthetően mondtam :D)
    a 2. objektív pedig általános célú objektív. egy nagyon kicsit nagyobb a látószöge mint az előzőnek, de nincs benne stabilizátor és nem tudsz vele annyira "távolban egy bizonyos dologra razoomolni"
  • Sné Zsuzsa
    miert erdemes ezt megvenni? en hiszek neked, de akkor mar legalab tanuljak a dologbol es ertsem meg

nekem 18-55-s van, amit kitben adtak
  • DJ RX7
    1
    2
  • Sné Zsuzsa
    Kerem minden kedves fotos velemenyet/tanacsat:

CANON 450 D-hez milyen objektivet erdemes venni, ha tajkepet szeretnek kesziteni(vagy a tavolban egy bizonyos dologra szeretnek razoomolni)?

Koszonom szepen mindenki valaszat.
  • oneal1
    próbálom fehérrel:)
  • Aspyrin
    Remélem közel jár ;)
  • G_ArchAngel #14953
    Funchal, európai nagyváros, reggel 16 celsius volt..., szar nem?:-)
  • G_ArchAngel #14952
    Ha keretezel, akkor próbáld a kép világához passzoló szín/hangulatvilágban.
    Képzeld el falon ezt a havas tájat fekete kerettel...
    Ugye, hogy fehér keret kellett volna?:-)